Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κείμενο Θέσεων του Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη

Α. ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
 Η οργή κατεβαίνει στους δρόμους και τις πλατείες της εξέγερσης! 
1. Το τελευταίο διάστημα ζήσαμε μια εντυπωσιακή κλιμάκωση της εργατικής και λαϊκής πάλης.Ουσιαστικά, τέθηκε σε εξέλιξη ένας πραγματικός λαϊκός ξεσηκωμός, μια δυνάμει λαϊκή κι εργατική εξέγερση, που βάζει γενικότερα την απαίτηση να ανατραπεί το αποκρουστικό Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, να ακυρωθούν όλα τα προηγούμενα αντιλαϊκά μέτρα, να φύγουν τα μνημόνια, η κυβέρνηση και η Τρόικα. Ήταν ένας ξεσηκωμός που ολοένα και περισσότερο αναζητούσε την ανατροπή της αντιδραστικής επίθεσης του κεφαλαίου και αμφισβητούσε συνολικά το αστικό πολιτικό σύστημα.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

Παρουσίαση απο τον Αλέξη Τσιπρα, Προέδρου του ΣΥΝ και αντιπροέδρου του ΚΕΑ εκ μέρους του προεδρείου στη Σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ, του Σχεδίου Πρότασης της Ευρωπαϊκή Αριστεράς

  • Οι συνέπειες ενός έτους από το ελληνικό πρόγραμμα είναι δραματικές. 20% ανεργία, 3 εκατομμύρια άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας, τα συνταξιοδοτικά ταμεία κοντά στην πτώχευση, τα εργασιακά δικαιώματα κοντεύουν να εξαλειφθούν, και παρ’ όλα αυτά, όπως θα έλεγαν οι νεοφιλελεύθεροι, «οι αγορές εξακολουθούν να μην καθησυχάζονται".
  • Το αστείο είναι ότι μόνο μία εβδομάδα μετά την ψηφοφορία του δεύτερου προγράμματος της κυβέρνησης οι ίδιοι άρχισαν να μιλούν για την πιθανότητα χρεοκοπίας

Διακήρυξη του ΑΚΕΛ για την Επέτειο του Φασιστικού Πραξικοπήματος.


Η 15η Ιουλίου 1974 έχει καταγραφεί ως μια από τις πιο μελανές σελίδες της νεώτερης ιστορίας της Κύπρου και ως η απαρχή της σύγχρονης κυπριακής τραγωδίας. Το πρωινό εκείνης της ημέρας εκδηλώθηκε το φασιστικό πραξικόπημα της χούντας και της ΕΟΚΑ Β΄. Το πραξικόπημα δεν ήταν στιγμιαία πράξη παραφρόνων. Ήταν το αποκορύφωμα ενός προμελετημένου εγκλήματος που είχε σχεδιαστεί από χρόνια. Ενός εγκλήματος στην σύλληψη, την οργάνωση και την διάπραξη του οποίου πήραν μέρος NATOικά κέντρα αποφάσεων, η ελλαδική χούντα και η ΕΟΚΑ Β΄.

Στα Τάρταρα ο δικομματισμός, χωρίς πάτο το ΠΑΣΟΚ.

Ζαγάρας Κ.-Αυγή

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε συνεχή κατήφορο, ενώ η Ν.Δ. βρίσκεται μπροστά, αλλά με καθηλωμένα ποσοστά. Την ίδια ώρα οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν σημαντική άνοδο, που αγγίζει το 9%, ξεπερνώντας για πρώτη φορά, μετά από καιρό, το ΛΑΟΣ που κατατάσετται πέμπτο.
Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 26,5% (0,5 λιγότερο από την προηγούμενη έρευνα), η Ν.Δ. 32,5% (1,5% επιπλέον), το ΚΚΕ 11,5% (αύξηση 0,5%), ΛΑΟΣ 7,5% (πτώση 0,5%), ΣΥΡΙΖΑ 9% (αύξηση 2,5%), Οικολόγοι Πράσινοι 3,5%, ΔΗ.ΜΑΡ. 2%, ΔΗ.ΣΥ. 1,5%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, Χρυσή Αυγή 1%, Άρμα 0,5%, Σπίθα 0,5%.

ΠΑΜΕ: Εργατικό Δελτίο 17 Ιουλίου στο ίντερνετ


Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ενημερώνει τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα, πως το δεύτερο εργατικό δελτίο ειδήσεων του ΠΑΜΕ, θα μεταδοθεί την Κυριακή 17/7 στις 8μμ. Θα είναι διαθέσιμο από την ιστοσελίδα του ΠΑΜΕ (http://www.pamehellas.gr/) και από το κανάλιhttp://www.youtube.com/user/pamehellas.


Ευχαριστούμε τα σωματεία άλλα και εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν ζεστά στο κάλεσμα για συμβολή, με προτάσεις, σκέψεις αλλά και παρατηρήσεις που μας έστειλαν.

«Το ψήφισες ρε Νάντια, κατάντια, κατάντια!»-Γιούχαραν την Νάντια Γιαννακοπούλου στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας


Κακήν κακώς έφυγε η Νάντια Γιαννακοπούλου από το αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, όπου πραγματοποιείται το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού. Αιτία; Οι έντονες αποδοκιμασίες αγανακτισμένων πολιτών εναντίον της, που την ανάγκασαν να εξαφανιστεί! Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στα 200 άτομα ήταν συγκεντρωμένα έξω από το Κάστρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, όπου απόψε ήταν η πρεμιέρα του Φεστιβάλ Χορού και μόλις τελείωσε η παράσταση άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

Τη διαβεβαίωση πως θα αποδοθούν και θα αναληφθούν οι ευθύνες από την καταστροφική έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.


Τη διαβεβαίωση πως θα αποδοθούν και θα αναληφθούν οι ευθύνες από την καταστροφική έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, εκφράζοντας την ίδια ώρα αμέριστη συμπαράσταση προς τις οικογένειες και τους συγγενείς των ηρωικώς πεσόντων σε ώρα καθήκοντος.
Απευθυνόμενος στον κυπριακό λαό, σε πολύ δύσκολες ώρες όπως τόνισε στο διάγγελμά του, ο Πρόεδρος Χριστόφιας υπογράμμισε τον πόνο όλων εξαιτίας του τραγικού συμβάντος, επισημαίνοντας την καθολική απαίτηση για διερεύνηση των συνθηκών, των αιτίων και των λόγων που τελικά προκάλεσαν τη μεγάλη τραγωδία, διαβεβαιώνοντας πως οι ευθύνες θα αποδοθούν και θα αναληφθούν.

Aνακοίνωση του ΠΓ της KE του ΚΚΕ για την οικονομική καπιταλιστική κρίση και το χρέος (15/7/2011)


1.Η πρωτοφανής κλιμάκωση της επίθεσης που δέχεται ο λαός στα δικαιώματα και στο εισόδημα του, δεν οφείλεται στη υπαρκτή διόγκωση του δημόσιου χρέους. Σ' όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ εφαρμόζεται σήμερα πολιτική «Μνημονίου Διαρκείας» που οδηγεί το λαό σε σχετική και απόλυτη εξαθλίωση και διασφαλίζει φθηνότερη εργατική δύναμη, επιταχύνει τη συγκέντρωση, συγκεντροποίηση του κεφαλαίου.
Ο βαθύτερος στόχος κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης είναι η θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών μονοπωλιακών ομίλων στη διεθνή καπιταλιστική αγορά, στην οποία φαίνεται ο ενδοιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός. Όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ εμπλουτίζουν το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων και το Πρόγραμμα Σταθερότητας με νέες σκληρές αντιλαϊκές δεσμεύσεις, που εξειδικεύουν άμεσα τις κατευθύνσεις του Συμφώνου για το ευρώ.

Δήλωση του Π. Σκουρλέτη, για τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στη νέα σχεδιαζόμενη περαίωση και την ιδιωτικοποίηση των εφοριών μέσω της ανάθεσης έργου σε ιδιώτες.


Η νέα σχεδιαζόμενη περαίωση αποτελειώνει και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας  των φοροεισπρακτικών μηχανισμών και της ακολουθούμενης φορολογικής πολιτικής. Οι συνεπείς φορολογούμενοι για άλλη μια φορά θα αισθανθούν κορόιδα, ενώ οι κατ΄ επάγγελμα φοροφυγάδες  θα επιβραβευτούν καθαρίζοντας με λίγα. Όσο για το μεγάλο κεφάλαιο παραμένει στο απυρόβλητο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συγκέντρωση Σάββατο 16 του Ιούλη
Η Χίλαρι Κλίντον είναι ανεπιθύμητη!
ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ

Η υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, δεν έρχεται απλά για μια εθιμοτυπική επίσκεψη στην Ελλάδα. Πολύ περισσότερο δεν έρχεται για να στηρίξει τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό από την οικονομική κρίση και την βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ελλήνων καπιταλιστών. Η επικεφαλής της αμερικάνικης ιμπεριαλιστικής εξωτερικής πολιτικής έρχεται στην Αθήνα με σκοπό να προωθήσει τα συμφέροντα της υπερδύναμης, να στηρίξει την κυβέρνηση Παπανδρέου και την παρέμβαση του ΔΝΤ στην χώρα και να απαιτήσει περισσότερη, αν όχι πλήρη, ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με την αμερικάνικη πολιτική στην περιοχή.
Η Χίλαρι Κλίντον έρχεται στην χώρα μας για:
— να επιβάλλει την ακόμη πιο στενή συνεργασία της δοσίλογης κυβέρνησης Παπανδρέου με το σιωνιστικό εγκληματικό κράτος του Ισραήλ ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης και τους αραβικούς λαούς που εξεγείρονται.
— να επιβάλλει την πλήρη ελευθερία στα Νατοϊκά και αμερικανικά αεροσκάφη και πλοία να εξορμούν από την βάση της Σούδας και άλλες Νατοϊκές βάσεις της χώρας μας, ενάντια στον λαό της Λιβύης και να απαιτήσει την συνέχιση της ελληνικής εμπλοκής
— να προωθήσει τα σχέδια της αντιπυραυλικής ασπίδας στο Αιγαίο, τους διακανονισμούς με την Τουρκία και τα διχοτομικά σχέδια στο Κυπριακό. Σε όλα αυτά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει πως αποτελεί μια από τις πιο υποταγμένες στους Αμερικάνους κυβέρνηση στα μεταπολιτευτικά χρόνια, βάζοντας σε τεράστιους κινδύνους τους εργαζόμενους και την νεολαία.
— για να εξασφαλίσει ότι οι αμερικάνικες πολυεθνικές θα πάρουν την καλύτερη θέση στο μεγάλο φαγοπότι του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας της χώρας. Και ταυτόχρονα για να εξασφαλίσει ότι τα Μνημόνια θα εφαρμόζονται και ότι η χρεοκοπία της χώρας μας δεν θα τινάξει στον αέρα την σάπια και εύθραυστη παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία.

Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της κε του ΚΚΕ για την επίσημη επίσκεψη της υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ.


Η επικείμενη επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, στη χώρα μας και γενικότερα στην περιοχή μας δεν είναι τυχαία. Σχετίζεται με τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή μας, καθώς με την παροχή στήριξης στην πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί το λαό στην πτώχευση και εκποιεί τη δημόσια περιουσία.
Το ενδιαφέρον της αμερικανικής κυβέρνησης εστιάζεται:
  • Στις διαπραγματεύσεις για το σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας , με δεδομένη την άμεση και έμμεση έκθεση αμερικανικών ομίλων του χρηματοπιστωτικού τομέα αλλά και τον ανταγωνισμό ευρώ - δολαρίου ως διεθνών αποθεματικών νομισμάτων. Η αναζήτηση συμβιβασμού εξελίσσεται ενώ μεταβάλλονται και οι συσχετισμοί στο εσωτερικό του ΔΝΤ.

Δεν πουλάμε ! Ανατρέπουμε !


Πρώτη φορά μετά τον Εμφύλιο η Ελλάδα βρίσκεται σε τόσο κρίσιμο σταυροδρόμι από πολιτική σκοπιά. Το ελληνικό και ξένο κεφάλαιο με πολιτικό όργανο το μέτωπο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την ΕΕ και το ΔΝΤ επιχειρεί να καταλύσει όλες τις εργατικές κατακτήσεις του περασμένου αιώνα και να επαναφέρει τον εργασιακό Μεσαίωνα του 19ου αιώνα. Μέσω των ιδιωτικοποιήσεων και των όρων αποπληρωμής των δανείων, το ξένο κεφάλαιο βελτιώνει θεαματικά υπέρ του το συσχετισμό δυνάμεων και επιβάλλει αναπροσαρμογές, τις οποίες το ελληνικό κεφάλαιο σταδιακά αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να τις αποφύγει έστω και αν το οδηγούν σε δυσμενέστερη θέση και έτσι βαθμιαία τις αποδέχεται.

4η Πανελλαδική Σύσκεψη ΣΥΡΙΖΑ, Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Ιουλίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (αίθουσα Μελίνα Μερκούρη).


Αρχίζουν το Σάββατο 16/7 οι εργασίες της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (αίθουσα Μελίνα Μερκούρη) στο Φάληρο. Οι εργασίες της Πανελλαδικής συνδιάσκεψη θα λήξουν  την Κυριακή 17 Ιουλίου με την Πολιτική Απόφαση και τη συγκρότηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής.
Το πρόγραμμα των εργασιών έχει ως εξής:
Ώρα έναρξης των εργασιών 10 π.μ.

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ- Καταγγελίες κατά των αντικαθεστωτικών από την Human Rights Watch.


Αντικαθεστωτικές δυνάμεις λεηλάτησαν και πυρπόλησαν σπίτια και περιουσίες σε πόλεις που έθεσαν στην κατοχή τους ενώ κακομεταχειρίστηκαν και αμάχους. Αυτό κατήγγειλε, χτες, με έκθεσή της ακόμα και η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch (που συχνά είναι στο πλευρό της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας). Γίνεται λόγος για μαρτυρίες μελών της κυρίως στις πόλεις αλ Αουανίγια, Ραγιαγίναχ, Ζαουιγιάτ αλ Μπαγκούλ και αλ Καουάλις.
Ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Μαχμούντ Τζιμπρίλ, από τις Βρυξέλλες όπου αναμενόταν να συναντηθεί με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ και τους εκπροσώπους των χωρών - μελών της συμμαχίας, διέψευσε κατηγορηματικά τις καταγγελίες. Εντούτοις, τογαλλικό υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να ζητήσει από το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο να ελέγξει τις καταγγελίες.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ : Παραμένουν απλήρωτοι για τρία χρόνια

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή
Το ζήτημα της μεγάλης καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων στους καθηγητές των δημόσιων ΙΕΚ και τα γενικότερα ζητήματα των εργασιακών τους σχέσεων αφορά η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Πρωτούλη προς την υπουργό Παιδείας.
«Τα τρία τελευταία χρόνια οι καθηγητές των δημόσιων ΙΕΚ είναι απλήρωτοι. Η πλειοψηφία των καθηγητών στα δημόσια ΙΕΚ εργάζονται με το απαράδεκτο καθεστώς της ωρομισθίας. Ενας μικρός αριθμός εκπαιδευτικών είναι μόνιμοι, οι οποίοι εργάζονται υπερωριακά και είναι επίσης απλήρωτοι.

Ανακοίνωση της «Σπίθας».Διαψεύδει ο Μίκης Θεοδωράκης σενάρια για «συμμετοχή σε νέο κόμμα»



Διαψεύδει ο Μίκης Θεοδωράκης δημοσίευμα εφημερίδας ότι ο ίδιος ή και ολόκληρη η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών που έχει ιδρύσει πρόκειται να συμμετέχει σε νέο κόμμα, η δημιουργία του οποίου θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων 24ώρων.

Σε ανακοίνωση Τύπου η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών αναφέρει ότι επικοινώνησε με τον Μίκη Θεοδωράκη, που αναρρώνει στο σπίτι του στο Βραχάτι Κορινθίας, και ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά όλα τα παραπάνω σενάρια. 

Πρόταση του ΚΚΕ(μ-λ): Για το λαό αυτής της χώρας, η Χίλαρι Κλίντον, εκπρόσωπος των ΗΠΑ, είναι

ανεπιθύμητη!
Με μπόλικο θράσος η εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Χίλαρι Κλίντον αποφάσισε, να επισκεφτεί τη χώρα και την περιοχή της ανατ. Μεσογείου. Σε μια περίοδο που οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου ξεσηκώνονται μαζικά ενάντια στα δεινά που φέρνει η κρίση του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος, σε μια περίοδο που οι αραβικοί λαοί εξεγείρονται ενάντια στα φασιστικά καθεστώτα-ανδρείκελα που έχουν επιβάλει εδώ και δεκαετίες οι ιμπεριαλιστές, με πρώτους και “καλύτερους” τις ΗΠΑ, η επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον αποτελεί πραγματική πρόκληση.
Όχι βέβαια για το ντόπιο αστικό πολιτικό προσωπικό (κυβέρνηση και αντιπολίτευση) που αναζητά στην επίσκεψη αυτή στήριξη προκειμένου να καλύψει τις ρωγμές που δημιούργησε η αποφασιστική κινητοποίηση των λαϊκών μαζών. Αυτοί που πρόθυμα στηρίζουν το φασιστικό, σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ και τα συνεχιζόμενα εγκλήματά του ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, βλέπουν στην επίσκεψη Κλίντον ένα σημαντικό πολιτικό στήριγμα.
Όμως, για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής, η επίσκεψη αυτή σημαίνει μόνο νέα δεινά. Σημαίνει μεγαλύτερη ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και μεγαλύτερες πιέσεις προς τα ντόπια καθεστώτα να ευθυγραμμιστούν με τα συμφέροντα των ΗΠΑ.
Γι’ αυτό και αποτελεί καθήκον των οργανώσεων της επαναστατικής Αριστεράς, των συλλογικοτήτων αλλά και κάθε προοδευτικού ανθρώπου να διαδηλώσουν μαζικά και συντονισμένα την αντίθεσή τους στην επίσκεψη αυτή.
Σε αυτήν την κατεύθυνση το ΚΚΕ(μ-λ), θέλοντας να αξιοποιήσει και το κάλεσμα της συνέλευσης της Πλατείας Συντάγματος, προτείνει κοινή προσυγκέντρωση οργανώσεων και συλλογικοτήτων την Κυριακή 17 Ιούλη, στις 7:00 το απόγευμα, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, και διαδήλωση που θα περάσει από την Πλατεία Συντάγματος, ενώνοντας τις δυνάμεις της με τους εκεί συγκεντρωμένους, και θα συνεχίσει μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία.

• ΕΞΩ Η ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
• ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ!
• ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!
• ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

Δεκάδες ακροδεξιοί του ΕΛΑΜ χαιρετώντας ναζιστικά βρέθηκαν ανάμεσα στους Κύπριους αγανακτισμένους.Ανθυπίλαρχος της Εθνικής Φρουράς κρατούσε μαχαίρι στην επίθεση κατά του Προεδρικού Μεγάρου !

Ανθυπίλαρχος της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος υπηρετεί ως μόνιμος σε στρατόπεδο της επαρχίας Λευκωσίας είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες που συμμετείχαν στην προχθεσινή οργανωμένη επίθεση εναντίον του Προεδρικού Μεγάρου. Η σύλληψη του βαθμούχου της Ε.Φ., ο οποίος βρέθηκε στην «ειρηνική» εκδήλωση των αγανακτισμένων με μαχαίρι και παραλυτικό σπρέι, καταρρίπτει τους ισχυρισμούς πως δήθεν κάποιοι ανεγκέφαλοι παρείσφρησαν στην επίθεση κατά του Προεδρικού. Η σύλληψη του εν λόγω βαθμούχου επιβεβαιώνει παράλληλα άλλες πληροφορίες ότι εντός του στρατεύματος λειτουργούν πυρήνες του ΕΛΑΜ.