Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Διαδηλώσεις στην Ιαπωνία για τα τρία χρόνια από τη Φουκουσίμα.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στην ιαπωνική πρωτεύουσα και πραγματοποίησαν πορεία προς το Κοινοβούλιο, ζητώντας να δοθεί τέλος στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας, εν όψει της μαύρης επετείου των τριών ετών από την καταστροφή στη Φουκουσίμα.


(AP Photo/Junji Kurokawa)

Ήταν 11 Μαρτίου 2011 όταν η σεισμική δόνηση των 9 βαθμών και το τσουνάμι που ακολούθησε, προκάλεσαν τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή μετά το Τσέρνομπιλ στο πυρηνικό εργοστάσιο Ντάι-ιτσί της Φουκουσίμα. 

Ο σεισμός και το τσουνάμι άφησαν πίσω τους 19.000 νεκρούς και αγνοούμενους. Στην επαρχία Μιγιάγκι, που επλήγη κυρίως, με 10.000 νεκρούς και αγνοούμενους, οι τελετές μνήμης έχουν ξεκινήσει ήδη.

ΚΚΕ: Σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.

Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.
 
 
Συγκεκριμένα αναφέρει:
 
«Τα σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ –κεφαλαίου για νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό, όπως το πάγωμα των τριετιών και η ουσιαστική απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία χρειάζεται να βρουν σθεναρή λαϊκή αντίσταση.

Ο σαματάς κι η λεία του.Γράφει η Λιάνα Κανέλλη στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη.

Ο σαματάς κι η λεία του.



Κουφή είσαι μωρή ή γκαβή ; Ο κόσμος καίγεται! Δεν το βλέπεις στα βυζιά των γυμνών femen που κάνουν αντιπολεμική εκστρατεία για την Ουκρανία(;), γράφοντας ό,τι τους λέει ο νταβατζής τους στο περιφερόμενο κορμί τους; Δεν τ' ακούς στο τι εστί βερίκοκο, που πετιέται καταμεσής του ορμητικού ποταμιού που κατεβάζει μπάζα να κλείσει τις τρύπες στις τσέπες σας;