Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Καμιά ανοχή στη κυβέρνηση. Όλοι στους δρόμους να φύγουν μια ώρα αρχύτερα ! Γράφει ο Red Star.

Καμιά ανοχή στη κυβέρνηση. Όλοι στους δρόμους να φύγουν μια ώρα αρχύτερα ! 


Προκαλούν το λαό οι κυβερνώντες, ζητώντας από τη βουλή να δώσει ανοχή στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα πάρουν αμέσως μετά.

Προκαλούν το λαό γιατί νομίζουν, Σαμαράς και Βενιζέλος πως μαντρώνοντας 151 βουλευτές τους, θα μπορούν να λένε ότι μας στηρίζει η βουλή και εμμέσως οι Έλληνες πολίτες, άρα αφήστε τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζετε με αποκορύφωμα την 1η Νοέμβρη.

Δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του προτεινόμενου Επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Δ Αβραμόπουλου, στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

Οι θέσεις που παρουσίασε ο Δ. Αβραμόπουλος για την πολιτική που θα ακολουθήσει, ως Επίτροπος αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική και τις εσωτερικές υποθέσεις της ΕΕ, σηματοδοτεί ένταση της καταστολής ενάντια στους οικονομικούς μετανάστες και τους πρόσφυγες και γενικότερα ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα στα κράτη μέλη της ΕΕ. 



Για μια ακόμα φορά αποκρύφτηκαν οι αιτίες της τεράστιας μεταναστευτικής ροής από χώρες της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής, που δεν είναι άλλες από την καπιταλιστική εκμετάλλευση, τη φτώχεια και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για τα οποία η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών- μελών φέρουν τεράστιες ευθύνες.