Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Πανδαιμόνιο στην Γκάνα από χιλιάδες φιλάθλους-Μετά την ισοπαλία της Νότιας Αφρικής,την ήττα της Νιγηρίας και της Αλγερίας, η Γκάνα είναι η πρώτη Αφρικάνικη χώρα που νίκησε!

Χιλιάδες Γκανέζοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της χώρας προκειμένου να πανηγυρίσουν τη νίκη της Εθνικής τους ομάδας στο Μουντιάλ σε βάρος της Σερβίας με 1-0. Στην πρωτεύουσα της χώρας Άκρα οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης γέμισαν ασφυκτικά από το πλήθος που θέλησε να πανηγυρίσει έντονα την πρώτη νίκη αφρικανικής ομάδας στο 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στη συνοικία Νίμα της γκανέζικης πρωτεύουσας είχε στηθεί γιγαντοοθόνη, από την οποία παρακολούθησαν το ματς χιλιάδες φίλαθλοι. Μόλις ο Αργεντινός διαιτητής Έκτορ Μπαλντάσι σφύριξε για τελευταία φορά στην Πρετόρια, σε ολόκληρη τη χώρα έγινε πανδαιμόνιο. Οι Γκανέζοι κρατώντας στα χέρια σημαίες της πατρίδας τους και φορώντας τη φανέλα της Εθνικής χόρευαν και τραγουδούσαν, γιορτάζοντας με μοναδικό τρόπο τη νίκη της ομάδας τους.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ-Μια απαραίτητη απάντηση στον κ. Κούλογλου


Αλέξανδρος Πραντούνας

Ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου μέσα από άρθρο (Καισαριανή: οι πολίτες κινητοποιούνται, η Αριστερά γυρίζει στον Στάλιν, 12/6/2010) που δημοσίευσε στο σάιτ TVXS (www.tvxs.gr) επιτίθεται στο «Ξ» για την ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την αποχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας από το συνέδριο του ΣΥΝ, κατηγορώντας μας για «σταλινισμό», «επιστροφή στο παρελθόν», στοχοποίηση «αντιπάλων» μέσα στον Συνασπισμό και… «διευκόλυνση της συντηρητικής στροφής της ελληνικής κοινωνίας»…

Δεν μπορούμε, κατ’ αρχήν να κρύψουμε την έκπληξη μας για το ξαφνικό ενδιαφέρον του Στ. Κούλογλου για το Ξεκίνημα, καθώς μέχρι σήμερα συστηματικά το σάιτ ΤVXS επιλέγει να αγνοεί δελτία τύπου, ανακοινώσεις, δράσεις, πρωτοβουλίες, κλπ του «Ξ». Ούτε μπορούμε να μην αναφέρουμε πως η επίθεση στο «Ξ», γίνεται παρεμπιπτόντως μέσα από ένα άρθρο που αφορά κινητοποιήσεις πολιτών στην Καισαριανή για εντελώς άσχετα θέματα με την επίθεση ενάντια στο «Ξ». Τέλος, η αναφορά σε σταλινισμό είναι βαρύτατη και μας προκαλεί διπλή έκπληξη, για το πως τέτοιου είδους κατηγορίες εξαπολύονται τόσο ελαφρά και θα λέγαμε επιπόλαια!

Μας πάνε για φουντάρισμα-Του Δημήτρη Καζάκη, οικονομολόγου - αναλυτή-Αναδημοσίευση από το "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ"


Μας πάνε για φουντάρισμα

Του Δημήτρη Καζάκη, οικονομολόγου - αναλυτή

thumb
Στην Ελλάδα έχει επιβληθεί σκόπιμη σιγή ειδήσεων σχετικά με την κατάστασή της. Ο πολίτης δεν χρειάζεται να ξέρει τι γίνεται ούτε να ενδιαφέρεται για το τι πρόκειται να συμβεί άμεσα. Υποτίθεται ότι όλα πάνε κατά τα αναμενόμενα και άρα η διατεταγμένη ειδησεογραφία μπορεί να ασχοληθεί άνετα με τη Siemens, τους Μαντέληδες, το Βατοπέδι και με όλο τον υπόλοιπο θίασο επί σκηνής. Αρκεί ο κόσμος να μη σκέφτεται, να μην αναρωτιέται, να μην ανησυχεί και προπαντός να μην αφυπνίζεται.
Μπορεί οι επισφάλειες να έχουν οδηγήσει σε ύψος ρεκόρ τα επιτόκια των πενταετών, δεκαετών ομολόγων, ακόμη και του βραχυπρόθεσμου δανεισμού μικρότερου του έτους, αλλά γιατί να ανησυχήσουμε το φιλοθέαμον κοινό; Οικομπίνες με τη χρεοκοπία μιας χώρας στήνονται στο σκοτάδι, χωρίς φώτα και φασαρίες. Τα ντόπια και ξένα κυκλώματα κερδοσκοπίας ετοιμάζονται για νέες ακόμη μεγαλύτερες μπάζες. Όμως ο κόσμος πρέπει να ασχολείται με τις μίζες του Μαντέλη και του Άκη, για να ξεχάσει τα 13 δισ. ευρώ που πρόσφερε απλόχερα η σημερινή κυβέρνηση στους κερδοσκόπους μέσα από το στημένο παιχνίδι με τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ- Συνέπεια των ισχυρών εγγενών αντιφάσεων


Παπαγεωργίου Βασίλης
Συνέπεια των ισχυρών εγγενών αντιφάσεων μιας πολιτικής δύναμης που επιχειρεί να εμφανιστεί με ριζοσπαστικό αντικαπιταλιστικό λόγο, έχοντας όμως στρατηγική σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης, είναι η εσωκομματική διαμάχη που οξύνεται στον ΣΥΝ και κατ' επέκταση στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η «Ανανεωτική Πτέρυγα» αποχώρησε το προπερασμένο Σάββατο από το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΝ. Οι περισσότεροι από 300 εκλεγμένοι αντιπρόσωποί της δε συμμετείχαν στη διαδικασία εκλογής νέων οργάνων, αφού δεν έγινε δεκτός ο όρος που έθεσε ο επικεφαλής της, Φ. Κουβέλης, για αποχώρηση του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ.