Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη



Μας δόθηκε για μια ακόμα φορά η δυνατότητα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον κυπριακό λαό, παράλληλα με τις ανησυχίες μας για τις συνολικές εξελίξεις. Το Κυπριακό εξακολουθεί να είναι διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Θα πρέπει να φύγουν οι κατοχικές δυνάμεις, να φύγει ο στρατός κατοχής. Θα πρέπει να σταματήσει ο εποικισμός, να γυρίσουν οι πρόσφυγες στις εστίες τους. Σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ θα εξακολουθήσει να παλεύει και να στέκεται αλληλέγγυο με την πάλη του κυπριακού λαού.

ΔΙΑΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ «ΑΜΥΝΑ» ΚΑΙ «ΑΣΦΑΛΕΙΑ»- Μεθοδεύουν παραπέρα ιμπεριαλιστική διείσδυση σε Ανατολή και Νότο


Σήμερα ξεκινά στο Ζάππειο η άτυπη Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της λυκοσυμμαχίας
 
Τα επόμενα βήματα της αυξανόμενης επιθετικότητας των ευρωενωσιακών μονοπωλίων και της ενίσχυσης του αντιδραστικού χαρακτήρα της ΕΕ συζητούνται σε αλλεπάλληλα διαβούλια, αυτές τις μέρες στην Αθήνα. Διαδικασία όπου μετέχει ενεργά η ελληνική αστική τάξη, επιδιώκοντας αναβάθμιση του γεωπολιτικού της ρόλου στην ευρύτερη περιοχή.
Συγκεκριμένα, χτες ξεκίνησε και ολοκληρώνεται σήμερα η 4η Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας (ΚΠΑΑ), που διοργανώνει η Ελληνική Βουλή στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Αποσπάσματα από την ομιλία του Ν. Σοφιανού υποψήφιου δημάρχου Αθήνας & μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε εκδήλωση της Τ.Ο. Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μίλησε σε εκδήλωση της Τ.Ο. Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων της ΚΟΑ του ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής.


Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις με την συνομιλία Μπαλτάκου - Κασιδιάρη, τόνισε:

«Θέλουν να χρησιμοποιηθεί (σ.σ. η συνομιλία) για να αθωωθεί η δράση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής».