Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Δημοκρατία της Ανεξάρτητης Πατριωτικής Πατατίας - Του Matrix1917


Νέα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Συμμαχία
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Αριστερά
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Αναγέννηση (Παπαθεμελής)
και παραλίγο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ Σοσιαλισμός (Κατσέλη-Καστανίδης.Οι αρχικές πληροφορίες ήταν εσφαλμένες.Το όνομα του Νέου Μικρού Πασόκ είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (ας γελάσουμε φιλαράκια μου πιο σωστό να το πουν ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ).

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εδώ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εκεί-Που είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ;

Σε μια φάση (οοεεεοο) η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ήταν ΑΜΕΣΗ και είχε πάει ΠΛΑΤΕΙΑ.

Μεγάλη η αγάπη για την Δημοκρατία στην Ελλάδα.Έρωτας μεγάλος.

Εκτός από Δημοκρατία έχουμε και άλλα φρούτα.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ´Ελληνες (με παλαιούς-νεο-δημοκράτες).
Άρματα πολιτών(με Πασοκ-Δημοκρατικο-Κοινωνικου-Κινηματικούς αντάρτες -Γεια σου ρε Γιάννη Δημαρά σωτήρα μας).

Τα πάντα-όλα να διαλέξεις Νεοέλληνα Δημοκράτη.

Επιμένει με νέο άρθρο του ο Πολ Κρούγκμαν-Η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ


Σε άρθρο του στους Νιου Γιορκ Τάιμς που αναδημοσιεύει η εφημερίδα "Η Καθημερινή" ο αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν αναφέρει ότι η Ελλάδα έχειήδη χρεοκοπήσει  γιατί εκτός των άλλων ακολούθησε μια πολιτική σκληρής λιτότητας σε περίοδο ύφεσης.

Ο διάσημος οικονομολόγος επιμένει ότι η Ελλάδα θα αναγκαστέι να εγκαταλέιψει το ευρώ και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη δικιά του χώρα τις ΗΠΑ, κατηγορώντας αυτούς που ζητούν λιτότητα ελληνικού τύπου. 

Όλο το άρθρο από την "Καθημερινή":

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: για το καταστροφικό PSI.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ: για το καταστροφικό PSI.

Καθώς το λεγόμενο κούρεμα και το PSI ολοκληρώνονται, είναι φανερό πως η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ υπό τον τραπεζίτη Παπαδήμο κλείνει τον κύκλο της με μια ολέθρια συμφωνία, που καταδικάζει για γενιές την κοινωνική πλειοψηφία να ζει σε άθλιες συνθήκες, αναντίστοιχες με τον πλούτο που παράγει και τις δυνατότητες που έχει η... εποχή μας.
Πρώτα από όλα το χρέος δεν μειώνεται, αλλά αυξάνεται, καθώς "κουρεύονται" 105 δισ. και φορτώνονται άλλα 130 δισ. Δεύτερο, οι όροι είναι σαφώς δυσμενέστεροι, καθώς το αγγλικό δίκαιο διασφαλίζει ολοκληρωτικά τα συμφέροντα των κρατών στα οποία περνάνε τα ομόλογα που κατείχαν οι ιδιώτες.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και τα νέα μέτρα.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και τα νέα μέτρα.
Λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του PSI οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά χωρίς κανένα αντίκρισμα. Οι μόνοι που διασφαλίστηκαν ήταν οι τράπεζες, ενώ οι εργαζόμενοι ρίχνονται στον Καιάδα. Ήδη δρομολογούνται τα νέα μέτρα του Ιουνίου με νέες απολύσεις, μειώσεις μισθών, νέους φόρους και διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Επίκαιρη ερώτηση στην βουλή του βουλευτή του Κ.Κ.Ε Νίκου Καραθανασόπουλου:Απαράδεκτες συνθήκες στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης.


Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης



Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των τροφίμων. Δημιουργούνται, επίσης, πολλές και μεγάλες δυσκολίες στις ήδη εντατικοποιημένες συνθήκες εργασίες του προσωπικού του νοσοκομείου.
Συγκεκριμένα, οι ελλείψεις είχαν φανεί από πέρυσι αλλά έγιναν δραματικές φέτος που το υπουργείο έκοψε τον προϋπολογισμό για θέρμανση, διατροφή και φάρμακα, από 4.100.000 ευρώ που ήταν η περσινή χρηματοδότηση στα 2.800.000. Αυτό έχει σαν συνέπεια να χορηγούνται φάρμακα στους ασθενείς με κριτήριο το χαμηλότερο κόστος και να γίνονται περικοπές στη διατροφή και στη θέρμανση.

Δελτία ειδήσεων: Αποστολή τους ο αποπροσανατολισμός του λαού...Mπορεί αν κάνουμε τους μισθούς ... 50 ευρώ το μήνα να ανοίξουν πολλές εταιρίες, οι πολυεθνικές να σπεύσουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και όλοι να είμαστε εργαζόμενοι και ευτυχισμένοι !



ΚΑΙ Η ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ από τα απογευματινά δελτία ειδήσεων συνεχίζεται ακάθεκτη. «Βεβαίως, άσχημα τα μέτρα ανατροπής των συμβάσεων, πλην όμως δε βλέπουμε ανάπτυξη»...

Δηλαδή, αυτό θα μας ...έλυνε το πρόβλημα των μισθών των 400 και 500 ευρώ, όμως καθυστερεί και πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή!
Με αυτή τη λογική μπορεί αν κάνουμε τους μισθούς ... 50 ευρώ το μήνα να ανοίξουν πολλές εταιρίες, οι πολυεθνικές να σπεύσουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και όλοι να είμαστε εργαζόμενοι και ευτυχισμένοι.
ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ το ΠΑΣΟΚ να μας λέει ότι για όλα αυτά ευθύνονται οι «συντηρητικοί» που έχουν κατακλύσει την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ αν είχαμε τους «Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες» θα ήταν αλλιώς τα πράγματα.

Δήλωση της Ρένας Δούρου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής, για το χθεσινό Γιούρογκρουπ.


Δήλωση της Ρένας Δούρου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής, για το χθεσινό Γιούρογκρουπ.

Αν η κατάσταση της κοινωνίας δεν ήταν τόσο τραγική, η έκφραση ικανοποίησης του υπουργού Οικονομικών, κ. Βενιζέλου, για την έκβαση του χθεσινού Γιούρογκρουπ, θα ήταν απλά γραφική. Ωστόσο, το ένα εκατομμύριο άνεργοι, η ύφεση στο 7.5%, τα εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με τις εκατοντάδες χιλιάδες απώλειες θέσεων εργασίας που συνεπάγονται, δεν συνιστούν λόγους ικανοποίησης.
Το χθεσινό Γιούρογκρουπ ουσιαστικά «σφράγισε» αρνητικά το μέλλον της κοινωνίας μας. Ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ήταν σαφής:

Κ.Κ.Ε: Έκρηξη της ανεργίας με εφιαλτικές διαστάσεις για τους νέους.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.



Ο  ευρωβουλευτής του ΚΚΕ  Γιώργος Τούσσας,  παρεμβαίνοντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, σχετικά με τις εκρηκτικές διαστάσεις της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων, σε ΕΕ και Ελλάδα,  που εκτινάσσεται από τη βάρβαρη πολιτική ΕΕ, των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, πλουτοκρατίας, οδηγώντας στην αναγκαστική μετανάστευση χιλιάδων νέων ανθρώπων στην Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους, όπου και πάλι που έρχονται αντιμέτωποι με την ίδια σκληρή καπιταλιστική εκμετάλλευση, τόνισε τα εξής:

Ο λαός δε ξεχνά τι σημαίνει… Αριστερά




Διονύσης Χριστόπουλος,
Πρόεδρος Σωματείου Μουσικών Φιλαρμονικής Δήμου Αθήνας


Επιτέλους οι απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα που βασανίζουν τον ελληνικό λαό δόθηκαν, οι αιτίες της κρίσης και της βαρβαρότητας είναι πλέον προφανείς. Για όλα φταίει η Αριστερά! Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ο ηγέτης της «λαϊκής δεξιάς» Α. Σαμαράς τοποθετούμενος στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του τελευταίου νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για συνταξιοδοτικό και εργασιακά.

«Η αριστερά μπορεί να μην κυβέρνησε ποτέ αλλά άσκησε επιρροή, στήριξε προνόμια και αγκυλώσεις που δημιούργησαν ακυβερνησία και όργιο σπατάλης.

«Εξω από το ευρώ η... Ολλανδία!».Του Γιώργου Δελαστίκ.

Του Γιώργου Δελαστίκ.


Δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς χαιρέκακος για να διασκεδάσει με το πάθημα της δεξιάς ολλανδικής κυβέρνησης μειοψηφίας, η οποία στηρίζεται στην Ακροδεξιά για να έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Επί μήνες η ολλανδική κυβέρνηση και προεξάρχοντος του υπουργού Οικονομικών Γιαν Κέες ντε Γιάχερ πρωτοστατεί στις επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας, υπερβαίνοντας μερικές φορές και τις πιο σκληρές θέσεις της Γερμανίας, επειδή η Αθήνα δεν είναι συνεπής προς τις επιταγές του συμφώνου σταθερότητας. Με έμμεσο, αλλά σαφή τρόπο ο ντε Γιάχερ είχε επανειλημμένα υποστηρίξει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Πού να φαντάζονταν οι Ολλανδοί υπουργοί ότι εδώ και δέκα μέρες η κυβέρνησή τους θα απειλείτο με... κατάρρευση εξαιτίας ακριβώς του συμφώνου σταθερότητας της Ευρωζώνης, το οποίο δεν πληροί πλέον η δική τους χώρα!