Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29/6

Όχι στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και των εργασιακών σχέσεων 


Όλοι και όλες στους δρόμουςΌλοι και όλες στην πανεργατική απεργία και στις συγκεντρώσεις στις 29/6
Εργαζόμενοι/ες, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέες και νέοι



Οι μεγαλειώδεις πανεργατικές απεργίες της 5/5 και 20/5 με τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές έσπασε τη δημοσιονομική τρομοκρατία της κυβέρνησης και των ΜΜΕ, που τόσον καιρό επιχειρούν να μας πείσουν ότι οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και η νεολαία οφείλουμε να πληρώσουμε την κρίση των «αγορών». Η οργή μας εκδηλώθηκε μαζικά και μαχητικά δείχνοντας ότι μπορούμε να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.
Το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ, που υποστηρίζουν το πρόγραμμα ΔΝΤ-ΕΕ, βάζουν στο στόχαστρό τους τα ασφαλιστικά δικαιώματά μας με το πρόσχημα ότι τα ταμεία καταρρέουν. Λένε και πάλι ψέματα. Απαιτούν να δουλεύουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα και μετατρέπουν τη σύνταξη σε προνοιακό επίδομα αυτοί που επί χρόνια οργανώνουν μεθοδευμένα την επιδρομή στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων κατασπαταλώντας το μόχθο γενιών και γενιών εργαζόμενων. Αυτοί που δεκαετίες τώρα έχουν αφήσει στο απυρόβλητο τα δισεκατομμύρια ευρώ της εισφοροδιαφυγής των εργοδοτών.



Ταυτόχρονα η κυβέρνηση προωθεί την πλήρη διάλυση και κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και ανοίγει τις πόρτες για την επάνοδο του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα στη χώρα μας.



Δεν θα τους περάσει! Δεν τους χρωστάμε ούτε ένα ευρώ! Μας χρωστάνε!

Σχολιάζει ο Red Star-ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑLCO ΓΙΑ www.newsit.gr.ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ αθροίζουν 42,5 % ! Άνοδος για το Κ.Κ.Ε (12,9% σε όσους θα ψηφίσουν και χωρίς τους αναποφάσιστους).Πέφτουν και οι ακροδεξιοί συνεργάτες του Γιωργάκη στο 3,7%.


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ της ΑLCO ΓΙΑ www.newsit.gr.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ αθροίζουν 42,5 % ! Εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό για τα κόμματα του δικομματισμού.
Άνοδος για το Κ.Κ.Ε στο 8% (και 12,9% σε όσους θα ψηφίσουν και χωρίς τους αναποφάσιστους).Πέφτουν και οι ακροδεξιοί συνεργάτες του Γιωργάκη (Λ.Ορθοδ.Συναγερ.) στο 3,7%.Κάτω από το 3% ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.



ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΝΗ – ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ,ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εργαζόμενες-Εργαζόμενοι

Άνεργοι –Συνταξιούχοι-Νέοι και Νέες


ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΝΗ – ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ-

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 11Π.Μ

Τα μέτρα που παίρνονται στη χώρα μας, σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης και σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του ΠΑΜΕ ότι είναι σε εξέλιξη μια βαθιά ολόπλευρη καπιταλιστική κρίση.


Μια κρίση που τη γέννησε η αναρχία της καπιταλιστικής παραγωγής, τα τεράστια καπιταλιστικά υπερκέρδη. Επιδιώκουν να τα διαφυλάξουν και για να δημιουργήσουν όρους ακόμα μεγαλύτερης κερδοφορίας τα επόμενα χρόνια.  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣYNTONIΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (ΣΕΑΑΝ)

Είναι αδίστακτοι.



Αν δεν τους σταματήσουμε θα μας εξαθλιώσουν κυριολεκτικά.



Γενικός ξεσηκωμός, τώρα.



Ανάπηροι, γονείς και κηδεμόνες σε θέση μάχης.



Τα μέτρα για τα εργασιακά που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, το ασφαλιστικό έκτρωμα που ετοιμάζεται να φέρει τις επόμενες ημέρες μας οδηγούν πίσω στον μεσαίωνα.



Με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε. Και αντί να μας οδηγήσουν στον μεσαίωνα να τους οδηγήσουμε στο μουσείο της ιστορίας αυτούς και την τάξη που εκπροσωπούν και τους στηρίζει και λειτουργούν, κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και το πάντα πρόθυμο για κάθε βρώμικη δουλειά κόμμα του ΛΑΟΣ.

ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ!

CIA-«Αμαρτωλό» συμβόλαιο ύψους 100 εκατομ. δολλαρίων

Η CIA υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων με την εταιρεία Xe, παλαιότερα ήταν γνωστή με την επωνυμία Blackwater Worldwide, για την προστασία των εγκαταστάσεών της στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post.



Το συμβόλαιο «αφορά την παροχή υπηρεσιών προστασίας και ασφαλείας σε διάφορες περιοχές», σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται η εφημερίδα.



Δύο ακόμη ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας, η Triple Canopy και η DynCorp International, ήταν υποψήφιες για την ανάληψη του συμβολαίου.

Χυδαιότητα, σαπίλα και υποκρισία-Ημερίδα, με τον τίτλο «Η ψυχολογία της απόλυσης - Μάθετε πώς να χειρίζεστε τα Συναισθήματα των Στελεχών σας», διοργανώνει η εταιρεία «Attitude-ltd», στις 12 Ιούλη.

 Ημερίδα, με τον τίτλο «Η ψυχολογία της απόλυσης - Μάθετε πώς να χειρίζεστε τα Συναισθήματα των Στελεχών σας», διοργανώνει η εταιρεία «Attitude-ltd», στις 12 Ιούλη.

Και εξηγεί: «Μία ξεχωριστή ημερίδα που επιθυμεί να αναλύσει σε βάθος τα συναισθήματα, τους φόβους, τις ανησυχίες των στελεχών που έρχονται αντιμέτωπα με μία τέτοια εταιρική απόφαση ή εκείνων που βιώνουν την πιθανότητά της. Μία ημερίδα που επιδιώκει να φωτίσει ακόμη τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και το άγχος των στελεχών που είναι αναγκασμένα να την ανακοινώσουν...»! Και σε άλλο σημείο: «Μάθετε πώς να επικοινωνείτε αποτελεσματικά ένα τέτοιο μήνυμα. Μάθετε πώς να χειρίζεστε τα συναισθήματα των στελεχών σας. Μάθετε πώς να χειρίζεστε τα δικά σας συναισθήματα κάνοντας μία τέτοια ανακοίνωση. Κάντε αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης που μία τέτοια ανακοίνωση μπορεί να επιφέρει»!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την έκρηξη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Πρόκειται για μια ενέργεια που δεν μπορεί παρά να καταδικαστεί απερίφραστα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το δικό του πλαίσιο αξιών που δεν συμβιβάζεται με τη βία, πολύ περισσότερο όταν αυτή αφαιρεί ανθρώπινη ζωή.



Ζούμε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. Η ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι και νέοι, πιέζονται εξοντωτικά από την πολιτική της κυβέρνησης. Δυστυχώς σήμερα δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι.



Η αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί με επιμονή στο έδαφος των συλλογικών αγώνων. Μια μαζική, αγωνιστική και ειρηνική απεργία στις 29 Ιούνη πρέπει να είναι η απάντησή μας.



Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος.



To Γραφείο Τύπου

ΚΚΕ για την βομβιστική επίθεση: «Άκρως ύποπτη ενέργεια»

«Είναι μια άκρως ύποπτη ενέργεια που δημιουργεί πολλά ερωτήματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, καταδικάζοντας τη βομβιστική ενέργεια στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου.

"Αυτού του είδους οι ενέργειες προσφέρονται αντικειμενικά για αξιοποίηση από τις δυνάμεις εκείνες που πασχίζουν να συκοφαντήσουν, τρομοκρατήσουν και καταστείλουν εργατικό λαϊκό κίνημα που αντιπαλεύει το βάρβαρο μνημόνιο και συνολικά την πολιτική που οδηγεί το λαό στην πτώχευση.