Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Oι περικοπές... βλάπτουν σοβαρά την εκπαίδευση!

Η νέα σχολική χρονιά θα βρει μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς να μετρούν τις επιπτώσεις της «σφιχτής» πολιτικής. H οικονομική κρίση θα χτυπήσει... άγρια και τα σχολεία το επόμενο φθινόπωρο. Στην κόψη του ξυραφιού θα βρεθούν η λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, των κρατικών φροντιστηρίων, καθώς και οι μεταφορές των μαθητών που πλήττονται άμεσα από τις δραστικές περικοπές των κονδυλίων τους κατά 70%!Οι διορισμοί κόβονται στους μισούς, οι προϋπολογισμοί των ΑΕΙ - ΤΕΙ μειώνονται κατά 10% και οι τετραετείς προγραμματισμοί τινάζονται στον αέρα. Ακόμη και οι πληρωμές των Πανελλαδικών περικόπτονται κατά 20% σε σχέση με πέρυσι.

Περιφερειακές εκλογές στην Γαλλία - Ήττα της Δεξιάς και υψηλή αποχή


Σύμφωνα με τo exit poll της TNS Sofres για την Γαλλική τηλεόραση και τη Le Monde οι Σοσιαλιστές προηγούνται με 29,5% έναντι 27% της Κεντροδεξιάς του Νικολά Σαρκοζύ.Οι Οικολόγοι καταφέρνουν να πάρουν την τρίτη θέση με  12,5% έναντι 11,7 του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.Η αριστερά έχει πεσμένα ποσοστά με το Μέτωπο της αριστεράς στο οποίο συμμετέχει και το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας να αποσπά το 6,2%.Το Νέο αντικαπιταλιστικό κόμμα φτάνει μόλις το 2,4 %.
Τέλος να σημειώσουμε την σημαντική αποχή των Γάλλων ψηφοφόρων, που ξεπέρασε το 53 %.


ΑΠΟΧΗ TNS Sofres
53,5 %
Parti Socialiste (Σοσιαλιστικό Κόμμα)29,5 %
UMP (Nicola sarkozy)27,0 %
Europe Écologie (Daniel Cohn Bendit)
12,5 %
Front National (Εθνικό Μέτωπο Jean-Marie Le Pen)11,7 %
Front de gauche (Κομμουνιστικό Kόμμα σε συνεργασία με άλλα αριστερά κόμματα)6,2 %
Mouvement Democrate (Kεντρώο κόμμα του Francois Bayrou)4,0 %
Nouveua Parti Anticapitaliste (Olivier Besancenot)2,4 %
Divers gauche1,5 %
Lutte Ouvrière (Τροτσκιστές)1,3 %




Επιμέλεια: Red Star

Φυλακή ένα μήνα για ένα φιλί (στο Ντουμπάι)

Μέχρι και ένα μήνα φυλάκιση αντιμετωπίζουν οι Βρετανοί Αϊμάν Νατζάφι και Σάρλοτ Λιούις, 24 και 25 ετών αντίστοιχα, γιατί αγκαλιάστηκαν, φιλήθηκαν και κατανάλωσαν αλκοόλ σε εστιατόριο στο Ντουμπάι.
Εναντίον τους κινήθηκε μια 38χρονη μητέρα, η οποία ισχυρίστηκε ότι προσεβλήθη από τη συμπεριφορά του ζευγαριού, ενώ εκείνη δειπνούσε με την κόρη της. Η ίδια ανέφερε ότι τους είδε να ανταλλάσσουν φιλιά στο στόμα, κάτι που συνιστά παραβίαση του ποινικού κώδικα του Ντουμπάι.

Αιγαίο - Δρομολογημένη η διχοτόμηση με Νατοϊκή βούλα


Ανεξάρτητα από την τελική μορφή της συμφωνίας, το βέβαιο είναι ότι αυτή θα εμπεριέχει το σπέρμα νέων εντάσεων στην ευρύτερη περιοχή.
Η υπόθεση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και οι δρομολογημένες, με Νατοϊκή βούλα, διευθετήσεις, αποτυπώνουν τις στρατηγικές επιλογές της ελληνικής άρχουσας τάξης, άμεσα συνδεδεμένες με τη θέση της στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα και την ενσωμάτωσή της στους κεντρικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Οσα τις τελευταίες ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για διευθετήσεις στο Αιγαίο, εντάσσονται στο παραπάνω πλαίσιο και συνδέονται με την ενιαία στρατηγική της εξελισσόμενης επίθεσης στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, από τη μια, και της ακόμα πιο οργανικής ενσωμάτωσης της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, από την άλλη.

Ισχυρότατος σεισμός 6,6 ρίχτερ στην βόρεια Ιαπωνία.Ανοικτά του νησιού Χονσού

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,6 βαθμών σημειώθηκε στη βόρεια Ιαπωνία και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Τόκιο, ανακοίνωσαν σεισμολόγοι. 



Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές και δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι. 

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 40 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ανατολικά του νησιού Χονσού, ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 



Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο εντοπίζει το επίκεντρο σε βάθος 26 χιλιομέτρων, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από την περιοχή Φουκουσίμα. 

Γυναικείο άρωμα νεοναζί στην Αυστρία...Μια ξενόφοβη μητέρα 10 παιδιών διεκδικεί την Προεδρία της Αυστρίας


    Τελικά η αυστριακή πολιτική σκηνή πόρω απέχει από του να κλείσει μια κι έξω τους λογαριασμούς της με τον ναζισμό. Το καινούργιο "φρούτο" ονομάζεται Μπάρμπαρα Ρόζενκρατζ, 51 ετών, μητέρα δέκα παιδιών (όλα με γερμανικά ονόματα), που συνηθίζει να ντύνεται με παραδοσιακές ενδυμασίες (γεγονός που εκτιμά πολύ η αυστριακή ύπαιθρος), και υποψήφια της ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές της 25ης Απριλίου... Πέραν του ότι θεωρεί τον φεμινισμό "λάθος δρόμο", η Ρόζενκρατζ δυσκολεύεται πάρα πολύ να αποστασιοποιηθεί από τη ναζιστική ιδεολογία και από τις απόψεις των αρνητών του Ολοκαυτώματος. 

    ΚΚΕ: Κάλεσμα στο λαό να διεκδικήσει μείωση του ΦΠΑ


    Κάλεσμα στους εργαζομένους να μη συμβιβαστούν «με τη νέα φοροληστεία από την αύξηση του ΦΠΑ», απευθύνει το ΚΚΕ
    «Αντίθετα», προσθέτει, «πρέπει να κλιμακώσουν την πάλη τους για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, διεκδικώντας ταυτόχρονα τη δραστική μείωση του ΦΠΑ και την πλήρη κατάργησή του στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στη ΔΕΗ, στο νερό και στα καύσιμα».

    Δημοσκόπηση για το Έθνος της Κυριακής.Το 52,6% ΔΕΝ πιστεύει ότι οι θυσίες του Ελληνικού λαού θα πιάσουν τόπο.Κατακόρυφη πτώση της Ν.Δ στην πρόθεση ψήφου.Απώλειες για το ΠΑ.ΣΟ.Κ.Ανεβαίνει το Κ.Κ.Ε και με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου συγκεντρώνει 10,5 %.

    Μετά την "δημοσκόπηση" της Public Issue για τον ΣΚΑΙ, που δεν ανέφερε πρόθεση ψήφου, αλλά έκανε πρόβλεψη αποτελέσματος (!) είχαμε επιτέλους 2 γκάλοπ (Μarc και Rass)που μπορεί να μην τα θεωρούμε απόλυτα αξιόπιστα, αλλά τουλάχιστον αναφέρουν τι απάντησαν οι πολίτες και όχι τι εκτίμησαν οι δημοσκόποι ότι απάντησαν οι ερωτώμενοι!Και οι 2 έρευνες συμφωνούν(πανω κάτω) με την έρευνα της GPO και δείχνουν μεγάλη πτώση της Ν.Δ,μικρότερη για το ΠΑ.ΣΟ.Κ,σημαντική άνοδο Κ.Κ.Ε και ΛΑ.Ο.Σ και μικρές ανοδικές τάσεις για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α

    Στην πανελλαδική  έρευνα της Marc για το Έθνος της Κυριακής
    ποσοστό 52,6% πιστεύει ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πιάσουν τόπο, έναντι 41,1% που εκτιμά το αντίθετο.

    Στην πρόθεση ψήφου, προηγείται το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 34,5%. Στην δεύτερη θέση ακολουθεί η ΝΔ με 23,2%, το ΚΚΕ με 8,5%, ο ΛΑΟΣ με 6,8%, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 4,1% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 1,8%.
    Μικρότερα κόμματα ψηφίζει το 2,5 %, ενώ τα άκυρα-λευκά-αποχή-αναποφάσιστοι φτάνουν στο 18,6%.



    Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για Aπεργία 11 Μάρτη και κλιμάκωση αγώνων


    ΔΕΙΞΑΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ, ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ

    ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

    ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ!


    Η επιτυχία της απεργίας στις 11 Μάρτη και η συγκλονιστική συμμετοχή των απεργών στα συλλαλητήρια, που αψήφησαν την καταστολή των ΜΑΤ,  είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα  στον αγώνα για την ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και της ΕΚΤ. Ξεπροβάλλει ορμητικά η δύναμη των ίδιων των εργαζόμενων στο προσκήνιο που μπορεί να πετάξει στα σκουπίδια τα αντεργατικά μέτρα και να επιβάλει την αντικαπιταλιστική απάντηση στην κρίση.

    Σοκ στην αριστερή όχθη του ΠΑΣΟΚ


    Το σοκ που έχουν υποστεί από τα οικονομικά μέτρα η βάση του ΠΑΣΟΚ και το στελεχικό προσωπικό που αυτοτοποθετείται στην αριστερή του πτέρυγα αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις και στην υπόκωφη για την ώρα ένταση στις οργανώσεις του κόμματος.
    Οι εκσυγχρονιστές προβάλλουν τώρα ως οι φυσικοί σύμμαχοι στις πολιτικές επιλογές του Γ. Παπανδρέου.Οι εκσυγχρονιστές προβάλλουν τώρα ως οι φυσικοί σύμμαχοι στις πολιτικές επιλογές του Γ. Παπανδρέου.
    Οι πιο τολμηροί από τους διαφωνούντες (Παπουτσής, Σκανδαλίδης) έκαναν την «αποκοτιά» να εκφράσουν δημοσίως τις αντιρρήσεις τους, αλλά η απειλή διαγραφής τούς ανάγκασε να αναδιπλωθούν. Ωστόσο η αρχή έγινε και στο Μαξίμου φοβούνται ότι θα υπάρξει συνέχεια.

    Το ΠΑΣΟΚ έχει πλούσια παράδοση εσωτερικών συγκρούσεων. Μερικές φορές δημιουργείτο η εντύπωση ότι ήταν πολλά κόμματα στη συσκευασία του ενός. Τη δεκαετία του '70, τις διενέξεις έλυνε άλλοτε με διοικητικό τρόπο (μαζικές διαγραφές το 1975 και το 1977) και άλλοτε με κινήσεις ιδεολογικού αντιπερισπασμού ο Α. Παπανδρέου.

    Η απανθρωπιά του «φιλάνθρωπου» καπιταλισμού


    Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι πάσχουν από βαριές ασθένειες που οφείλονται σε παράσιτα, οι περισσότερες απ' τις οποίες θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με μερικά σεντς κατ' άτομο! Εκατομμύρια οι φτωχοί πάσχοντες και στις ΗΠΑ
    Η τύφλωση (η φωτογραφία από την Αιθιοπία) πλήττει ή οδηγεί στην αναγκαστική μετανάστευση (για να την αποφύγουν) εκατομμύρια ανθρώπους.

    Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, πλούσιοι ηθοποιοί, σύζυγοι κεφαλαιοκρατών και άλλοι τάχα φιλάνθρωποι υποκριτές, που ζουν από το ξεζούμισμα των εργατών (είτε με άμεσο, είτε με έμμεσο τρόπο), συμβάλλουν στο «σοβάντισμα» του αποτρόπαιου προσώπου του καπιταλισμού. Αυτού που ευθύνεται για τη φτώχεια δισεκατομμυρίων, την αρρώστια ακόμα και το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε χρόνο.
    Το Εϊτζ, η φυματίωση και η ελονοσία είναι οι τρεις πιο διαδεδομένες θανατηφόρες ασθένειες που πλήττουν τους λαούς της τροπικής ζώνης. Ωστόσο, μια ομάδα ασθενειών γνωστές και ως Παραμελημένες Τροπικές Νόσοι (ΠΤΝ) βασανίζουν ακόμα περισσότερους ανθρώπους. Αν και συνήθως δεν οδηγούν στο θάνατο, προκαλούν βαριά αναιμία, καθυστέρηση στην πνευματική και σωματική ανάπτυξη, καχεκτικότητα και τύφλωση. Μπορεί να οδηγήσουν σε φοβερές παραμορφώσεις των άκρων και των γεννητικών οργάνων, δερματικές παραμορφώσεις, αύξηση του κινδύνου μόλυνσης από Εϊτζ και κίνδυνο επιπλοκών κατά την εγκυμοσύνη. Σα να μην έφτανε η φτώχεια των ανθρώπων που αρρωσταίνουν απ' αυτές, τους κάνουν να ζουν ακόμα πιο μίζερα, αφού δεν επιτρέπουν στα παιδιά να αναπτυχθούν κανονικά, ούτε και στους ενηλίκους να εργαστούν παραγωγικά.

    Επταήμερη απεργία στην British Airways

      Απεργιακές κινητοποιήσεις σε δύο κύκλους ανήγγειλε προχθές το ιπτάμενο προσωπικό της British Airways. Το συνδικάτο των πληρωμάτων καμπίνας της BA απεργεί για τρεις ημέρες από τις 20 Μαρτίου και ακολουθεί δεύτερη, τετραήμερη απεργία από τις 27 Μαρτίου.

      Το συνδικάτο Unite του ιπτάμενου προσωπικού της British Airways επιβεβαίωσε ότι δεν θα απεργήσει τις ημέρες του Πάσχα, όμως προειδοποίησε ότι μπορεί να επιστρέψει στις κινητοποιήσεις μετά την 14η Απριλίου εάν δεν βρεθεί λύση με τη διοίκηση της BA στη σύγκρουση σχετικά με τους μισθούς και τη μείωση των θέσεων εργασίας στον βρετανικό αερομεταφορέα.

      Συγκεκριμένα το συνδικάτο αντιδρά στο "πάγωμα" των μισθών για το 2010, στην υπαγωγή 3.000 εργαζομένων σε καθεστώς ημιαπασχόλησης και στη μείωση του αριθμού του ιπτάμενου προσωπικού στης πτήσεις μακράς διαρκείας.

      Η διοίκηση τονίζει ότι οι προωθούμενες αλλαγές είναι αναγκαίες λόγω μείωσης της επιβατικής κίνησης στη δίνη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Η διοίκηση της British Airways εκπαιδεύει περίπου 1.000 υπαλλήλους άλλων τμημάτων προκειμένου να αντικαταστήσουν το ιπτάμενο προσωπικό κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης.

      Πηγή:ΑΥΓΗ

      George έφερε ντώρα για Ελλάντα

      ΣΤΑΘΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

      ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

      Φονικές εκρήξεις στο Αφγανιστάν - Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη.Τουλάχιστον 27 νεκροί.


      Τέσσερις ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης Κανταχάρ του νοτίου Αφγανιστάν με αποτέλεσμα τουλάχιστον 27 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 50 να τραυματιστούν.
      Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, η πρώτη έκρηξη έγινε κοντά στην έδρα του αρχηγού της αστυνομίας και η δεύτερη κοντά στην κατοικία του Αχμάντ Ουαλί Καρζάι, του ετεροθαλή αδελφού του προέδρου του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι.

      Οι άλλες δύο εκρήξεις προέρχονταν από άλλα σημεία της πόλης.