Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ ΓΡΑΦΕΙ : ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΣΧΑΤΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΗΓΕΜΟΝΙΑ Η... ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ !

Το ευρώ, το ενιαίο νόμισμα που ο τρόπος με τον οποίον το υπερασπίζεται η ΕΕ προκαλεί βαθύτατη αποξένωση των πολιτών της Ευρώπης από την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αποδεικνύεται τελικά -σε δημοσκοπικό τουλάχιστον επίπεδο- ότι είναι το ανθεκτικότερο όπλο που έχει στα χέρια της η ΕΕ, στα μάτια των πολιτών της. 



Αυτό τουλάχιστον συνάγεται από τα ευρήματα του Ευρωβαρόμετρου - αυτής της δημοσκόπησης που διεξάγεται κάθε χρόνο τον Μάιο και τον Νοέμβριο ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες της ΕΕ κατ' εντολήν της Κομισιόν και συντονίζεται από την Κομισιόν.

Ιαπωνία : Αντιδράσεις για την επίσκεψη Αμπε στο μνημείο Γιασουκούνι.

 Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επίσκεψη που έκανε την Πέμπτη ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε στο μνημείο Γιασουκούνι, στο Τόκιο. 


Πρόκειται για μνημείο που φτιάχτηκε στη μνήμη των Ιαπώνων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη διάρκεια των σύγχρονων πολέμων (όπως αυτών που έγιναν με την Κίνα και την Κορέα), ενώ μεταξύ άλλων αναγράφονται και ονόματα εγκληματιών πολέμου που καταδικάστηκαν από συμμαχικά δικαστήρια μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Κίνας.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη λεγόμενη «λευκή νύχτα» των καταστημάτων.

Ανακοίνωση για τη λεγόμενη «λευκή νύχτα» των καταστημάτων, εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με πρόταση του Δήμου Αθήνας, για λειτουργία των εμποροκαταστημάτων μέχρι τις 11 το βράδυ είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα της πολιτικής που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ζωές των εμποροϋπαλλήλων και των μικρεμπόρων, προκειμένου να στηρίξει τα συμφέροντα των μεγάλων εμποροκαταστημάτων και των πολυεθνικών του εμπορίου.

ΣΥΡΙΖΑ: Αγκαλιά με τους λύκους! Άρθρο του Παναγιώτη Μεντρέκα.

Ο φλογερός και φανερός έρωτας με το Ινστιτούτο Λεβί κ.ά.


Είναι τόσες πολλές και ολοφάνερες οι κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά τις θέσεις - συνθήματα που είχε τυλίξει με ένα ριζοσπαστικό περιτύλιγμα, που ακόμα και ο πιο φανατικός υποστηρικτής του, που ταυτόχρονα πάσχει και από αντιΚΚΕ τύφλωση, δεν γίνεται πια να μην τις βλέπει. Μετά την πρώτη επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ που ύμνησε την πολιτική Ομπάμα και τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ότι «δεν πρόκειται να σκίσει τις συμφωνίες με την ΕΕ», ακολούθησε ένας καταιγισμός διαπιστευτηρίων προς ΕΕ - ΗΠΑ και ισχυρά τμήματα της ελληνικής πλουτοκρατίας, όπως: Ομιλία στους μεγαλοεπιχειρηματίες του ΣΕΒ, συνέντευξη Δραγασάκη στο «Βήμα», υποψηφιότητα για την Κομισιόν, ομιλίες στο Τέξας, στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και πάει λέγοντας, με αυξανόμενο ρυθμό.