Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΝΑΡ- Όλοι στην 48-ωρη γενική Απεργία! Να μην περάσει το Μνημόνιο 2!




apergia_15_6b.gifΌλοι στους δρόμους! Κανένας στη δουλειά!
Απεργιακή συγκέντρωση Τρίτη 28/6, στις 10.00 π.μ. στο Μουσείο και πορεία στη Βουλή.
Απεργιακά μπλόκα την Τετάρτη 29/6 στο Σύνταγμα, στον Ευαγγελισμό, στο Καλλιμάρμαρο από νωρίς το πρωί και νέα απεργιακή συγκέντρωση.
 
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γαντζωμένη στην εξουσία, αντιμέτωπη με την οργή των εργαζομένων, επιμένει στην άθλια, επικίνδυνη αντεργατική-αντιλαϊκή της πολιτική. Αλλά ούτε ο αυταρχισμός, η αστυνομική βία και τα χημικά που χρησιμοποιεί, ούτε τα ψεύτικα διλήμματα για μνημόνια ή χρεοκοπία μπορούν να αποπροσανατολίσουν κανέναν πια.

Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΝ και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην ΑΥΓΗ της Κυριακής (26/6/2011)



-    Με τον κόσμο στους δρόμους, στις πρωτοφανείς συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων σε όλη τη χώρα, ακόμη κι αν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, θα μπορέσει η κυβέρνηση να το εφαρμόσει;
Το μεσοπρόθεσμο είναι ένα σχέδιο μη βιώσιμο. Έχει ήδη προσκρούσει στις εσωτερικές του αντιφάσεις αλλά κυρίως στη λαϊκή αντίδραση. Αυτή η κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μακροημερεύσει. Είναι κυβέρνηση με σύμβαση έργου. Νομίζει ότι με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου η κατάσταση στην κοινωνία θα εκτονωθεί κάπως και η ίδια θα κερδίσει πολιτικό χρόνο. Αυτά είναι λογαριασμοί απελπισίας. Δείτε πόσο γρήγορα καταναλώθηκε το πολιτικό κεφάλαιο του ανασχηματισμού. Σε αυτές τις συνθήκες αμφιβάλω αν θα βρεθούν 151 βουλευτές να συνδέσουν το όνομά τους με την εκποίηση της χώρας.

Παπαρήγα στα Χανιά: Βάζουν σε μέγγενη το λαό για 40 και 50 χρόνια


ENET.GR

Σε πόλεμο κάλεσε τον ελληνικό λαό σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε από τα Χανιά της Κρήτης, όπου πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
(φωτ.: EPA/ΑΠΕ, Στέφανος Ραπάνης)
(φωτ.: EPA/ΑΠΕ, Στέφανος Ραπάνης)Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Αλ. Παπαρήγα, «η αξιοπρέπεια σήμερα ενός λαού, μεταφράζεται σε, δεν χρωστάω τίποτα, με τον αγώνα μου θα σας τα πάρω όλα».

Να μη μας παρασύρουν οι μανούβρες τους Να μη μας λυγίσει η τρομοκρατία τους Επιμένουμε να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο

(To κεντρικό άρθρο της σημερινής Προλεταριακής Σημαίας)
Με μπόλικο χημικό, μέσα από πολλαπλές πιέσεις και στηρίξεις των έξω κέντρων εξουσίας και αρκετές βοήθειες από το εσωτερικό, η παραπαίουσα κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου κατάφερε να κερδίσει λίγο ακόμα πολιτικό χρόνο και να μην καταρρεύσει, όπως όλα έδειχναν, την Τετάρτη 15 του Ιούνη.
Ετσι λοιπόν, μέσα από ενδοπασοκικούς προσωρινούς συμβιβασμούς, μπόλικες μεταμφιέσεις και με αρκετό «φύγε εσύ, έλα εσύ», το «νέο» κυβερνητικό σχήμα για ένα πράγμα ουσιαστικά δεσμεύτηκε απέναντι στην ΕΕ, στις ΗΠΑ, στο ΔΝΤ και το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο: Να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να περάσει ένας ακόμη γύρος σκληρής επίθεσης απέναντι στο λαό, έτσι όπως αυτή συνοψίζεται στο μεσοπρόθεσμο.
Με μπόλικη λοιπόν κινδυνολογία, η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαλε μπρος την επιχείρηση να ξαναμαντρώσει το λαό που για βδομάδες είχε βγει στο προσκήνιο. Και επειδή οι τροϊκανοί δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια στο ντόπιο πολιτικό προσωπικό για δήθεν επαναδιαπραγμάτευση και δήθεν βελτιώσεις που θα χρύσωναν το χάπι, θα πρέπει να περιμένουμε ένταση της κρατικής καταστολής και κρατικής τρομοκρατίας.
Και αν απέναντι στο λαό η κυβέρνηση δεν έχει μπόλικα περιθώρια να τον «πείσει», σίγουρα κάνει μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις ανησυχίες μερίδων του ντόπιου κεφαλαίου μπροστά στις επερχόμενες βίαιες οικονομικές και πολιτικές ανακατατάξεις που έρχονται γρήγορα με βάση και κατά πως φυσάνε οι διεθνείς αέρηδες και τα παγκόσμια ρεύματα.
Τα περιθώρια, λοιπόν, που είναι έτσι κι αλλιώς στενά, αν κάτι θα επιτρέψουν είναι ορισμένες φοροελαφρύνσεις για το κεφάλαιο και ορισμένες οριακές επεμβάσεις που θα δώσουν την ευκαιρία στους ντόπιους καπιταλιστές να ωφεληθούν περισσότερο από το άγριο πάρτι του ξεπουλήματος (βλ. ιδιωτικοποιήσεις). (Ο καβγάς για τα φιλέτα, όπως χαρακτηριστικά λέγεται).

Χανιά: Στον εισαγγελέα λόγω μαθητικής πορείας


Σφέτσα Δάφνη-ΑΥΓΗ


Από την καθιστική διαμαρτυρία στα Χανιά στις 28 Οκτώβρη.


Τις “ένδοξες” εποχές, όταν οι διαδηλώσεις απαγορεύονταν, οι αριστεροί ήταν κυνηγημένοι και η ελευθερία της έκφρασης ένα σύντομο ανέκδοτο, φέρνει έντονα στο μυαλό η κλήση στον εισαγγελέα έξι ανθρώπων από διαφορετικά “πόστα” της εκπαίδευσης στα Χανιά. Τρεις μαθητές από τρία διαφορετικά λύκεια, ένας καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, ένας πανεπιστημιακός κι ένα μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων, έμαθαν προχθές ότι πρέπει να απολογηθούν για το αδίκημα της “διατάραξης κοινής ειρήνης” εξαιτίας μιας μαθητικής πορείας την 28η Οκτωβρίου 2010!

Α.ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Ο λαός να αποφασίσει έξοδο από τη στρούγκα της ΕΕ


Απάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε ερώτηση δημοσιογράφου

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Ηράκλειο, από την Αλέκα Παπαρήγα ζητήθηκε ένα σχόλιο σχετικά με τις προχτεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου. Η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε:
«
Οσοι ήλπιζαν ότι ο ανασχηματισμός σημαίνει έστω μία μικρή βελτίωση της κυρίαρχης πολιτικής, πέφτουν έξω. Βεβαίως, οι υπουργοί αλλάζουν, όταν θέλουν να φανεί ότι δεν είναι το πρόβλημα της πολιτικής τους, αλλά είναι η δήθεν έλλειψη ικανότητας ενός υπουργού. Εμείς ούτε ασχοληθήκαμε με τον ανασχηματισμό. Και τώρα να κάνει ριζικό ανασχηματισμό η ίδια πολιτική θα είναι, τι θα αλλάξει; Από τη στιγμή που δέχεσαι ότι το χρέος πρέπει να το πληρώσει ο λαός, ε, τι μαγικός είναι ο άλλος; Βγάζει το ένα, βάζει το άλλο.
Το 6.000 αφορολόγητο έγινε 12.000, μετά το πήγαν στο 8.000...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΚΚΙ-Η δεσποτική συμπεριφορά του κατοχικού πρωθυπουργού συνεχίζεται και είναι δηλωτική του απύθμενου θράσους που διαθέτει.


Με έντονα στοιχεία Αυταρχισμού – Ολοκληρωτισμού εκβιάζει βουλευτές και Λαό.

Μια νέου τύπου πραξικοπηματική πράξη της κυβέρνησης Παπανδρέου που θέλει, για το μείζον Εθνικό – Πολιτικό – Κοινωνικό και Οικονομικό που περιλαμβάνει το «μεσοπρόθεσμο» 2ο Μνημόνιο , να περάσει στη Βουλή με απλή πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών.
Πανικοβλημένος απ’ τη συνεχόμενη αποστασιοποίηση βουλευτών του και υπό το φόβο, μήπως δεν προλάβει να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις (δεσμεύσεις) του στους διεθνείς τοκογλύφους, τους παγκόσμιους τρομοκράτες και Δολοφόνους Κρατών, προσπαθεί με διάφορα «τεχνάσματα» και εκβιασμούς να περάσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα (ταφόπλακα της χώρας).

Και όμως οι Γερμανοί μας στηρίζουν ! Αποκαλυπτική έρευνα του καναλιού ARD.



Το 60% των Γερμανών πολιτών πιστεύει ότι η χώρα τους οφείλει να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την οικονομική κρίση, προς όφελος της Ευρωζώνης. Αυτό προκύπτει από έρευνα η οποία έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού ARD και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Μάλιστα φαίνεται να αποτελεί και ένα μήνυμα προς τη γερμανική ηγεσία καθώς είναι σε εξέλιξη η κρίσιμη σύνοδος κορυφής όπου κυριαρχεί  το θέμα του ελληνικού χρέους.

ΡΩΣΙΑ :Στελέχη της «Ροσάτομ» στο αεροπλάνο που έπεσε.Ποιοι έριξαν το Τουπόλεφ με τους 5 Ρώσους επιστήμονες που συμμετέχουν στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ; Τελευταία στιγμή αντικαταστάθηκε το αεροπλάνο με παλιότερο.


Τα ρωσικά ΜΜΕ, λίγες μέρες μετά την αεροπορική καταστροφή στο Πετροζαβόντσκ, αναπαράγουν την εκδοχή του σαμποτάζ και της συνωμοσίας, μια και στο μοιραίο αεροπλάνο επέβαιναν 5 Ρώσοι επιστήμονες, που συμμετέχουν δραστήρια στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Μέχρι στιγμής, οι ρωσικές αρχές δεν έχουν διατυπώσει κάποια επίσημη εκδοχή για τα αίτια του δυστυχήματος, αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρονταν σε λάθη του «ανθρώπινου παράγοντα», ενώ διαψεύστηκαν πληροφορίες που ανέφεραν πως στο αίμα του πιλότου βρέθηκε αλκοόλ.
Οπως αποδεικνύεται από τον κατάλογο των 45 νεκρών βρίσκονταν και 5 επιστημονικά στελέχη του ρωσικού μονοπωλίου ατομικής ενέργειας «Ροσάτομ», που πετούσαν στο Πετροζαβόντσκ για να πάρουν μέρος σε σύσκεψη, που αφορά ζητήματα ανάπτυξης της ατομικής ενέργειας.

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από κοινή συνεδρίασή τους.


Έπειτα από κοινή συνεδρίαση, που έγινε χτες το απόγευμα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μέσα και έξω από τη Βουλή σκληρή μάχη και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να μην ψηφιστούν το «Μεσοπρόθεσμο» και ο «Εφαρμοστικός Νόμος». Πρόκειται για νομοσχέδια που θα επιτρέψουν την καταλήστευση του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας και την εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων, θα οδηγήσουν την οικονομία σε βαθιά ύφεση με αύξηση της ανεργίας, χωρίς να προσφέρουν καμία διέξοδο από τη σημερινή κρίση.

Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση της 48ωρης απεργίας στις 28 και 29 του Ιούνη και να πάρουν ενεργά μέρος.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ


Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση της 48ωρης απεργίας στις 28 και 29 του Ιούνη και να πάρουν ενεργά μέρος.
Στις επόμενες μέρες, πριν και κατά τη διάρκεια της απεργίας δίνουμε τα ακόλουθα αγωνιστικά ραντεβού:




Δευτέρα 27/6/11 
4:45 το πρωί στα γραφεία του ΠΑΜΕ στην Ακτή Δυμαίων 28 για να κάνουμε εξόρμηση στη ΒΙΠΕ.
10 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου μπροστά από το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης για δράση και παρεμβάσεις στο κέντρο της Πάτρας.

ΜΟΝΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ… ΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΑΔΙ - Μόλις 60 ευρώ το μήνα, η επιπλέον έκτακτη εισφορά των βουλευτών.


Δηλώσεις εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Παρασκευόπουλος, σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ελλάδα και την οριστικοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος:

Για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο:
«Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επιβεβαίωσαν τις παρωπίδες τους: Χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις για τη  βιωσιμότητα της ευρωζώνης, κράτησαν απλώς τη χώρα μας στο χείλος της χρεοκοπίας, με εξοντωτικούς μάλιστα όρους. Μόνο ο πρωθυπουργός μπορεί να θεωρεί κάτι τέτοιο «θετικό σημάδι για το μέλλον της Ελλάδας».
Για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τις εξαγγελίες Βενιζέλου:

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Στην ίδια αντιλαϊκή ρότα ο Β. Βενιζέλος και η «νέα» κυβέρνηση.



Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Β. Βενιζέλος ανακοίνωσε ένα Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που είναι ουσιαστικά ένα Μνημόνιο 2 με βασικούς πυλώνες το ξεπούλημα δημόσιων αγαθών και πλουτοπαραγωγικών πηγών δημόσιας ιδιοκτησίας και τη φορολογική λεηλασία της εργαζόμενης πλειονότητας. Την ώρα που διασώζονται οι τράπεζες και παίρνει ανάσα το μεγάλο κεφάλαιο με τις επιχειρήσεις και τον πλούτο, οι εργαζόμενοι και ο λαός οδηγούνται στη χρεοκοπία. Αυτός είναι ο πραγματικός στόχος της πολιτικής του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ.

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Μένουν τα στρατεύματα που ... φεύγουν !


Το διάγγελμα Ομπάμα ουσιαστικά επιβεβαιώνει τη συνέχιση του ιμπεριαλιστικού πολέμου
Η κατοχή συνεχίζεται
 
Ως «προσπάθεια σταδιακού τερματισμού» του πολέμου στο Αφγανιστάν επιχείρησε να παρουσιάσει την αποχώρηση των 10.000 Αμερικανών κατοχικών στρατιωτών το 2011 από τη χώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, σε διάγγελμά του αργά το βράδυ της Τετάρτης. Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι η έναρξη της αποχώρησης θα αρχίσει από φέτος και το 2012 θα αποχωρήσουν ακόμα 23.000 στρατιώτες, σύνολο 33.000, αφήνοντας πίσω τους ακόμα 70.000 Αμερικανούς κατοχικούς στρατιώτες, εκτός των υπολοίπων ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων του ΝΑΤΟ.