Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΣΥΓΧΡΟΝΑ «ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΑ» ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ! Διαφημίζουν την πραμάτεια τους με το μανδύα της «πρακτικής άσκησης»

 
Μια αποκαλυπτική εικόνα για τον τρόπο που γίνεται η μετακίνηση χιλιάδων σπουδαστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να απασχοληθούν σε ξενοδοχειακές μονάδες, με το μανδύα της «πρακτικής άσκησης», δίνει ο ιστότοπος μιας εταιρείας που παίζει το ρόλο του «διαμεσολαβητή» και απευθύνεται σε επιχειρηματίες του Τουρισμού.
 
Τα στοιχεία της συγκεκριμένης εταιρείας είναι στη διάθεση του «Ριζοσπάστη» και είναι μια από τις πολλές που κάνουν αυτήν τη δουλειά, με τους ίδιους πάνω - κάτω όρους. Η εταιρεία έχει έδρα τη Βουλγαρία και«καλύπτει θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό».Στόχος της είναι, σύμφωνα με όσα γράφει στην ιστοσελίδα της, «η προσφορά προσωπικού με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος για τους εργοδότες και τις επιχειρήσεις τους».

Απόσπασμα τοποθέτησης του Νίκου Καραθανασόπουλου μέλους της ΚΕ & κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ στην τροπολογία για τους δικαστικούς.

Το ΚΚΕ, όπως είναι γνωστό, καταψήφισε όλους τους νόμους που επέβαλλαν μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στον Δημόσιο τομέα.


Με την παρούσα τροπολογία έρχεστε να κάνετε «διορθωτικές κινήσεις», επιλεκτικά, προς ορισμένα τμήματα, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η πολιτική λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων και κλιμάκωσης της αντιλαϊκής πολιτικής.