Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ K.K.E : Το νησί της Αίγινας για μέρες χωρίς νερό.


Προς τους Υπουργούς Υπουργείο Εσωτερικών Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων


Εκρηκτική είναι κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Αίγινας από τις διακοπές της παροχής του νερού. Αν και οι λογαριασμοί έχουν πληρωθεί από κάθε λαϊκό σπίτι, οι βρύσες είχαν στραγγίσει σε όλο το νησί για τέσσερις μέρες.
    Το ζήτημα του νερού είναι διαχρονικό, γιατί οι Κυβερνήσεις ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν να δώσουν καμία ουσιαστική λύση με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διαιωνίζεται και να οξύνεται.
Μάλιστα τα τιμολόγια ύδρευσης στην Αίγινα, είναι κατά πολύ αυξημένα σε σχέση με αυτά του Λεκανοπεδίου που φτάνουν το ποσοστό αύξησης μέχρι 300%.

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την επιμονή της τρόικας να ζητάει τις υπογραφές των πολιτικών αρχηγών για το νέο μνημόνιο.



Η επιμονή της τρόικας να ζητήσει υπογραφές πολιτικών ηγετών για τα νέα μέτρα του νέου μνημονίου δεν είναι μόνο μια επιλογή προσβολής στα πολιτικά πρόσωπα και στο πολιτικό προσωπικό, είναι μια επιλογή προσβολής στην ίδια τη δημοκρατία αφού επιχειρούν να προδιαγράψουν προκαταβολικά και το αποτέλεσμα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης.
Όσο κι αν νομίζουν ότι θα ταπεινώσουν τη δημοκρατία, στον τόπο που γεννήθηκε, κάνουν μεγάλο λάθος.

"Η λαϊκή εξουσία μπορεί να διαμορφώσει σχεδιασμό αξιοποίησης όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας" ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε πολιτική συγκέντρωση στη Θήβα.



Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες, αγαπητοί φίλοι και φίλες, για την κρίση μιλάμε εδώ και πολλά χρόνια. Ηδη η κρίση μπαίνει στον πέμπτο της χρόνο. Μην ξεχνάτε ότι τα πρώτα συμπτώματά της ξέσπασαν στις ΗΠΑ, το 2008, και από το τέλος του 2009 ακολούθησε η κρίση στην Ευρώπη, όπου η πιο οξυμένη κρίση ξεκίνησε στην Ελλάδα. Σήμερα, αγκαλιάζει αρκετές χώρες της Ευρώπης. Και έξω από την Ευρώπη, επίσης, εξακολουθούν πάρα πολλά στοιχεία να παραμένουν. Στον πέμπτο χρόνο, όταν μάλιστα πολλοί έλεγαν ότι θα ήταν πολύ εύκολο να ξεπεραστεί, μέσα σε ένα ή δύο χρόνια, ότι θα ξαναγυρνούσε η Ευρώπη στους προηγούμενους ρυθμούς ανάπτυξης.
Πού βρισκόμαστε ακριβώς σήμερα, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη;

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για την απόφαση της ΕΕ για εμπάργκο στο πετρέλαιο του Ιράν.



Η απόφαση των κυβερνήσεων της ΕΕ να επιβάλουν εμπάργκο στο πετρέλαιο του Ιράν αποτελεί μια άκρως επιθετική ενέργεια. Είναι απύθμενο το θράσος της ΕΕ που χώρες της διαθέτουν πυρηνικά όπλα, να χρησιμοποιεί ως πρόσχημα μαζί με τις ΗΠΑ τις πυρηνικές έρευνες του Ιράν για να επιβάλουν τις ιμπεριαλιστικές τους αξιώσεις.
Η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης στο εμπάργκο συνιστά ανοιχτή στήριξη των επιθετικών σχεδίων της ΕΕ κατά του λαού του Ιράν και σηματοδοτεί τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους.

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις εξαγγελίες του κ.Ρέππα για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με γραπτές εξετάσεις.



«Η αξιολόγηση με γραπτές εξετάσεις είναι το προκάλυμμα για νέες απολύσεις»
Η αξιολόγηση του προσωπικού του δημοσίου με γραπτές εξετάσεις χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση ως προκάλυμμα και εργαλείο για να ικανοποιήσει με δουλικό τρόπο την απαίτηση της τρόικας για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με στόχο να μειωθεί ο αριθμός τους κατά 170.000 άτομα μέχρι το 2015.

Δημοσκόπηση της Palmos Analysis στην Β’ Θεσσαλονίκης για τον Αγγελιοφόρο.Δεύτερο κόμμα το Κ.Κ.Ε με διαφορά 3,5 % από το ΠΑ.ΣΟ.Κ ! Καθίζηση και των 3 κομμάτων που συγκυβερνούν ! Σχολιάζει ο Red Star.


Η δημοσκόπηση από την Palmos Analysis έγινε στη Β' Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης (δήμοι Πυλαίας - Χορτιάτη, Θέρμης, Θερμαϊκού, Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά, Χαλκηδόνας, Βόλνης, Δέλτα) σε 801 άτομα, άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών.Δημοσιεύτηκε στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2012.

Σύμφωνα με την έρευνα τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά στην πρόθεση ψήφου ( σε παρένθεση το αποτέλεσμα των κομμάτων στις Εθνικές Εκλογές του 2009:

Νέα Δημοκρατία   22,4  %   (37,6)
Κ.Κ.Ε                        13,1  %  (7,6)
ΠΑ.ΣΟ.Κ                    9,6  %   (38,2)
Δημ.Αριστερά          5,8 %    (-----)
ΣΥ.ΡΙΖ.Α                     5,5 %   (4,1)
ΛΑ.Ο.Σ                        5,4 %   (7,5)
Οικ.Πρασ.                   3,9 %   (2,4)