Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο του ALTER για την ομιλία του πρωθυπουργού, το δημοψήφισμα και τη δανειακή σύμβαση.



Έχω την αίσθηση ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση και βγάζει από το μανίκι έναν υποτιθέμενο άσσο και το γνωρίζαμε καιρό και δεν ήταν κάτι καινούργιο για εμάς. Όλες οι δημοσιογραφικές πληροφορίες και οι έγκριτες πηγές γνώριζαν και εσείς το έχετε γράψει ότι υπήρχε αυτή η ύστατη σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού του για να αποφύγει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Θέλω λοιπόν να σας πω ότι πρόκειται για ένα τρικ το οποίο έχει σαν απώτερο στόχο να κερδίσει ο πρωθυπουργός λίγο ακόμα χρόνο στην εξουσία.Πρόκειται για ένα τρικ το οποίο έχει σαν στόχο να αποφύγει ο κ. Παπανδρέου την άστατη πτώση.

Κ.Κ.Ε: Κάτω η κυβέρνηση, εκλογές τώρα !



"Η εξαγγελία του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα σημαίνει ότι στήνεται ένας πελώριος μηχανισμός καταναγκασμού του λαού, όπου η κυβέρνηση και η Ε.Ε. θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, τις απειλές, την προβοκάτσια για να γονατίσουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, για να υφαρπάξουν το ναι στη νέα σύμβαση", τονίζει το ΚΚΕ.
Επισημαίνει ότι "το δημοψήφισμα πρόκειται να διεξαχθεί με έναν αντιδραστικό νόμο και βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τη θέση του ΚΚΕ με εκείνη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, παρότι αυτή είναι διαμετρικά αντίθετη, ενώ η στρατηγική της κυβέρνησης ταυτίζεται με της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και των παρατρεχάμενών τους".

ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ-ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.Σχόλιο του Red Star.

Το καθεστώς Παπανδρέου εκβιάζει τον λαό με δημοψήφισμα τον Ιανούαριο ή Φεβρουάριο του 2012.Ο λαός δεν πρέπει να χαρίσει 3 μήνες στο καθεστώς.Πρέπει να  θέσει το δικό του δημοψήφισμα.Επανάσταση τώρα ή ναι ή όχι. Το θράσος των καθεστωτικών βουλευτών και υπουργών έχει ξεπεράσει κάθε όριο.Ο καθένας μας έχει την ευθύνη να αντιδράσει άμεσα.Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 10 Νοεμβρίου είναι μια πρώτη καλή ευκαιρία.Να συμπαραταχθούν και οι άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις της αριστεράς.Να τους διώξουμε ΤΩΡΑ.

Red Star

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ! -Ο Γ. Παπανδρέου ζητάει έγκριση της δανειακής σύμβασης της 26ης Οκτωβρίου, εκβιάζοντας με... χρεοκοπία.


    Δημοψήφισμα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, ρίχνοντας το «μπαλάκι» στον λαό για το αν θα δεχθεί ή όχι τη νέα συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Ο Γ. Παπανδρέου εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τις συντάξεις και τις τραπεζικές καταθέσεις, εκθειάζοντας την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το κούρεμα του χρέους. Δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις διαμαρτυρίες των πολιτών, δηλώνοντας ότι όλη η κυβέρνηση είναι κατά της βίας και υπέρ της σύμπνοιας, ενώ τάχθηκε και υπέρ της επιτήρησης από τους εταίρους μας για να «χρησιμοποιήσουμε τις καλές πρακτικές τους».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» & τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.




Υπάρχει ένας εντονότατος προβληματισμός για το τι γίνεται αυτή τη στιγμή και που πηγαίνει το πράγμα. Υπάρχει έντονη αντίδραση της κοινωνίας, αλλά και φόβοι ότι αυτές οι αντιδράσεις της κοινωνίας δεν ξέρουμε που θα οδηγηθούν. Ή ποιοι θα εκμεταλλευτούν αυτές τις αντιδράσεις. Εσείς ως ΚΚΕ τι θέση παίρνετε πάνω σ' αυτά τα γεγονότα;
          «Εμείς δεν φοβόμαστε καθόλου τη λαϊκή αντίδραση. Είναι απολύτως φυσιολογική. Βεβαίως, λέμε για πολλοστή φορά, ότι αυτή η λαϊκή αντίδραση πρέπει να μετατραπεί σε μία συνειδητή επιλογή όπου ο λαός θα καθορίσει προς τα που θα πάνε τα πράγματα, γιατί και η κυβέρνηση έχει τη δική της επιδίωξη και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν τις δικές τους και διάφοροι θύλακες επίσης ενδιαφέρονται για τα δικά τους.

Ανακοίνωση του K.K.E για τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα μετά από την συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.



Η επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οι δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση δείχνουν ότι η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι πανικόβλητη μπροστά στην άνοδο του ταξικού εργατικού - λαϊκού κινήματος και ταυτόχρονα επιχειρεί να καλλιεργήσει στο λαό το φόβο.
Εκείνοι που έκαναν σημείο αναφοράς τους το Δεκέμβρη του 2008 και την Κερατέα, μιλώντας για εξεγέρσεις, έρχονται τώρα να επαναλάβουν τα ίδια που νύχτα μέρα ακούγονται από τα μεγαλοαστικά κόμματα περί κοινωνικής συνοχής και δημοκρατικής ομαλότητας. Αποδεικνύουν έτσι ότι η πολιτική τους είναι ένα εκκρεμές στο πλαίσιο πάντα της διαχείρισης του συστήματος.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 6μ.μ.


Ανακοίνωση



ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 6μ.μ.



Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες,
  

Συναγερμός τώρα, με οργάνωση στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές, παντού, με συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις. Για να εμποδίσουμε τη νέα λεηλασία σε βάρος των Ασφαλιστικών Ταμείων που ανέρχεται σε πάνω από 12 δις.

Φέρνουν ασφαλιστικό νόμο, όπου επιβάλλονται δραματικές παραπέρα περικοπές σε κύριες κι επικουρικές συντάξεις, αύξηση εργατικών εισφορών, μείωση εργοδοτικών εισφορών, σφαγιασμό έως και κατάργηση των εφάπαξ, νέα μεγάλη συρρίκνωση σε ό,τι έχει απομείνει σε δωρεάν ιατροφαρμακευτικές παροχές.

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια


Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική καμπή για τη χώρα. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου έχουν αποδειχθεί εγκληματικές καθώς διαλύουν την κοινωνική συνοχή, συρρικνώνουν την εθνική και λαϊκή κυριαρχία και εκφυλίζουν την ίδια τη δημοκρατία.
Ήρθα σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον κατά το Σύνταγμα ρυθμιστή του πολιτεύματος, προκειμένου να του καταθέσω τη διαπίστωσή μας, ότι υπάρχει μια πρωτοφανής  δυσαρμονία της ασκούμενης πολιτικής με τη λαϊκή βούληση.
Εξήγησα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη θέση μας, καθώς και του κατέθεσα και ένα υπόμνημα σκέψεων, ότι αυτή τη στιγμή η άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, καθώς επίσης και η άμεση αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής  προϋπόθεση για την κοινωνική ομαλότητα.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ σχετικά με τη συμφωνία για την ελεγχόμενη χρεοκοπία (30/10/2011)



Επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις του ΚΚΕ και οι παλιότερες και αυτές που αφορούσαν τη συμφωνία 21η Ιουλίου. Με το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο η κυβέρνηση επέβαλε άγριες θυσίες στο λαό για να αποφευχθεί δήθεν η χρεοκοπία.
Με την ελεγχόμενη χρεοκοπία επιβάλλει ακόμα μεγαλύτερες θυσίες για την επιτυχία της. Το σχέδιο κυβέρνησης - ΕΕ από την αρχή ήταν να πληρώσει ο λαός για να μειωθούν οι ζημιές των μονοπωλίων και να θωρακιστούν τα σημερινά και αυριανά τους κέρδη.

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δ. Στρατούλη , μέλους της Π.Γ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ στη ΝΕΤ ( Τάκης Σπηλιόπουλος - Μάριον Μιχελιδάλη) σχετικά με τα γεγονότα στις παρελάσεις.




-    Κύριε Στρατούλη, ο πρωθυπουργός με δηλώσεις του φωτογράφισε το ΣΥΡΙΖΑ για όσα έγιναν στις παρελάσεις, καταλογίζοντας σας προσπάθειες πολιτικής εκτροπής.

 Ο πρωθυπουργός τραβάει λάθος φωτογραφίες και θα πρέπει να φωτογραφίσει ως παράγοντα πολιτικής εκτροπής τον εαυτό του. Πολιτική εκτροπή συνιστά το γεγονός ότι αυτός και η κυβέρνηση του, εκλέχτηκαν υποσχόμενοι ότι θα αυξήσουν τους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό και τελικά μας  έφεραν το ΔΝΤ, την τρόικα, τα νέα μνημόνια, πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις, επέβαλλαν στο λαό φορομπηχτικά χαράτσια και ρήμαξαν τις ζωές και τα όνειρα μας.

Σκάνδαλο Διαμαντοπούλου..


Αναδημοσίευση από www.topontiki.gr-Της Τζένης Κ.

Να χαρώ εγώ διαφάνεια, αντικειμενικότητα και ολίγη από σωτηρία της χώρας! Αν τα στοιχεία που μέχρι πρότινος κυκλοφορούσαν στην πιάτσα των Eκτυπώσεων και τελικά αφίχθησαν στις 25/10  –δια στόματος Αργύρη Ντινόπουλου- στη Βουλή, είναι αληθινά…, με τι πρόσωπο, με τι ταγιέρ, με τι μαλλί θα ξανατολμήσει η αδυσώπητη υπουργός Παιδείας να εκσφενδονίσει κατά την προσφιλή της συνήθεια τον επόμενο λίθο εναντίον των αμαρτωλών εκπαιδευτικών και μαθητών;  Ακούσατε- ακούσατε λοιπόν τι έχει τελικά, όπως όλα δείχνουν, συμβεί με τα σχολικά βιβλία:

ΤΕΪτζήδες-ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙ, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ, 12:00



Ο πόλεμος κατά των δικαιωμάτων και της ζωής του λαού που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση-τρόικα-μονοπώλια, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κορύφωση.
Έχουν γονατίσει εσένα, εμάς και τις οικογένειές μας με την ανεργία, τη δραστική μείωση μισθών, το ξήλωμα των συλλογικών συμβάσεων, ενώ με το νέο αντιλαϊκό τερατούργημα-πολυνομοσχέδιο φέρνουν τη συρρίκνωση του αφορολόγητου ορίου, σμπαραλιάζουν τις όποιες «φοροελαφρύνσεις» για τις δαπάνες των λαϊκών νοικοκυριών. 
Οι σπουδαστές των ΤΕΙ βιώνουν τη βάρβαρη επίθεση 

Η 28η Οκτώβρη 1940. Τα τρία γράμματα του Νίκου Ζαχαριάδη.



H 28η του Οκτώβρη είναι καθολικά γνωστή ως επέτειος που σύσσωμος ο ελληνικός λαός όρθωσε το ανάστημά του για να υπερασπίσει την πατρίδα από την ιμπεριαλιστική εισβολή του ιταλικού φασισμού στα 1940 και ενώ μαινόταν ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Πέρασαν 70 χρόνια από τότε. Αυτή η επέτειος έγινε η στιγμή που το λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα έγραψε στη συνέχεια τις πιο λαμπρές σελίδες της επαναστατικής πάλης. Δεν είναι μόνο ο ηρωικός λαϊκός αγώνας για την εθνική απελευθέρωση στην οποία ηγήθηκε η εργατική τάξη, με επικεφαλής το κόμμα της το ΚΚΕ, καθοδηγητής, ψυχή και νους αυτού του ηρωικού αγώνα.

Συνδιάσκεψη ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ένα βήμα μπροστά.


 
Η 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη αποτέλεσε ένα βήμα στην ανώτερη, δημοκρατική συγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με τη συμμετοχή όλων των αντιπροσώπων, αποτέλεσε  ένα συντροφικό εργαστήρι διαλόγου, συνδιαμόρφωσης και ενίσχυσης του μετώπου. Οι εργασίες της συνδιάσκεψης που ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 30/10, με τη συμμετοχή πάνω από 900 εκλεγμένων αντιπροσώπων αλλά και τη ζωντανή παρουσία μεγάλου αριθμού του δυναμικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ήταν ένα βήμα μπροστά, σε μια πρωτόγνωρη, πολύπλευρη και απαιτητική πορεία και κατάσταση.