Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΝΕΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ!-Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ


Αναδημοσίευση από www.iskra.gr
 
Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Υστερική κρίση κοντεύει να πάθει η πρωθυπουργός της Ισλανδίας Γιοχάνα Σιγκουρδαντόουτιρ με τον δεξιό πρόεδρο της χώρας Ολαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον - αν γλιτώσει το πολιτικό έμφραγμα! Η σοσιαλδημοκράτισσα πρωθυπουργός, η οποία βρέθηκε απροσδόκητα στην πρωθυπουργία της χώρας στις αρχές του 2009 εξαιτίας της εξέγερσης του ισλανδικού λαού εναντίον της δεξιάς κυβέρνησης που είχε αφήσει ασύδοτες τις ισλανδικές τράπεζες να κερδοσκοπούν στο εξωτερικό με αποτέλεσμα η κατάρρευσή τους να απειλεί να συμπαρασύρει στα Τάρταρα ολόκληρη τη χώρα, αποδείχθηκε παντελώς ανάξια των προσδοκιών του λαού και κινδυνεύει τώρα να έχει και η δική της κυβέρνηση την τύχη των δεξιών προκατόχων της, με «εκτελεστή» της τον δεξιό πρόεδρο!

Ο Γ. Παπανδρέου ήταν στο Ιδρυμα Καντάφι .Οι καλές σχέσεις του Γιώργου Παπανδρέου με όλους τους δικτάτορες στην Αφρική δείχνουν πόσο "σοσιαλιστής" είναι...



Τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του Ελληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι επιβεβαιώνει η συμμετοχή του στον «Διεθνή Οργανισμό Φιλανθρωπίας και Ανάπτυξης Καντάφι» (GADDAFI INTERNATIONAL CHARITY AND DEVELOPMENT FOUNDATION) από τον Ιούνη του 2009, όπως προέκυψε από συζήτηση στη Βουλή. Πρόεδρος του συγκεκριμένου «ιδρύματος» είναι ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι και ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (όπου συμμετείχαν δικτάτορες όπως ο Μπεν Αλί της Τυνησίας και ο Χόσνι Μουμπάρακ στην Αίγυπτο) δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να συμμετάσχει στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτού του ιδρύματος, στο πλαίσιο της συνεργασίας και των δεσμών του με το καθεστώς, μέχρι τη στιγμή της έκρηξης των διαδηλώσεων στη Λιβύη... Ανακοινώθηκε ότι παραιτήθηκε πριν από μερικές μέρες.

ΚΡΗΤΗ : Απαίτηση να κλείσει το ορμητήριο των ιμπεριαλιστών στη Σούδα

 Δυναμικές πικετοφορίες σε Ηράκλειο και Χανιά διοργάνωσαν οι κομμουνιστές του νησιού
 

Tην αλληλεγγύη τους στο λαό της Λιβύης και σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα διαδήλωσαν χτες το βράδυ οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και τηςΚΝΕ σε Ηράκλειο και Χανιά,καταδικάζοντας τα νέα σχέδια των ιμπεριαλιστών για ΝΑΤΟική επέμβαση, με την εμπλοκή της χώρας μας και κατ' επέκταση και της Κρήτης μέσω της ΑμερικανοΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας και την αξιοποίηση των Καλών Λιμένων στο Ηράκλειο για ανεφοδιασμό των πολεμικών τους μηχανών.

Στο Ηράκλειο από τις 7 το απόγευμα η πλατεία Κορνάρου άρχιζε να πλημμυρίζει από τις φωνές και τα συνθήματα των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών με τις κόκκινες σημαίες να ανεμίζουν και τα συνθήματα να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την ομιλία του Πρωθυπουργού στη σύνοδο των ηγετών του ΕΣΚ στο Ζάππειο




Οι επιλογές του κ. Παπανδρέου ποτέ δεν αμφισβήτησαν τα όρια της πολιτικής των κυρίαρχων ευρωπαϊκών δυνάμεων. Αντίθετα,  τα υπηρέτησε και συνέβαλε με την πρόσκληση του ΔΝΤ στην Ευρώπη ώστε να αποτελέσουν ένα αντικοινωνικό και ταξικό πλαίσιο που δοκιμάζει την συνοχή της     Ε.Ε.
Ο Γ. Παπανδρέου είναι η εμπροσθοφυλακή των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων απόψεων, είναι ο άνθρωπος που έφερε το ΔΝΤ στην Ε.Ε., είναι ο πρωθυπουργός που θα μείνει στην ιστορία για την αποφασιστική του συμβολή στην ξεθεμελίωση του κοινωνικού κράτους.

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα με τον ΓΓ της ΚΕ του Συριακού ΚΚ Α. Μπαγντάς



Την Παρασκευή 4 Μάρτη, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αλέκας Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον Αμάρ Μπαγντάς, ΓΓ της ΚΕ του Συριακού ΚΚ, που βρίσκεται στη χώρα μας μετά από πρόσκληση του ΚΚΕ. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ και ο Ηλίας Ναζίρ, μέλος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εκτιμήσεις των δύο κομμάτων για την κατάσταση στην περιοχή, μετά τις λαϊκές εξεγέρσεις στην Τυνησία, στην Αίγυπτο, στη Λιβύη, τις μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις στις άλλες χώρες.

Γεια σας, είμαι η Suzan Zengin, φυλακισμένη δημοσιογράφος

«Γεια σας! 
Είμαι ενάμισι χρόνο φυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές του Μπακιρκιόι. Στο ίδιο διάστημα είναι μαζί μου φυλακισμένοι δεκάδες δημοσιογράφοι. Στην πρώτη δίκη, μετά έναν χρόνο προφυλάκισης, το δικαστήριο αποφάσισε την συνέχιση της φυλάκισής μου χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Η δεύτερη δίκη, ορίστηκε για την 15 Φεβρουαρίου του 2011, ύστερα από νέα αναβολή 6 μηνών. Αν δεν αποφυλακιστώ στην δίκη της 15 Φλεβάρη, η κράτηση μου θα παραταθεί για άλλους 6 μήνες. Σας γράφω αυτή την επιστολή για την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μου. Στο διάστημα που είμαι φυλακισμένη, κατά καιρούς ενημέρωσα την κοινή γνώμη για την πορεία της δίκης μου. Θέλω να ξανακάνω μια σύντομη υπενθύμιση της υπόθεσης.

Δικάζομαι με την στημένη και ψεύτικη κατηγορία για «συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση», παρά το γεγονός πως δεν προκύπτει ούτε από τα στοιχεία του φακέλου της δίκης, ούτε από τους ισχυρισμούς των μαρτυριών. Για την απόδειξη αυτής της κατηγορίας, στηρίζονται στην δουλειά μου στην εφημερίδα, η οποία ξεκάθαρα όπως φαίνεται δεν έχει παράνομο περιεχόμενο. Είναι μια αυθαίρετη και άδικη φυλάκιση, που δεν βασίζεται σε καμία απόδειξη.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ!

Ανακοίνωση τύπου της κ.ο. Χανίων

Η φτώχεια και η καταπίεση των αραβικών λαών της Βόρειας Αφρικής και ευρύτερα, από τα τυραννικά καθεστώτα σαν αυτά του Μπεν Αλί, του Καντάφι και του Μουμπάρακ, είναι συνέπεια της ιμπεριαλιστικής λεηλασίας και υποδούλωσης αυτών των χωρών!!
Χανιώτες δημοκράτες
Η εξέγερση των γειτονικών μας λαών της Βόρειας Αφρικής είναι δίκαιη!!!
Οι λαοί ξεσηκώθηκαν ενάντια στην φτώχεια, την τυραννία και την ιμπεριαλιστική υποδούλωση.
Αυτόν τον ξεσηκωμό των λαών φοβούνται οι ιμπεριαλιστές και τρομοκρατούν με τους στόλους και τα βομβαρδιστικά τους.
Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές θέλουν να επέμβουν στη Λιβύη για τον έλεγχο των πετρελαίων και για να τρομοκρατήσουν τους λαούς ευρύτερα.
Οι Αραβικοί λαοί παρά τη βρώμικη προπαγάνδα της Δύσης δεν επιτρέπουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση, γι’ αυτό Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι μετράνε τις κινήσεις τους. Όμως ήδη επεμβαίνουν με την ιμπεριαλιστική τρομοκρατία και η βάση της Σούδας είναι σημαντικό τους ορμητήριο!!!

Χανιώτες δημοκράτες
ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ!
Να απαιτήσουμε αποφασιστικά από την κυβέρνηση να κλείσει τη βάση και να μην επιτρέψει τη χρήση της στην Αραβική κρίση. Να δυναμώσουμε την αντιιμπεριαλιστική πάλη στη χώρα μας ενάντια στην ιμπεριαλιστική υποδούλωση συνολικότερα και για το οριστικό ξεπέταγμα του καρκίνου των βάσεων από τον τόπο μας!!

Α.Σ.Κ.Ε. : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΑ «ΙΣΤΟΡΙΑ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Απέτυχε η προσπάθεια, επί υπουργίας Γιαννάκου, να εισαχθεί στα Σχολεία η οθωμανική «ελληνική» ιστορία της μη ιστορικού Ρεπούση καθώς και τα «συμβουλευτικά» πονήματα του κυκλώματος Βερέμη, Δραγώνας, Κοππά και σύμπαντος του ΣΥΝ , με χορηγίες των Υπουργείων Εξωτερικών ΗΠΑ, Αγγλίας και Γερμανίας και των εταίρων του Ουγγροεβραίου αρχισπεκουλαδόρου Σόρος !!, για τον παράδεισο της οθωμανικής σκλαβιάς.
Ετσι η διάδοχος της κας Γιαννάκου κα Διαμάντοπούλου και Σία επέλεξαν άλλο δρομολόγιο. Κατάργηση της ιστορίας, βαθμιαία, στα Σχολεία, και ανάθεση της «διδασκαλίας» της στο κύκλωμα Βερέμη και Σκάι των Αλαφούζων.

Αίγυπτος: Διαδηλωτές τραυματίστηκαν από σφαίρες στην Αλεξάνδρεια σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας.


Οι κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας έδρασαν πάλι.[GALLO/GETTY]
Διαδηλωτές τραυματίστηκαν χθες, Παρασκευή, από σφαίρες στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια, στη βόρεια Αίγυπτο, με αίτημα τη διάλυση των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και μία ιατρική πηγή.
Περίπου χίλιοι άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην έδρα των υπηρεσιών αυτών του υπουργείου Εσωτερικών ζητώντας τη διάλυσή τους, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες.
Από το εσωτερικό του κτιρίου ερρίφθησαν πυρά όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να πετάξουν μολότοφ στο κτίριο.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Κυβέρνηση, ένας μεγάλος αλλά επικίνδυνος καρνάβαλος! Oι αλχημείες με τις οικονομικές προβλέψεις του κ. Παπακωνσταντίνου



Ο υπουργός Οικονομικών  δίνοντας στη  δημοσιότητα, το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο  Δημοσιονομικής Προσαρμογής έως και το 2015, απέδειξε, ότι όχι μόνο ομιλεί άριστα Αγγλικά, αλλά και ότι δύναται να κατακτήσει το πρώτο βραβείο, σε οποιοδήποτε καρνάβαλο ανά τον πλανήτη.
      Αντί  ειλικρινά, να ομολογήσει την χρεοκοπία  της μνημονιακής πολιτικής, παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο για την πορεία των βασικών οικονομικών μεγεθών έως  και το 2015, που δείχνουν- μέσω απλών αριθμητικών υπολογισμών- ότι μετά από 6 χρόνια θυσιών και αίματος του ελληνικού λαού, το χρέος της γενικής κυβέρνησης, θα ανέρχεται στο 153% του ΑΕΠ, όσο προβλέπεται και για το 2011, από 127% το 2009, σύμφωνα με το «βέλτιστο» σενάριο της ίδιας της κυβέρνησης, η οποία σημειωτέον διαψεύδεται ανά τρίμηνο, πόσο μάλλον σε ορίζοντα πενταετίας.