Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην εκπομπή 360ο.

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Ήθελα πρώτα απ' όλα να σας ρωτήσω, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει ένα άνοιγμα προς εσάς ζητώντας σας να συνεργαστείτε σε περίπτωση που είναι πρώτο κόμμα για να κάνετε μια ευρύτερη συμμαχία της αριστεράς, να κυβερνήσετε. Γιατί το αρνηθήκατε και πότε πιστεύετε ότι θα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για την αριστερά να κυβερνήσει;



«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας πρώτα απ' όλα έχει κάνει πάρα πολλά ανοίγματα προς την ΕΕ, προς το μεγάλο κεφάλαιο, προς μονοπωλιακούς ομίλους, απ' το Τέξας και στη συνέχεια στο Κόμο της Ιταλίας, στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο με την κυβέρνηση της κ. Μέρκελ έχει συνομιλίες, όπως είπαν στελέχη του και εδώ με ντόπιους μονοπωλιακούς ομίλους και άλλα διεθνή funds. Εκεί είναι τα κύρια ανοίγματα του κ. Τσίπρα.

Τέτοια κυβέρνηση έχετε; Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.

 Ας τη φανταστούμε κάπως έτσι - μια κυβέρνηση που : 

    Πρώτο: Θα είναι βγαλμένη από τα σπλάχνα του λαού και όπως μονομερώς οι εχθροί του λαού του επέβαλαν Μνημόνια, εκείνη ενεργώντας στο όνομα του λαού εξίσου μονομερώς (πώς αλλιώς;) θα καταργήσει  χωρίς δεύτερη κουβέντα τα Μνημόνια.
    Δεύτερο: Μια κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει άμεσα τις αδικίες σε βάρος του λαού. Πώς; Εντοπίζοντας άμεσα και στέλνοντας τον λογαριασμό στα 559 «πατριωτάκια» μας που μέσα στα χρόνια της κρίσης, όταν 6,3 εκατομμύρια Έλληνες ρίχτηκαν στη φτώχεια, εκείνοι είδαν τα πλούτη τους να εκτινάσσονται στα 76 δισ. δολάρια («Βήμα», 24/8/2014) και να ανέρχονται στο 45% του ΑΕΠ της χώρας. 

Στις 25 Γενάρη οι νέοι έχουν επιλογή: Ισχυρό ΚΚΕ!

Κριτήριο, μπροστά στις εκλογές στις 25 Γενάρη, για τους νέους και τις νέες των λαϊκών στρωμάτων δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο πέρα από τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά, που τούς περιμένει όταν τελειώσουν το σχολείο, τη σχολή τους.


Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εκ περιτροπής εργασία, η υπερεκμετάλλευση, είναι η κατάσταση που συναντά ο νέος όταν βγαίνει για το μεροκάματο. Η τεράστια στρατιά των ανέργων που ανακυκλώνεται σε διάφορα προγράμματα κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και ημιαπασχόλησης.