Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΜΕ: «Κλιμακώνουμε την πάλη μας με 24ωρη πανελλαδική - πανεργατική απεργία» !

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει: 

«To ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής για το Πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα. Χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή συλλόγων αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών, νεολαίας, επιτροπών ανέργων που συζήτησαν και ενώνουν τις δυνάμεις τους γι’ αυτόν τον παλλαϊκό-πανελλαδικό ξεσηκωμό.
Το βήμα που έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε αυτόν τον συντονισμό δυνάμεων πρέπει να συνεχιστεί με νέα δυναμική, πανελλαδικά, κατά κλάδο, κατά περιοχή, σε κάθε τόπο δουλειάς.

Ο Νίκος Μπογιόπουλος γράφει στο enikos.gr : “Αγορές ή θάνατος”!

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Ξεκίνησαν με το «Μνημόνιο ή χρεοκοπία». Kαι έφεραν τη χρεοκοπία, έφεραν την φτωχοποίηση  εκατομμυρίων ανθρώπων του λαού.

Προχώρησαν με το «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς». Kαι έφεραν δοτούς πρωθυπουργούς, τον αυταρχισμό του «μαύρου», τη δημοκρατία των Μπαλτάκων και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Πολιτικό χρήμα: Η κυβέρνηση νομιμοποιεί τη μίζα.Ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Η κυβέρνηση νομιμοποιεί τη μίζα, το μαύρο επιχειρηματικό χρήμα και την εξάρτηση από συμφέροντα με το νέο νομοσχέδιο, αλλά και τη νομή του δημόσιου χρήματος κατά πώς τη συμφέρει.



Είναι ακόμα νωπές οι μνήμες της χρηματοδότησης του ΠΑΣΟΚ με βάση τα αποτελέσματα προ-προηγούμενων εκλογών, του ΠΑΣΟΚ που δεν πληρώνει τους εργαζόμενούς του. Ή ακόμα, οι κωμικοτραγικές συμπτώσεις που τη μέρα κατά την οποία ξεκινάει η συζήτηση στη βουλή για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, να εξηγεί η ΝΔ ότι ο δανεισμός 14 εκατομμυρίων δεν είναι δάνειο αλλά… τόκοι.

ΚΚΕ: Για την αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αγορές.

 Σε σχόλιό του για την αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αγορές το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:


«Προκειμένου να συντηρείται το δικομματικό αποπροσανατολιστικό παιχνίδι, κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ αλληλοκατηγορούνται για το ποιος από τους δύο "τρομάζει" περισσότερο τις αγορές, κρύβοντας ταυτόχρονα και οι δύο από το λαό ότι η "καθησύχαση" των αγορών προϋποθέτει νέα αντιλαϊκά μέτρα, είτε αυτά συνεχιστούν μέσω της σημερινής τρόικα είτε μέσω των μηχανισμών και της προληπτικής στήριξης της ΕΕ».

Οι φασίστες της Νέας Δημοκρατίας : ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ.



Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι...Ξεκινάμε με τον Μάκη Βορίδη, το άρθρο από τον Ριζοσπάστη.


Ο «εκπρόσωπος» του Λεπέν...

Ποιος είναι ο Μάκης Βορίδης, πρώην βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. και νυν νούμερο 2 της Νέας "Δημοκρατίας" ;

«Ο Βορίδης εμφανίστηκε στον ακροδεξιό χώρο λίγο πριν από το 1980. Τέσσερα χρόνια μετά ο Βορίδης εκλέγεται πρόεδρος της νεολαίας ΕΠΕΝ (το κόμμα που ίδρυσε ο Παπαδόπουλος το 1983 από τον Κορυδαλλό)... Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση, στις 15 Μαρτίου 1985, ο Μ. Βορίδης διαγράφεται από το σύλλογο φοιτητών της Νομικής λόγω της ακροδεξιάς του δράσης (...). Μερικούς μήνες μετά, ο διαγραμμένος επικεφαλής ομάδας "ΕΠΕΝιτών" πολιόρκησε τη Νομική με τσεκούρια και σιδηρολοστούς.

Ανακοίνωση του KKE για τις νεοφασιστικές επιθέσεις εναντίον κομμουνιστών στη Σερβία και την προκλητική κρατική δίωξη του Γραμματέα της Κομμουνιστικής Νεολαίας.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ


Το ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις απειλές και τις επιθέσεις που εκδηλώνονται τις τελευταίες 10 μέρες ενάντια στο Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας και τη νεολαία του από τη νεοφασιστική οργάνωση «Σερβική Δράση» και καταγγέλλει την στάση της κυβέρνησης και των αρχών της Σερβίας που επιδεικνύουν προκλητική ανοχή απέναντι στις νεοφασιστικές επιθέσεις στους κομμουνιστές, τις οποίες υποθάλπουν στην πράξη.

Συγκεκριμένα :