Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΜΕ : Για τη συνάντηση της Υπουργού Λ. Κατσέλη, αναπληρ. Υπουργού Γ. Κουτρουμάνη με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ

Μετά τη χθεσινή συνάντηση της υπουργού Λ. Κατσέλη και του αναπληρωτή υπουργού Γ. Κουτρουμάνη με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αφού προηγήθηκε η συνάντηση των υπουργών με την Τρόικα, οι εργαζόμενοι όλης της χώρας, μαζί και οι άνεργοι, οι νέοι και οι γυναίκες πρέπει να νοιώθουν τεράστια ανακούφιση.
Από τη μία οι υπουργοί ξεκαθάρισαν ότι «στόχος μας είναι να στηρίξουμε τον εργαζόμενο, τον άπορο και τον άνεργο». Από την άλλη η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δια του προέδρου της ζήτησε «Να εγκαινιαστεί με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου εργασίας μια ειλικρινής σχέση συνεννόησης και διαλόγου». Μάλιστα όπως προκύπτει από τη δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλου είναι βάσιμες οι ελπίδες ότι οι προσδοκίες της ΓΣΕΕ για ειλικρινή διάλογο, θα γίνουν πραγματικότητα μιας και η υπουργός «κράτησε καλή σημείωση των παρατηρήσεων» της ΓΣΕΕ.

Τώρα αν οι εργαζόμενοι σκεφτούν ότι όλο αυτό το θέατρο στήνεται για να εκτονωθεί η αγανάκτησή τους, για να καλλιεργηθούν ψεύτικες ελπίδες και τάσεις αναμονής και να μην οργανώσουν τον αγώνα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής θα έχουν άδικο;
Είναι πρόκληση να μιλούν οι υπουργοί της κυβέρνησης για πολιτική στήριξης των εργαζομένων, όταν σε λίγο τελειώνει η επεξεργασία προεδρικού διατάγματος για τη διαιτησία και το νέο ρόλο του ΟΜΕΔ, που απαγορεύει αυξήσεις σε κλαδικές συμβάσεις μέσω της διαιτησίας πάνω από τη ΕΓΣΣΕ. Όταν σε συνεργασία με την Τρόικα προχωρούν στο παραπέρα χτύπημα, ουσιαστικά κατάργηση, του θεσμού των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων.
Όταν ακόμη χτες η κυβέρνηση αρνήθηκε στη βουλή να ικανοποιήσει το αίτημα για τη χορήγηση πλήρους και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ανασφάλιστους και τους άνεργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Όταν βήμα το βήμα με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση ικανοποιεί ένα-ένα τα πάγια αιτήματα του κεφαλαίου ρίχνοντας στη φτώχεια και την εξαθλίωση μεγάλες μάζες εργαζομένων.
Όσο για τη ΓΣΕΕ τι να πει κανείς;
Δεν πάει καιρός που υπέγραψε μια ελεεινή ΕΓΣΣΕ που παγώνει τους μισθούς και τα μεροκάματα για 3 χρόνια και επί της ουσίας μειώνει και άλλο το ήδη πενιχρό εργατικό εισόδημα (6%).
Ικετεύει το προεδρείο της ΓΣΕΕ και ελπίζει σε «ειλικρινή διάλογο». Μα 20 χρόνια τώρα με το «διάλογο» και την ταξική ειρήνη ξεπούλησαν ένα- ένα δικαιώματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Η ΓΣΕΕ είναι συνυπεύθυνη για τη σημερινή κατάσταση.
Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να καταδικάσουν τις κυβερνητικές πολιτικές. Να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα, να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ, να ενωθούν σε κοινό μέτωπο αγώνα με τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους για να ανατραπεί η πολιτική που γεννάει φτώχεια και ανεργία.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: