Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας για τον τραυματισμό του Μ. Λώλου



 
Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει τη νέα βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση από τους άνδρες των ΜΑΤ ενάντια σε συναδέλφους που κάλυπταν τόσο τη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, όσο και τη σημερινή με θύμα αυτή τη φορά και τον ίδιο τονΠρόεδρο της Ένωσής μας Μάριο Λώλο, που εισήχθηκε ήδη σε Νοσοκομείο «με κρανιοεγκεφαλική κάκωση από πλήξη με γκλομπ, (κάταγμα-εμπίεσμα κρανίου), το οποίο χρήζει χειρουργικής παρέμβασης»! Θυμίζουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της ΕΦΕ στοχοποιείται και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο, όταν στις 15-12-10 χτυπήθηκε πισώπλατα στο κεφάλι από άνδρα των ΜΑΤ, ενώ ασκούσε το λειτούργημά του, ενώ την επομένη η Ένωσή μας με  ανακοίνωσή της είχε επιστήσει την προσοχή στους αρμόδιους Υπουργούς «να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους, γιατί φοβόμαστε ότι στο τέλος θα θρηνήσουμε θύματα»!

Σταματά η προβολή τηλεοπτικών σποτ "Ελλάδα-ΕΕ μαζί" με παρέμβαση Α.Τσίπρα



Με μια... τηλεοπτική υποχώρηση, η ΕΕ διαβεβαιώνει ότι δεν εμπλέκεται στην εν Ελλάδι εκλογική διαδικασία. Αναβάλλεται η προβολή  τηλεοπτικών σποτ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με σύνθημα «Ελλάδα-ΕΕ μαζί». Τελικά, ύστερα από παρέμβαση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προς την Κομισιόν, η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα , αποφάσισε να προβάλλει, μετά τις βουλευτικές εκλογές, αυτά τα τηλεοπτικά μηνύματα της ΕΕ, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπούν στην έμμεση ή άμεση παρέμβαση στις δημοκρατικές διαδικασίες στην Ελλάδα».

Γκάλοπ της VOTE ADDED VALUE για την ιστοσελίδα enikos.gr.Στην πρόθεση ψήφου μπροστά η Ν.Δ με 20,8 %,το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεύτερο με 14,1 %, το Κ.Κ.Ε. τρίτο με 8,9 %.Ακολουθούν με 7,9 η ΔΗ.ΑΡΙ.,7,8 % οι Αν.Έλληνες και 6,5 % ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Δείτε τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων και τα ποσοστά επί των εγκύρων ψήφων με αναγωγή.Σχόλιο το Red Star.

Η τηλεφωνική δημοσκόπηση διεξήχθη από την εταιρεία VOTE ADDED VALUE για το enikos.gr σε δείγμα 1252 ατόμων από όλη την Ελλάδα από τις 31 Μαρτίου 2012 έως τις 5 Απριλίου 2012.


Ακόμα μια έρευνα λοιπόν που επιβεβαιώνει το προβάδισμα της Ν.Δ και την δεύτερη θέση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.Τα ποσοστά και οι θέσεις των άλλων κομμάτων αλλού συγκλίνουν και αλλού αποκλίνουν από τα άλλα γκάλοπ. Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ είναι μπροστά με 20,8 %,το ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει 14,1 %,το Κ.Κ.Ε 8,9 %,η ΔΗ.ΑΡΙ. 7,9 %,οι Αν.Έλληνες 7,8 % και μόλις 6,5 % ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Οριακά πάνω από το 3 % τρία κόμματα, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,4 %,ο ΛΑ.Ο.Σ με 3,3 % και η ΔΗ.ΣΥ.  στο όριο του 3 %.Κάτω από το όριο (χωρίς αναγωγή πάντα), η Χρυσή Αυγή με 2,7 %, ενώ 1,1 % καταγράφει η Κοινωνική Συμφωνία.Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν 5,9 % και η αδιευκρίνιστη ψήφος 14,6 %.

Τα αποτελέσματα με αναγωγή (ψήφος όσων έχουν αποφασίσει και ρίξουν έγκυρο στην κάλπη) διαμορφώνεται ως εξής:

Νέα Δημοκρατία     24,4 %  
ΠΑ.ΣΟ.Κ                   16,5  %   
Κ.Κ.Ε                        10,5 %

Δήλωση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Μουλόπουλου και Θοδωρή Δρίτσα, για την κατ’ εξακολούθηση επίδειξη βίας των ΜΑΤ, με αφορμή τη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα και τον σοβαρό τραυματισμό του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Μάριου Λώλου.


Αντίδραση βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για την βιαιότητα των ΜΑΤ.


«Τα ΜΑΤ της κυβέρνησης του Μνημονίου και της λαϊκής εξαθλίωσης, για μια ακόμη φορά, εξαπέλυσαν, αναίτια και απρόκλητα, επίθεση εναντίον διαδηλωτών και δημοσιογράφων, οι οποίοι κάλυπταν τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, με αφορμή την πολιτική αυτοθυσία του  Δημήτρη Χριστούλα. Με βαριά κρανιογκεφαλική κάκωση, έπειτα από χτύπημα με κλομπ, νοσηλεύεται ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος.
Γενικά τις τελευταίες μέρες, και στη διάρκεια των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για την αυτοκτονία του συνταξιούχου, πλήθυναν τα περιστατικά αστυνομικής βίας, εναντίον πολιτών και εργαζόμενων στον Τύπο.

Γιατί το ΚΚΕ δε στηρίζει μια «κυβέρνηση της αριστεράς»;


- Το ΚΚΕ λέει ότι μετά τις εκλογές, ακόμα και αν υπάρχουν οι εκλογικοί συσχετισμοί, δε θα συμμετάσχει σε μια «κυβέρνηση της αριστεράς», όπως την αποκαλούν όσοι την επιδιώκουν. Γιατί;

Το ΚΚΕ θα πρόδιδε το λαό αν συμμετείχε ή στήριζε μια κυβέρνηση, η οποία, ανεξάρτητα από προθέσεις και διακηρύξεις, τίποτα καλό δεν πρόκειται να κάνει για λογαριασμό του. Τα κόμματα που δηλώνουν διαθέσιμα να συγκροτήσουν μια «κυβέρνηση της αριστεράς», δεν έχουν στρατηγική σύγκρουσης με την ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων, όπως έχει το ΚΚΕ. Διακηρύσσουν σαν στόχο τους να διασφαλίσουν την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ και να πετύχουν ανάπτυξη με μοχλό τους καπιταλιστές και τις επιχειρήσεις τους.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ K.K.E :«Μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας».

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Α'
Επί της αρχής



Η παρούσα πρόταση νόμου, εισάγει διατάξεις που στοχεύουν στην ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από την υπερχρέωση στην κατεύθυνση μετάθεσης του βάρους της κρίσης στους τραπεζικούς ομίλους, προβλέποντας την δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τις τράπεζες.
Η μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών πνίγεται κυριολεκτικά από τραπεζικά δάνεια που δεν μπορεί να αποπληρώσει, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους κυριολεκτικά σε απόγνωση. Η εξέλιξη αυτή  δεν είναι τυχαία.

Συνδρομητική δημοσκόπηση "Crisis Monitor" της Metron Analysis 4-5 Απριλίου.Εκτίμηση ψήφου : Πρώτη η Ν.Δ με 20,8 % ακολουθεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ με 15 %.Στη τρίτη θέση ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 11,5 %.Ακολουθούν Αν.'Ελληνες με 10,6 % ,το Κ.Κ.Ε με 10,5 και η ΔΗ.ΑΡΙ. με 9 %.Σχόλιο του Red Star.

Ακόμα μια έρευνα της  Metron Analysis δημοσίευσε η ιστοσελίδα www.iefimerida.gr ολόκληρη εδώ σε μορφή pdf http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/pub1641.pdf.



Η έρευνα ήταν τηλεφωνική με δείγμα 1.201 άτομα.
Σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου που δίνει η εταιρεία τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα ακόλουθα (Στην παρένθεση το κατώτερο και το ανώτερο ποσοστό που μπορεί να πάρει κάθε κόμμα σύμφωνα με την Metron Analysis) 

Νέα Δημοκρατία     20,8 % (18,0-23,6)
ΠΑ.ΣΟ.Κ                   15,0  % (12,5-17,5) 
ΣΥ.ΡΙΖ.Α                    11,5  % (9,3-13,7) 
Αν.Έλληνες             10,6  %  (8,5-12,7)
Κ.Κ.Ε                        10,5  % ( 8,4-12,6)

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στο ορυχείο Νότιου Πεδίου στην Κοζάνη


Στην εκλογική μάχη καλούμε να ψηφίσουν το ΚΚΕ και αυτοί που συμφωνούν με την καρδιά της πολιτικής μας, που είναι η εργατική - λαϊκή εξουσία, η αποδέσμευση από την ΕΕ και η μονομερής διαγραφή του χρέους, αλλά και αυτοί που μπορεί να μην συμφωνούν με το σύνολο αυτών των θεμάτων - άλλωστε είναι μια ψήφος, δεν σε υποχρεώνει να υπογράψεις το σύνολο μιας πολιτικής. Αυτοί που συμφωνούν ότι χρειάζεται ισχυρό κίνημα και ισχυρό ΚΚΕ, ότι πρέπει να υπάρχει ένα ισχυρό αντίβαρο, ένα ανερχόμενο χειραφετημένο κίνημα απέναντι σε όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές.

Δημοσκόπηση της Alco για το περιοδικό Crash.Ανεβαίνει ο δικομματισμός,στα ίδια ποσοστά η αριστερά.Η Ν.Δ στο 25 % ,το ΠΑ.ΣΟ.Κ 16,5 %,το Κ.Κ.Ε 10 %,η ΔΗ.ΑΡΙ. 9 %,οι ΑΝ.Έλλ. 8 % και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α 7,5 %.Στο 9,5 % η αδιευκρίνιστη ψήφος.Σύγκριση με την έρευνα της ίδιας εταιρείας στις 29 Μαρτίου.Σχολιάζει ο Red Star.


Νέο γκάλοπ της Alco (6/4/2012) για το περιοδικό Crash


Αν και η αναγωγή επί των εγκύρων της Alco δεν γίνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο,το αποτέλεσμα που δίνει η εταιρεία το βλέπετε στο παραπάνω γράφημα.Σε σχέση με την δημοσκόπηση της Alco για το Νewsit.gr http://kke4ever.blogspot.com/2012/03/alco-newsitgr-25-16-95-85-8-red-star.html#more
έχουμε  τις ακόλουθες μικρές διαφορές:

Η Ν.Δ παραμένει πρώτη με 25 %.Στην δεύτερη θέση το ΠΑ.ΣΟ.Κ με 16,5 % ανεβαίνει μισή μονάδα.Το Κ.Κ.Ε ενισχύεται και αυτό με μισή μονάδα και φτάνει το 10 %.Κάτω από το 10 % παραμένουν τα υπόλοιπα κόμματα.

Το ΔΝΤ ζητάει υπερψήφιση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ..Άρθρο από τον σημερινό Ριζοσπάστη.


Ωμή και απροκάλυπτη συνδρομή στην επιχείρηση χειραγώγησης της λαϊκής ψήφου

Με ωμό και απροκάλυπτο τρόπο, το ΔΝΤ παρεμβαίνει προεκλογικά για να ενισχύσει τους εκβιασμούς της ντόπιας πλουτοκρατίας για υπερψήφιση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενθαρρύνοντας μάλιστα τη μετεκλογική συνεργασία τους.
«Είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν δώσει ρητές διαβεβαιώσεις για τη συνέπειά τους στους στόχους του προγράμματος που έχουν τεθεί. Αυτούς τους στόχους πρέπει να κρατήσουμε στο μυαλό μας.

Απορρίπτει το ΚΚΕ τις προτάσεις Καμίνη για τις διαδηλώσεις.

«Eπιστρέφεται ως απαράδεκτο» 

Την κατηγορηματική απόρριψη των προτάσεων του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας διατυπώνει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.


Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του κόμματος, το σχέδιο νόμου του δημάρχου της Αθήνας για τις ανοιχτές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στο κέντρο, αποτελεί προσπάθεια περιορισμού ακόμη και απαγόρευσης και διάλυσης των εργατικών - λαϊκών διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, γι' αυτό επιστρέφεται από το ΚΚΕ ως απαράδεκτο. 

Πρόεδρος της Επιτροπής Συντονισμού του ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο ο Μανώλης Γλέζος.


Χρέη προέδρου της Επιτροπής Συντονισμού της Πολιτικής Συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο ανέλαβε ο Μανώλης Γλέζος. 



Την ίδια ώρα προχωρούν οι διαδικασίες συγκρότησης των ψηφοδελτίων του συμμαχικού σχήματος σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, "συνήλθε την Τετάρτη η Επιτροπή Συντονισμού της Πολιτικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο με την παρουσία εκπροσώπων από όλες τις δυνάμεις που συμμετέχουν στον συνδυασμό.

ΚΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε: Τίμησε τον κομμουνιστή Ν. Μπελογιάννη.Εκδήλωση την Κυριακή και στη γενέτειρά του, την Αμαλιάδα.



Από την εκδήλωση που έγινε από την ΚΟ Βερολίνου του ΚΚΕ


Εκδήλωση με αφορμή την 60ή επέτειο της εκτέλεσης του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του Δημήτρη Μπάτση, Νίκο Καλούμενο και Ηλία Αργυριάδη στο Γουδή, διοργάνωσε την Κυριακή 1 Απρίλη, η Κομματική Οργάνωση Βερολίνου του ΚΚΕ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μπροστά στο άγαλμα του Νίκου Μπελογιάννη, που είχε αναρτηθεί από τη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία προς τιμήν του σε προαύλιο χώρο της Ανώτατης Σχολής Τεχνολογίας και Οικονομίας του Βερολίνου.
Στη λιτή και συγκινητική εκδήλωση συμμετείχαν τόσο παλιότεροι σύντροφοι και αγωνιστές, όσο και νέοι μετανάστες στη Γερμανία, που εμπνέονται και διατηρούν τη φλόγα της πάλης που άναψαν κομμουνιστές, όπως ο Ν. Μπελογιάννης. Επιπλέον παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (DKP).

Η "Δημοκρατική" κυβέρνηση Παπαδήμου-ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ ματώνει τα χέρια της.Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο Πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος.


Μετά τον άνανδρο ξυλοδαρμό νεαρής δημοσιογράφου από τα ΜΑΤ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τον 77χρονο Δ. Χριστούλα στο Σύνταγμα, σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ.



Ο Μάριος Λώλος νοσηλεύεται μεκρανιοεγκεφαλική κάκωση, μετά από χτύπημα που δέχτηκε από άνδρα των ΜΑΤ, ενώ επιχειρούσε να φωτογραφήσει τα επεισόδια που βρίσκονταν σε εξέλιξη. 

Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και κρίθηκε αναγκαίο να παραμείνει νοσηλευόμενος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της "Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος", το τραύμα του χρήζει χειρουργικής επέμβασης.