Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Καλλιθέας για την επίθεση της Χρυσής Αυγής σε πολίτες.


Σχετικά με την επίθεση της Χρυσής Αυγής σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και πολίτες κατά τη διάρκεια της σχολικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην Καλλιθέα και τη στάση της Αστυνομίας.



Όταν δεκάδες πολίτες και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζαμε τα συνθήματα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία» και «το ΟΧΙ των λαών ήταν η αρχή, εμπρός λαέ για την ανατροπή», οι καθεστωτικές δυνάμεις των Χρυσαυγιτών πήραν τη θέση τους:

ΚΚΕ: Οι λαοί της Ελλάδας και της Κύπρου να βγάλουν συμπεράσματα, να δυναμώσουν την πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ και ανατροπή.

Σε σχόλιό του για την απόφαση του Γιούρογκρουπ για την Κύπρο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει :


«Η απόφαση του Γιούρογκρουπ για την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών θα οδηγήσει σε τεράστιες απώλειες τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων στην Κύπρο, σε απολύσεις, σε νέα σκληρά μέτρα, όπως αυτά που βιώνει ο ελληνικός λαός.

Κύπρος - Eurogroup: Υπογράφηκε η συμφωνία σε βάρος του κυπριακού λαού.


Τα ξημερώματα της Δευτέρας υπήρξε συμφωνία μεταξύ του Γιούρογκρουπ και της αντιπροσωπείας της κυπριακής κυβέρνησης με επικεφαλής τον Νίκο Αναστασιάδη.

Τι προβλέπει η συμφωνία:

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος του κουρέματος καθώς και όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, ωστόσο ορισμένα πρώτα στοιχεία είναι τα εξής:

- Η Κύπρος θα κλείσει τη μία από τις δύο μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας (τη Λαϊκή) και θα αρχίσει μια διαδικασία αναδιάρθρωσης της άλλης (της Τράπεζας Κύπρου) στο πλαίσιο της συμφωνίας διεθνούς δανεισμού της.