Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ: Αναδασμός στην πεδιάδα του Μόρνου.

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
 

        Μεταφέρουμε την οργή και την αγανάκτηση των ιδιοκτητών χωραφιών στην πεδιάδα του Μόρνου και ειδικότερα των κατοίκων του διαμερίσματος Μανάγουλης όπου ανήκει σχεδόν το 80% της αναδασωτέας έκτασης.

Οι κάτοικοι είχαν καταθέσει την διαφωνία τους για το έργο του αναδασμού που συμπεριλάμβανε μόνο τα 6.735 στρέμματα από τα 23.000 που προβλεπόταν αρχικά. Η διαφωνία των κατοίκων στηριζόταν στο ότι αυτό το έργο δεν θα έλυνε προβλήματα, δεν εντάσσονταν σε ένα σχεδιασμό ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής, δεν καταπολεμούσε το κόστος παραγωγής, δεν συνένωνε το μικρό κλήρο γιατί απλά ο μέσος όρος στρεμματικής ιδιοκτησίας είναι 8 στρέμματα και το 80% των ιδιοκτητών έχουν μόνο ένα αγροτεμάχιο.

Είναι νόμιμο, είναι και ηθικό ; Ο Τατούλης (ΠΑΣΟΚ πρών ΝΔ που τον στήριξε και ο ΛΑΟΣ) διόρισε την κόρη του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου!

 

Ο Τατούλης προσέλαβε την κόρη του!Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υιοθέτησε το πρόγραμμα Διαύγεια ώστε να εξαλείψει τα φαινόμενα «περίεργων» προσλήψεων και ρουσφετιών σε δήμους, περιφέρειες και υπουργεία. Καθώς προκύπτει όμως εκ του αποτελέσματος, οι προσλήψεις συγγενών των τοπικών αρχόντων καλά κρατούν. Ο λόγος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ο οποίος διόρισε την κόρη του στην Περιφέρεια ως δημοσιογράφο με μηνιαίο μισθό... 2.000 ευρώ!

Άρωμα εκλογών…


Της Μιχαλούς-Αναδημοσίευση από το www.topontiki.gr

Τα έχουν παίξει οι κυβερνώντες εν όψει ΔΕΘ… Το στομάχι τους πηγαίνει στην πλάτη σκεπτόμενοι τι θα τους σούρουν οι διάφοροι φορείς με τους οποίους θα έρθουν σε επαφή  εκεί καθώς και οι αγανακτισμένοι που φαίνεται να επιστρέφουν δρυμήτεροι μετά τον λήθαργο του καλοκαιριού.
Πιο πολύ από όλους φαίνεται να έχει λαλήσει ο Βενιζέλος … Από την μία συναντιέται με τον Σαμαρά και λέει ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων!!! Και αμέσως μετά  τολμά και  ξεστομίσει ότι πολλά από τα μέτρα που πάρθηκαν ήταν παράλογα.!

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις εξελίξεις στη Λιβύη και τις δηλώσεις του ΥΠ.ΕΞ.


Ο ΣΥΝ απαιτεί να σταματήσουν άμεσα οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί και να αποσυρθούν τα νατοϊκά στρατεύματα από τη Λιβύη. Για τη διασφάλιση της ειρηνικής μετάβασης στην ομαλότητα θα πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση του ΟΗΕ ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για τη διενέργεια δημοκρατικών εκλογών.  Ο λαός της Λιβύης πρέπει να είναι αυτός που θα αποφασίσει για το μέλλον της χώρας του και όχι οι ξένες δυνάμεις που αρχικά επιτέθηκαν μονομερώς κατά της Λιβύης και τώρα συνδιαλλέγονται για την προώθηση των συμφερόντων τους στην περιοχή.

1 Σεπτεμβρη ολοι στους δρομους. Βίντεο του Μ.Α.Σ για το νέο νόμο-πλαίσιο.


Ενα μικρό φεστιβάλ μέσα στο μεγάλο...!-Πλούσιο, ενδιαφέρον, παιδαγωγικό το πρόγραμμα του Παιδότοπου στο κεντρικό Φεστιβάλ της Αθήνας.


Πλούσιο, ενδιαφέρον, παιδαγωγικό το πρόγραμμα του Παιδότοπου στο κεντρικό Φεστιβάλ της Αθήνας
Στον Γιούρι Γκαγκάριν, στον ήρωα της Σοβιετικής Ενωσης και πρώτο άνθρωπο που πενήντα χρόνια πριν ταξίδεψε στο Διάστημα, επέλεξε να αφιερώσει η ΚΝΕ τον Παιδότοπο του φετινού κεντρικού Φεστιβάλ, ο οποίος έχει θέμα «Ενα παιδί μετράει τ' άστρα».
Τις τρεις μέρες του Φεστιβάλ,15, 16 και 17 Σεπτέμβρη, στο «Πάρκο Τρίτση», τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία σε ένα δικό τους ξεχωριστό χώρο να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν, να μάθουν για τις ιστορικές κατακτήσεις της Σοβιετικής Ενωσης στη ζωή των εργατών, στην επιστήμη, στη μόρφωση και τον πολιτισμό. Ο χώρος θα αποτελέσει, επίσης, ένα βήμα συζήτησης για τα νέα ζευγάρια.

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε για τις δηλώσεις του Υπ. Εξωτερικών.



Με τη σημερινή του συνέντευξη ο υπουργός εξωτερικών αποκάλυψε γιατί η κυβέρνηση συμμετέχει στο λουτρό αίματος και στο πλιάτσικο που οργανώνουν επιχειρηματίες και μονοπώλια στη Λιβύη.  Για την κυβέρνηση, τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος ιερό και όσιο είναι τα κέρδη των ελλήνων επιχειρηματιών.


Στις αιτίες και τους στόχους της συγχώνευσης των δύο τραπεζών και τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους αναφέρεται η ανακοίνωση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, της ΕΣΑΚ, στην «Αλφα».


Στις αιτίες και τους στόχους της συγχώνευσης των δύο τραπεζών και τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους αναφέρεται η ανακοίνωση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, της ΕΣΑΚ, στην «Αλφα». Με την ίδια ανακοίνωση καλούν σε δημιουργία κοινών επιτροπών εργαζομένων των δύο τραπεζών και σε συμπόρευση με το ΠΑΜΕ για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.
Η συγχώνευση, τονίζεται στην ανακοίνωση, πρώτ' απ' όλα εξυπηρετεί την ανάγκη του τραπεζικού κεφαλαίου να περιορίσει τις συνέπειες από την ελεγχόμενη χρεοκοπία.

Εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις-37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ.


Στο Φεστιβάλ της Πάτρας, στις 10 Σεπτέμβρη θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα
Στην τελική ευθεία για την κορύφωση του μπαίνει το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε πολλές πόλεις.
Οι εργασίες στο «στρατόπεδο Μελά» που θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ στηΘεσσαλονίκη στις 8-10 Σεπτέμβρη έχουν ήδη ξεκινήσει. Το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Κ. Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ θα χαιρετίσει ο Θ. Χριστίδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Επίσης, την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη θα γίνει συζήτηση με θέμα «Οικονομικές - πολιτικές εξελίξεις και προοπτικές της ταξικής πάλης, 20 χρόνια μετά την αντεπανάσταση» με την Ελ. Μπέλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Στην Πάτρα το διήμερο φεστιβάλ θα γίνει 9-10 Σεπτέμβρη στο Κάστρο και τη δεύτερη μέρα θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Επίσης, την πρώτη μέρα θα γίνει συζήτηση για την ιστορία του ΚΚΕ με τονΔιονύση Αρβανιτάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Μεθαύριο Παρασκευή, ξεκινά το διήμερο φεστιβάλ στην Καλαμάτα, στο πάρκο ΟΣΕ. Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης θεατρικό ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα, λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα του Τάκη Σταθέα. Στις 3 Σεπτέμβρη θα γίνουν συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα, αφιέρωμα στον Κώστα Βάρναλη, συναυλία από τα «Υπόγεια Ρεύματα».

ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ-ΛΑ.Ο.Σ μας γύρισαν δεκαετίες πίσω !-Νέα γενιά μεταναστών στην Αυστραλία

Διήμερη εκδήλωση στην Αθήνα διοργανώνει στις 8 και 9 Οκτωβρίου το υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία, έπειτα από εισήγηση της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, για τη βοήθεια όλων όσοι θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στη χώρα.
Η Αυστραλία αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες της σε Έλληνες για να μεταναστεύσουν αλλά υπό πολλές και αυστηρές προϋποθέσεις και στην εκδήλωση θα βρεθούν εκπρόσωποι αλλά και αξιωματούχοι τόσο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης όσο και των πολιτειακών κυβερνήσεων που θα εξηγήσουν στους ενδιαφερόμενους τις προοπτικές που έχουν, τη σχετική νομοθεσία, τα επαγγέλματα που έχουν ζήτηση και θα απαντήσουν σε κάθε απορία τους.

Χιλή - oι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις από την πτώση της δικτατορίας Πινοσέτ!-Ανταπόκριση από την οργάνωση Socialismo Revolucionario – τμήμα της CWI στη Χιλή.

Εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι στους δρόμους

Ανταπόκριση από την οργάνωση Socialismo Revolucionario – τμήμα της CWI στη Χιλή.
Μετάφραση- επιμέλεια: Μαρία Καπαράκη

Μετά από 20 χρόνια σχεδόν ανύπαρκτης ταξικής πάλης στη Χιλή, τους τελευταίους μήνες η χώρα κλονίζεται από μεγάλους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες, τους μεγαλύτερους μετά την πτώση του Πινοσέτ. Οι αγώνες αυτοί οδήγησαν και στην πρόσφατη 48ωρη γενική απεργία στις 24 και 25 Αυγούστου, την πρώτη μετά την πτώση της δικτατορίας. Η εκλογή του πολυεκατομμυριούχου Σεμπαστιάν Πινέρα και του δεξιού του κόμματος στην κυβέρνηση και οι αντεργατικές του πολιτικές αποτέλεσαν την αφορμή για την αρχή του τέλους της κοινωνικής ειρήνης της χώρας.

Eurobank - Αlpha Οσο πιο σοβαροφανής θέλει να ποζάρει η αντιεπιστημονικότητα τόσο περισσότερο βυθίζεται στην μπαρουφολογία.Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Οσο πιο σοβαροφανής θέλει να ποζάρει η αντιεπιστημονικότητα τόσο περισσότερο βυθίζεται στην μπαρουφολογία.
Οι φορείς του συγκεκριμένου νομίσματος με τις δυο όψεις, με αφορμή τη συγχώνευση της Eurobank με την Alpha, δίνουν από χτες τα «ρέστα» τους.
*
«Πανηγυρίζουν» - και καλούν και το λαό να «πανηγυρίσει»! - για ένα τυπικό φαινόμενο στον καπιταλισμό: Το φαινόμενο της συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης του κεφαλαίου, ειδικά σε συνθήκες κρίσης.

Το ΠΑΜΕ για τις εξελίξεις στις τράπεζες


Η συγκέντρωση και η συγκεντροποίηση του κεφαλαίου είναι μια νομοτελειακή και αντικειμενική διαδικασία της καπιταλιστικής οικονομίας, η οποία συντελείται και:

• στη φάση της ανάπτυξή της -και έχουμε τέτοια παραδείγματα διεθνώς την ίδια περίοδο – στα τέλη της δεκαετίας 90- όπως: Citicorp-Travelers, Bank America-Nations Bank, Bank One-First Chicago και Norwest-Wells Fargo αλλά και στη χώρα μας: η Alpha Bank είναι αποτέλεσμα της εξαγοράς της Ιονικής από την Τράπεζα Πίστεως, ενώ και η τράπεζα Eurobank δημιουργήθηκε με την απορρόφηση της Εργασίας από την Eurobank, η οποία είχε εξαγοράσει προηγουμένως την Τράπεζα Κρήτης.

«Για ανθρωπιστικούς λόγους» δέχτηκε η Αλγερία την οικογένεια Καντάφι


Η Αλγερία ενέκρινε την είσοδο στο έδαφός της τριών παιδιών και της συζύγου του Μουαμάρ Καντάφι «για αυστηρά ανθρωπιστικούς λόγους», όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του αλγερινού υπουργείου Εξωτερικών Άμαρ Μπελάνι. «Πρόκειται για μια πράξη που ούτε χαιρετίζουμε ούτε καταλαβαίνουμε», δηλώνουν από την πλευρά τους οι αντικαθεστωτικοί, οι οποίοι ζητούν από την Αλγερία να τους «ξαναστείλει πίσω» ώστε να δικαστούν.
"Τα πρόσωπα αυτά έγιναν δεκτά στην Αλγερία για αυστηρά ανθρωπιστικούς λόγους. Ενημερώσαμε σχετικά τον γ.γ. του ΟΗΕ, τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας και τον πρόεδρο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου", αναφέρει ο Μπελάνι σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το πέρασαν… “νύχτα”, …αλλά εμείς δεν κοιμόμαστε ! ! !ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ (Ε.Α.Α.Κ.) στη νομική

 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής




Πέμπτη, 01/09


στις 14:00, στο Α’ αμφ.


 


Όχι στη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας!


ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ! ! !


 

Οικολόγοι Πράσινοι-Για την επίσκεψη της τρόικας στην Ελλάδα


Σχολιάζοντας την επίσκεψη της τρόικας στην Ελλάδα ο εκπρόσωπος Τύπου των ΟΠ Γιάννης Τσιρώνης δήλωσε:

Οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαμε προειδοποιήσει, ότι οι απαιτήσεις του μνημονίου για αλόγιστες περικοπές εξόδων, οδηγούν σε ύφεση και αύξηση του ελλείμματος. Η μείωση του ελλείμματος είναι εφικτή μόνο με πάταξη της διαφθοράς και στροφή στην πράσινη οικονομία, που δεν καταστρέφει τους φυσικούς πόρους και σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΘ


Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για άλλη μια φορά αθωώνει: Α)τους καπιταλιστές όταν μιλώντας για «δόγμα νεοφιλελευθερισμού που υιοθέτησε η κυβέρνηση», επιχειρεί να πείσει το λαό ότι δε φταίει η καπιταλιστική ανάπτυξη, ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής για τα βάσανα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, αλλά η συνταγή που ακολουθούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις.
Παραπλανούν έτσι σκόπιμα το λαό, αφού προβάλλουν σα φάρμακο για τη λύση των προβλημάτων τα «αναπτυξιακά εργαλεία» που γέννησαν την κρίση, που οδήγησαν το λαό στη σχετική και απόλυτη εξαθλίωση.