Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ σχετικά με τις εξελίξεις στη δίκη των έξι στον Κορυδαλλό



Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στη δίκη των «έξι» στον Κορυδαλλό. Φαινόμενα  όπως η παράνομη παρακράτηση των ταυτοτήτων των προσερχομένων, ένα μέτρο εντελώς δυσανάλογο προς την επίκληση οποιασδήποτε ανάγκης τήρησης τάξης, όσο και η απόφαση περί μη καταγραφής (μαγνητοφώνηση και απομαγνητοφώνηση) των πρακτικών της δίκης, με πρόσχημα το …οικονομικό κόστος, παραβιάζουν την αρχή της δημοσιότητας που σύμφωνα με το Σύνταγμα πρέπει να διέπει τη διεξαγωγή κάθε δίκης.

K.K.E : Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την αναστολή των σχολικών πρωταθλημάτων



Η αναστολή των σχολικών πρωταθλημάτων που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι μια απαράδεκτη ενέργεια που στρέφεται κατά του δικαιώματος της νεολαίας στον αθλητισμό, στη σωματική άσκηση.
Η παύση της αθλητικής δράσης σε χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, ανεξάρτητα από τις παρατηρήσεις που υπάρχουν για τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων, θα απομακρύνει ακόμα περισσότερο την νεολαία από τα οφέλη της σωματικής άσκησης που αφορούν στη βελτίωση της υγείας και τη διαμόρφωση της προσωπικότητας. Μετατρέπει τον αθλητισμό από δικαίωμα όλων σε είδος πολυτελείας για λίγους.
Αναγκάζει τη λαϊκή οικογένεια να πληρώσει προκειμένου να βοηθήσει την ανάπτυξη των παιδιών της. Η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των αντιλαϊκών μέτρων που πλήττουν τα δικαιώματα της.

Τουλάχιστον 31 νεκροί και 130 τραυματίες μετά από επίθεση αυτοκτονίας καμικάζι στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, σύμφωνα με τον ρώσο υπουργό Υγείας.



Τουλάχιστον 31 νεκροί και 130 τραυματίες μετά από επίθεση αυτοκτονίας καμικάζι στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, σύμφωνα με τον ρώσο υπουργό Υγείας. 

Η έκρηξη σημειώθηκε στο χώρο παραλαβής των αποσκευών της αίθουσας αφίξεων διεθνών πτήσεων. Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης διακρίνεται καπνός να βγαίνει από την αίθουσα και άνθρωποι να βγαίνουν τρέχοντας από τις εξόδους κινδύνου του αεροδρομίου. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της επιτροπής έρευνας, Βλαντιμίρ Μάρκιν, η έκρηξη οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση. 

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την οικονομία


Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, μετά τη συνάντησή του με το σωματείο εργαζομένων της ΕΛΒΟ, για τα θέματα της οικονομίας, δήλωσε:
«Όταν ξεκίνησε η κρίση η αριστερά μιλούσε για την ανάγκη απευθείας δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η κυβέρνηση μας έλεγε, μην λέτε ανοησίες. Αργότερα ζητήσαμε από την κυβέρνηση να διεκδικήσει ευρωομόλογο. Η κυβέρνηση μας έλεγε, αυτά δεν γίνονται και  δίνουμε κακό σήμα προς τις αγορές.

Κοινή Ανακοίνωση Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων των Βαλκανίων 24/1/2010


 

Στις 22 Γενάρη 2011 στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε Συνάντηση 10 Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων από 8 χώρες των Βαλκανίων και συγκεκριμένα από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Κροατία, την ΠΓΔΜ, τη Ρουμανία, τη Σερβία και την Τουρκία.
Η συνάντηση συνέβαλε στην ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο, σε συνθήκες διεθνούς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, έντασης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας κι όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων.
Τα κομμουνιστικά κι εργατικά κόμματα της Βαλκανικής εκτιμούν πως η πραγματική αιτία της κρίσης είναι η όξυνση της βασικής αντίθεσης του καπιταλισμού, της αντίθεσης ανάμεσα στον κοινωνικό χαρακτήρα της παραγωγής και στην καπιταλιστική ιδιοποίηση των αποτελεσμάτων της. Οξύνεται το σύνολο των λαϊκών προβλημάτων, επεκτείνεται η φτώχεια, η σχετική και απόλυτη εξαθλίωση που αγκαλιάζει και στις βαλκανικές χώρες μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.

Επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας.Τουλάχιστον 20 νεκροί.



Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, σύμφωνα με το πρακτορείο ITAR-TASS. Για τουλάχιστον δέκα νεκρούς και είκοσι τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας στην αίθουσα διεθνών αφίξεων έκανε νωρίτερα λόγο το Interfax.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Αλληλεγγύη στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας


Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους 300 μετανάστες απ’ όλη την Ελλάδα που θα ξεκινήσουν απεργία πείνας την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, διεκδικώντας τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις.

Η κίνηση αυτή των μεταναστών είναι το ύστατο όπλο που έχουν για να ζήσουν με αξιοπρέπεια και με στοιχειώδη δικαιώματα. Διωγμένοι από τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους, τις δικτατορίες στις χώρες τους, συναντούν τη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης που τους «υποδέχεται» με τα σχέδιά της για τον φράχτη στον Έβρο και τον νέο «αντιμεταναστευτικό» νόμο Παπουτσή.

Δρόμοι προς τον κομμουνισμό-Ένα φάντασμα στοιχειώνει την πολιτική συζήτηση στη Γερμανία. Το φάντασμα του κομμουνισμού.


Της
Γκεζίνε Λετς


Παρακαλώ, από πού πάει για τον κομμουνισμό;
Ένα φάντασμα στοιχειώνει την πολιτική συζήτηση στη Γερμανία. Το φάντασμα του κομμουνισμού. Πολιτικοί της Δεξιάς και της Σοσιαλδημοκρατίας, μεγαλοστελέχη της Κρατικής Ασφάλειας και από πίσω εκατοντάδες φλύαροι δημοσιογράφοι των αστικών ΜΜΕ βλέπουν τον κομμουνισμό, που θεωρούσαν ότι είχε θαφτεί για πάντα, να προβάλλει μέσα από το κόμμα die Linke. Κάποιοι μάλιστα ζήτησαν την απαγόρευση του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς, οπωσδήποτε, όμως, τη στενή παρακολούθηση από την Κρατική Ασφάλεια. Αφορμή ένα άρθρο της συμπροέδρου του κόμματος Γκεζίνε Λετς με τίτλο «Δρόμοι προς τον κομμουνισμό» που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Junge Welt».