Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε για την σύλληψη του κολομβιανού αγωνιστή Φρανσίσκο Χαβιέρ Τολόζα.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την νέα πρόκληση της κολομβιανής κυβέρνησης που στις 4 Γενάρη προχώρησε στη σύλληψη του πανεπιστημιακού Φρανσίσκο Χαβιέρ Τολόζα, στελέχους  και υπεύθυνου διεθνών σχέσεων του κοινωνικοπολιτικού κινήματος «Πατριωτική Πορεία» (Marcha Patriotica).


Η σύλληψή του δείχνει καθαρά τις προθέσεις της κολομβιανής κυβέρνησης να συνεχίσει την πολιτική ποινικοποίησης και δίωξης κάθε φωνής που αντιστέκεται και αγωνίζεται από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων.

ΚΚΕ: Σχόλιο για την αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ.

 Σε σχόλιο για την αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:


«Το νέο επεισόδιο στη δικομματική αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, φανερώνει ξανά ότι πίσω από τις οξυμένες φραστικές λογομαχίες προεκλογικού χαρακτήρα

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΛ.ΑΣ. : Αποφάσισαν απαγόρευση συγκεντρώσεων στην Αθήνα !

 Απαγόρευση κάθε είδους δημόσιας συνάθροισης ή πορείας στο κέντρο της Αθήνας, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και σε τμήμα της Αττικής Οδού από σήμερα τα ξημερώματα έως και τα μεσάνυχτα, αποφάσισε χτες ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, υλοποιώντας κυβερνητικές κατευθύνσεις. 


Πρόσχημα για την προκλητική αυτή απόφαση, που στρέφεται ευθέως ενάντια στο δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει, είναι οι εκδηλώσεις για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας.