Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Η μαζική σφαγή των απεργών της Ν. Αφρικής στο όνομα του κέρδους δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του καπιταλισμού!


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στην εργατική τάξη της Νότιας Αφρικής. 


Μνήμη και τιμή για τους δολοφονημένους απεργούς μεταλλωρύχους!
Στις 10 Αυγούστου στην πόλη Μαρικάνα πάνω από 3.000 εργάτες στα ορυχεία της περιοχής κατέβηκαν σε απεργία ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς. Η πολυεθνική Lonmin, η οποία ειδικεύεται στις εξορύξεις μεταλλικών ορυκτών και είναι παγκοσμίως η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός με αμύθητα κέρδη, φροντίζει να κηρυχθεί παράνομη η απεργία.

Αντισοβιετική προπαγάνδα


Άρθρο του Κυριακάτικου Ριζοσπάστη

Όλα τα αστικά ΜΜΕ και μερίδα των «αριστερών» πολιτικών φορέων ποικίλης κατεύθυνσης δείχνουν να αντιμετωπίζουν την εβδομηντάχρονη ιστορία της Σοβιετικής Ενωσης ως μία δήθεν ξεχασμένη υπόθεση. Ετσι εκ των πραγμάτων ευθυγραμμίζονται με την προσπάθεια της διεθνούς αστικής εξουσίας να θεωρηθεί η ΕΣΣΔ ως μία αρνητική ιστορική παρένθεση. Είναι τόσο ηλίθιοι να αντιμετωπίζουν μια περίοδο που άλλαξε το ρουν της ιστορίας σαν το δεύτερο βιβλίο των εσόδων που αποκρύβουν από την εφορία.
Ομως η Σοβιετική Ενωση εκ των πραγμάτων είναι παρούσα. κόντρα στην αρρώστια της λήθης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ -Η ΕΚΤ κερδοσκοπεί με νέο τοκογλυφικό δάνειο στις πλάτες του ελληνικού λαού


Παρά την πληθώρα δηλώσεων και διεθνών δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, στα «ψιλά» των ελληνικών ΜΜΕ  φαίνεται να πέρασε η είδηση για το εξωφρενικό επιτόκιο ύψους 4,43% με το οποίο ο ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους) άντλησε 4,062 δισ. ευρώ μέσω της έκδοσης τρίμηνων εντόκων γραμματίων. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκδόσεις εντόκων γραμματίων του Δημοσίου που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει την «επιστροφή στις αγορές» ή την αύξηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, αφού η δημοπρασία αυτή αποτελεί προσωρινή λύση ανάγκης που δόθηκε με ειδική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η σφαγή των μεταλλωρύχων στη Νότια Αφρική και οι ευθύνες του Κομμουνιστικού Κόμματος της Νότιας Αφρικής.Επίκαιρο σχόλιο του Red Star.

Πριν ξεστομίσω τις δικές μου απόψεις παραθέτω (αν και έχει αναρτηθεί και από άλλο μπλόγκερ στο kke4ever) την ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. για την σφαγή στο ορυχείο Μαρικάνα.

Το ΚΚΕ καταδικάζει το έγκλημα της μαζικής σφαγής που διέπραξαν αστυνομικές δυνάμεις της Ν. Αφρικής σε βάρος απεργών μεταλλωρύχων με αποτέλεσμα 35 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες. Οι πολιτικές ευθύνες για το έγκλημα είναι τεράστιες και οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά.
Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη της Ν. Αφρικής και στις οικογένειες των απεργών.Πηγή : K.K.E 

Έχουν αναρτηθεί επίσης ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ εδώ και του ΚΚΕ (μ-λ) που μπορείτε να διαβάσετε εδώ 

 Επί της ουσίας τώρα.

Κοροϊδεύουν ανήμπορους ανθρώπους !

Γρηγοριάδης Κώστας
 
Σε «μαϊμουδιά» ολκής αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα η προπαγάνδα της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης για την εκστρατεία κατά των ανάπηρων «μαϊμού», που παίρνουν επιδόματα χωρίς να τα δικαιούνται. Σύμφωνα με την κυβερνητική προπαγάνδα, αν πιάνονταν «στα πράσα» οι ανάπηροι «μαϊμού» που είχαν «τραφεί» για ρουσφετολογικούς σκοπούς, θα ωφελούνταν οι «γνήσιοι» ανάπηροι, δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων.
Η απογραφή των δικαιούχων έγινε.