Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την επίσκεψη του κλιμακίου της τρόικα στο Υπουργείο Εργασίας

Το γεύμα εργασίας των εκπροσώπων της τρόικα και του Υπουργείου Εργασίας περιείχε στο κύριο πιάτο την κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και νέες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση. 
Η κυβέρνηση από κοινού με την τρόικα επιδιώκουν, μέσω της κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την ικανοποίηση του διαχρονικού αιτήματος του ΣΕΒ για υπερίσχυση των ατομικών συμβάσεων εργασίας ενώ με τις αναλογιστικές μελέτες για το ασφαλιστικό θα προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν την ανάγκη αφαίρεσης  επιπλέον ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

«Στο κατώφλι του θανάτου ο καπιταλισμός» λέει ο Αχμαντινετζάντ από το βήμα του ΟΗΕ

Μικρή ήταν η προσέλευση στην ομιλία του Αχμαντινετζάντ στον ΟΗΕ

Μικρή ήταν η προσέλευση στην ομιλία του Αχμαντινετζάντ στον ΟΗΕ   (Φωτογραφία:  Associated Press )


Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δήλωσε την Τρίτη, μιλώντας στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ότι ο καπιταλισμός βρίσκεται «στο κατώφλι του θανάτου» και ότι είναι καιρός για ένα νέο οικονομικό σύστημα.

«Ο μεροληπτικός μηχανισμός του καπιταλισμού και οι ηγεμονικές προσεγγίσεις έχουν ηττηθεί και πλησιάζουν στο τέλος» δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας.

Πρόσθεσε ότι οι «αντιδημοκρατικοί και άδικοι μηχανισμοί εξουσίας των σωμάτων που λαμβάνουν τις αποφάσεις στο διεθνές οικονομικό και πολιτικό πεδίο, αποτελούν τους λόγους πίσω από τις συμφορές που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα».

ΖΑΚΥΝΘΟΣ- Αλισβερίσι ψήφων μεταξύ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Το αλισβερίσι ψήφων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στη Ζάκυνθο γίνεται χρόνια.
Στο πρόσφατο παρελθόν, τμήμα των ψηφοφόρων του νομάρχη Διονύση Γάσπαρου (ΝΔ), με κατεύθυνση ψήφιζε τον Δημήτρη Βαρβαρίγο (ΠΑΣΟΚ) για βουλευτή και φυσικά οι του δεύτερου ανταπέδιδαν με ψήφο στον πρώτο για τη Νομαρχία.
Τώρα αλλάζουν ελαφρώς τα πρόσωπα και τα ...αξιώματα. Σύμφωνα με επιστολή στελεχών της ΝΟΔΕ Ζακύνθου της ΝΔ, που αποκάλυψε - και δε διαψεύστηκε ποτέ - η εφημερίδα «Ημέρα» της Ζακύνθου, το αλισβερίσι γίνεται ως εξής: «Σας δίνουμε ψήφους για το Δήμο Ζακύνθου, μας δίνετε ψήφους για την Περιφέρεια». Και αυτό γιατί στη Ζάκυνθο η ΝΔ, λόγω «εσωτερικών προβλημάτων», αδυνατεί να κατεβάσει δικό της υποψήφιο δήμαρχο, με αποτέλεσμα πολλά στελέχη της να επανδρώνουν το συνδυασμό του Αντίοχου Αντώνη(Μπαλιακρά), ο οποίος αφού δεν κατάφερε να πάρει το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ (το πήρε ο Στέλιος Μποζίκης), δήλωσε στην πορεία «ανεξάρτητος».

Αποφάσεις Εκτελεστικής Επιτροπής Α.Δ.Ε.Δ.Υ. -24ωρη πανελλαδική απεργία στις 7 Οκτωβρίο


Κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, 21/09/2010,  η Εκτελεστική Επιτροπή  της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε τα παρακάτω :

1. Υποστηρίζει και ενισχύει τους αγώνες των εκτάκτων ορισμένου χρόνου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ζητούν τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Στο πλαίσιο αυτό καλύπτει με 3ωρη στάση εργασίας (8.00 – 11.00 το πρωί) όσους Συλλόγους αποφασίσουν να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 8.00 το πρωί στον Άρειο Πάγο (Λ. Αλεξάνδρας) όπου και θα συζητηθεί το θέμα στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Εκδήλωση νΚΑ και ΝΑΡ στην Αθήνα

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και το ΝΑΡ διοργανώνουν πολιτική εκδήλωση με θέμα: "Η παρέμβαση και τα πολιτικά συμπεράσματα από τη Διεθνή Συνάντηση της Σμύρνης 2010"
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ. στο μεγάλο Αμφιθέατρο της Νομικής (είσοδος από Μασσαλίας).
ekdilosi_turkia.gif

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ : Μετατροπή των συμβάσεων σε μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Εργαζόμενοι με stage, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έργου και άλλες ευέλικτες μορφές μην υποχωρείτε μη σκύβετε το κεφάλι, μην αποδέχεστε την κοροϊδία, την ομηρία που επιδιώκουν η κυβέρνηση και η Ν.Δ. Έχετε πείρα από τη στάση τους μέσα από τους αγώνες σας το προηγούμενο διάστημα. Αποδείχθηκαν καθαρά ποιοι είναι οι εχθροί σας και ποιοι οι φίλοι σας. Αυτοί που σας χτύπαγαν την πλάτη και σας έταζαν μόνιμη δουλειά, σας έδωσαν τελικά απολύσεις ανεργία και αρκετή αβεβαιότητα για το μέλλον.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ έχει καταγγείλει και έχει εκφράσει έμπρακτα την καθολική της αντίδραση στην απόφαση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να απολύσει τους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης (συμβασιούχους, stage κ.λ.π.) στο όνομα της δήθεν διαφάνειας και του νοικοκυρέματος του δημόσιου τομέα, καθώς και την Ν.Δ. η οποία συμφώνησε απόλυτα και στήριξε αποφασιστικά αυτή την επιλογή. Κατήγγειλε επίσης τον ΣΥΝ -ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος παίζει με τους εργαζόμενους προβάλλοντας την οδηγία της Ε.Ε περί της δήθεν κάλυψης πάγιων και διαρκών αναγκών απ’ αυτούς τους εργαζόμενους.

Φεστιβάλ Νεολαίας Συνασπισμού 2010 .ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Φεστιβάλ Νεολαίας Συνασπισμού 2010

ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Το Φεστιβάλ της Νεολαίας Συνασπισμού αφού ταξιδέψει σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας θα  κορυφωθεί και φέτος με το καθιερωμένο τριήμερο κεντρικό φεστιβάλ στην Αθήνα. Στις 1,2,3 Οκτώβρη, το Άλσος Γουδή θα αποτελέσει σημείο συνάντησης για όλους εμάς που τη φετινή χρονιά που όλοι προσπάθησαν να μας πείσουν ότι πρέπει να κάνουμε θυσίες για το δημόσιο χρέος, εμείς το αντιληφθήκαμε σαν κάτι το διαφορετικό.
Γιατί το χρέος μας δεν είναι να σώσουμε την κερδοφορία όλων αυτών που τόσα χρόνια ζουν σε βάρος μας, αντίθετα είναι να φτιάξουμε μια κοινωνία που θα χωρά τα όνειρα και τις ανάγκες μας. Τα όνειρα και τις ανάγκες του κόσμου της δουλειάς και της νεολαίας. Και έχουμε το καλύτερο τρόπο για να ξεπληρώσουμε αυτό το χρέος, την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη. Δύο λέξεις που με σταθμό το Φεστιβάλ μας θα τις κάνουμε πραγματικότητα για να γυρίσουμε  τον κόσμο ανάποδα.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις ομιλίες του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Ο πρωθυπουργός επιδεικνύει στο διεθνές κεφάλαιο τα βάρβαρα μέτρα που καταδικάζουν το λαό στη φτώχεια, αναζητώντας συνεταίρους για τα κεφάλαια που δρουν στη χώρα προσφέροντάς τους πάμφθηνη εργατική δύναμη, δωρεάν δημόσια περιουσία, φορολογική ασυλία και προστασία.  Παράλληλα με τις φανερές και μυστικές συνομιλίες φιλοδοξεί να λάβει ανταλλάγματα για τις υπηρεσίες που προσφέρει η κυβέρνησή του στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή μας για λογαριασμό των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.

Ο Δίας κοιτάζει τη Γη...



Κυριακίδης Ν.-ΑΥΓΗ
Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/09/2010




Στη μικρότερη απόσταση μεταξύ τους από το 1963 βρέθηκαν χτες βράδυ η Γη και ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, ο Δίας.
Οι τροχιές των δύο πλανητών "πλησιάζουν" κάθε δεκατρείς μήνες, ωστόσο, καθώς αυτές είναι ελλειπτικές, η απόσταση μεταξύ τους αυξομειώνεται. Χθες βράδυ ο Δίας "συναντήθηκε" με τη Γη σε απόσταση 380 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, δηλαδή 75 εκ. πλησιέστερα απ' ό,τι την προηγούμενη φορά. Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA), πρόκειται για την πλησιέστερη διέλευση του γιγάντιου πλανήτη από τον πλανήτη μας, από το 1963. Το επόμενο "ραντεβού" των δύο πλανητών υπολογίζεται για το 2022.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ Να αποκρούσουμε την πολιτική που «τρώει» το λαϊκό εισόδημα Ολοι μεθαύριο στους δρόμους, ενάντια στις αυξήσεις σε ρεύμα, πετρέλαιο και ΦΠΑ

 Συνεχίζουν καθημερινά οι ταξικές δυνάμεις να «οργώνουν» τους τόπους δουλειάς, καλώντας τους εργαζόμενους σε ξεσηκωμό στις 23 Σεπτέμβρη, να πλημμυρίσουν μαζί με όλο το λαό τους δρόμους των ελληνικών πόλεων με διαδηλωτές ενάντια στις νέες αυξήσεις τις οποίες ετοιμάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο πετρέλαιο, στο ρεύμα, στον ΦΠΑ.
Στην ίδια κατεύθυνση, πλατύ άνοιγμα σε πόλεις και χωριά, εκεί που μένουν και κυνηγούν το μεροκάματο τα μέλη των λαϊκών οικογενειών πραγματοποιούν και η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στα μεθαυριανά συλλαλητήρια.
Ετσι, σήμερα, στις 7 μ.μ. θα γίνει πικετοφορία στις Συκιές Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πανεξόρμησης για την επιτυχία του συλλαλητηρίου. Επίσης, αύριο, οι γραμματείες Πάτρας του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Ακτή Δυμαίων 28).

Τοπικές εκλογές στη Θεσ/νίκη: σε βαθύ αδιέξοδο ο ΣΥΡΙΖΑ!-Ξεκίνημα Θεσ/νίκης



Συνεχίζεται και εντείνεται το αδιέξοδο όσον αφορά την κάθοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές στην Θεσσαλονίκη.

Από τις αρχές της χρονιάς η πλειοψηφία του ΣΥΝ και η δημοτική του κίνηση είχαν επιλέξει να συμμετέχουν στο λεγόμενο «διαπαραταξιακό», μαζί με δυνάμεις από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και των Οικολόγων Πράσινων (δες www.xekinima.org, 25/8 και 26/8). Αυτό προκάλεσε έντονες συγκρούσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι υπόλοιπες δυνάμεις διαφωνούσαν με τη συμμετοχή στο «διαπαραταξιακό». Η προσέγγιση αυτή του ΣΥΝ τελικά κατέρρευσε όταν το διαπαραταξιακό συμφώνησε στον Τάσο Τζήκα, επιχειρηματία συνδεδεμένο με το ΠΑΣΟΚ, για επικεφαλής. Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες ο ΣΥΝ αποχώρησε απ’ το διαπαραταξιακό και συμφώνησε να προχωρήσει με τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα νέο δημοτικό σχήμα. Έγινε η ιδρυτική συνέλευση του νέου δημοτικού σχήματος η οποία και εξέλεξε και το Συντονιστικό της.

Η ημέρα του ηθοποιού στο Ηρώδειο - Δευτέρα 20/9/2010

Μια βραδιά μαγευτική, όπως ταιριάζει στο θέατρο και τους ανθρώπους του, ξετυλίχθηκε τη Δευτέρα το βράδυ με το «χορό – λαό» να συμμετέχει ενεργά με χειροκροτήματα αλλά και με διάλογο!
Ήταν μια γιορτή τιμής και αναφοράς σε ξεχωριστούς ερμηνευτές του νεοελληνικού θεάτρου, ένας θεσμός που άρχισε το 1956, πρώτα με την μορφή της Μαρίκας Κοτοπούλη και το 1957 με τον γίγαντα του θεάτρου Αιμίλιο Βεάκη, θεσμός που καταλύθηκε την 21η Απριλίου 1967 διότι, όπως είπε ο Κ.Γεωργουσόπουλος στην εκδήλωση, η τυραννία τον πρώτο που φιμώνει είναι το θέατρο.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην εκδήλωση - συζήτηση του ΚΚΕ για τη ναυπηγική βιομηχανία

Οδεύουμε σε μια προσχεδιασμένη εγκληματική επιλογή της σημερινής κυβέρνησης, σιγόντο κράτησε και η ΝΔ, για την απελπιστική συρρίκνωση του τομέα της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, έτσι ώστε οι εφοπλιστές να κατασκευάζουν τα πλοία τους μακριά από την Ελλάδα. Ταυτόχρονα τα γερμανοαραβικά κεφάλαια θα αποκτήσουν μία πρόσβαση στην Ελλάδα γιατί τους ενδιαφέρει η ευρύτερη περιοχή.
Οδεύουμε επίσης σε ένα δρόμο πολύ ολισθηρό. Να παραγγέλνουμε σε Άραβες και Γερμανούς πολεμικά πλοία που ενώ στην πραγματικότητα τα έχουμε προπληρώσει, δεν ξέρουμε στο τέλος τι θα παραλάβουμε.

Rodrigo Oswaldo Chavez Samudio, πρέσβης της Βενεζουέλας στην Ελλάδα- Γραμμένο από Ρούντι Ρινάλντι


«Βρισκόμαστε ακόμα στο ξεκίνημα της διαδικασίας»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Ρούντι Ρινάλντι
Στις 26 Σεπτεμβρίου διεξάγονται στη Βενεζουέλα βουλευτικές εκλογές από τις οποίες θα εκλεγούν τα 167 μέλη της Εθνικής Συνέλευσης (Βουλής). Πρόκειται για μια σημαντική πολιτική αναμέτρηση ανάμεσα στις δυνάμεις που στηρίζουν και προωθούν τη Μπολιβαριανή Διαδικασία (όπως έχει ονομαστεί η διαδικασία των ριζικών αλλαγών και μετασχηματισμών που προωθούνται στη χώρα αυτή) και στις δυνάμεις της αντιδραστικής ολιγαρχίας που έχει τη στήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ιδιαίτερα των ΗΠΑ.
Πρόκειται για μια σημαντική αναμέτρηση, γιατί η τοπική και διεθνής αντίδραση προσπαθεί να δημιουργήσει όρους μιας εσωτερικής αναταραχής και ενός «κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος».

ΙΚΑΡΙΑ : ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ.-ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ν.Δ-ΛΑ.Ο.Σ όλοι εναντίον του Κ.Κ.Ε ! Κ. Αϊβαλιώτης, βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ«Όλοι μαζί οι δημοκρατικοί μη κομμουνιστές πολίτες, όλοι όσοι βαρεθήκαμε την μούχλα του ΚΚΕ, στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της συμφιλίωσης !


Εκεί όμως που αποθεώνεται ο «θεσμός» του υπερκομματικού και ανεξάρτητου υποψήφιου, είναι η περίπτωση του δήμου της Ικαρίας. Εκεί όπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουν από κοινού για δήμαρχο ένα στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, με διακηρυγμένο στόχο να αποτρέψουν την επανεκλογή του Σ. Σταμούλου, νυν δήμαρχου Εύδηλου και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις ερχόμενες εκλογές. Μάλιστα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ανέθεσαν στον ΛΑ.Ο.Σ. την προπαγανδιστική υπεράσπιση της συνεργασίας τους, για την οποία, σύμφωνα με τον Κ. Αϊβαλιώτη, βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., «παλέψανε πολύ για να φτιαχτεί το ψηφοδέλτιο της νίκης και θα αγωνισθούμε για ένα ποσοστό - ρεκόρ, και ας κλαίει όσο θέλει το ΚΚΕ». 

ΔΗ.Κ.ΚΙ. : Άδικη και διχαστική η επίθεση της Αλέκας Παπαρήγα στο ΔΗΚΚΙ

Τίποτα δεν τελειώνει με τις τοπικές εκλογές. Το ΔΗΚΚΙ θα επαναφέρει το αίτημα ενός ασυμβίβαστου Νέου ΕΑΜ στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΚΚΕ, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σε όλες τις δυνάμεις της «εκτός των τειχών» Αριστεράς και του συνεπή σοσιαλιστικού χώρου...
Είναι δικαίωμα του ΚΚΕ να ακολουθεί τον δρόμο της άγονης και «κατά μόνας» αντίστασης ακόμα και όταν η Ελλάδα επιλέγεται ως το πειραματικό εργαστήριο των παγκόσμιων αγορών και του «ολοκληρωτικού καπιταλισμού». Όταν οδηγείται στη λαιμητόμο της κοινωνίας των δύο τρίτων και του ακρωτηριασμού της εδαφικής ακεραιότητας, όταν παραδίδεται στην λεηλασία των ξένων προστατών και στον μαζικό πλειστηριασμό των τραπεζιτών και του διεφθαρμένου καθεστώτος της 20/ετίας και ισοπεδώνονται κοινωνικές και δημοκρατικές κατακτήσεις και κεκτημένα ενός αιώνα.

Ενημέρωση από το Συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Συνεδρίασε την Τρίτη 14/9  και την Παρασκευή 17/9 το  Συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στις συνεδριάσεις αυτές συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις, η παρέμβασή μας στις «αυτοδιοικητικές εκλογές», καθώς και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας το προηγούμενο διάστημα. Κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις: 

1. Σε όλη την Ελλάδα οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμβάλλουν αποφασιστικά στην συγκρότηση  ψηφοδελτίων ανατροπής στην βάση ενός αντικαπιταλιστικού προγράμματος πάλης. Το κάλεσμά μας βρίσκει σημαντική ανταπόκριση σε χιλιάδες αγωνιστές και ευρύτερο από ποτέ κόσμο της αριστεράς.

Στην Σουηδία έγινε μεγάλη αντιδεξιά-αντιρατσιστική διαδήλωση που οργανώθηκε μέσω του Facebook από την 17χρονη Φελίτσια Μαργκινένου !

JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Getty Images

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν το απόγευμα στο κέντρο της Στοκχόλμης για να διαμαρτυρηθούν κατά της εισόδου για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, της ακροδεξιάς στο Κοινοβούλιο - συγκέντρωσε ποσοστό 5,7% - μετά τις χθεσινές εκλογές.



Φωνάζοντας συνθήματα όπως "Όχι στους ρατσιστές", περίπου 6.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με την αστυνομία. "Ναι στη συνύπαρξη, όχι στον ρατσισμό" φώναζαν ακόμη οι διαδηλωτές, αναφερόμενοι στις θέσεις του κόμματος Σουηδοί Δημοκράτες.



Η διαμαρτυρία ήταν αυθόρμητη και οργανώθηκε μέσω του Facebook από την 17χρονη Φελίτσια Μαργκινένου, η οποία μένει στην περιοχή Σολεντούνα στα βόρεια της Στοκχόλμης.