Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Ο Καψής υποστηρίζει το νέο χαράτσι της ΝΕΡΙΤ !

Υπεραμύνεται σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόφαση Παντελής Καψής του ανταποδοτικού τέλους 3 ευρώ τον μήνα, που ήδη τέθηκε σε ισχύ για τη ΝΕΡΙΤ πριν καλά καλά ξεκινήσει τη λειτουργία της.

Υπενθυμίζεται ό,τι μία από τις βασικές δικαιολογίες της κυβέρνησης όταν αποφάσισαν πραξικοπηματικά να κλείσουν την ΕΡΤ ήταν ότι οι πολίτες πληρώνουν το ανταποδιτικό τέλος μέσω της ΔΕΗ που είναι... ακριβό.

ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Α' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ.

ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Α' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.



 Ασυνήθιστα σύντομη για γερμανική είναι η λέξη που φιγουράρει στον τίτλο του κύριου άρθρου του χριστουγεννιάτικου τεύχους του γνωστού συντηρητικού βρετανικού περιοδικού «Εκόνομιστ». Ενα φωνήεν που ακολουθείται από τέσσερα συνεχόμενα σύμφωνα - τα οποία μάλιστα γίνονται πέντε (!), αν η προφορά της λέξης αποδοθεί με ελληνικούς χαρακτήρες: Angst, «ανγκστ». Σημαίνει «φόβος».

To KKE για τα νέα χαράτσια στην υγεία.

Σχόλιο του K.Κ.Ε για τα νέα χαράτσια στην υγεία


Η κυβέρνηση, τη νέα χρονιά φέρνει νέα χαράτσια για την υγεία του λαού με τα 25 ευρώ για την εισαγωγή των ασθενών στα κρατικά νοσοκομεία, μετατρέποντάς τα  σε επιχειρήσεις, με το επιπλέον 1 ευρώ για κάθε συνταγή στην ήδη πανάκριβη φαρμακευτική περίθαλψη των ασθενών και το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γίνεται όλο και ακριβότερο εμπόρευμα.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την έναρξη της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας   


Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για την ελληνική προεδρία δεν αφορούν την ικανοποίηση σύγχρονων λαϊκών αναγκών, γιατί αυτές δεν μπορούν να συνυπάρξουν με την υπεράσπιση των συμφερόντων των μονοπωλίων που υπηρετεί η ΕΕ.
Οι στόχοι της ελληνικής κυβέρνησης και οποιασδήποτε κυβέρνησης εντός των τειχών της ΕΕ, ταυτίζονται με τους αντιλαϊκούς στόχους της ΕΕ η οποία από 1/1/2014 ξεκίνησε τη μόνιμη επιτήρηση των χωρών της, με μνημόνια διαρκείας σε βάρος των λαών.

Θρηνεί η Ρωσία.Στους 33 οι νεκροί από τις επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ.

 Στους 33 ανέρχονται τελικά οι νεκροί από τις δύο βομβιστικές επιθέσεις με χρήση εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, στο Βόλγκογκραντ (Στάλινγκραντ έως το 1956) την Κυριακή και τη Δευτέρα από φερόμενους ισλαμιστές «καμικάζι» στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης με 18 νεκρούς και σε τρόλεϊ εν κινήσει με 15 νεκρούς.


Τα δύο περιστατικά έχουν αυξήσει τους φόβους για πιθανές επιθέσεις ισλαμιστών στη διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας που γίνονται το Φλεβάρη.