Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Δελτίο Τύπου - Καθολική Συμμετοχή στη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 8/7/2010 νέα 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων απ’ όλους τους κλάδους και επιχειρήσεις Σε αρκετούς χώρους δουλειάς η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία ήταν σχεδόν καθολική. Ενδεικτικά αναφέρουμε:



 Ναυπηγεία Σκαραμαγκά 100%
 Διυλιστήρια 100%

 Πλοία – Λιμάνια 100%
 Κατασκευαστικές Εταιρείες – Οικοδομή 90%
 Τράπεζες – ΔΕΗ – ΟΤΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΕΥΔΑΠ 95%
 Βιομηχανία-Βιοτεχνίες 80%
 Εμπορικά Καταστήματα 80%

Nέο Αριστερό Ρεύμα -Απεργία 8 Ιούλη: πανεργατικό όχι στο ασφαλιστικό έκτρωμα

fli3.gif

Την Πέμπτη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ψήφισε το ασφαλιστικό έκτρωμα, ενώ στους δρόμους βρίσκονταν χιλιάδες εργαζόμενοι-απεργοί που διαμαρτύρονταν για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και τα βάρβαρα μέτρα ενάντια στις συντάξεις και το σύνολο των εργαζόμενων.
Μαζική ήταν η συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κινήσεων και οργανώσεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στα Προπύλαια-Αθήνα. Η συγκέντρωση πορεύτηκε μέσω Πανεπιστημίου πρός τη Βουλή και πήρε θέση για ώρες μπροστά στον άγνωστο στρατιώτη. Αργότερα στο Σύνταγμα έφτασαν και τα μπλοκ της πορείας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενώ αρκετά σωματεία και ομοσπονδίες έμειναν στο Σύνταγμα, περικυκλώνοντας τη Βουλή την ώρα που ψηφίζονταν το ασφαλιστικό εντός.  
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί με ανακοίνωσή της σε συνέχεια.

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση

Το κύριο ερώτημα σήμερα είναι για πόσο ακόμα αυτή η κυβέρνηση θα προχωρά αγνοώντας την κοινωνία, θα νομοθετεί αγνοώντας το Σύνταγμα και τη Δικαιοσύνη και θα στηρίζεται, όχι στη συνειδητή επιλογή, αλλά στον εκβιασμό της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.
Η ελληνική κοινωνία βράζει. Δεν πάει άλλο. Αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει ρότα, είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει τη μύνη των Ελλήνων πολιτών. Αρνείται, βεβαίως, το δημοψήφισμα για το ασφαλιστικό διότι φοβάται την κρίση των πολιτών. Πολύ γρήγορά, όμως, θα αναγκαστεί να δεχθεί την κρίση τους.

Πρώτες εικόνες-Πορείες στο κέντρο της Αθήνας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ : www.zougla.gr

 
Ολοκληρώθηκε στις 14:00 το μεσημέρι η πορεία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος, πέρασε από την Βουλή και κατέληξε στα Προπύλαια.



Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς την Βουλή, όπου παρέμειναν  για αρκετή ώρα, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Νέα προβλήματα στη συλλογή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού

Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού απέτρεψαν σε ένα τρίτο πλοίο να φτάσει για να προχωρήσει στην συλλογή του αργού πετρελαίου που διαρρέει ανεξέλεγκτα εδώ και πολλές ημέρες λόγω της καταστροφής από έκρηξη μιας από τις πλατφόρμες της βρετανικής εταιρείας ΒΡ.
Πρόκειται για το Xelix Producer που είναι το τρίτο πλοίο και έχει τοποθετηθεί πάνω από το σημείο διαρροής πετρελαίου, που βρίσκεται σε βάθος 1.500 μέτρων, αλλά «η κατάσταση στη θάλασσα» αποτρέπει τους μηχανικούς να το συνδέσουν με το ακριβές σημείο διαρροής, ανέφερε ένας από τους εκπρόσωπος της ΒΡ, ο Μπράιαν Φέργκιουσον.

ΠΑΜΕ-Κεντρική Ομιλία Συγκέντρωσης- Συναυλίας

                          Εργαζόμενες-εργαζόμενοι, νέες - νέοι, άνεργοι, φοιτητές-μαθητές

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα σήμερα μαζί με τους καλλιτέχνες δίνει μια ακόμα απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση με όπλο αυτή τη φορά την τέχνη. Ηθοποιοί, τραγουδιστές, μουσικοί, δηλώνουν από κοινού παρόντες μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, στον αγώνα κατά της βαρβαρότητας των αντιδραστικών μέτρων, που απειλούν να σαρώσουν κάθε δικαίωμα στην ανθρώπινη ζωή.

Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε 60 πόλεις

Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε 60 πόλεις
Αθήνα: 11 π.μ., Ομόνοια
Θεσσαλονίκη: 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
Πειραιάς: 11 π.μ., Ηλεκτρικός Σταθμός
Μέγαρα: 10 π.μ., Πλατεία Ηρώων
Κοζάνη: 10 π.μ., πεζόδρομο
Γρεβενά: 10.30 π.μ. Λαχαναγορά
Φλώρινα: 11 π.μ., κεντρική πλατεία
Κατερίνη: 10.30π.μ. κεντρική πλατεία
Κιλκίς: 10.30π.μ., πλατεία Ειρήνης
Σέρρες: 11π.μ., πλατεία Ελευθερίας

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-Κάλεσμα στην πανεργατική πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 8/7

 

Απεργιακή προσυγκέντρωση, Πέμπτη, 8/7, Προπύλαια, 9:30 π.μ. -Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, 10:00 π.μ.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες σε παλλαϊκή συμμετοχή στην πανεργατική πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 8/7.
Το κυβερνητικό ασφαλιστικό εργασιακό νομοσχέδιο που γυρίζει το ρολόι της ιστορίας στη χώρα μας 100 χρόνια πίσω και επιβάλλει τον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα δεν πρέπει να περάσει. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Όλοι και όλες στους δρόμους!
  • Προσυγκέντρωση Αθήνας: 9:30 π.μ. στα Προπύλαια
  • Συγκέντρωση Αθήνας: 10 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος
ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ολοι στους δρόμους! Με κάθε μέσο ,να βουλιάξει η Αθήνα και ολόκληρη η Ελλάδα !

Κροκοδείλια δάκρυα επειδή τάχα «φθίνει» η συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις χύνουν διάφορα «αριστερο-δέξια» παπαγαλάκια. Η έγνοιά τους βέβαια, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται και ο τελευταίος εργαζόμενος, δεν είναι η δημιουργία ενός ρωμαλέου ταξικού κινήματος που θα παρεμποδίσει και ανατρέψει τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, αλλά το πώς θα ενισχύσουν τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια και τελικά την υποταγή στο μνημόνιο. Το κλίμα αυτό υποθάλπουν πρώτα απ' όλα τα κυβερνητικά στελέχη, με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό, που σε κάθε ευκαιρία επαίρεται ότι ο ελληνικός λαός στηρίζει ...τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου που δηλώνει ότι «δεν ανησυχεί για τις διαδηλώσεις», προβλέποντας μάλιστα ότι θα είναι λιγότερες το φθινόπωρο...

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 8ης ΙΟΥΛΗ-ΕΕΚ-Τροτσκιστές

ΕΕΚ-Τροτσκιστές

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 8ης ΙΟΥΛΗ
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

· Κατάργηση του χρέους – όχι της σύνταξης και του βασικού μισθού
· Κάτω η κυβέρνηση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών
· Έξω το ΔΝΤ και η ΕΕ
· Οι εργάτες στην εξουσία – επαναστατική  διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση
· Κοινός αγώνας με τους Ευρωπαίους εργαζομένους για τη διάλυση της Ε.Ε. - για τις ενωμένες σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10πμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΔΗ.Κ.ΚΙ : Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν λαϊκή εντολή και δικαίωμα να νομιμοποιήσουν με την ψήφο τους το κατατεθειμένο μνημείο αντιδραστικής πολιτικής, το μνημείο λατρείας και ξένης κατοχής. Η αριστερά οφείλει την Πέμπτη να κυκλώσει την βουλή!

Η κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα το αντιασφαλιστικό τερατούργημα για να αποδείξει ότι το πραγματικό πρόβλημα για την χώρα δεν είναι το Δημόσιο Χρέος (το οποίο άλλωστε έχει εξοφληθεί τουλάχιστον δύο φορές), αλλά η πολιτική της βούληση να ολοκληρώσει τις ταξικές-νεοφιλελεύθερες αλλαγές που ξεκίνησαν από την κυβέρνηση Τζανεττάκη και την Οικουμενική του 1989. Η πολιτική της βούληση να περάσουν όλα όσα επεχείρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη το ΄90 χωρίς να τα καταφέρει.
Αν το νομοσχέδιο Γιαννίτση σήμανε την αρχή του τέλους και την αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση Σημίτη - και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός - τότε και το νομοσχέδιο έκτρωμα που κατατέθηκε τώρα πρέπει να σημάνει την αρχή του τέλους της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, και μάλιστα για έναν ακόμη λόγο: Γιατί πρόκειται για κυβέρνηση ξένης κατοχής, κατοχής σύγχρονης αλλά κατοχής πραγματικής εφόσον η χάραξη και η άσκηση της πολιτικής σε όλα τα καίρια ζητήματα που αφορούν τη χώρα, σε όλα τα θέματα που απορρέουν από το δικαίωμα της λαϊκής κυριαρχίας, έχει παραδοθεί στην κ. Μέρκελ και στη τρόικα των ξένων προστατών.