Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Επίθεση Γιούνκερ: Η ελληνική κυβέρνηση λέει ψέματα στο λαό


Σφοδρή επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατηγορώντας την ότι παραπλανεί τους ψηφοφόρους για τις προτάσεις που έχει κατάθεση με σκοπό την επίλυση της κρίσης χρέους.
«Δεν ενδιαφέρομαι για την ελληνική κυβέρνηση αλλά ενδιαφέρομαι για τον ελληνικό λαό που υποφέρει περισσότερο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε.

Αντιλαϊκό παζάρι η διαπραγμάτευση

Σε κάθε «στροφή» της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, η κυβέρνηση επιστρέφει με νέα μέτρα - φωτιά για το λαό.
 
Από τη μια, φωνάζει ότι αντιστέκεται και ότι δεν πρόκειται να υποκύψει στις απαιτήσεις των δανειστών, και από την άλλη επεκτείνει τη λίστα των αντιλαϊκών μέτρων, συζητάει με τους «θεσμούς», για να γεφυρώσει την απόσταση ανάμεσα στο σχέδιο που παρουσίασε η ίδια και σ' αυτό που προτείνουν οι δανειστές.

Την Πέμπτη οι κινητοποιήσεις ενάντια στα σχέδια για νέα ΝΑΤΟική βάση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.


Σε συστηματική αποκάλυψη των κυβερνητικών σχεδιασμών και αγωνιστική δράση ενάντια στην εμπλοκή του λαού στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς καλεί η ΕΕΔΥΕ 

Αλυσίδα κινητοποιήσεων θα ξεδιπλωθεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Πέμπτη 18 Ιούνη, οπότε και οι νησιώτες σε Λήμνο, Λέσβο, Σάμο, Ικαρία, Κω, Κάλυμνο και Ρόδο ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης σε νησί του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα:
-- Στη Λέσβο, η συγκέντρωση θα γίνει στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Σαπφούς.
-- Στη Λήμνο, στις 8.30 μ.μ., στο Λιμάνι της Μύρινας.
-- Στη Σάμο, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ.
-- Στην Ικαρία, το ραντεβού έχει δοθεί για τις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Κηρύκου.
-- Στη Ρόδο, οι αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 19/6, με συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ., στο Ακταίον.
-- Διάφορες δράσεις θα εξελιχτούν όλη την Πέμπτη, σε Κάλυμνο και Κω.

Οικογενειοκρατία Μπους στο Αμέρικα - Κι άλλος Μπους για Πρόεδρος


Ο πρώην Kυβερνήτης της Φλόριντας Τζεμπ Μπους κατέθεσε στην Ομοσπονδιακή Εφορευτική Επιτροπή την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2016, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal.
Ο 62χρονος Μπους, που είναι γιος και αδελφός δύο πρώην προέδρων των ΗΠΑ, αναμένεται ότι θα ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του αργότερα σήμερα στο Μαϊάμι. Θα γίνει έτσι ο 11ος Ρεπουμπλικάνος πολιτικός που θα διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος.