Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Ένοχη η BP για το ατύχημα στον Κόλπο του Μεξικού.

Η αμερικανική δικαιοσύνη έκρινε ένοχο τον πετρελαϊκό όμιλο BP για «σοβαρή αμέλεια» η οποία οδήγησε το 2010 σε μια έκρηξη στην πετρελαϊκή πλατφόρμα Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού, γεγονός που προκάλεσε τη μεγαλύτερη πετρελαιοκηλίδα στην αμερικανική ιστορία. 
Ο βρετανικός όμιλος ενδέχεται να καταδικαστεί από αστικά δικαστήρια να πληρώσει «αποζημιώσεις και τόκους ακόμη πιο αυξημένους», εκτίμησε σήμερα ο δικαστής του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Νέας Ορλεάνης, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού ήταν αποτέλεσμα της «σοβαρής αμέλειας» και ενός «ηθελημένου λάθους» της BP.

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

"Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα": Γενικευμένη γραμμή φτώχειας για εργαζόμενους και ανέργους"



Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με ερώτηση του Ευρωβουλευτή του Kόμματος Σωτήρη Ζαριανόπουλου, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναδεικνύει το θέμα του "Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος" το οποίο προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με στόχο το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη μείωση μισθών και κοινωνικών επιδομάτων και την αντικατάσταση τους από επιδόματα πείνας. Στην ερώτηση του ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τονίζει τα εξής:

Πλατιά σύσκεψη εργαζομένων, εκπαιδευτικών, ΑΜΕΑ, γονιών και κηδεμόνων για την ειδική αγωγή ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2014, ώρα 7μ.μ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Πλατιά σύσκεψη εργαζομένων, εκπαιδευτικών, ΑΜΕΑ, γονιών και κηδεμόνων
για την ειδική αγωγή
ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2014, ώρα 7μ.μ.
στην αίθουσα της Ένωσης λογιστών, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος

Οργανώνουμε τον αγώνα για να ανοίξουν κανονικά όλα τα ειδικά σχολεία με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό με ασφαλή και δωρεάν δημόσια μέσα μεταφοράς.
Λέμε όχι στο νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή που οδηγεί στο κλείσιμο τα ειδικά σχολεία, που φορτώνει την ευθύνη και το κόστος της εκπαίδευσης και της αποκατάστασης του ανάπηρου παιδιού στην ίδια την οικογένεια.

Στα... μαλακά ο Τούρκος αστυνομικός που δολοφόνησε νεαρό κομμουνιστή διαδηλωτή.


Δικαστήριο της Αγκυρας καταδίκασε χθες σε κάθειρξη επτά ετών και εννέα μηνών αστυνομικό που σκότωσε με μια σφαίρα στο κεφάλι διαδηλωτή κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν την Τουρκία τον Ιούνιο του 2013.


 Η ανακοίνωση της απόφασης έγινε δεκτή με οργή από τους παρισταμένους στην αίθουσα του δικαστηρίου που εκτόξευαν μπουκάλια και φώναζαν ρυθμικά «κράτος δολοφόνε»

ΠΑΜΕ: Αγώνας για μόρφωση, ζωή με δικαιώματα, για το σχολείο των λαϊκών αναγκών.

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά, το ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Γονείς, Εκπαιδευτικοί, Μαθητές,
Θέλουμε να ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά, κάθε πρόοδο και επιτυχία στα παιδιά μας.
Γνωρίζεις από πρώτο χέρι, ότι με το ξεκίνημα κάθε σχολικής χρονιάς ένας ακόμα βραχνάς έρχεται να προστεθεί δίπλα σε τόσους και τόσους που αντιμετωπίζεις κάθε μέρα.

Νηπιαγωγοί με 210 ευρώ μισθό σε ιδιωτικά σχολεία !

Σοβαρές καταγγελίες για νηπιαγωγούς που εργάζονται σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία με μισθούς - πείνας κάνει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ). Αναφέρεται σε μισθούς 210 ευρώ για πεντάωρη απασχόληση και 320 ευρώ για οκτάωρη τη στιγμή που, σύμφωνα με το νόμο 682/77, θα πρέπει να αμείβονται «τουλάχιστον» με το μισθό των ομοιόβαθμών τους δημοσίων εκπαιδευτικών.


Οπως αναφέρει η ΟΙΕΛΕ, «σε πολλές, μάλιστα, περιπτώσεις οι νηπιαγωγοί αυτοί ορίζονται ως διευθυντές των σχολείων τους ή και νόμιμοι εκπρόσωποι (ενδεχομένως χωρίς καν να το γνωρίζουν άρα με πλαστογραφημένη την υπογραφή τους) με κίνδυνο να φορτωθούν την όποια παρανομία του ιδιοκτήτη.

Ουκρανία: Παίζεται όλη η συνεργασία Γερμανίας-Ρωσίας.Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ.

Σαφέστατος είναι ο στόχος των Αμερικανών στην Ουκρανία : 

Θέλουν πάση θυσία να τινάξουν στον αέρα την οικονομική, πολιτική και πάνω απ' όλα την ενεργειακή συνεργασία της Γερμανίας με τη Ρωσία, αξιοποιώντας τον πόλεμο που μαίνεται στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας μεταξύ του δυτικο-ουκρανικού και του ρωσικού πληθυσμού της. Αν οι ΗΠΑ κατορθώσουν να υπονομεύσουν την ενεργειακή συνεργασία Βερολίνου - Μόσχας, θα καταστήσουν εκ νέου τη Γερμανία «ενεργειακό όμηρο» της Ουάσιγκτον.