Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση του Π.Α.ΜΕ για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου.


Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας που καθημερινά, με τη συνεπή αγωνιστικό στάση του, δίνει συνέχεια και προοπτική στις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας, χαιρετίζει και τιμά την 39η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου του Νοέμβρη του 1973.

 Χαιρετίζει και τιμά αυτήν τη λαϊκή εξέγερση στα πρόσωπα των εκατοντάδων χιλιάδων εργατών και εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, συμμετείχαν στις απεργίες και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, ενάντια στη βαρβαρότητα των νέων αντιλαϊκών μέτρων.

Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε πολιτική εκδήλωση την Παρασκευή 16/11 7:30μμ, ΕΜΠ-Γκίνη (αίθουσα 20) με θέμα 
"Ο Δρόμος του Νοέμβρη Επαναστατικός, Συνεχίζουμε για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή"
και το Σάββατο 17 Νοέμβρη στις πορείες για την επέτειο του ξεσηκωμού της νεολαίας:
ΑΘΗΝΑ: πλ. Κλαυθμώνος, 2 μμ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πολυτεχνείο ΑΠΘ, 5 μμ
 

Ανακοίνωση του K.K.E. για τις δολοφονικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας.


Ανακοίνωση του K.K.E



Το ΚΚΕ καταδικάζει τις πολεμικές δολοφονικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Επιχειρήσεις, οι οποίες σχετίζονται με την προσπάθεια γενίκευσης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης και πολέμου σε βάρος της Συρίας και του Ιράν, που έχουν καταστρώσει και προωθούν τα επιτελεία των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του Ισραήλ, με την ενεργή βοήθεια της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. για τις συκοφαντίες της Χρυσής Αυγής για το Πολυτεχνείο το 1973.


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


Η ναζιστική Χρυσή Αυγή επιχειρεί να λασπώσει την ηρωική εξέγερση του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο το 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία, λέγοντας τα ίδια αισχρά ψέματα που χρησιμοποίησε η δικτατορία για να κρύψει το μεγάλο της έγκλημα.

Από αύριο σε λειτουργία το πόρταλ του ΚΚΕ!


Θα λειτουργεί στη διεύθυνση www.902.gr

Ανοίγει αύριο Παρασκευή στο Ιντερνέτ η πύλη του ΚΚΕ με τον τίτλο «902.gr». Από τη μέχρι τώρα δοκιμαστική λειτουργία του πόρταλ έχει συγκεντρωθεί αρκετά πλούσιο υλικό που θα «ανέβει» στο διαδίκτυο σαν πρώτο δείγμα της δουλειάς που έχουν κάνει μέχρι τώρα οι συντελεστές του νέου διαδικτυακού χώρου, αλλά και των μεγάλων δυνατοτήτων που υπάρχουν για να φτάνει η φωνή του ΚΚΕ, η φωνή της ταξικά συσπειρωμένης εργατικής τάξης και των συμμάχων της, πλατύτερα, αξιοποιώντας και το διαδίκτυο.

Του Νίκου Μπογιόπουλου :Οι νεκροί του Πολυτεχνείου.


Οταν ρωτούσαν τον Γκέμπελς για την εξολόθρευση των Εβραίων, απαντούσε:
«Αδύνατον, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα το γνώριζα»!
Το «αμειφθήσεται», λοιπόν, στα χρυσαυγίτικα έγινε... «αμοιφθήσεται». Αλλά είπαμε: Τέτοιοι «εγέρθουτου» που είναι, τέτοια ορθογραφία θα ήξεραν...

Επομένως τίποτα το πρωτότυπο από τα ναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής, που ως απόγονοι των ταγματασφαλιτών, ως επίγονοι του φασίστα Μεταξά και ως υπερασπιστές της χούντας των συνταγματαρχών, ισχυρίζονται πως δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο και πως οι νεκροί του Πολυτεχνείου είναι «μύθος».
*
Προφανώς «η Γη γυρίζει»...

Καπιταλιστική κρίση στην Ισπανία : Ισπανίδα πουλάει όργανά της για να ... ζήσει !


 Ισπανίδα πουλάει όργανά της για να ... ζήσει !

Η 44χρονη Ισπανίδα
Η καπιταλιστική κρίση έχει χτυπήσει σφοδρά τα λαϊκά στρώματα και στην Ισπανία, όπου το 25% του ενεργού πληθυσμού είναι άνεργο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους από εξώσεις, καθώς αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνεια στις τράπεζες.
Συγκλονιστική είναι η είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας, μέσω της εφημερίδας «El Mundo», όπου μια άνεργη 44χρονη Ισπανίδα ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να πουλήσει όσα όργανά της δεν είναι απολύτως απαραίτητα για τη ζωή της, προκειμένου να μπορέσει να βρει μια αξιοπρεπή στέγη για την ίδια και την κόρη της.

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λευκάδας : Η τρομοκρατία και ο φασισμός δεν θα περάσουν

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λευκάδας


Η οργανωμένη επίθεση από τους φασίστες της «χρυσής αυγής» ενάντια στην νηπιαγωγό και τους δασκάλους του Νυδριού εντάσσεται σε μια ενορχηστρωμένη και άκρως επικίνδυνη για τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.
Έρχονται σε συνέχεια των τραμπουκισμών-ξυλοδαρμών και δολοφονιών της χρυσής αυγής σε πανελλαδικό επίπεδο.