Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το ζήτημα των αποζημιώσεων από τη Γερμανία & τη δήλωση Σοϊμπλε.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ 


Το ζήτημα της διεκδίκησης του λεγόμενου Κατοχικού Δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία είναι πρωτίστως ηθικό και πολιτικό για το λαό, ωστόσο όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις απέφυγαν ουσιαστικά να το διεκδικήσουν και το ανέσυραν κατά καιρούς με κύριο στόχο τον αποπροσανατολισμό του λαού.

"Δημοκρατία" και άλλα παραμύθια για μεγάλα παιδιά.Επίκαιρο σχόλιο του Red Star με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στη Λ.Δ.Κορέας.


"Δημοκρατία" και άλλα παραμύθια για μεγάλα παιδιά

 Οι τελευταίες εξελίξεις 

 Οι Αμερικανοί από την μια λένε ότι η Βόρεια Κορέα  είναι μια πυρηνική απειλή για τον πλανήτη, και την επόμενη μέρα ανασκευάζουν τα λεγόμενα τους ! Προφανώς ο ηγέτης της Λ.Δ.Κορέας έχει πετύχει έναν από τους στόχους τους να δημιουργήσει σύγχυση και πανικό στα επιτελεία των ιμπεριαλιστών που δεν ξέρουν πώς να χειριστούν την κατάσταση.
Το Πεντάγωνο σήμερα ανακοίνωσε ότι αποτελεί ανακρίβεια ο υπαινιγμός ότι η Λ.Δ Κορέας έχει τη δυνατότητα να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε πύραυλο. Χτες όμως, Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν ισχυριστεί ότι η Λ.Δ.Κορέας έχει την σχετική τεχνογνωσία σύμφωνα με πληροφορίες Αμερικανού κατασκόπου στην Πιονγκ Γιανγκ.

Τι ισχύει τελικά ;

Αποκάλυψη ενός ακόμη νεοναζιστικού κυκλώματος στην Γερμανία !


Κύκλωμα νεοναζί με παγγερμανική εμβέλεια που δρούσε εντός των σωφρονιστικών ιδρυμάτων και υπό το μανδύα μιας MKO «για τη στήριξη» των φυλακισμένων αποκάλυψαν οι έρευνες των δικαστικών αρχών, σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων Bild και Suddeutsche Zeitung.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κέντρο του δικτύου εντοπίστηκε στις φυλακές του κρατιδίου της Εσσης, ενώ είχε επαφές και δρούσε σχεδόν σε όλες τις γερμανικές φυλακές επιχειρούσε να δικτυώσει καταδικασμένους νεοναζί.

ΚΚΕ για την Ιερισσό: Στόχος η επίδειξη πυγμής και ο εκφοβισμός των κατοίκων


Στόχος της καταδρομικού χαρακτήρα εισβολής της αστυνομίας σε σπίτια στην Ιερισσό, ήταν η επίδειξη πυγμής και ο εκφοβισμός των κατοίκων, τονίζει το Γραφείο Tύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σχόλιό του για τα γεγονότα.


Αναλυτικά το σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Η «καταδρομικού» χαρακτήρα εισβολή της αστυνομίας μέσα στη νύχτα σε σπίτια στην Ιερισσό είχε στόχο την επίδειξη πυγμής και τον εκφοβισμό των κατοίκων που αγωνίζονται ενάντια στην παράδοση του ορυκτού πλούτου της περιοχής σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.