Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

H Βόρεια Κορέα κατηγορεί τη Νότια ότι χρησιμοποίησε πολίτες ως ανθρώπινη ασπίδα.«Αν οι ΗΠΑ φέρουν τελικά τα αεροπλανοφόρα τους στην Κίτρινη Θάλασσα, κανένας δε μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες» λέει η Πιονγιάνγκ.


Ουάσινγκτον και Σεούλ ξεκινούν την Κυριακή κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, με το βλέμμα στη Βόρειο Κορέα. Αντιδρά ο Βορράς. Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι πιέσεις προς την Κίνα να καταδικάσει την προκλητική στάση της Πιονγιάνγκ.

Η Βόρειος Κορέα χαρακτήρισε «ασυγχώρητη πρόκληση» τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότιος Κορέα στην Κίτρινη Θάλασσα.

Σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε το Σάββατο από πρακτορείο KCNA η Βόρειος Κορέα αναφέρει ότι «κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες» της κοινής άσκησης. 

«Αν οι ΗΠΑ φέρουν τελικά τα αεροπλανοφόρα τους στην Κίτρινη Θάλασσα, κανένας δε μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες» λέει η Πιονγιάνγκ.

Comhghairdeas Éire ! Συγχαρητήρια Ιρλανδία ! Μεγάλη διαδήλωση στο Δουβλίνο.Περίπου 100.000 άτομα πήραν μέρος παρόλο που η θερμοκρασία ήταν κοντά στο μηδέν.Σχόλιο του Red Star.

 Η Ιρλανδία  έχει μόλις 6 εκατομμύρια πληθυσμό, περίπου τον μισό της Ελλάδας.Και όμως οι Ιρλανδοί κατέβηκαν μαζικά στους δρόμους, στην πρώτη μεγάλη συγκέντρωση κατά της τετραετής λιτότητας και της εισόδου της χώρας στον μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. Πάνω από 100.000 κόσμος πήρε μέρος στην μεγάλη πορεία στο κέντρο του Δουβλίνου. (50.000 σύμφωνα με την αστυνομία ).Οι Ιρλανδοί δεν θέλουν την Τρόϊκα .Έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα.Μετά τις διαδηλώσεις σε Αγγλία, τις καταλήψεις ιστορικών μνημείων και σιδηροδρομικών σταθμών στην Ιταλία και την μεγάλη γενική απεργία στην Πορτογαλία, η Ιρλανδία πήρε σήμερα την σκυτάλη.Και είμαστε ακόμα στην αρχή.Στην Ελλάδα τα αποκοιμισμένα στρώματα που ψηφίζουν κυρίως ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ. ή απέχουν από τα κοινά και κάθονται στους καναπέδες πρέπει να πάρουν θέση.Ή με την πλουτοκρατία ή με τον λαό.Η ΑΝΟΧΗ στην σοσιαλφασιστική κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ και την Τρόϊκα, είναι συνενοχή.Αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά και να πάρουν θέση πριν είναι αργά, όχι για αυτούς αλλά για τις επόμενες γενιές που θα τους καταριούνται.
Ας δούμε όμως μερικές φωτογραφίες από την μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Δουβλίνο.
               Πλήθος κόσμου στο Δουβλίνο -Photograph: Peter Morrison/AP

Επιβεβαίωση Onalert.gr: Είχαν προτείνει ...στρατιωτικό νόμο μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου!


Στο διαφημιστικό τρέϊλερ της εκπομπής του Στέλιου Κούλογλου για τη κρατική τηλεόραση με θέμα την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τα όσα ακολούθησαν, ο Προκόπης Παυλόπουλος υπουργός Δημόσιας Τάξης εκείνη τη νύχτα παραδέχεται ότι κάποιοι είχαν προτείνει την επιβολή στρατιωτικού νόμου! Οι ίδιοι βέβαια κατάλαβαν ότι αυτό ήταν αδύνατον να συμβεί. Και το κατάλαβαν από τις οργισμένες αντιδράσεις της στρατιωτικής ηγεσίας και ειδικά του τότε Α/ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγου Δ.Γράψα.

Όχι στην διάλυση και το ξεπούλημα των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών της Αττικής!


Τα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ) επιτελούν κοινωνικό έργο. Χρησιμοποιούνται κυρίως από τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, ενώ σε σχέση με τα ΙΧ, βελτιώνουν το σύνολο των μετακινήσεων σε μια πόλη και είναι έτσι πολύ φιλικά προς το περιβάλλον. Γι’ αυτό, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, τα ΜΜΜ θεωρούνται ένα αγαθό το οποίο πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμο στους πολίτες (άρα και το εισιτήριό τους πρέπει να είναι φθηνό) και επιδοτούνται από το κράτος σε ποσοστό 60% κατά μέσο όρο. Η σημερινή κυβέρνηση με το σχέδιο για την «εξυγίανση» των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών της Αττικής αναιρεί τον κοινωνικό τους χαρακτήρα και χτυπά όχι μόνο τους εργαζόμενους σε αυτές αλλά και το επιβατικό κοινό.

Τα βασικά μέτρα που περιλαμβάνει το σχέδιο «εξυγίανσης» των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών της Αττικής

- Μείωση της επιδότησης των δημόσιων συγκοινωνιών από το 70% στο 50%. Πώς θα καλυφθεί η τρύπα που προκύπτει από τη μείωση της επιδότησης; Με αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου, με περικοπές από τη συντήρηση των ΜΜΜ κοκ.

Το Κέντρο Διεθνούς Δράσης (IAC) του Αμερικανού πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ράμσεϊ Κλαρκ ,υψώνει φωνή αντίδρασης στις προβοκάτσιες και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην Κορεατική Χερσόνησο, συγκεντρώνοντας υπογραφές σε κείμενο που ζητεί την άμεση παύση των στρατιωτικών ασκήσεων και των προκλήσεων της κυβέρνησης Ομπάμα !


SIGN ON to STOP U.S./S. KOREAN WAR PROVOCATIONS! KNOW THE FACTS!


SIGN THE ONLINE PETITION to the Obama Administration and s. Korean Govt.
 at http://www.iacenter.org/korea/stopattackondprk NOW!


Η ΛΔ Κορέας προειδοποίησε χτες ΗΠΑ και Ν. Κορέα ότι φέρνουν την Κορεατική Χερσόνησο πιο κοντά στο χείλος του πολέμου με αφορμή και τις νέες στρατιωτικές ασκήσεις που αναμένεται να πραγματοποιήσουν από αύριο, Κυριακή, σε διαφιλονικούμενη περιοχή της Κίτρινης Θάλασσας με τη συμμετοχή του αμερικανικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου «Τζορτζ Ουάσιγκτον».
Παράλληλα, οι βορεοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι ασκήσεις πυροβολικού σε απόσταση αναπνοής από το νησάκι Γεονπγεόνγκ (όπου έγιναν την Τρίτη οι ανταλλαγές πυρών), διαμηνύοντας πως δεν πρόκειται να παραχωρήσουν ούτε σπιθαμή από το έδαφος ή τα εγχώρια ύδατα της χώρας στους ιμπεριαλιστές. Αίσθηση επίσης προκαλεί το γεγονός πως οι ρίψεις πυροβολικού από το βορειοκορεατικό στρατό πραγματοποιήθηκαν δίχως να πέσει το παραμικρό βλήμα στο νοτιοκορεατικό έδαφος, ενώ συνέπεσαν χρονικά με την ώρα που ο Αμερικανός στρατηγός Ουόλτερ Σαρπ (διοικητής των περίπου 28.000 Αμερικανών πεζοναυτών στη Ν. Κορέα) επέλεξε να κάνει επιθεώρηση στο νησάκι Γεονπγεόνγκ...

Λαχειοφόρος κλήρωση για κάλυψη μέρους των εξόδων του προεκλογικού αγώνα της Ελεύθερης Αττικής.

Η Ελεύθερη Αττική προχωράει σε λαχειοφόρο αγορά προκειμένου να καλύψει μέρος των οικονομικών της υποχρεώσεων από τις εκλογές.
 Θα ξεκινήσει το Σάββατο 27.11 στη Συνέλευσή της και θα ολοκληρωθεί αυθημερόν, εφόσον μπορέσουν να πουληθούν τουλάχιστον 300 λαχνοί. Αν δεν γίνει κατορθωτό, η κλήρωση θα γίνει μόλις συγκεντρωθούν οι 300 λαχνοί, το αργότερο πάντως στις 10 Δεκεμβρίου, όσοι λαχνοί κι αν έχουν δοθεί τότε. Τιμή κάθε λαχνού 50 ευρώ.
Τα δώρα που θα κληρωθούν είναι κατά σειρά:
1.      Το έργο ζωγραφικής της Κατερίνας Γεωργαντά για την Αττική που έγινε ειδικά για τον προεκλογικό αγώνα της παράταξης του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής. Διαστάσεις : 1.00 X 1.50  cm περίπου.

Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής-27/11/2010

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Η Ευρώπη Ένωση βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι.
Η κρίση δανεισμού χτυπάει μία μία της χώρες της περιφέρειας ενώ δεν αφήνει εκτός κάδρου και χώρες του σκληρού πυρήνα.
Προχθές η Ιρλανδία, το νεοφιλελεύθερο παράδειγμα της Ε.Ε., προσέφυγε στο μηχανισμό, ενώ ήδη οι πιέσεις είναι ασφυκτικές και για την Πορτογαλία και για την Ισπανία.
Η κρίση χρέους και ελλειμμάτων, λοιπόν, δεν είναι μια ελληνική ιδιαιτερότητα.
Δικαιωνόμαστε σήμερα διότι από τη πρώτη στιγμή λέγαμε ότι η κρίση δεν είναι ελληνική, δεν οφείλεται στις ιδιαιτερότητες της ελληνικής οικονομίας ή στους διεφθαρμένους έλληνες, όπως έλεγαν κυβερνητικά στελέχη, με τους οποίους τα έφαγαν μαζί.

ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: Στον αγώνα ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα

Στον αγώνα για την επιτυχία της απεργίας στις 15 Δεκέμβρη έχουν ριχτεί οι ταξικές δυνάμεις. Σε κάθε σωματείο, σε κάθε επιχείρηση, στους τόπους δουλειάς, εργάτη τον εργάτη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στοχεύουν να φτάσει η φωνή των ταξικών συνδικάτων και ομοσπονδιών όσο γίνεται πιο πλατιά. Η επιτυχία και η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων θα αποτελέσει σημαντική παρακαταθήκη για τους αυριανούς αγώνες. Η ήττα του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στηρίζει την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, συντονίζονται σε κοινό βηματισμό και οι επαγγελματοβιοτέχνες.
Χτες, λοιπόν, στη Λάρισα, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία.

Νέο δάνειο 50 δισ. ευρώ ετοιμάζει το ΔΝΤ - Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από την εφημερίδα "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ "


Πίσω από τις κλειστές πόρτες τόσο οι αξιωματούχοι της τρόικας όσο και το οικονομικό επιτελείο παραδέχονταν ότι τα πράγματα είναι «εξαιρετικά δύσκολα» και έβαλαν μπρος για τις διαδικασίες μιας νέας δανειακής σύμβασης. Υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος του ΔΝΤ, ο οποίος είδε ξεχωριστά και ιδιαιτέρως τραπεζίτες, πολιτικούς και... δημοσιογράφους, εξήγησε ότι το Ταμείο είναι έτοιμο να προτείνει ένα νέο δάνειο ύψους 50 δισ. ευρώ, καθώς, κατά τη γνώμη του, δύσκολα θα υπάρξει ομοφωνία στους κόλπους της ευρωζώνης για επιμήκυνση του υπάρχοντος. Επισήμως οι εκπρόσωποι της Κομισιόν και της ΕΚΤ δεσμεύθηκαν ότι θα καταρτίσουν πρόταση με την οποία θα προτείνουν την επιμήκυνση στους αρχηγούς κρατών της ευρωζώνης, όμως, πέρα απ’ αυτό, δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο. Έτσι πρέπει να πειστούν χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Αυστρία, ώστε να υπάρξει συμφωνία.
 Μπροστά σε όλα αυτά, το ΔΝΤ εμφανίζεται πανέτοιμο. Για τις εναλλακτικές λύσεις έχει ενημερωθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Χρονικά η ανακοίνωση για ένα νέο δάνειο ή την όποια επιμήκυνση ορίζεται στο δεύτερο τρίμηνο του 2011. Οι εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό όμως μπορούν να την επισπεύσουν.
Οι αλλαγές φέρνουν εκλογές;

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου του Βήματος


«Το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου του Βήματος αποτελεί πλήγμα στη δημοκρατία και στην πολυφωνία. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να στηριχτούν οι θέσεις εργασίας και να εξασφαλιστούν με κάθε τρόπο τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Ήρθε η ώρα, με ευθύνη της Πολιτείας, αλλά και των οργάνων των δημοσιογράφων, να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος για την κατάσταση συνολικά στο χώρο των ΜΜΕ, διότι πολύ φοβόμαστε ότι «το Βήμα είναι μόνο η αρχή»

Εκδήλωση ΕΕΚ στο Ίλιον - Σάββατο 27 Νοέμβρη, 7μμ Δημαρχείο Ιλίου

Εκδήλωση ΕΕΚ στο Ίλιον

Σάββατο 27 Νοέμβρη, 7μμ
Δημαρχείο Ιλίου

"Η επόμενη μέρα των εκλογών - αναδιάρθρωση του χρέους και μνημόνιο διαρκείας
Μόνο η εργατική εξουσία μπορεί να δώσει διέξοδο από την καπιταλιστική χρεοκοπία"

Διοργάνωση: ΕΕΚ Κ.Ο. Ιλίου