Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Δελτίο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για σύλληψη απολυμένου στον Libero.


Δελτίο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την πρωτοφανή τρομοκρατική κίνηση από την πλευρά της εργοδοσίας του ραδιοφωνικού σταθμού Libero 107,4 FM να κινήσει διαδικασίες σύλληψης απολυμένου εργαζομένου της, μέλους της Ένωσης Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης μέσα στο κτήριο της Επιθεώρησης Εργασίας! Η συγκεκριμένη άθλια μεθόδευση είναι βγαλμένη από άλλες εποχές, ταιριάζει όμως γάντι στο σκηνικό τρόμου που θέλουν να επιβάλουν εργοδότες – τρόικα – συγκυβέρνηση, προκειμένου να περάσουν το τσάκισμα των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ!

Η φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μετανάστες αλλά και σε χώρους οργανώσεων (προεκλογικά τραπεζάκια, γραφεία) και στέκια νεολαίας, επιβάλλει από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, αλλά και κάθε δημοκράτη, απάντηση στην αναβίωση των νεοφασιστικών οργανώσεων και δράσεων.
Η αναβάθμισή της από κρυμμένη παρακρατική συμμορία σε... νομιμοποιημένο κόμμα της Βουλής μόνο ανησυχία προκαλεί σε ένα λαό που έδωσε σκληρές αντιπαραθέσεις ενάντια στους μεταξικούς νεοφασίστες, στους μπουραντάδες, χίτες και ταγματασφαλίτες ή στους εσατζήδες της επταετίας.

Φασισμός, μεγάλο κεφάλαιο και εργατική τάξη


Της Ελένη Αστερίου. Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του περιοδικού Μαρξιστική Σκέψη, www.marxistikiskepsi.gr



Ήδη τη δεκαετία του 1980 η ιστοριογραφική σκηνή για το θέμα του φασισμού είχε αρχίσει να αλλάζει ριζικά και ο φασισμός άρχισε να εξαφανίζεται από τον λόγο των ακαδημαϊκών ιστορικών. Οι ανατροπές στην ΕΣΣΔ και την Ανατολική Ευρώπη μετά το 1989 επέτειναν αυτή την αλλαγή. Οικείες έννοιες και ζητήματα κυριολεκτικά εκτοπίστηκαν, η ταξική θεωρία υποχώρησε, ο μεταμοντερνισμός έφθασε στο απόγειό του στον ακαδημαϊκό λόγο.

Όλη η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συζήτηση στη Βουλή κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων




Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, είναι πασίγνωστο, κοινός τόπος, ότι στις 17 Ιουνίου η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού ψήφισε την πάση θυσία παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κι όχι μόνο στη ζώνη του ευρώ και ψήφισε επίσης την αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Έκανε ένα βήμα πίσω, δυστυχώς, -αλλά αυτό το βήμα οπωσδήποτε έγινε - σε σχέση με την  ψήφο της 6ης Μαΐου. Και αυτό το βήμα πίσω δεν έγινε τυχαία, αλλά αφού εξαπολύθηκαν τρομοκρατικά διλήμματα απέξω και από μέσα, σε συνδυασμό με την ευελιξία που επέδειξαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να υιοθετήσουν τον όρο της αναδιαπραγμάτευσης, της επαναδιαπραγμάτευσης, και ύστερα από τον απροκάλυπτο ενδοτισμό του ΣΥΡΙΖΑ που εγκατέλειψε τη θέση για κατάργηση εδώ και τώρα του Μνημονίου.

Η αισιοδοξία απορρέει μόνο από τους αγώνες .Συζήτηση με την ηθοποιό και βουλευτή του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου, με αφορμή την παράσταση «Θα τρελαθούν κι αφεντικά, θα τρελαθούν και δούλοι».


Συζήτηση με την ηθοποιό και βουλευτή του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου, με αφορμή την παράσταση «Θα τρελαθούν κι αφεντικά, θα τρελαθούν και δούλοι».

Ο θίασος «Βήματα» της Ελένης Γερασιμίδου και του Αντώνη Ξένου, ξεκινώντας την Τρίτη 10 Ιούλη από το Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα, θα ανεβάσει σε επιλεγμένα Φεστιβάλ, σε ενιαία παράσταση τρία μονόπρακτα του Γεωργίου Σουρή υπό τον τίτλο «Θα τρελαθούν κι αφεντικά θα τρελαθούν και δούλοι». Πρόκειται για τα μονόπρακτα «Ο αναπαραδιάδης», «Δεν έχει τα προσόντα», «Η Περιφέρεια», που συνδέονται μεταξύ τους με αποσπάσματα από τους αξεπέραστους διαλόγους από τον «Φασουλή και Περικλέτο» και ποιήματα του Σουρή.
Τη σύνθεση των κειμένων έκανε η ηθοποιός - θεατρολόγος Μαρία Μάλλιου, η οποία συνυπογράφει τη σκηνοθεσία με την Ελένη Γερασιμίδου. Παίζουν (αλφαβητικά): Ελένη Γερασιμίδου, Βασίλης Μπατσακούτσας, Αγγελική Ξένου, Αντώνης Ξένος. Σκηνικά - κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος. Μουσική: Δημήτρης Λέκκας, Φίλιππος Περιστέρης. Χορογραφία: Αγγελος Χατζής.
Επίκαιρος ο σατιρικός του λόγος

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκος Νικολόπουλος για την ΜΗ αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου !


Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκος Νικολόπουλος

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες από στενούς συνεργάτες του κ.Νικολόπουλου ο υφυπουργός αντέδρασε όταν διαπίστωσε οτι στην πράξη δεν έγινε καμία συζήτηση με τους εκπροσώπους της Τρόικα για την επαναδιαπραγμάτευση στα εργασιακά. Αυτό δημιούργησε ένταση μεταξύ των αρμοδίων στελεχών της κυβέρνησης και ο μέχρι πριν από λίγο υφυπουργός θεώρησε οτι η παραίτηση είναι "μονόδρομος".
Η ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

K.K.E: Μήνυμα Αλληλεγγύης προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας και το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας για τις καταστροφικές πλημμύρες στη νότια Ρωσία.


Αγαπητοί σύντροφοι,



Δεχτείτε τα θερμά συλλυπητήριά μας για το θάνατο πάνω από 170 ανθρώπων μέχρι στιγμής και το ξεσπίτωμα χιλιάδων  από τις μεγάλες πλημμύρες στην περιοχή Κρασνοντάρ της νότιας Ρωσίας.
Από το γεγονός ότι παρόμοια περιστατικά, μικρότερης κλίμακας, είχαν επαναληφθεί στο πρόσφατο παρελθόν προκύπτουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες τόσο για τις τοπικές όσο και για τις κεντρικές αρχές.
Αποδεικνύεται ότι πέραν από τις ευθύνες της κυβέρνησης της Ρωσίας για την έγκαιρη λήψη μέτρων, ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που κινείται με αποκλειστικό κίνητρο την κερδοφορία του κεφαλαίου όχι μόνο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει έγκαιρα στοιχειώδεις ανάγκες και υποδομές όπως η αντιπλημμυρική προστασία, αλλά φτάνει να βάζει σε κίνδυνο την ίδια τη διαβίωση των λαϊκών στρωμάτων.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Υπόσχεση κοινωνικής βαρβαρότητας στο δρόμο των Μνημονίων και οι προγραμματικές δηλώσεις Σαμαρά.


Ανακοίνωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α



Υπόσχεση κοινωνικής βαρβαρότητας ήταν οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στη Βουλή, καθώς δεν υποσχέθηκε τίποτα άλλο παρά τη συνέχιση με νέα ένταση της πολιτικής των κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπαδήμου και της Τρόικας των ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ.
Η περίφημη επαναδιαπραγμάτευση των Μνημονίων αποδείχτηκε για μια φορά, αλλά πιο ξεκάθαρα από ποτέ, ότι ήταν μια πολιτική απάτη. Ο Σαμαράς προσωπικά και συνολικά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εξασφάλισαν μια θέση στις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Όχι μόνο αποδέχθηκαν την εφαρμογή των στόχων του Μνημονίου, αλλά δήλωσαν ότι στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων θα ξεπουλήσουν περισσότερα και γρηγορότερα απ΄ όσα έχουν δεσμευθεί!

Η ταξική φύση του ναζιστικού κόμματος- Του Θανάση Παπαρήγα.


Αναδημοσίευση από το aristeroblog.gr Του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ στο περιοδικό «Επιστημονική Σκέψη» στα 1985



Το «Εθνικό Σοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα» (Nazional-Sozialistische Deutsche Arbeiter Partei - NSDAP) ήταν πάντα και έμεινε ως το τέλος το κόμμα που εξυπηρέτησε κατά τον πιο τέλειο, ως τώρα, τρόπο τα συμφέροντα της μεγάλης αστικής τάξης, των κορυφών του μονοπωλιακού κεφαλαίου.
Τέτιο ήταν και πριν το 1933, και μετά, τέτιο έμεινε και ως τις 9 Μάη 1945.
Αυτό φαίνεται καθαρά από το δείκτη εκείνο που ενδιέφερε πιο πολύ το μονοπωλιακό κεφάλαιο: την πορεία των κερδών. Και δεν μπορεί κανείς να μην παραδεχτεί ότι η κυβέρνηση του ΝSDAP εξασφάλισε συνθήκες εξαιρετικής σε έκταση και βάθος συσσώρευσης κερδών. Η πορεία των τελευταίων υπήρξε πράγματι θεαματική, όπως δείχνει ο παρακάτω πίνακας: 

Σε υψηλούς τόνους η δευτερολογία της Αλέκας Παπαρήγα. Τι είπε για το φορολογικό, τη φτώχεια και την ανεργία.

Αποσπάσματα από την δευτερολογία της Αλέκας Παπαρήγα.



 "Θα γίνουμε όλοι φοροφυγάδες όχι από ιδεολογία αλλά από αδυναμία", προειδοποίησε μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στη Βουλή η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Χρειάζεται θράσος να μιλάτε για τον ΟΣΕ όπως μιλάτε, είπε ακόμη η κ. Παπαρήγα και αναρωτήθηκε γιατί επί 20 χρόνια οι κυβερνήσεις παίρνουν μέτρα για τον ΟΣΕ για να πουληθεί τώρα. Κατήγγειλε επίσης ότι το επιβατικό και μεταφορικό έργο θα το πάρουν ιδιώτες και το κράτος θα έχει τις υποδομές.
Η Γ.Γ. του ΚΚΕ χαρακτήρισε τρίγωνο των βερμούδων το ΙΚΑ, τον ΕΟΠΥΥ και τον ΟΑΕΔ και προειδοποίησε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως μέχρι το τέλος Δεκέμβρη επαρκούν τα αποθεματικά για το εξευτελιστικό επίδομα ανεργίας.