Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Αλ. Παπαρήγα: Η κυβέρνηση οδηγεί τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά σε χρεοκοπία

Μετά τη συνάντηση που είχε με το σωματείο εργαζομένων στα Ναυπηγεία, η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι «μια πρακτική λύση υπάρχει αυτή τη στιγμή να αναλάβει η κυβέρνηση, το κράτος τη λειτουργία του ναυπηγείου».
Υποστήριξε μάλιστα ότι η πολιτική αυτή «οδηγεί τα Ναυπηγεία με μαθητική ακρίβεια σε χρεοκοπία και σε πτώχευση».Παρελκυστική και αδιέξοδη χαρακτήρισε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα την πολιτική της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μετά τη συνάντηση που είχε με το σωματείο εργαζομένων στα Ναυπηγεία.

Η αλληλεγγύη δεν έχει ανθρώπινα όρια

Eστησαν στην πλατεία σκουριασμένα βαρέλια για να δείξουν πώς ζουν οι περισσότεροι σκύλοι στην Κρήτη, κάρφωσαν σ’ αυτά φωτογραφίες κακοποιημένων ζώων και στις μεταλλικές αλυσίδες που κρέμονταν απ’ αυτά τοποθέτησαν συμβολικά τανάλιες. Κράτησαν πανό («Λευτεριά σε όσους είναι στα κλουβιά», «Ζητάμε εδώ και τώρα δράση!») και απέδειξαν ότι η «αλληλεγγύη δεν έχει ανθρώπινα όρια».
ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΖΩΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δηλώσεις Παν. Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ: "Το Ιουλιανό Πραξικόπημα του κ. Γ. Παπανδρέου"

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
Ο κ. Γ. Παπανδρέου, με υπερσύνταγμα το «αποικιακό» μνημόνιο, προωθεί ένα νέο Ιουλιανό πραξικόπημα πολύ χειρότερο από το Ιουλιανό πραξικόπημα του ’65. Και αυτό γιατί το Ιουλιανό Πραξικόπημα του 2010 είναι ταυτόχρονα πραξικόπημα αντεργατικό, πραξικόπημα αντιασφαλιστικό, πραξικόπημα κοινοβουλευτικό και πραξικόπημα σε βάρος του Συντάγματος, που αγγίζει τα όρια της κατάλυσής του.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΥΠατζίδικη φρασεολογία με στόχο το λαϊκό κίνημα

ΑντιΚΚΕ παραλήρημα από τον Θ. Πάγκαλο, με φρασεολογία βγαλμένη από τα κατάστιχα των υπηρεσιών και το υβρεολόγιο της ακροδεξιάς αγέλης του ΛΑ.Ο.Σ.
Με φρασεολογία ΚΥΠατζίδικη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήρθε χτες να επιβεβαιώσει ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δε θα διστάσει να καταφύγει στην πιο άθλια προβοκάτσια σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος, προκειμένου να υλοποιήσει το αντιλαϊκό μνημόνιο και να τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην ντόπια και ξένη πλουτοκρατία.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ο Θ. Πάγκαλος σχολίασε ερώτηση «αναγνώστη», ο οποίος εξέφραζε την απορία γιατί η κυβέρνηση δεν καταστέλλει τις απεργίες και δεν εφαρμόζει το νόμο «για την προστασία των δικαιωμάτων των άλλων πολιτών». Στην απάντησή του, είπε επί λέξει:
«Το ερώτημα αυτό πράγματι τίθεται και είναι πάνω στο τραπέζι. Οταν ένα κόμμα όπως το ΚΚΕ επιδιώκει τη βία υπάρχει ένα ερώτημα, αν θα του κάνεις το "χατίρι". Είναι σαφές ότι η κ. Παπαρήγα και η ανεύθυνη τυχοδιωκτική ομάδα γύρω από την ηγεσία του ΚΚΕ θέλουν έναν νεκρό. Το πρόβλημα είναι, βέβαια, ότι οι νεκροί που υπάρχουν είναι από την άλλη πλευρά.
Οι νεκροί της "Μαρφίν" που κάηκαν από δολοφόνους ακροαριστερούς που είχαν εγκολπωθεί τα κηρύγματα της κ. Παπαρήγα, του κ. Τσίπρα και άλλων τέτοιων, το ίδιο ταυτόχρονα και ο αστυνομικός που πρόσφατα δολοφονήθηκε. Δεν θα ήταν σκόπιμο να προσφέρουμε στην κ. Παπαρήγα νεκρούς και τραυματίες σε μια βίαιη σύγκρουση που θα ξέφευγε από τον έλεγχο, για να μπορέσει να στήσει την αδιέξοδη πολιτική της».

«ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ»

Ολοι σήμερα στη συναυλία στο Σύνταγμα
Στις 7 μ.μ. τραγουδάμε για τα προβλήματα, τους αγώνες και τα όνειρά μας
«Τραγούδια» αφιερωμένα στα προβλήματα, στους αγώνες, στα όνειρα και τις ελπίδες των εργαζομένων, όλου του λαού, τραγούδια αφιερωμένα στον ταξικό αγώνα θα πλημμυρίσουν σήμερατο απόγευμα το Σύνταγμα, όπου στις 7μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ μαζί με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών, που θέλουν να ενώσουν τη φωνή τους με τη φωνή αντίστασης και αγώνα των εργαζομένων.
Συγκροτημένα, μαζί με τα συνδικάτα τους, αλλά και τις οικογένειές τους, εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους θα συναντηθούν στο κέντρο της Αθήνας, στο σχόλασμα ή το διάλειμμα από τη δουλειά, συμμετέχοντας σ' αυτήν τη νέα αγωνιστική πρωτοβουλία κλιμάκωσης των αγώνων.
Στη μεγάλη συναυλία θα τραγουδήσουν οι: Βαγγέλης Κορακάκης, Βασίλης Λέκκας, Παντελής Θαλασσινός, Χρήστος Θηβαίος, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Ευσταθία, Αφροδίτη Μάνου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μίλτος Πασχαλίδης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μάνος Πυροβολάκης, Λάκης Χαλκιάς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ A.Σ.Κ.Ε.: ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ Ο ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ «ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ»

Ο επιτετραμμένος στη χώρα μας του (αλληλοσπαραζόμενου) αμερικανοευρωπαϊκού κεφαλαίου, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (!) , εγκωμίασε στην τελευταία σύνοδό της την ανάγκη για παγκόσμια διακυβέρνηση, προφανώς των ΗΠΑ και της ουράς Ε.Ε.
Αξιος εκτελεστής των εντολών τους, μέσω και των θλιβερών έως εξοργιστικών «υπουργών» και αμερικανοτραφών συμβούλων του, κατέστησε, με βάση σχέδιο που του ετοίμασαν προεκλογικά, τη χώρα μας πρότυπο-πειραματόζωο, για να δοκιμασθούν τα μέτρα (και οι αντοχές...) που θα μετατρέψουν τους πολίτες σε παρίες, εκτός φυσικά από τους δικούς τους μηδίζοντες.
Συνεχίζουν να ψεύδονται ασύστολα και προκλητικά και με εκβιαστικές απειλές μετέτρεψαν τη Βουλή των Ελλήνων σε εργαστήριο εκτρωμάτων, τύπου «Καλλικράτη», Ασφαλιστικού (δηλ. απασφαλιστικού), Εργασιακού (δηλ. δουλοκτητικού) και των επόμενων...Και αυτά εις εκτέλεσιν του κατάπτυστου Μνημονίου μνημείου δουλοφροσύνης, που δε θα τολμούσε ούτε ο Κουίσλινγκ να υπογράψει.

Όσο αγριεύει η επίθεση κατά του λαού τόσο κλιμακώνεται η συκοφαντική επίθεση κατά του ΚΚΕ

Όλοι αυτοί που αδίστακτα καταδικάζουν το λαό να ζήσει μόνιμα στη φτώχεια, στην ανεργία, με μισθούς πείνας, που ξεθεμελιώνουν το Ασφαλιστικό, αυξάνουν δραστικά τα όρια συνταξιοδότησης, μετατρέπουν τις συντάξεις σε επιδόματα ελεημοσύνης και περικόπτουν ακόμα περισσότερο τις ιατροφαρμακευτικές παροχές, προκειμένου να διαφυλάξουν την υψηλή κερδοφορία των μεγαλοκαπιταλιστών επιτίθενται ύπουλα και λυσσαλέα κατά του ΚΚΕ και του ταξικού εργατικού κινήματος επιχειρώντας να παρουσιάσουν το άσπρο - μαύρο.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο σύμμαχός της το ΛΑΟΣ, η ΝΔ που ουσιαστικά συναινεί στους στόχους του μνημονίου, μεγαλοδημοσιογράφοι, οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων, των εφοπλιστών κ.α. αξιοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτουν και με όπλο το ψέμα  κατηγορούν το ΚΚΕ που αντιπαλεύει την πολιτική τους ότι «επιθυμεί την εξαθλίωση του λαού»!
Κατηγορούν το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ!

Ενημέρωση από την κατάληξη του Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (4/7) και κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις:

1. Καλούμε σε συναγερμό για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 8 Ιούλη και για την συνέχεια. Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλη την Ελλάδα, να δώσουν τον τόνο του ξεσηκωμού οργανώνοντας εξορμήσεις και περιοδείες σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς. Καλούμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και μετά τις 8/7 στηρίζοντας ταυτόχρονα κάθε κλαδικό αγώνα που ξεσπάει (Μετρό, Συμβασιούχοι ΕΡΤ, Συγκοινωνίες, ΟΣΕ, νοσοκομεία κλπ). Στην Αθήνα η προσυγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι στις 10.00 πμ στα Προπύλαια.

Μ.Α.Σ. - Απεργία 8 Ιουλη με το ΠΑΜΕ




ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ !
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΙΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ,11:00 ΟΜΟΝΟΙΑ (Προσυγκέντρωση του ΜΑΣ,10:00 Χαυτεία)
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΙΟΥΛΗ, 19:00, ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών χαιρετίζουν τους σπουδαστές που για άλλη μια φορά έδωσαν δυναμικό παρών με τα μπλοκ του ΜΑΣ στις απεργιακές περιφρουρήσεις και συγκεντρώσεις. Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες που απείργησαν, τους ναυτεργάτες που παλικαρίσια κράτησαν πλοία δεμένα στο λιμάνι κόντρα στη βρόμικη επίθεση που δέχονται από το εφοπλιστικό κεφάλαιο, τα ΜΜΕ που ελέγχουν και τα δικαστήρια.

Στις 8 του Ιούλη ψηφίζεται το αντιλαϊκό έκτρωμα του ΠΑΣΟΚ.
Ετοιμάζουν νέα επίθεση και στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να περάσει.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ - Προς Αντιπρόεδρο και Πρόεδρο της κυβερνήσεως...Γράφει ο Red Star

Κύριε Αντιπρόεδρε, ο παππούς σας συμμετείχε στην δημιουργία των ταγμάτων ασφαλείας.

Συνεργάστηκε με τους Γερμανούς κατακτητές.Φυλάκισε κομμουνιστές και έκλεισε τον Ριζοσπάστη κατά την διάρκεια της Δικτατορίας του.Έπαιρνε μισθό Προέδρου της Δημοκρατίας για πολλά χρόνια και ας μην είχε το δικαίωμα.

Εσείς ως εγγονός του είστε άξιος συνεχιστής της οικγένειας."Δώσατε" τον Οτσαλάν στους Τούρκους.Βγαίνατε σε παράθυρα της τηλεόρασης την ώρα που σκοτώνονταν Έλληνες στρατιώτες στα Ίμια.Χαρακτηρίσατε πολιτικό νάνο την Γερμανία.Το πήρατε βέβαια πίσω ως γνήσιος "Πάγκαλος". Τώρα προσκυνάτε την Γερμανία και το μνημόνιο.