Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΠΑΜΕ:Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΖΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.



Η βαρβαρότητα δεν κρύβεται! Η κατάσταση στα σχολεία, όπως και στην Υγεία είναι δραματική, εξαιτίας της πολιτικής που πετσοκόβει χρήματα από το λαό για να στηρίξει την κερδοφορία των μονοπωλίων. Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με 2000 λιγότερα σχολεία, λόγω των περσινών συγχωνεύσεων, με χιλιάδες κενά και λιγότερους εκπαιδευτικούς, λόγω του παγώματος των προσλήψεων (600 προσλήψεις και χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις). Τα βιβλία δεν θα είναι όλα έτοιμα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενώ θα εφαρμοστεί φέτος η διάταξη του νόμου 3848/2010 που προβλέπει μετακινήσεις εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, με αφορμή τις δηλώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.


Η ηγεσία του Υπ. Παιδείας, με μεγάλη ευκολία και άνεση, κάνει λόγο για «τεράστιες δυσκολίες» και για τη «δυσκολότερη μεταπολεμική σχολική χρονιά». Αρνείται, όμως, να αναγνωρίσει τις τεράστιες ευθύνες που έχει, όπως και συνολικά η κυβέρνηση, η οποία, ακολουθώντας με συνέπεια την κατεδαφιστική πολιτική των Μνημονίων, έχει οδηγήσει την εκπαίδευση στην τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα.

ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στους απεργούς εργάτες του Καζακστάν.

Αλληλεγγύη στους απεργούς εργάτες του Καζακστάν
Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.


Το ΠΑΜΕ εκ μέρους του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της Ελλάδας καταγγέλλει την κυβέρνηση του Καζακστάν για τις διώξεις και φυλακίσεις συνδικαλιστών της πετρελαϊκής εταιρείας «Καραζανμπασμουνάι» για τις απεργίες που έγιναν το Μάη και τον Ιούνη του 2011 στη συγκεκριμένη εταιρεία.  Η κυβέρνηση επιχειρεί με την τρομοκρατία και την καταστολή να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της που οδηγεί τους εργαζόμενους στη εξαθλίωση.
Οι απεργίες στο Καζαχστάν ξεκίνησαν το Μάη και σ´ αυτές πήραν μέρος έως και 18 χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα εξόρυξης του πετρελαίου.

Δήλωση του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτη για τη νέα αύξηση του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις εστίασης



Αποτελεί εγκληματική και απόλυτα λανθασμένη  απόφαση η νέα αύξηση του ΦΠΑ (23%) στις επιχειρήσεις εστίασης. Στις δεδομένες συνθήκες της βαθιάς ύφεσης το συγκεκριμένο μέτρο θα οδηγήσει στο κλείσιμο δεκάδων χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων πλήττοντας άμεσα την απασχόληση στον κλάδο, ενώ σε καμιά περίπτωση δεν θα αποφέρει τα προσδοκώμενα φορολογικά έσοδα. 

Σχόλιο του KKE για το πόθεν έσχες


Την ώρα που χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά και νέα ζευγάρια δεν έχουν να πληρώσουν τα δάνεια στις τράπεζες, η κυβέρνηση συνεχίζει να διευκολύνει εκείνους που έχουν για να αγοράζουν βίλες και να φτιάχνουν πισίνες, αφαιρώντας και αυτό το τυπικό πόθεν έσχες. Έτσι εννοεί η κυβέρνηση τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. 

«ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ» - «LAFARGE». Μειώνει την παραγωγή σταματάει εργαζόμενους.


ΠΑΜΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Ενιαίος φορέας τσιμεντοβιομηχανίας σε μια λαϊκή εξουσία - οικονομία
Με πρόσχημα τις μειώσεις πωλήσεων τσιμέντου στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης και της κρίσης στο χώρο των κατασκευών, η τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ, στο Βόλο, που ανήκει στην πολυεθνική LAFARGE, εδώ και τρία χρόνια έχει, μειώσει, σταδιακά την παραγωγή τσιμέντου. Εφτασε, μάλιστα, στο σημείο να σταματήσει, από την 1/8/2011, και τη μία από τις τέσσερις μονάδες παραγωγής που ήταν σε λειτουργία - του φούρνου ΠΚ1 - σταματώντας περίπου 50 εργαζόμενους, οι οποίοι απασχολούνται στον εργολάβο που έχει αναλάβει αυτό το κομμάτι της παραγωγής. Η εταιρεία αποφάσισε, επίσης, τη λειτουργία μόνο των μύλων κλίκερ για λίγες ημέρες, ενώ κλείνει και το λιμάνι.

ΠΑΜΕ-ΜΑΣ: 24 Αυγούστου συγκέντρωση για να μην περάσει - να μην εφαρμοστεί ο νόμος πλαίσιο.



Ο νέος Νόμος Πλαίσιο στα ΑΕΙ-TEI αποτελεί μέρος της πολυμέτωπης αντιλαϊκής επίθεσης που κυβέρνηση και κόμματα της πλουτοκρατίας, εργοδοσία και ΕΕ ξεδιπλώνουν στο έδαφος της κρίσης. Μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσα στο καλοκαίρι άνοιξε νέο μέτωπο στον σκληρό και ακατάπαυστο πόλεμο που έχει κηρύξει απέναντι στο λαό, στους νέους που σπουδάζουν.

Στοχοπροσήλωση.Η δημοσιογραφία του τρόμου διαπρέπει αυτές τις μέρες.



Η δημοσιογραφία του τρόμου διαπρέπει αυτές τις μέρες. Καθώς πλησιάζουν οι μέρες που οι απλήρωτοι λογαριασμοί πρέπει να πληρωθούν μαζί με τα στάνταρ πρόσθετα έξοδα της περιόδου, διάφοροι μαύροι - όχι μόνο από τον ήλιο των διακοπών τους - αναλυτές προσπαθούν να μαυρίσουν και τα μυαλά των αναγνωστών τους. Γράφουν με τα πιο μελανά χρώματα γι' αυτά που έτσι κι αλλιώς βιώνει ο άνθρωπος. Δεν τους έπιασε ο πόνος. Να τονίσουν θέλουν το μαύρο και το αδιέξοδο. Για να περάσουν ή την υποταγή ευθέως ή τη συναίνεση σ' αυτήν την πολιτική με άλλον αγά.
Ολοι τους διακρίνονται από ένα:
Βλέπουν το καζάνι να βράζει και τον κίνδυνο η εκτόνωση στην πίεση να γίνει με όρους «έξω απ' το σύστημα». Ετσι, περιγράφουν τη μαυρίλα με τρόπο που να περνά σαν αυτονόητο ότι μόνο μια λαϊκή ενότητα για τη σωτηρία του συστήματος μπορεί να φέρει άσπρες μέρες.

Τούρκικη άσκηση «αποκάλυψε» απόβαση σε ελληνικό νησί!



Επιχείρηση των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, σενάριο της οποίας προέβλεπε αποβατική ενέργεια σε νησί του Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες.
Η συγκεκριμένη άσκηση είχε προγραμματιστεί με συνδυασμένη επιχείρηση πεζοναυτών και ειδικών μονάδων υποβρυχίων καταδρομών του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού με την υποστήριξη πυροβολικού της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».
Στόχος της ήταν η εξουδετέρωση των προκεχωρημένων εχθρικών δυνάμεων του νησιού και στη συνέχεια διενέργεια αποβατικής ενέργειας για την κατάληψή του.

ΠΑΜΕ: Για το πρόγραμμα πρόσληψης ανέργων.



Ψεύτικες ελπίδες και ψίχουλα προσπαθεί να μοιράσει η κυβέρνηση στους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους που συνεχώς αυξάνονται σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ προωθεί πρόγραμμα προσλήψεων ανέργων (100.000 σε βάθος τριετία, 25.000 για τον πρώτο χρόνο).
Στην πραγματικότητα πρόκειται για ψευτοαπασχόληση, μέχρι 135 ημερομίσθια το χρόνο με 25 ευρώ μεροκάματο. Δεν είναι ούτε ασπιρίνι στο πρόβλημα της ανεργίας και τα βάσανα των ανέργων.

Προκαλούν εντάσεις και τώρα ζητούν και τα ρέστα οι Αγανακτισμένοι της Κύπρου



Mε προκλητικές διαθέσεις και εξυβρίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, μέλη της λεγόμενης «Πρωτοβουλίας Αφυπνισθέντων-Αγανακτισμένων Πολιτών» επιχείρησαν να μεταβούν τον Δεκαπενταύγουστο στην εξοχική κατοικία του Προέδρου. Πέραν της Αστυνομίας που είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα έξω από το Κελλάκι, οι 150 λεγόμενοι «αγανακτισμένοι» βρήκαν μπροστά τους και 250 κατοίκους της περιοχής που οργισμένοι από την πρόκληση, εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μέλη της Αστυνομίας σταμάτησαν την αυτοκινητοπομπή στη διασταύρωση των δρόμων Κελλακίου και Παναγίας του Γλωσσά. Οι «αγανακτισμένοι» βγήκαν από τα αυτοκίνητά τους αποκόπτοντας την κυκλοφορία στον κύριο δρόμο Παρεκκλησιάς-Κελλακίου.

Στα 60 χρόνια από την ίδρυση της ΕΔΑ.


Αναδημοσίευση από το http://www.aristerovima.gr


Ανασυγκρότηση, ανάταση και νέα ήττα της ηττημένης Αριστεράς.Εξήντα χρόνια συμπληρώνονται αυτό το μήνα από την ίδρυση της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς, της ΕΔΑ, νόμιμης πολιτικής έκφρασης του αριστερού κινήματος στη δύσκολη μετεμφυλιακή περίοδο. Η ιστορική της διαδρομή και οι πολιτικές της επιλογές αποτελούν αντικείμενο πολύχρονων συζητήσεων, που εντάθηκαν τα τελευταία χρόνια, κυρίως από την πλευρά όσων τη θεωρούν, στον ένα ή τον άλλο βαθμό, πρότυπο για την υπέρβαση της πολυδιάσπασης των αριστερών δυνάμεων.Δεν είναι καθόλου παράδοξο, ως εκ τούτου, το γεγονός ότι συνήθως υπερτονίζεται το στοιχείο της ενότητας που πραγματοποιήθηκε στις γραμμές της.




Μαδρίτη: Διαδήλωση κατά της επίσκεψης του Πάπα.



Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Μαδρίτης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη διοργάνωση των Παγκόσμιων Ημερών Νεολαίας (JMJ) και την επίσκεψη του πάπα Βενέδικτου στην Ισπανία, που ξεκινά την Πέμπτη.
Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα περίπου 140 οργανώσεων της αριστεράς, ομοφυλοφίλων, προοδευτικών χριστιανών ή για την προάσπιση του λαϊκού κράτους.

Συνέντευξή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη, στο ρ/σ «Flash 96» (Β.Koκορίκος).


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στο ρ/σ «Flash 96» (Β.Koκορίκος), είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

Για τη συνάντηση Μέρκελ Σαρκοζί και την ευρωπαϊκή κρίση χρέους
Αν υπάρχει κάτι που είναι κραυγαλέα αντιδημοκρατικό και δείχνει σε τι κρίση είναι η Ευρώπη , είναι να συναντώνται οι ηγέτες  των δυο κρατών και να αποφασίζουν τι θα γίνει και μετά να λένε ότι θα το αναθέσουμε στον κ Ρομπάι, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ε.Ε. Η κρίση χρέους σ’ αυτά που αποφάσισαν δεν είναι σχεδόν τίποτα ως περιεχόμενο. Η κρίση μεγαλώνει, αυξάνεται και μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με μια πολιτική απόφαση η οποία να διαφοροποιεί αποφασιστικά τον ρόλο της ΕΚΤ στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, με «κοινωτικοποίηση» ενός μεγάλου μέρους του χρέους των εθνικών κρατών.