Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Μ. Θεοδωράκης: "Η 25η Μαρτίου δεν ανήκει σε σας"

Τα πυρά του κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Μίκης Θεοδωράκης με αφορμή τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Π. Καψή, ο οποίος είχε επισείσει τον κίνδυνο πλήγματος στη Δημοκρατία και επιστροφής σε άλλες εποχές από τις πρακτικές βίας κατά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας Αγανακτισμένων. Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, απευθυνόμενος στους κυβερνώντες, σημείωσε πως "η 25η Μαρτίου δεν ανήκει σε σας".

Συγκεκριμένα, το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς, με άρθρο υπό τον τίτλο "Περί 'τραμπούκων', 'προβοκατόρων' και 25ης Μαρτίου", στον ιστότοπο της οργάνωσης "Σπίθα", αναρωτιέται σχετικά με τις δηλώσεις Καψή αν "οι κύριοι Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος, Νταλάρας και Παπουτσής είναι οι σημερινοί Μπελογιάννης, Σαράφης, Λαμπράκης και Πέτρουλας". Και προσθέτει πως "όλοι αυτοί που η πολιτική σας, κ. Καψή, τους οδήγησε στο τελευταίο σκαλί του πόνου, της απελπισίας, της απόγνωσης και της οργής είναι οι σημερινοί τραμπούκοι ενός αόρατου παρακράτους, απλώς αντί να κρατούν μαχαίρια, πιστόλια και σιδηρολοστούς χρησιμοποιούν τα... θανατηφόρα γιαούρτια για να εξοντώσουν τους σύγχρονους εθνικούς ήρωες".

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη τύπου του κ.Βενιζέλου


Ο κ.Βενιζέλος δεν αρχίζει τίποτα το καινούριο, δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει την ίδια εγκληματική πολιτική και ότι θα τελειώσει το σχέδιο ισοπέδωσης των εργαζομένων, ξεπουλήματος της χώρας και συρρίκνωσης της δημοκρατίας. Δεν υπάρχει καμία λευκή σελίδα για τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με κάθε μνημονιακή πολιτική, με κάθε μέτρο ύφεσης, λιτότητας, απολύσεων και λεηλασίας των εισοδημάτων.  Όποια συκοφαντική επίθεση και να εξαπολύσει στην Αριστερά , δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες ούτε  του ίδιου, ούτε της κυβέρνησής στην οποία συμμετέχει.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ-Αμερικανικό τελεσίγραφο μέσω Μόσχας-Η επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ ενάντια στο Ιράν θα γίνει πριν από το τέλος του 2012



Η επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ ενάντια στο Ιράν θα γίνει πριν από το τέλος του 2012, γράφει η ρωσική εφημερίδα «Κομερσάντ», επικαλούμενη πληροφορίες από ανώτερο αξιωματούχο του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, που κράτησε την ανωνυμία του. Σύμφωνα με τα λόγια του: «Η επίθεση θα συμβεί πριν από το τέλος του έτους. Οι Ισραηλινοί, στην πραγματικότητα, εκβιάζουν τον Ομπάμα. Τον βάζουν σε μια ενδιαφέρουσα θέση: Είτε θα υποστηρίξει τον πόλεμο, είτε θα χάσει την υποστήριξη (της επιρροής εβραϊκού λόμπι)».

Ισπανία: πορεία 1,5 εκατομμυρίων διαδηλωτών-γενική απεργία στις 29/3



Από το site του ισπανικού τμήματος της CWI, Socialismo Revolutionario, (http://www.mundosocialista.net)

Μετάφραση-Επιμέλεια: Νατάσσα Αργυράκη


Λιγότερο από 100 μέρες μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης του Λαϊκού Κόμματος (ΛΚ) η οποία θα έφερνε υποτίθεται «σταθερότητα» στην Ισπανία, βλέπουμε τη χώρα να κλονίζεται έχοντας μπει σε μια περίοδο με έντονες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις.

Την Κυριακή 11 Μαρτίου γύρω στο 1,5 εκατομμύριο διαδηλωτές διαδήλωσαν σε 60 πόλεις. Σύμφωνα με τα συνδικάτα η συμμετοχή έφτασε τις 500.000 στη Μαδρίτη και τις 450.000 στη Βαρκελώνη. Σε μικρότερες πόλεις και κωμοπόλεις, δεκάδες χιλιάδες κατέβηκαν στους δρόμους. Στην περιοχή της Ανδαλουσίας και μόνο αναφέρεται πως συμμετείχαν πάνω από 220.000 διαδηλωτές.

Γκάλοπ της PULSE για το Ποντίκι.Έδρες κομμάτων και μετακινήσεις ψηφοφόρων

Τα στοιχεία είναι από το WWW.PONTIKI.GR.




Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για τις επικείμενες εκλογές κατά την περιοδεία της στην φαρμακοβιομηχανία Boehringer – Ingelheim Ελλάς Α.Ε.


 «Στην επικείμενη μάχη των εκλογών αναμετρούνται δύο ζητήματα: Ή θα προκύψει μία κυβέρνηση η οποία θα είναι ισχυρή και κυριολεκτικά θα γίνει οδοστρωτήρας απέναντι στο λαϊκό κίνημα ή θα προκύψει ένα ισχυρό εκλογικά ΚΚΕ το οποίο θα αποτελέσει πραγματικά την εμπροσθοφυλακή, ούτως ώστε το λαϊκό κίνημα να γίνει η δύναμη αποτροπής των χειρότερων μέτρων και πάνω απ' όλα η δύναμη της ρήξης και της αλλαγής.
Όσο πιο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ τόσο πιο αδύναμη θα είναι η κυβέρνηση.

ΑΧ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΗΜΕΝΗ

Όλη η βαρύτητα της κυβέρνησης, αυτόν το καιρό έχει πέσει, στις παρελάσεις κ τα μέτρα καταστολής, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά δίχως μια μικρή διαμαρτυρία ανάμεσα στο πλήθος που θα παρακολουθεί τα ελληνικά στρατά να περνούν…

Αναρτιέμαι, με πολύ οργή, πως έχουν την απαίτηση, ο κόσμος να είναι ήρεμος, όταν πλέον το μόνο που δεν του έχουν πάρει, είναι ζωή του ( ακόμα )?

Είναι δυνατόν κύριε λοβέρδο, ο κόσμος να μην είναι αγανακτισμένος, όταν σαν υπουργός υγείας δεν είστε ικανός να δώσετε την δέουσα προσοχή, τουλάχιστον σε ευπαθείς ομάδες, με χρόνιες παθήσεις, όπου η ζωή τους κρέμεται από μια εξέταση? Είναι δυνατόν ένας καρκινοπαθής όπου χρίζει άμεση προσοχή κ άμεση παρακολούθηση, να ταλαιπωρείτε από τις ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις κ τα χαλασμένα μηχανήματα των ελληνικών ογκολογικών κέντρων, την στιγμή όπου μιλάτε για δημοκρατία? Άραγε το βράδυ πως κοιμόμαστε όλοι σας που έχετε συμβάλει σε αυτά τα εγκλήματα, αν τουλάχιστον σας έχει απομείνει ίχνος φιλότιμου ανθρώπου ???

Στις 16-18 Μαρτίου θα διεξαχθεί το 3ο Συνέδριο της ΚΟE.


3ο Συνέδριο της ΚΟE.

Σε μια περίοδο που το ειδικό καθεστώς το οποίο έχει επιβληθεί στη χώρα από την τρόικα και τους ντόπιους συνεργάτες της προσπαθεί να εξαφανίσει κάθε ίχνος Δημοκρατίας και Ανεξαρτησίας και απειλεί την επιβίωση και την αξιοπρέπεια, αλλά και σε μια περίοδο που το πολιτικό σύστημα είναι σε βαθιά κρίση και ο λαός αναζητά λύσεις έξω από αυτό κάνοντας βήματα δικής του οργάνωσης και αγώνα, διεξάγεται το 3ο Συνέδριο της ΚΟΕ.
Παρακάτω μπορείτε να βρείτε λινκ με το Προσχέδιο Θέσεων του 3ου Συνεδρίου της ΚΟΕ

Εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ στο εξωτερικό.


  • Εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ στο εξωτερικό 

  • Η ΚΟ Βρετανίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα των εργατών στην «Ελληνική Χαλυβουργία», το Σάββατο 17/3 και ώρα 7 μ.μ. στο Λονδίνο (94 Canden Road, NW 19EA). Η εκδήλωση περιλαμβάνει ζωντανή σύνδεση, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τους χαλυβουργούς, προβολή βίντεο - χρονικού του απεργιακού αγώνα τους, που συμπληρώνει πάνω από 130 μέρες. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι, ενώ θα συγκεντρωθεί και οικονομική ενίσχυση αλληλεγγύης.

Ακόμα μια πρόταση νόμου για απλή αναλογική από την αριστερά :Αυτή την φορά την κατέθεσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


​Πρόταση νόμου για την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως του εκλογικού συστήματος, που θα διέπει τις εκλογικές αναμετρήσεις, κατέθεσαν την Τετάρτη από κοινού, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Σοφία Σακοράφα και Παναγιώτης Κουρουμπλής.


 
Στην πρότασή τονίζεται ότι βασική θέση των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου είναι η καθιέρωση ενός πάγιου εκλογικού συστήματος, με το οποίο θα επιτυγχάνεται η αντιστοιχία ψήφων του εκλογικού σώματος και βουλευτικών εδρών των κομμάτων και θα δίνεται η δυνατότητα εκπροσώπησης στη Βουλή όλων των υπαρκτών πολιτικών τάσεων και δυνάμεων που παίρνουν μέρος στις εκλογές 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Κ.Ε.: Στον αφανισμό οδηγεί τους φτωχούς ψαράδες η Κοινή Αλιευτική Πολιτική της Ε.Ε.

Η Κοινή Αλιευτική Πολιτική, εργαλείο υλοποίησης της οποίας αποτελεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας, οδηγεί στον αφανισμό τους φτωχούς ψαράδες, προς όφελος των ευρωπαϊκών μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της αλιείας.


 Τα παραπάνω κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας, στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στη συζήτηση για το "Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας ". Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι η μείωση της εθνικής χρηματοδότησης δεν πρόκειται να ωφελήσει τους μικρούς παράκτιους ψαράδες, αλλά τους επιχειρηματικούς ομίλους, αφού επιλέξιμα θα είναι τα έργα και οι δράσεις που διασφαλίζουν την δική τους κερδοφορία, τονίζοντας αναλυτικά στην ομιλία του τα εξής: