Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ανακoίνωση την Νομαρχιάκης Επιτροπής Νότιας Αθήνας του ΣΥΝ.



Σε μια κακοστημένη επιχείρηση παραπληροφόρησης  επιδόθηκε η Νομαρχιακή Β 1 του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν τραμπουκισμούς στη χθεσινή επίσκεψη του κου Πεταλωτή στην Αργυρούπολη.
Προσπαθούν να στοχοποιήσουν στελέχη του χώρου μας κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουν ότι η αγανάκτηση του κόσμου είναι που συγκεντρώνει τα πλήθη στις δημόσιες εμφανίσεις τους.
Έτσι και χθες αυθόρμητα συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες πολίτες που με ψυχραιμία

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για τις εξελίξεις.


st_18_revolution-1.gif
ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΝΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ  ΤΩΡΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΔΝΤ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ
 
Η έκρηξη της δυσαρέσκειας και της αντίδρασης για την κυβερνητική πολιτική, το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες λαού βγήκαν στους δρόμους και στις πλατείες, ενώ οι απεργίες και οι καταλήψεις εξαπλώνονται σε υπό ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεις, αποδεικνύουν ότι το Μνημόνιο και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχουν χρεοκοπήσει πολιτικά στην συνείδηση του ελληνικού λαού.
Στην ενεργητική αντίσταση των εργαζομένων με τις ως τώρα απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις και την διάχυτη ενίσχυση των αντικαπιταλιστικών αναζητήσεων, έρχεται να προστεθεί τώρα ηαιφνιδιαστική είσοδος στο προσκήνιο πλατιών στρωμάτων του λαού και της νεολαίας, που αναλαμβάνουν πολιτική δράση και κλονίζουν παραπέρα τη σταθερότητα του Μνημονιακού τόξου και συνολικά του αστικού συνασπισμού εξουσίας.

Εφοπλιστές και Μεγαλοεργολάβοι ταχυδακτυλουργοί !Μεγάλο σε όγκο το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, ΑΛΛΑ το εξαφάνισαν από τα δελτία ειδήσεων στα οποία είχαν τιμώμενα πρόσωπα τον Πεταλωτή και τον Καρατζαφύρερ.

Από το newsit.gr

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.Ακολούθησε πορεία στο Σύνταγμα.Χιλιάδες κόσμου (πάνω από 15.000) άκουσαν το κάλεσμα του ΠΑΜΕ αλλά και άλλων φορέων όπως του ΜΑΣ, εκπαιδευτικών και συνταξιούχων.Με συνθήματα πολιτικά και αίτημα για γενική απεργία έδωσαν το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ο λαός θα αντισταθεί στο καθεστώς Παπανδρέου.
Τα τηλεοπτικά κανάλια εξαφάνισαν ύστερα από εντολές των αφεντικών τους το μεγαλειώδη συλλαλητήριο.
 Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε να μην καλυφθεί ζωντανά το συλλαλητηρίο του ΠΑΜΕ, όπως και να δώσουν λίγο χρόνο στη καθημερινή κινητοποίηση των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα.Αυτό γιατί υπολόγισαν πως την ώρα που θα είναι στον αέρα τα δελτία ο κόσμος που διαδήλωνε με το ΠΑΜΕ θα έφτανε στο Σύνταγμα.
Η προπαγάνδα κατά του ΠΑΜΕ και του Κ.Κ.Ε συνεχίζεται.

Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα σε πολιτική συγκέντρωση στο Κερατσίνι



Ο πόλεμος είναι ο λαός από τη μία και τα μονοπώλια από την άλλη
«Τον τελευταίο καιρό συμβαίνει κάτι το θετικό. Υπάρχουν θετικές διεργασίες συνείδησης μέσα στο λαό, μερικά πράγματα που ήταν ταμπού, σήμερα παύουν να είναι. Για παράδειγμα, ταμπού ένα: Στον οπαδό, στον ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ έχει πάψει να είναι ταμπού η κριτική στο κόμμα του. Το ίδιο συμβαίνει και σε αρκετούς Νεοδημοκράτες, παρά το γεγονός ότι το κόμμα τους βρέθηκε στην αντιπολίτευση και το τιμώρησαν μη ψηφίζοντάς το, παρ' όλα αυτά δεν είναι έτοιμοι να δώσουν συγχωροχάρτι στη ΝΔ. Έπαψε να είναι ταμπού η κριτική στο δικό τους κόμμα. Κι αυτό είναι θετικό.
Έπαψε να είναι ταμπού η κριτική στην ΕΕ. Που κάποτε ήταν, κατά κάποιο τρόπο, ένα ευαγγέλιο για μεγάλο μέρος του λαού. Αρχίζει η αμφισβήτηση και γι' αυτήν την ΕΕ. Έπαψε να είναι ταμπού το πολιτικό σύστημα. Εξαπολύονται κατηγορίες για το πολιτικό σύστημα. Κι όμως, όλα αυτά δε φτάνουν. Κάποτε, πριν δέκα, είκοσι χρόνια, μπορεί, αν σκεφτόταν ο λαός όπως σκέφτεται σήμερα, να γινόταν κάτι καλύτερο. Σήμερα, όμως, αυτά δε φτάνουν.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο ρ/σ ΝΕΤ & τους δημοσιογράφους Α. Κωβαίο και Β. Μπεσκένη



Ποια είναι η θέση σας σε σχέση με τα επεισόδια της Κέρκυρας και από πού ξεκινάει η προσπάθεια της κυβέρνησης να τα ρίξει στο ΠΑΜΕ.
«Ο κ. Λοβέρδος διόρθωσε τα πράγματα, δεν αναφέρθηκε στο πρόσφατο επεισόδιο της Κέρκυρας με τους ευρωβουλευτές, με το οποίο δεν έχουμε καμία σχέση. Δεν μπορούσε να κάνει και αλλιώς και θύμισε ορισμένα ζητήματα ένα μήνα πριν. Πρέπει να τα ξεκαθαρίσουμε, θέλει να τα βάλει στο ίδιο τσουβάλι. Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να πηγαίνουμε σε συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ και να τις διαλύουμε. Αυτό δεν το κάναμε ούτε και θα το κάνουμε, ούτε γιουχάρουμε τους ανθρώπους που μιλάνε σε αυτές τις συγκεντρώσεις. Είναι άλλο πράγμα αυτό και άλλο όταν ένας υπουργός επισκέπτεται π.χ. ένα νοσοκομείο, ένα κέντρο υγείας. Εκεί οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν. Τους επισκέπτεται και έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν, όχι βέβαια πετώντας πέτρες, αλλά έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν.
Αυτό που πονάει είναι όταν μέσα στους χώρους δουλειάς οι εργαζόμενοι είτε απεργούν, είτε αντιστέκονται, είτε διαμαρτύρονται.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ: ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ.



Oι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν σημαντική τη χειραφέτηση και αυτενέργεια των πολιτών & τη δυναμική της μη βίας στις κοινωνικές διεκδικήσεις
Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε επανειλημμένα επισημάνει πόσο σημαντική θεωρούμε τη χειραφέτηση και αυτενέργεια των πολιτών αλλά και τη δυναμική της μη βίας στις κοινωνικές διεκδικήσεις.
Είμαστε λοιπόν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που όλα αυτά βγαίνουν σήμερα στο προσκήνιο από ένα ευρύ κοινωνικό κίνημα πολιτών που ξεπερνά, όλους τους πολιτικούς χώρους. Με χαρά βλέπουμε ότι στο κίνημα αυτό συμμετέχουν ως άτομα και πολλά μέλη και φίλοι μας, μεταφέροντας την προσωπική τους οπτική.

Ηθελημένα ψεύδη για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΥ


AVGI.GR-ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΥ


Τελευταία έχουν πυκνώσει στον δημόσιο λόγο, όπως αυτός οργανώνεται από τα τηλεοπτικά κυρίως ΜΜΕ, οι αναφορές στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές για δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας. Εν είδει κριτικής, τίθεται ρητορικά και απαξιωτικά το ερώτημα πώς είναι δυνατόν να προστεθούν επιπλέον 100.000 εργαζόμενοι στον ήδη “υπερτροφικό” δημόσιο τομέα; Επ’ αυτού είναι απαραίτητες δύο επισημάνσεις.
Η εν λόγω κριτική στηρίζεται σε δύο λάθος προϋποθέσεις. Πρώτον, ότι ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα είναι υπερτροφικός.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Συνασπισμού για την επιστολή των 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ


Οι διάφορες φωνές κριτικής εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ δεν είναι τίποτα μπροστά στο πραγματικά βαθύ ρήγμα που υπάρχει ανάμεσα στις κοινωνικές δυνάμεις και τους πολίτες που εμπιστεύτηκαν το ΠΑΣΟΚ, στις προηγούμενες εκλογές, και την κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση είναι μετέωρη και χωρίς καμιά λαϊκή νομιμοποίηση. Η ογκούμενη, νεανική και κοινωνική διαμαρτυρία απαιτεί να φύγει εδώ και τώρα.
To Γραφείο Τύπου

Σταθερή και συνειδητή επιλογή η αποσιώπηση και ο αποκλεισμός του ΠΑΜΕ από τα ΜΜΕ




Η αποσιώπηση των δραστηριοτήτων, μεγάλων συλλαλητηρίων και απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ από τα ΜΜΕ, αποτελεί σταθερή και συνειδητή επιλογή. Είναι φανερή η κατεύθυνση για αποκλεισμό των δράσεων που αναπτύσσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, η φίμωση της φωνής των ταξικών δυνάμεων.

Το ΠΑΜΕ απέναντι στον αποκλεισμό και τις μεθοδεύσεις σε βάρος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος θα μεταδώσει το σημερινό συλλαλητήριο της Αθηνάς ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας του (http://www.pamehellas.gr/main.php).


Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες,  να πλημμυρίσουν την Ομόνοια σήμερα στις 7μμ.


Ψηφίσματα Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος 2/6/2011





1. Τώρα μιλάμε εμείς! Κάλεσμα για πανευρωπαϊκό ξεσηκωμό στις 5 Ιουνίου   Από τις 25 Μαϊου,  χιλιάδες πολίτες έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά μάς ενώνουν η αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν καθώς και ο πόθος μας για δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια. Είμαστε διαφορετικοί, αλλά είμαστε και θα μείνουμε όλοι μαζί ενωμένοι! Ταυτόχρονα, ανάλογες κινήσεις γίνονται παντού στην Ευρώπη. Την Κυριακή 5 Ιουνίου συντονίζουμε πανευρωπαϊκά το βηματισμό μας και δίνουμε ραντεβού στις 6:00 στο Σύνταγμα,  σε όλες τις πλατείες της χώρας, και παντού στην Ευρώπη .

Τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σήμερα σε όλη την Ελλάδα.


Τα συλλαλητήρια

Αθήνα, 7 μ.μ., Ομόνοια. Θεσσαλονίκη, 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου.Πειραιάς, 7 μ.μ., πλατεία ηλεκτρικού σταθμού. Πάτρα, 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας. Πύργος, 7.30 μ.μ., πλατεία ΟΤΕ. Καλαμάτα, 7 μ.μ., πεζόδρομος δημαρχείου. Σπάρτη, 7 μ.μ., πάρκο ΟΤΕ. Κόρινθος, 7.30 μ.μ., Φλοίσβος. Τρίπολη, 8 μ.μ., πλατεία Πετρινού. Ναύπλιο, 8 μ.μ., στην 11η. Ζάκυνθος, 8 μ.μ., Εργατικό Κέντρο. Κεφαλλονιά, 7.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο. Γιάννενα, 7 μ.μ., δημαρχείο. Αρτα, 8 μ.μ., πλατεία Κιλκίς. Λευκάδα, 8.30 μ.μ., Αγιος Μηνάς. Αγρίνιο, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία. Μεσολόγγι, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία. Ναύπακτος,7 μ.μ., κεντρική πλατεία. Πρέβεζα, 8.30 μ.μ., Θεοφάνειο. Κέρκυρα, 8 μ.μ., πλατεία Σαρόκο. Λάρισα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Συλλογικό κείμενο

Κάτω από την μπότα τις τρόικα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συναίνεση της ΝΔ και του ΛΆΟΣ, επιτίθεται ξανά, λυσσασμένα στους εργαζόμενους και το λαό, με το λεγόμενο "μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα". Με τα νέα βάρβαρα μέτρα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, στην Υγεία και την Πρόνοια, στα επιδόματα και με νέα δυσβάσταχτη φορολογία. Με το τεράστιο κύμα ιδιωτικοποιήσεων ξεπουλιέται η χώρα και χιλιάδες εργαζόμενοι θα πεταχτούν στο δρόμο.
Η εξάρτηση της χώρας από τους "δανειστές" της, ΔΝΤ και ΕΕ, όχι μόνο διέξοδος δεν είναι αλλά οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το λαό σε χρεωκοπία.


Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη και μόνο μέσα από τη συλλογικότητα και την οργάνωση των λαϊκών αντιστάσεων μπορούν να δημιουργηθούν όροι για:

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΑΚΕΤΟ!
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΔΝΤ, της ΕΕ, και της κυβέρνησης!

Η οργή του λαού μας πρέπει να γίνει εξέγερση, να γίνει κίνημα που θα σαρώσει και θα ανατρέψει την πολιτική της λιτότητας, της φτώχειας, της ανεργίας, της κοινωνικής ερήμωσης. Μια πολιτική που θέλει να υποδουλώσει τη ζωή μας για δεκαετίες, που θέλει να έχει το λαό και τους εργαζόμενους, την εργατική τάξη που παράγει τον πλούτο, αναλώσιμους, σύγχρονους δούλους παραδομένους στις ορέξεις του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, το λαό (κρέας) για πολέμους και τη χώρα ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Γιατί μόνο μέσα από μεγάλα ξεσπάσματα και εξεγέρσεις οι λαοί διεκδικούν τη ζωή τους, το μέλλον, μια άλλη κοινωνία, δίκαιη χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς καταπίεση, χωρίς πολέμους.

Νέες ΝΑΤΟϊκές επιδρομές κοντά στην κατοικία του Καντάφι.

Νέες εκρήξεις, κοντά στην περιοχή της κατοικίας του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, ακούστηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το ΝΑΤΟ συνεχίζει από το βράδυ της Πέμπτη μέχρι και σήμερα τις επιδρομές στην Τρίπολη. Συνολικά έχουν σημειωθεί περισσότερες από είκοσι εκρήξεις, εκ των οποίων τέσσερις στόχευαν κοντά στην κατοικία του Καντάφι.

Πηγή:www.enet.gr

Δελτίο Τύπου- Χαιρετισμός του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στους σπουδαστές του ΤΕΙ Λαμίας.



Η εκτελεστική γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών χαιρετίζει την σημαντική προσπάθεια που κάνουν οι επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ στο ΤΕΙ της Λαμίας και άλλοι αγωνιστές σπουδαστές προκειμένου να γεννηθεί ένας πραγματικός σύλλογος σπουδαστών. Με τραμπουκισμούς απειλές επιθέσεις μπράβοι της ΔΑΠ προσπάθησαν να βάλουν φρένο σε αυτήν την προσπάθεια αλλά δεν τα κατάφεραν.
Στις εκλογές που έγιναν με εργολαβία της ΔΑΠ και νομιμοποίηση της ΠΑΣΠ που συμμετείχε, κυριάρχησε ο εκφυλισμός και η νοθεία. Η εφορευτική επιτροπή αποτελούνταν μόνο από μέλη της ΔΑΠ, υπήρχαν μπράβοι έξω από τις πόρτες που ελέγχαν ποιος θα μπαίνει να ψηφίσει, κάποιοι σπουδαστές ψήφισαν δύο και τρεις φορές, ακόμα και κάποια παραβάν που μπήκαν στο ξεκίνημα της διαδικασίας, έπειτα εξαφανίστηκαν.