Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Άξιοι μιμητές του Γκαίμπελς οι νεοναζί Χρυσαυγίτες στο διαδίκτυο.Mail-απάντηση μαθητή από τη Γερμανία: Απαράδεκτο να λέγεται ότι το γράμμα μας είναι ψεύτικο !

 Απάντηση σε σχόλια που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και διαδίδονται από φασιστοειδή αποτελεί το e-mail, που έλαβε το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων από Έλληνα μαθητή ο οποίος ζει στη Γερμανία.



Το e-mail επισημαίνει: «Με λένε Στέφανο Μέντη-Βασιλείου. Μένω στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία της Γερμανίας στο Gutersloh. Πηγαίνω σε ένα γερμανικό γυμνάσιο και είμαι στη Δέκατη Τάξη. Κάνω προσπάθεια να μάθω ελληνικά και να μπορώ να πω τη γνώμη μου και έχω βρει εμπόδιο από ναζιστικές οργανώσεις εδώ στη Γερμανία, οι οποίες έχουν ίδιες ιδέες με αυτές της Χρυσής Αυγής, που κάποιες φορές μου έκαναν παρατήρηση όταν μιλούσα ελληνικά παρόλο που έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στην Γερμανία και ζω νόμιμα εδώ. 

ΗΠΑ : Κινητοποιήσεις εργαζομένων στη Walmart.


Νέες κινητοποιήσεις εργαζομένων στη Walmart.


Την κλιμάκωση του αγώνα τους για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την επέκταση της πλήρους απασχόλησης, τις ασφαλιστικές εισφορές, αύξηση αποδοχών και την κατοχύρωση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων προωθούν οι εργαζόμενοι στη Walmart τρεις βδομάδες μετά τις «πρωτοφανείς» για τις Ηνωμένες Πολιτείες κινητοποιήσεις της «Μαύρης Παρασκευής» τρεις βδομάδες πριν, όπου εργαζόμενοι κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν 1.000 πολύμορφες κινητοποιήσεις σε 46 πολιτείες.

«Ο θάνατός μας - τα κέρδη τους».Του Νίκου Μπογιόπουλου.


Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.



Αυξήσεις μέχρι και 48,7% στο οικιακό τιμολόγιο! Αυτά ζητάει η Διοίκηση της ΔΕΗ με έκθεσή της προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για τα τιμολόγια του ρεύματος που θα ισχύσουν το 2013.
«Αίτημα» που έρχεται να υποβληθεί, παρότι το 2011 οι μεσοσταθμικές αυξήσεις κατά 7,5% μεταφράστηκαν στην πραγματικότητα σε αυξήσεις που, για τα πάγια, σε ορισμένες κατηγορίες κατανάλωσης, όπως στο αγροτικό ρεύμα και στο νυχτερινό, ξεπέρασαν ακόμα και το 40%.

Metaman : μεταμαν μίλα


μεταμαν μίλα



 

-τι είναι μεταμαν;

7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ Πατησίων

Ο αγώνας των εργαζόμενων του 7ου νοσοκομείου, αλλά και των κατοίκων των γύρω περιοχών, κράτησε πάνω από ενάμιση χρόνο. Ξεκίνησε ουσιαστικά τον Φλεβάρη του 2011 με την ανακοίνωση του νομοσχεδίου για τις συγχωνεύσεις, με το οποίο τα νοσοκομεία του ΙΚΑ περνούσαν στο ΕΣΥ και υπό τη διοίκηση άλλων νοσοκομείων. Το σωματείο εκείνη την περίοδο μετρούσε μόλις λίγους μήνες λειτουργίας και συστάθηκε σε πείσμα των διοικήσεων αλλά και των ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ που προσπάθησαν από την αρχή να το υπονομεύσουν. Από την Αριστερά η μόνη συνδικαλιστική δύναμη που παρενέβαινε ήταν η Ταξική Πορεία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Π.Α.Α.Σ.)

Το νέο-τρίτο κατά σειρά- μνημόνιο άνοιξε μια νέα μαύρη σελίδα στην ιστορία του τόπου μας, κλιμακώνοντας με μεγαλύτερη σφοδρότητα την επίθεση στις κατακτήσεις και στα δικαιώματα του λαού μας. Δεν υπάρχει ανάλογης βιαιότητας πισωγύρισμα ολόκληρης χώρας και του λαού της, στη μεταπολεμική ιστορία της καπιταλιστικής Ευρώπης.
Ο λαός μας, ζει «στο πετσί του» τις καθημερινές μαζικές απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη φορομπηξία και τα χαράτσια ,την διάλυση της ασφάλισης, της πρόνοιας, της υγείας, και της παιδείας, το ξεπούλημα του πλούτου της χώρας. Η ολοκληρωτική αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος, η τεράστια διεύρυνση της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης και το σάρωμα των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, είναι σε πλήρη εξέλιξη. H χώρα μετατρέπεται σε ειδική οικονομική ζώνη. Οι ιμπεριαλιστές δανειστές καταλύουν, απροκάλυπτα τη ναρκοθετημένη εθνική κυριαρχία επιβάλλοντας ασφυκτικό διεθνή έλεγχο και επιτήρηση και υπαγορεύουν ωμά τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις. Στο όνομα της παραμονής στην Ευρωζώνη εφαρμόζεται η ασφυκτική υποταγή στα ιμπεριαλιστικά κελεύσματα. Mε το διαρκή εκβιασμό EE και ευρώ ή χάος, δραχμή και καταστροφή επιχειρείται η εξουθένωση του λαού και η εξουδετέρωση της λαϊκής αντίστασης. Το περιβόητο ευρωπαϊκό όραμα, η νέα μεγάλη ιδέα της ελληνικής μεγαλοαστικής τάξης, έγινε βρόχος και εφιάλτης.

ΕΛΕΥΣΙΝΑ
από σήμερα έκθεση με θέμα: "Αλληλεγγύη: Από τους Γερμανούς εργάτες, στους Χαλυβουργούς του Ασπρόπυργου"

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον αγώνα των Χαλυβουργών, θα ανοίξει τις πύλες της έκθεση με θέμα: "Αλληλεγγύη: Από τους Γερμανούς εργάτες, στους Χαλυβουργούς του Ασπρόπυργου."
Με αυτή την κίνηση, θέλουμε να δείξουμε το κύμα της αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε από τους Γερμανούς εργάτες προς τους Έλληνες Χαλυβουργούς, που τα Μ.Μ.Ε. και η κυβέρνησή τους συκοφαντούν τους Έλληνες ως τεμπέληδες.
Όμως οι εργαζόμενοι εκεί απέδειξαν ότι δεν πιστεύουν τίποτα απ’ όσα λέγονται εις βάρος των Ελλήνων, και η απεργία των Χαλυβουργών βοήθησε στην εξάπλωση της αλήθειας.

ΝΕ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ : Καταγγέλλει τη δράση των χρυσαυγιτών.


 ΝΕ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τη δράση της φασιστικής Χρυσής Αυγής, καταγγέλλει η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ, με αφορμή την πορεία που πραγματοποίησε ομάδα χρυσαυγιτών στην Αλεξανδρούπολη, τη νύχτα της Τετάρτης 12 Δεκέμβρη και τα εμετικά συνθήματα που φώναζαν ενάντια στη μουσουλμανική μειονότητα. Η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ καταγγέλλει:

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην εφημερίδα «6 μέρες» και τον δημοσιογράφο Δ. Χατζηνικόλα : Όσοι υπολόγιζαν και φιλοδοξούσαν να αξιοποιήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα για να διαλύσουν ή να σύρουν το ΚΚΕ στο βάραθρο της ενσωμάτωσης και της συνδιαλλαγής, για μια ακόμα φορά διαψεύστηκαν».


Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην εφημερίδα «6 μέρες»

- Κυρία Παπαρήγα, η συμπλήρωση φέτος 94 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ βρίσκει την Ελλάδα σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους της εδώ και πολλές δεκαετίες. Η κορυφαία στιγμή του κόμματος στην πολύχρονη ιστορία του ήταν η Αντίσταση στη γερμανική κατοχή. Σήμερα, με την πολιτική και οικονομική εξουσία παραδομένη στους ξένους επιτρόπους και με τη φτώχεια να εξαπλώνεται ταχύτατα, βλέπετε κάποιες ομοιότητες με εκείνη την περίοδο ως προς τις συνέπειες που υφίσταται ο ελληνικός λαός;

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 1μ.μ. πλ. Ομόνοια




Εργαζόμενες –Εργαζόμενοι,
Νέοι και νέες,
Άνεργοι και συνταξιούχοι
Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο  που οργανώνει στις 1μ.μ., στην πλατεία Ομόνοιας για να σταλεί αποφασιστικό μήνυμα σε κυβέρνηση, τρόικα και εργοδότες ότι:

  • Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε πια οι μισοί να μην έχουμε καθόλου δουλειά και οι άλλοι μισοί να δουλεύουμε από το πρωί έως το βράδυ 365 ημέρες τον χρόνο με μεροκάματα πείνας χωρίς ούτε καν τις Κυριακές, χωρίς προσωπική και οικογενειακή ζωή.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - Αυστηρότεροι αλλά ακόμα ανεπαρκείς κανόνες στη μεταφορά ζώων


Οι ευρωβουλευτές πιέζουν για αυστηρότερους κανόνες ώστε να εξασφαλίζεται η ορθή μεταχείριση των ζώων
Έκθεση που ζητά ενδυνάμωση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού ΕΚ 1/2005 που αφορά στη μεταφορά των ζώων υιοθέτησε η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 13 Δεκεμβρίου. Οι Πράσινοι καλωσόρισαν τη ψηφοφορία, εξέφρασαν όμως τη δυσαρέσκειά τους γιατί η πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών δεν υποστήριξε το ανώτατο όριο των 8 ωρών στη διάρκεια μεταφοράς, όταν πολλοί από τους συμμετέχοντες στην ψηφοφορία Ευρωβουλευτές είχαν υπογράψει πρόσφατα Γραπτή Διακήρυξη για το θέμα αυτό.

20 παιδιά έπεσαν νεκρά από σφαίρες ενός 20χρονου στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook στο Νιούτον του Κονέκτικατ.Συνολικά 27 οι νεκροί ανάμεσα τους και ο δράστης που αυτοκτόνησε. Συνεχής ενημέρωση

Τραγωδία στις Η.Π.Α με 27 νεκρούς σε δημοτικό σχολείο από επίθεση ενός 20χρονου γιου δασκάλας στο σχολείο ! Ο δράστης σκότωσε πρώτα την μητέρα του στο σπίτι τους και μετά πήγε στο σχολείο.

Τα μικρά παιδιά που διασώθηκαν από τους πυροβολισμούς οδηγούνται έξω από το σχολείο από την αστυνομία-(Photo: Shannon Hicks, AP)
 
Η επίθεση στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook, στο Νιούτον του Κονέκτικατ έχει στοιχήσει την ζωή σε 27 άτομα ,μεταξύ των οποίων 20 παιδιά.

Τα 18 από τα 20 παιδάκια πέθαναν στο σχολείο ενώ  άλλα 2 υπέκυψαν στα τραύματα τους στο νοσοκομείο λίγο μετά.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο δράστης ήταν 20 ετών ονομάζεται Adam Lanza και είναι από το  Νιου Τζέρσευ. Είχε μαζί του την ταυτότητα του 24χρονου αδελφού του Ryan με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση για το όνομα του θύτη.
Ενώ αρχικά υπήρχε πληροφορία ότι σκοτώθηκε από αστυνομικές σφαίρες, τελικά φαίνεται πως αυτοκτόνησε.

ΟΛΗ Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ :