Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. για τη συμφωνία της κυβέρνησης στο Eurogroup.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ 


Ανεξάρτητα από το πώς θα το ονομάσουν, η συμφωνία της κυβέρνησης αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά ξεκάθαρη επέκταση του μνημονίου, με αυστηρή επιτήρηση, με αξιολόγηση από τους θεσμούς (τρόικα) και κυρίως με συνέχιση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων. Η όποια αναθεώρηση του προγράμματος π.χ. χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, δεν θα γίνει για να ανακουφιστεί πραγματικά ο λαός, αλλά για να ενισχυθεί περαιτέρω η καπιταλιστική ανάκαμψη, δηλαδή η κερδοφορία του κεφαλαίου, ενώ για το λαό παραμένουν τα αντιλαϊκά μέτρα που πάρθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Η συμφωνία στο Eurogroup: Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας υποταγής


Αφού ο ελληνικός λαός έμαθε αυτές τις μέρες απέξω κι ανακατωτά μέσα από τις τηλεοράσεις όλα τα μισητά στελέχη της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας που λέγεται ΕΕ, αφού ταλαιπωρήθηκε από τις απανωτές «διαπραγματεύσεις» και τις αντιφατικές δηλώσεις διάφορων παραγόντων, αφού παρακολούθησε τις νέες μετατοπίσεις των… νέων κόκκινων γραμμών, έγινε τελικά μάρτυρας χτες το βράδυ της τελευταίας πράξης του τρέχοντος επεισοδίου, της νέας συμφωνίας της κυβέρνησης με την ΕΕ. Μια συμφωνία, που όπως κι αν βαφτιστεί:

Λαϊκή Αντίσταση - Α.Α.Σ.: Συμφωνία με τους ιμπεριαλιστές σημαίνει υποταγή!

 21.2.2015
Δημοκράτες, εργαζόμενοι, νεολαίοι,
Δέσμευση της κυβέρνησης στην αποδοχή του πλαισίου που θέτουν οι ιμπεριαλιστές Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. ήταν το αποτέλεσμα του Eurogroup της Παρασκευής 20/2, έτσι όπως αποτυπώθηκε και στη σχετική ανακοίνωση του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του, η ελληνική κυβέρνηση «έκφρασε την ισχυρή δέσμευση της για ευρύτερες και βαθύτερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» και ότι «θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σε όλους τους δανειστές της πλήρως και εγκαίρως». Για κάθε μέτρο δε που θα θέλει να πάρει θα ζητά την άδεια απ΄ τους ιμπεριαλιστές, θα το θέτει στην κρίση τους και μπορεί να χαρακτηρίζεται απ΄ αυτούς(ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) ως μη αποδεκτό και ως «μονομερής ενέργεια»!

Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Λιβαδειά : Μια νέα συμφωνία, που ανεξάρτητα πως θα την ονομάσουν, πως θα την πλασάρουν στον ελληνικό λαό, η συμφωνία αυτή αποτελεί παράταση της δανειακής σύμβασης, παράταση δηλαδή του μνημονίου.

Φίλοι και Φίλες

Απ’ ό,τι φαίνεται μια νέα συμφωνία θα υπογράψει αυτές τις ώρες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους εταίρους της.
Μια νέα συμφωνία, που ανεξάρτητα πως θα την ονομάσουν, πως θα την πλασάρουν στον ελληνικό λαό, η συμφωνία αυτή αποτελεί παράταση της δανειακής σύμβασης, παράταση δηλαδή του μνημονίου.
Όλα τ’ άλλα που ακούμε από τα κυβερνητικά στελέχη περί τέλους του μνημονίου και διαχωρισμού της δανειακής σύμβασης από το μνημόνιο, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Γιατί δανειακή σύμβαση και μνημόνιο είναι ένα και το αυτό.

Παράταση της δανειακής σύμβασης - μνημονίου συμφώνησε η συγκυβέρνηση στο Γιούρογκρουπ.

Στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για να αποφασιστεί αν θα δοθεί τελικά η παράταση της δανειακής σύμβασης - μνημονίου, υπό τη συνεχή αξιολόγηση των «θεσμών» (τρόικα), συμφώνησαν σήμερα το βράδυ συγκυβέρνηση και εταίροι στη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ, ανοίγοντας το δρόμο για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής και της αυστηρής εποπτείας.

Σκοπός της τετράμηνης παράτασης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν, συμφωνήθηκε να αρχίσουν οι διαδικασίες για την απόφαση τετράμηνης παράτασης «της Master Financial Assistance Agreement (σ.σ. δανειακής σύμβασης), η οποία υποστηρίζεται από μία σειρά δεσμεύσεων (σ.σ. μνημόνιο)». 
Η συγκυβέρνηση δεσμεύτηκε στην κατάρτιση λίστας με σειρά διαρθρωτικών μέτρων, που πρέπει να αξιολογηθεί και να κριθεί θετικά από τους «θεσμούς» (δηλαδή ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ) μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.