Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Διαχωριστικές γραμμές στον ΣΥΡΙΖΑ τραβάει ο Αλ. Αλαβάνος που οριοθέτησε ως στόχο του “Μετώπου Α-Α” τον β' γύρο των Περιφερειακών εκλογών στην Αττική

Ζαγάρας Κ.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/09/2010
    Με βολές κατά της υποψηφιότητας του Αλ. Μητρόπουλου και του ψηφοδελτίου του οποίου είναι επικεφαλής ότι αποτελεί “έναν από τους τρεις κυβερνητικούς σχηματισμούς”, ο Αλ. Αλαβάνος μίλησε χθες για το πολιτικό και οργανωτικό πλαίσιο του “Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής για την Ελεύθερη Αττική”. Παράλληλα αναφέρθηκε σε κινήσεις του “Μετώπου Α-Α” που προϊδεάζουν ακόμα και για ξεχωριστή του πορεία μετά τις εκλογές.
    Στην ανοιχτή σύσκεψη του “Μετώπου Α-Α” στην ΑΣΟΕΕ έδωσαν το “παρών” 200 περίπου άτομα και συζήτησαν για τις πολιτικές αιχμές που πρέπει να θέσει το “Μέτωπο Α-Α” στις περιφερειακές εκλογές στην Αττική. Επίσης κατέληξαν στην οργανωτική δομή που πρέπει να αποκτήσει η κίνηση (οργανωτική επιτροπή - επιτροπές περιφερειακών ενοτήτων - τοπικές επιτροπές υποστήριξης ψηφοδελτίου) και στον προγραμματισμό για την προεκλογική καμπάνια (περιοδείες - οικονομική εξόρμηση).



    Την εισήγηση στη συνέλευση έκανε ο Αλ. Αλαβάνος, ο οποίος σημείωσε ότι το εγχείρημα του “Μετώπου Α-Α” χτίζεται σε μια περίοδο “που η αριστερά παρουσιάζει ζήτηση από ένα μεγάλο μέρος των πολιτών”, για να προσθέσει ότι “πρέπει να ξαναφέρουμε την κοινωνία κοντά στις αξίες της αριστεράς”. Ο τέως πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ οριοθέτησε ως στόχο του “Μετώπου Α-Α” τον β' γύρο των Περιφερειακών εκλογών στην Αττική για να συμπληρώσει ότι “πάμε για έναν ειρηνικό Νοέμβρη του λαού”. Επίσης στάθηκε στην πολιτική συγκυρία για να τονίσει ότι “θα συγκρουστούμε με το Μνημόνιο και θα κάνουμε σαφή την εναλλακτική μας πρόταση”.
    Αναφερόμενος στον ισχυρισμό του ότι σε περίπτωση που το “Μέτωπο Α-Α” “πάρει” την Περιφέρεια, η τρόικα δεν θα μπει στα γραφεία της Αττικής, διευκρίνισε ότι “η πολιτική της τρόικας δεν θα περάσει μέσα από τη δική μας πολιτική στην Περιφέρεια”. Φέρνοντας το παράδειγμα της πόλης του Πόρτο Αλέγκρε που αποτέλεσε οδηγό για σειρά αλλαγών στη Βραζιλία, υπογράμμισε ότι “μπορεί να υπάρξει λαϊκή κυβέρνηση στην Αττική”. Ταυτόχρονα εξαπέλυσε τα βέλη του κατά του Αλ. Μητρόπουλου λέγοντας πως ο Μητρόπουλος θέλει να πείσει τον Παπαπνδρέου, τον Ραγκούση και την τρόικα να αλλάξουν πολιτική, “εμείς θέλουμε να φύγουν”.
    Τέλος ο Αλ. Αλαβάνος αναφέρθηκε στο ζήτημα της δημοκρατίας στο εσωτερικό του “Μετώπου Α-Α” και τις προσπάθειες που γίνονται να αποκτήσει σχετικές διαδικασίες, για να προδιαγράψει και την επόμενη μέρα λέγοντας πως “μέσα από διαδικασίες βάσης, το Μέτωπο μετά τις εκλογές θα πάρει σοβαρές αποφάσεις για σειρά θεμάτων, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ή οτιδήποτε άλλο”.


    Πηγή:www.avgi.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια: