Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ατέλειωτα τα θύματα αστυνομικής βίας στις Η.Π.Α.

Δεν έχουν τέλος τα θύματα της αστυνομικής, ρατσιστικής και ταξικής βίας στις ΗΠΑ. Χτες, λευκός αστυνομικός στο Ντεκάλμπ της Ατλάντα σκότωσε τον 27χρονο Αφροαμερικανό Αντονι Χιλ μόνον και μόνον επειδή ο τελευταίος, που υπέφερε από ψυχικές διαταραχές, τριγυρνούσε ολόγυμνος στο συγκρότημα πολυκατοικιών που διέμενε, χτυπώντας πόρτες και κουδούνια γειτόνων του στη 1.00 π.μ!

Στη φωτογραφία ,ο Άντονι Χιλ, ο οποίος είχε υπηρετήσει τις ένοπλες δυνάμεις των Η.Π.Α. στην αεροπορία. 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Τάιμς» της Ν. Υόρκης, ο 27χρονος Αφροαμερικανός έπεσε νεκρός από το όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης (τέιζερ) που κρατούσε ο λευκός αστυνομικός.
Ο Α. Χιλ ήταν ο τρίτος άοπλος Αφροαμερκανός που σκοτώνεται από αστυνομικό από την περασμένη Παρασκευή. Οι άλλοι δύο ήταν ένας Αφροαμερικανός καταζητούμενος - πλην άοπλος - που σκοτώθηκε στο Ντένβερ από αστυνομικούς και ο 19χρονος Τόνι Ρόμπινσον που δολοφονήθηκε από αστυνομικό στο Μάντισον του Ουισκόνσιν.

Βενεζουέλα: Έντονες αντιδράσεις για τις νέες προκλήσεις των ΗΠΑ.Στηρίζουν τον Μαδούρο Κούβα, Βολιβία και Ισημερινός.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις που έκανε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος χαρακτήρισε τη Βενεζουέλα εθνική απειλή για τις ΗΠΑ και ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων εναντίον αξιωματούχων της χώρας.

Ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο έκανε λόγο για «το πλέον επιθετικό» και «άδικο» πλήγμα εναντίον της Βενεζουέλας.
«Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε σήμερα (Δευτέρα) το πλέον επιθετικό, άδικο και επιβλαβές πλήγμα που καταφέρθηκε ποτέ εναντίον της Βενεζουέλας», επισήμανε ο ηγέτης της χώρας κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε και που μεταδόθηκε από ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δίκτυα.