Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. ΑντιΚΚΕ οχετός για να χτυπήσουν το λαό !

Με πρώτα βιολιά τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, προσπαθούν να χρεώσουν στους εργατικούς αγώνες την ευθύνη για την κρίση

Οι δήμιοι του λαού πλάι πλάι στη χθεσινή ομιλία του αντικομμουνιστή προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ. Σουλτζ. Το μίσος για το εργατικό κίνημα είναι κοινός τους τόπος και γι' αυτό επιτίθενται στο ΚΚΕ


Στην πεπατημένη της συκοφαντίας και του ψέματος κινήθηκε χτες ο Α. Σαμαράς, μιλώντας στη Βουλή, στριμωγμένος από την πολιτική κριτική του ΚΚΕ και τα αδιέξοδα της αστικής διαχείρισης. Κατηγορώντας γενικά την «αριστερά», αλλά κεντράροντας στο ΚΚΕ, ισχυρίστηκε ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι αυτό φταίει για τη σημερινή κρίση, επειδή με συνέπεια αντιπαλεύει τον καπιταλισμό και μάχεται για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης.
Οπως είπε, «μπορεί η αριστερά να μην κυβέρνησε ποτέ, αλλά άσκησε επιρροή και στήριξε καταστάσεις νοσηρές και στρεβλώσεις απίστευτες, που έχουν μεγάλη ευθύνη για εδώ που φτάσαμε.

Νίκος Χουντής προς Γιούνκερ: «Είστε άξιος εκπρόσωπος της αυταρχικής Γερμανικής Ευρώπης, του κοινωνικού και εργασιακού Μεσαίωνα». Προσπάθεια Γιούνκερ να ανασκευάσει τα περί προεκλογικού εκβιασμού και τα περί επιτρόπου για την Ελλάδα.


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που έγινε με την παρουσία του προέδρου του Eurogroup κ. Γιούνκερ, τόνισε τα εξής:

«Κύριε Γιούνκερ, σε συνέντευξή σας σε γερμανική εφημερίδα δηλώσατε ότι εάν στην Ελλάδα ενισχυθούν ακραία κόμματα σε βαθμό που το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία δεν μπορούν να φτιάξουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και αυτοί που θα κυβερνήσουν, θελήσουν να αποχωρήσουν από το πρόγραμμα σωτηρίας, θα αποχωρήσει και η Ευρώπη. Σε άλλη συνέντευξη συμπληρώσατε ότι χρειάζεται ένας Επίτροπος για την Ελλάδα.

«Λιμπερατσιόνε».Η ενημέρωση του λαού της Αριστεράς στην Ιταλία.


H «Λιμπερατσιόνε», η εφημερίδα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, αποτελεί, από τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς, το πρώτο επιφανές θύμα της προσπάθειας στραγγαλισμού της αριστερής πολιτικής και κοινωνικής δημοσιογραφίας στην Ιταλία.


Η κυβέρνηση του τεχνοκράτη Μόντι, ακολουθώντας την πολιτική του Μπερλουσκόνι, θα στερήσει από 100 περίπου εκδοτικούς και ενημερωτικούς συνεταιρισμούς, κομματικά και κοινωνικά έντυπα την πενιχρή, για τα ιταλικά δεδομένα, χρηματοδότηση των 100 εκατ. ευρώ για να μπορέσουν να λειτουργούν εκτός των μεγάλων κυκλωμάτων της διαφήμισης, που ελέγχονται από τους μεγάλους εκδοτικούς ομίλους και τα κανάλια του Καβαλιέρε. Οι εκκλήσεις στον πρόεδρο της δημοκρατίας και πρώην «υπουργό Εξωτερικών» του ΙΚΚ, Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, δεν είχαν αποτέλεσμα.

Στη Γερμανία συνταξιοδοτούν ακόμα και τους παραιτηθέντες προέδρους! Ισόβια σύνταξη 200.000 ευρώ τους δίνουν οι ανοιχτοχέρηδες Γερμανοί !


Ισόβια σύνταξη, ύψους περίπου 200.000 ευρώ ετησίως, όπως προβλέπει ο νόμος, θα λαμβάνει ο παραιτηθείς Γερμανός πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ, ανακοίνωσε σήμερα η Γερμανική Προεδρία.

Ο παραιτηθείς Γερμανός πρόεδρος θα λαμβάνει από εδώ και πέρα ισόβια σύνταξη περίπου 200.000 ευρώ ετησίως

«Έπειτα από εξέταση, η προεδρία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για την καταβολή αυτής της σύνταξης βάσει του νόμου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και διευκρινίζεται ότι «ο Πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ παραιτήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2012 για πολιτικούς λόγους». Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι στη Γερμανία οι παραιτηθέντες πρόεδροι δεν λαμβάνουν σύνταξη παρά μόνο αν παραιτήθηκαν για «πολιτικούς λόγους ή για λόγους υγείας».

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Η πλάστιγγα ή θα γείρει με την πλευρά των μονοπωλίων και της ΕΕ ή θα γείρει με την πλευρά της λαϊκής εργατικής εξουσίας και το ΚΚΕ.

Σε μαζική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη μίλησε χτες βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ





Σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με ιδιαίτερα μαζική τη συμμετοχή της νεολαίας, στο Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, μίλησε χτες βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα. Προσερχόμενη στο χώρο της συγκέντρωσης, συναντήθηκε με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο της «ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ 3Ε», που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση της πολυεθνικής να κλείσει τα εργοστάσια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, αλλά και με εκπροσώπους του σωματείου ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής».

Η ακραία γελοιότητα της ακρότατης προστυχιάς.Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ.


Την Κυριακή 26/2/2012 δημοσιεύτηκε στο «Βήμα» κείμενο, κάτι μεταξύ ρεπορτάζ και άρθρου, υπό τον εξής τίτλο:

«Η συνάντηση των άκρων».
Κατά καιρούς στον Τύπο βλέπουν το φως δημοσιεύματα που βρίθουν γελοιότητας και ανοησίας.
Το συγκεκριμένο είναι κάτι «περισσότερο»: Αποτελεί μνημείο
πολιτικής προστυχιάς,
ιστορικής αμορφωσιάς,
εκδοτικοδημοσιογραφικής σήψης και
αναγωγής της βλακείας σε «ατομικό όπλο» του ιδεολογικού τραμπουκισμού.

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δ.Παπαδημούλη στο ραδιόφωνο της «ΝΕΤ» (Τ. Σαραντής - Π. Τσούτσιας) για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.


Δ. Παπαδημούλης: «Η θεωρία «εγώ σας κυβέρνησα, εγώ έφτιαξα αυτή την οικονομία, αυτό το κράτος, αυτή τη διαφθορά αλλά για όλα φταίει η αριστερά που με παρέσυρε» δεν πείθει ούτε τα μικρά παιδιά!»

Για την επίθεση που εξαπέλυσαν στην αριστερά Σαμαράς και Βενιζέλος
Είναι παράδοξο αν όχι υποκριτικό, αυτοί που κυβέρνησαν εναλλάξ τη χώρα για χρόνια και την έφεραν σ’ αυτά τα χάλια, να ισχυρίζονται ότι δε φταίνε αυτοί αλλά φταίει η αριστερά που τους παρέσυρε.
Δηλαδή για το μεγάλο σπάταλο, αναποτελεσματικό κράτος, με τα έντονα στοιχεία γραφειοκρατίας και διαφθοράς φταίει η αριστερά που τους επηρεάζει ιδεολογικά; Φταίει η αριστερά που έδιναν και έπαιρναν μίζες και έδιναν δώρα σε κολλητούς;

Δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ :Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΣΣΕ.


Η συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ τροχίζει το μαχαίρι των τροικανών,

 της συγκυβέρνησης, της  ΕΕ, του ΔΝΤ  που θα πετσοκόψει τους ήδη  πενιχρούς 

μισθούς.  


 Αυτοί που μέχρι πριν λίγες μέρες  έλεγαν ότι ήταν έτοιμοι να πέσουν σαν  τον Λεωνίδα στα πεδία των μαχών σήμερα μεθοδεύουν να υπογράψουν συμβάσεις με δραστικές  μειώσεις μισθών για να προσφέρουν άλλοθι κοινωνικής συναίνεσης  στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, στο τερατώδες αντεργατικό έργο της.

Αλέξης Τσίπρας: Γι' αυτό αποχώρησε ο Καραμανλής !


Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μία ημέρα μετά την ομιλία του Α. Σαμαρά στη Βουλή, όπου επέκρινε την Αριστερά για τη στάση της και τις θέσεις που διατυπώνει. 



Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real, ο κ.Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων:

«Υπάρχει μία ιερή συμμαχία Γιούνκερ, Βενιζέλου, Σαμαρά για την αναχαίτιση της Αριστεράς. Το πρόβλημά του είναι ότι ως ηγέτης της Κεντροδεξιάς ξέρει πως πρέπει να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ. Η Αριστερά δεν κουνά σε κανέναν το δάχτυλο. Απλά ο κ. Σαμαράς είναι ζαλισμένος, γιατί βλέπει να του κουνάνε μαντίλι οι ψηφοφόροι του, που τον στήριξαν και τον πίστεψαν. Έχει κάνει περισσότερες υποχωρήσεις και από τον κ. Παπανδρέου, που ήταν πρωθυπουργός. Φανταστείτε τι θα γίνει αν είναι πρωθυπουργός». 

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ.


Σήμερα Τετάρτη

-- Στις 6 μ.μ., στο Δημαρχείο Καισαριανής, οι Κομματικές Οργανώσεις Καισαριανής διοργανώνουν συγκέντρωση με θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ». Θα μιλήσει Χρ. Μπάθας, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.
-- Στις 11:30 π.μ. περιοδεία στο ΚΤΕΟ Ζακύνθου με τον Δ. Κεφαληνό, μέλος της ΝΕ Ζακύνθου.
-- Στις 7 μ.μ. ομιλία στον Αγ. Ανδρέα Κυνουρίας με ομιλητή τον Τ. Αδάμη, μέλος της ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ.
-- Στη 1 μ.μ. περιοδεία στους εργαζόμενους του Δήμου Πύργου με τον Θ. Καραμπέτσο,μέλος της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ.

Εισήγηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην κοινή συνέντευξη Τύπου του προεδρείου του ΚΕΑ με τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας και της Γερμανικής Αριστεράς.


Κοινή Συνέντευξη Τύπου του Προεδρείου του ΚΕΑ, της Κ.Ο. του PCF και της K.O. του DieLinke πραγματοποιήθηκε σήμερα (σ.σ.χτες) στο Παρίσι. 

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων: Pierre LAURENT πρόεδρος του ΚΕΑ, Εθνικός Γραμματέας του ΚΚ Γαλλίας, Grigore PETRENCO αντιπρόεδρος ΚΕΑ, βουλευτής PCRM Μολδαβίας, Thomas HANDEL ευρωβουλευτής DIE LINKE, μέλος της GUE, Andrej HUNKO βουλευτής DIE LINKE,Thomas NORD βουλευτής DIE LINKE, Richard PITTERLE βουλευτής DIE LINKE , Roland MUZEAU βουλευτής ΚΚ Γαλλίας, πρόεδρος της Κ.Ο του Μετώπου της Αριστεράς, Jean Pierre BRARD βουλευτής του Μετώπου της Αριστεράς, Marc DOLEZ βουλευτής του Κόμματος της Αριστεράς Γαλλίας  (Parti de Gauche).
Στην εισήγησή του ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε:

Όνειρο η πρωθυπουργία Σαμαρά.Του Γιώργου Δελαστίκ.


Του Γιώργου Δελαστίκ.

Σαρκαστικά σχόλια προκάλεσαν οι αποκριάτικες δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ότι δήθεν δεν θέλει ούτε να ακούει περί μετεκλογικής συγκυβέρνησης του κόμματός του με το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο ήδη συγκυβερνά! Ισχυρίστηκε μάλιστα ο πρόεδρος της κυβερνητικής Δεξιάς ότι κάθε συζήτηση περί συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ είναι εκ του πονηρού και αποσκοπεί στο να προκαλέσει πολιτική φθορά στη ΝΔ. Προφανώς ο Α. Σαμαράς έχει την εντύπωση ότι απευθύνεται σε ηλιθίους.