Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Γαλλία: Η 94χρονη που εκδιώχθηκε από οίκο ευγηρίας ...και η «φιλανθρωπία» της γαλλικής κυβέρνησης


Αυτός είναι ο καπιταλισμός, πετάει τον κόσμο στο δρόμο

Το γύρο του κόσμου κάνει εδώ και λίγες ώρες, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις, η είδηση που έρχεται από τη Γαλλία ότι μία 94χρονη γυναίκα εκδιώχθηκε από τον ιδιωτικό οίκο ευγηρίας που ζούσε επειδή δεν είχε να πληρώσει τα έξοδα διαμονής. Το περιστατικό από μόνο του δείχνει την κατάσταση που αντιμετωπίζουν όχι μόνο οι εργαζόμενοι και η νεολαία στη Γαλλία, αλλά και οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, από τους οποίους ακόμη και στα 94 τούς ζητούν λεφτά για να μπορέσουν να ζήσουν σε ένα δωμάτιο.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κ.Κ.Ε. για τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών.

Κ.Κ.Ε.



Η αδιαλλαξία και επιμονή της κυβέρνησης στην κλιμάκωση των άγριων μέτρων, που καταδικάζουν τις εργατικές λαϊκές οικογένειες στη φτώχεια, πρέπει να πεισμώσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και να απορρίψουν τους εκβιασμούς,

Μεταγραφική περίοδος Ιανουαρίου: Το «φλερτ» Γκερέκου - ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε... γάμο.


Πυκνώνουν οι πληροφορίες, τις τελευταίες μέρες, για έναν πολιτικό «γάμο» που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις.



Η Άντζελα Γκερέκου μετά την διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ, όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι οι επαφές της με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στο τελικό στάδιο...

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Εύβοιας αύριο Τρίτη στη Χαλκίδα.


Συγκέντρωση στις 9 το πρωί στην πλατεία Αγοράς στη Χαλκίδα διοργανώνει αύριο Τρίτη 8 Γενάρη, η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία «οι βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες έχουν βάλει στόχο να μας ρημάξουν.

Το Κ.Κ.Ε. καταδικάζει την απέλαση της πρέσβειρας της Συρίας στην Ελλάδα.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κ.Κ.Ε. για την απέλαση της πρέσβειρας της Συρίας στην Ελλάδα



Το ΚΚΕ καταδικάζει την απέλαση της πρέσβειρας της Συρίας από την ελληνική κυβέρνηση. Πρόκειται για κίνηση ευθυγραμμισμένη τόσο με την στάση της ΕΕ όσο και με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για την περιοχή.
Η παραπάνω επικίνδυνη πρακτική της ελληνικής κυβέρνησης εντάσσεται στα πλαίσια της αναγνώρισης των φιλοιμπεριαλιστικών αντικαθεστωτικών δυνάμεων (όπως η Αλ Καίντα και άλλοι «εισαγόμενοι»)  ως «νόμιμο εκπρόσωπο» του συριακού λαού.

Εμβόλιο που καταπολεμά τον καρκίνο; Όχι, γιατί κοστίζει...


Δύο ερευνητές στη Σουηδία είναι πιθανόν να έχουν στα χέρια τους μία πραγματικά επαναστατική θεραπεία ενάντια στον καρκίνο σύμφωνα με δημοσίευμα του «Guardian».
                                                                      Οι 2 καθηγητές ,Magnus Essand  και Dr Justyna Leja 


Δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου της Ουψάλα ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν τον «καρκίνο του καρκίνου», αφού το εμβόλιο ουσιαστικά δεν είναι τίποτα άλλο από ένας ιός ο οποίος επιτίθεται στους όγκους.
Όμως, η θεραπεία αυτή, το ελπιδοφόρο αυτό εμβόλιο κινδυνεύει να χαθεί λόγω έλλειψης στη χρηματοδότηση, αφού δεν είναι σίγουρη η επιτυχία του, δεν είναι ακόμη πατενταρισμένο και δεν είναι βέβαιο ότι θα αποκομίσει γρήγορο κέρδος η εταιρεία που θα χρηματοδοτήσει την παρασκευή του.

ΔΤ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας για την ανάμιξη αστυνομικών σε κύκλωμα εμπορίου ναρκωτικών.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Οι αποκαλύψεις για την εκτεταμένη συμμετοχή υψηλόβαθμων αστυνομικών στελεχών, μεταξύ των οποίων και ο Δ/της της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, σε πανελλαδικό κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών, ήρθε να επιβεβαιώσει τις υποψίες της κοινής γνώμης: Ότι η δράση των κάθε είδους μαφιόζικων κυκλωμάτων στηρίζεται στην ανοχή και συμμετοχή της αστυνομίας.