Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

36o Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ, Από αύριο και για τρεις μέρες στη Θεσσαλονίκη. Στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» ανοίγει αύριο τις πύλες του το Φεστιβάλ. Κορυφώνεται το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, που θα μιλήσει ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

 

Aύριο Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη ανοίγει τις πύλες του το 36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη. Η μεγάλη γιορτή της νεολαίας πραγματοποιείται 9, 10 και 11 Σεπτέμβρη, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά». Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα κορυφωθούν το Σάββατο με την κεντρική πολιτική ομιλία από τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Προηγούμενα θα χαιρετίσει ο Θοδωρής Χιόνης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
Η ΚΝΕ καλεί τους χιλιάδες νέους και νέες με τους οποίους βρέθηκε μαζί στους αγώνες, τους νέους που ακόμα πιο εντονότερα το επόμενο διάστημα θα δεχθούν την πίεση από τις συνέπειες της κρίσης, τους νέους που προβληματίζονται και αναζητούν τη διέξοδο από τα αδιέξοδα που γεννά ο καπιταλισμός, παρά την τρομοκρατία και το φόβο που συστηματικά καλλιεργείται, να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, να συναντηθούν στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, με το ΚΚΕ και τη νεολαία του.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα του τριημέρου στη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει:
Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Ιροντίνα Κάνδραλη. Π. Θαλασσινός - Γ. Νέγκα - Σ. Χατζηευσταθίου. «Κίτρινα Ποδήλατα».

Αμερικανική αεροπορική επίθεση κατά ισλαμιστών στο Πακιστάν-18 ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν.Τα αμερικάνικα αεροσκάφη ήταν μη επανδρωμένα.

Δεκαοκτώ εξεγερμένοι σκοτώθηκαν από πυραύλους που έριξαν αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Τουλάχιστον 18 ισλαμιστές εξεγερμένοι σκοτώθηκαν σήμερα από πυραύλους που ρίχτηκαν από αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο βόρειο δυτικό τμήμα του Πακιστάν, όπου η CIA στοχεύει τακτικά τους εξεγερμένους Ταλιμπάν και την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα, ανακοινώθηκε από Πακιστανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ :Εισηγούμαι στην ΚΠΕ να αποφασίσει την στήριξη της υποψηφιότητας Αλέξη Μητρόπουλου με όλες μας τις δυνάμεις.Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΝ, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Είναι η στιγμή να μιλήσουμε ανοιχτά για τις διεργασίες και τα προβλήματα της τελευταίας περιόδου στο συμμαχικό μας σχήμα.
Για μια κατάσταση που πληγώνει και απογοητεύει βαθύτατα τον κόσμο της αριστεράς.
Και μάλιστα μέσα σε συνθήκες που η ενότητα και πορεία προς τα εμπρός είναι το μεγάλο ζητούμενο.
Επιμείναμε σταθερά και μέχρι την τελευταία στιγμή στην γραμμή της ενότητας, της σύνθεσης και της συνεννόησης μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η γραμμή αυτή δεν καρποφόρησε και δεν υπήρξε παραγωγική.
Σήμερα πρέπει να πούμε ανοιχτά για ποιόν λόγο:
Γιατί εντός σου ΣΥΡΙΖΑ εκδηλώνονται σχέδια ανταγωνιστικά προς τον Συνασπισμό. Κάτι που είναι αδιανόητο για μια πολιτική συμμαχία.

K.K.E : Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο φάρμακο

Πίσω από το προπαγανδιστικό προπέτασμα που καλλιεργεί η κυβέρνηση της μείωσης των τιμών των φαρμάκων και της περιστολής της σπατάλης, διαμορφώνεται μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση τεχνητής έλλειψης φαρμάκων, υγειονομικού υλικού για τα δημόσια νοσοκομεία, το ΙΚΑ, τις άλλες μονάδες υγείας, τους ασθενείς γενικότερα.
Σε πλήρη αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση, η πολιτική της φουσκώνει τα πανιά των φαρμακοβιομήχανων, των μεγαλεμπόρων και των επιχειρηματιών προμήθειας υγειονομικού υλικού, για να εκβιάζουν και να εξασφαλίζουν ακόμα περισσότερα κέρδη. Όπως έκανε προηγούμενα και η κυβέρνηση της ΝΔ, «ρύθμισε» την εξόφληση των μεγαλοπρομηθευτών, τη στιγμή που η ίδια κατάγγελλε ότι πουλούσαν με καπέλο 100%-600%.

Προσκλητήριο ΑΔΕΔΥ για το συλλαλητήριο της ΔΕΘ

Μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά πρέπει να είναι το συλλαλητήριο που οργανώνουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ), στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος.
Η εφαρμογή του Μνημονίου έχει οδηγήσει σε ελεύθερη πτώση το εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων, σε ανασφάλεια και ανατροπή των δικαιωμάτων τους, είπε ο κ. Παπασπύρος. Τάχθηκε υπέρ της κοινής δράσης των δημοσίων υπαλλήλων με τα υπόλοιπα κοινωνικά στρώματα, λέγοντας ότι το Μνημόνιο δεν θίγει μόνο τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.Σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Παπασπύρος κατηγόρησε την κυβέρνηση για πλήρη ανατροπή των προεκλογικών της δεσμεύσεων και είπε ότι η λύση είναι στην ανάπτυξη ή οποία δεν διατάσσεται αλλά έρχεται μέσα από την εφαρμογή ενός στρατηγικού πλάνου.

7 Σεπτέμβρη Παγκόσμια Μέρα Δράσης της ΠΣΟ - Πολύμορφες πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ συμμετέχοντας στη Διεθνή Μέρα Δράσης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) με σύνθημα «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» πραγματοποίησε τις παρακάτω δραστηριότητες:
  1. Κατάληψη των γραφείων της πολυεθνικής BP, καταγγέλλοντας τη δράση της πολυεθνικής ενάντια στους λαούς, τη μόλυνση του Κόλπου του Μεξικού και γενικότερα.
  2. Παρεμπόδιση της προγραμματισμένης για τις 2.30μ.μ αναχώρησης της επιβατικής αμαξοστοιχίας από το σταθμό Λαρίσης, καταγγέλλοντας την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
  3. Παρεμπόδιση προγραμματισμένης αναχώρησης επιβατικής αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη.

ΚΑΘΑΡΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - Για τις καταγγελίες Κον Μπεντίτ για χαριστικές εξοπλιστικές παραγγελίες

Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ


Στον απόηχο της χθεσινής συζήτησης στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου και των καταγγελιών του Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στην Πορτογαλία, οι περικοπές των δαπανών άρχισαν από τις αμυντικές δαπάνες, όπου περικόπηκαν εφέτος 4 δις ευρώ. Στην Ελλάδα, με τα 3 δις της διαφαινόμενης υστέρησης εσόδων και τα νέα μέτρα που "διαρρέονται", η Ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ότι συζήτησε πρόσφατα νέο εξοπλιστικό πακέτο από χώρες του Μηχανισμού Στήριξης, πιθανόν ως αντάλλαγμα για το Μνημόνιο και τα υψηλότοκα δάνεια που μας παρέχουν.

Ανασχηματισμός συνενόχων του Μνημόνιου ΔΝΤ-ΕΕ



Ο ανασχηματισμός είναι ομολογία πανικού της κυβέρνησης μπροστά στην ογκούμενη δυσαρέσκεια των εργαζόμενων και της νεολαίας, δυσαρέσκεια που προκαλεί η αδιάκοπη βάρβαρη επίθεση της «χούντας» κυβέρνησης- ΔΝΤ-ΕΕ. Με την αθρόα συμμετοχή στα υπουργεία προβεβλημένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τα οποία υποτίθεται ότι προχωρούσαν κατά καιρούς σε δηλώσεις «διαφοροποίησης» με την πολιτική Γ. Παπανδρέου, καταρρέουν και οι τελευταίες αυταπάτες για «εντός των τειχών» αντιπολίτευση στα αντεργατικά μέτρα. Το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» γίνεται με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο συνένοχο με τις κυβερνητικές επιθέσεις.

Βαγγέλης Πιλάλης, Ράνια Ιωσηφίδου ,υπέρ της υποψηφιότητας Αλαβάνου.Δήλωση των 2 μελών της ΚΠΕ για την υποψηφιότητα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Περιφέρεια Αττικής


Την υποψηφιότητα του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια της Αττικής θα έπρεπε να την προσδιορίζουν:
α) Οι συγκεκριμένες πολιτικές-προτάσεις που σηματοδοτούν τον απεγκλωβισμό της χώρας από το Μνημόνιο και την Τρόϊκα (Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ).
β) Η πολιτική ενότητα του ευρύτερου χώρου που έχει ταλαιπωρηθεί βάναυσα από τις  αμέτρητες ηγετικές και γραφειοκρατικές έριδες τα δύο τελευταία χρόνια 
γ)  Ο στρατηγικός και πολιτικός αναπροσανατολισμός της συμμαχίας στην κατεύθυνση του ευρύτερου λαϊκού μετώπου και των γόνιμων αντικαπιταλιστικών αιχμών 

Tάξη - πατρίδα - Έθνος. Mία αναγκαία απάντηση

Mπορεί ένας ταξικός συνδικαλιστής να λέει και να γράφει πολιτικές ανοησίες; Bεβαιότατα. Eδώ ιερά τέρατα του κομμουνιστικού και του εργατικού κινήματος (π.χ. Kάουτσκυ) ξέπεσαν στο δεξιό ή «αριστερό» οππορτουνισμό και χρειάστηκε η σιδερένια κριτική των Διεθνών για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Iδιαίτερα τώρα που η αστικοκαπιταλιστική επίθεση δεν άφησε λιθάρι στη θέση του είναι εξαιρετικά εύκολο καλοπροαίρετοι αγωνιστές να ξεπέφτουν πάνω στη βιασύνη τους στο ένα ή το άλλο λάθος. Nα διαβάζουν «μυωπικά» την πολιτική φιλολογία του εργατικού κινήματος και να υποδείχνουν έτσι και στους νεότερους ένα σφαλερό δρόμο. Στο ΠPIN (29.8.2010) δημοσιεύτηκε ένα άρθρο του Mπάμπη Συριόπουλου το οποίο αναφερόταν στο εργατικό κίνημα και παρεμπιπτόντως στην «πατρίδα». O MΣ είναι ένας τίμιος -εξ όσων γνωρίζουμε- αγωνιστής, συνδικαλιστής. Ωστόσο οι θέσεις που διατυπώνει απέχουν ελάχιστα από το έδαφος του αριστερισμού - αναρχισμού, διαβάζουν ανάποδα τον Λένιν, ο MΣ γράφει αυθαίρετα και το ΠPIN - NAP δημοσιεύει, άρα αποδέχεται την ουσία των γραφομένων. Nομίζουμε ότι επιβάλλεται, έστω και περιορισμένα, μία αποκατάσταση επομένως, εννοιών άρα και της πολιτικής ουσίας.

11 του Σεπτέμβρη- Εγκαίνια ΔΕΘ
Όλοι στους δρόμους ενάντια στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική!

Ούτε τα προσχήματα δεν επιδιώκουν να κρατήσουν! Ο Παπανδρέου και η κυβέρνηση του, έρχονται στην Θεσσαλονίκη για να εξαγγείλουν στην ουσία ένα νέο γύρο βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων. Θέλουν στην κυριολεξία να μας εξοντώσουν! Νέες αυξήσεις στην φορολογία των ειδών βασικής ανάγκης, ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις, ξερίζωμα κάθε εργατικής κατάκτησης, κάθε λαϊκού δικαιώματος, διάλυση της κρατικής εκπαίδευσης και της περίθαλψης, επέκταση της φτώχειας και της ανεργίας ταυτόχρονα με νέες παροχές δισεκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες, το κεφάλαιο και τους ξένους τοκογλύφους. Σκέφτονται να διπλασιάσουν την τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης, ήδη αύξησαν την τιμή στο νερό με απόφαση της ΕΥΑΘ και ετοιμάζουν μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και των δημόσιων συγκοινωνιών. Ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν όσο-όσο τον ΟΣΕ, την ΔΕΗ, κρατικές τράπεζες και φιλέτα της δημόσιας περιουσίας. Να πετσοκόψουν ξανά μισθούς και επιδόματα στο δημόσιο τομέα ενώ στον ιδιωτικό το πάγωμα των μισθών είναι καθαρή μείωση με τον πληθωρισμό να τρέχει, την έμμεση φορολογία να αυξάνεται και τις κοινωνικές παροχές να καταργούνται.

ΓΑΛΛΙΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: Μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις


Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι διατράνωσαν, χτες, την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο κατεδάφισης του συνταξιοδοτικού συστήματος που προωθεί η κυβέρνηση Σαρκοζί και προβλέπει αύξηση του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια και των εισφορών στα 41 χρόνια, κάτι που πρακτικά ανεβάζει το ηλικιακό όριο στα 70 και πάνω. Ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι Γάλλοι εργαζόμενοι, στο σύνολο του δημοσίου τομέα, από τα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι την Υγεία, την Παιδεία, τις υπηρεσίες, αλλά και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, απήργησαν, χτες, και μετά το μεσημέρι έδωσαν το παρόν στις περισσότερες από 200 απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώθηκαν σε ολόκληρη τη Γαλλία.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκτιμούσαν ότι οι διαδηλωτές άγγιξαν συνολικά τα 2,5 εκατομμύρια με τις συγκεντρώσεις της Μασσαλίας (200.000), του Μπορντό (100.000), της Τουλούζ (110.000), να ξεχωρίζουν στην περιφέρεια και στο Παρίσι (250.000).

Οι εργαζόμενοι να ψηφίσουν «Λαϊκή Συσπείρωση», που στηρίζει το ΚΚΕ

Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Από την χτεσινή περιοδεία



Περιοδεία σε εμπορικούς δρόμους του Παγκρατίου πραγματοποίησε χτες το απόγευμα ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Από τις συζητήσεις με εμπόρους, τους λίγους υπαλλήλους, περαστικούς (και τους ελάχιστους που είχαν μπει στα καταστήματα) αναδείχτηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν: έλλειψη χρημάτων, μειώσεις στο εισόδημα με το πετσόκομμα μισθών, επιδομάτων και συντάξεων, άγρια φορολόγηση, αυξήσεις στις τιμές, παράγοντες όλοι που τσάκισαν την έτσι κι αλλιώς «μετρημένη» έως αναιμική λαϊκή κατανάλωση, και καταδίκασαν τα μικρομάγαζα σε αναδουλειά και μαρασμό.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Αρνητική απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης υπέρ της πυρηνικής ενέργειας.

Η απόφαση της κας Μέρκελ και του γερμανικού συντηρητικού κυβερνητικού συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών – Φιλελευθέρων να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των πυρηνικών σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας, αποτελεί σοβαρή οπισθοδρόμηση στην πολιτική για το περιβάλλον και την έρευνα και την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών, καθώς το γερμανικό παράδειγμα είναι έτοιμες να το ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Βαρύ κόστος στην ιαπωνική οικονομία έχουν οι αυτοκτονίες !

Φωτογραφία:  Associated Press 



Δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια στοιχίζουν κάθε χρόνο οι αυτοκτονίες στην ιαπωνική οικονομία αποκάλυψε η κυβέρνηση της χώρας που έδωσε για πρώτη φορά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, ανέφερε η κυβέρνηση, το κόστος έφτασε το 2009 στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια και περιλαμβάνει το χαμένο εισόδημα και το κόστος θεραπείας, όπως διευκρινίστηκε.

Περισσότεροι από 32.000 Ιάπωνες έδωσαν τέλος στη ζωή τους το περασμένο έτος, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια είναι πάνω από τις 30.000 το χρόνο, ένα από τα υψηλότερο ποσοστά παγκοσμίως, σημειώνει το BBC.

ΣΥΝ: Διεργασίες για την υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής

Χωρίς να υπάρξει κάποια κατάληξη διακόπηκε αργά το βράδυ η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού όπου συζητήθηκε το θέμα της υποψηφιότητας στην Περιφέρεια Αττικής.
Η συζήτηση θα συνεχιστεί αύριο, ενώ το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και γύρω στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μ-Λ ΚΚΕ : Όλοι στη διαδήλωση 11 Σεπτέμβρη στη Δ.E. Θεσσαλονίκης

Mήνυμα αντίστασης και αγώνα για την απόκρουση
και ανατροπή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής

Aποφασιστική συνέχιση τον αγώνα ενάντια στους εξοντωτικούς αντιλαϊκούς νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠAΣOK και στα νέα σαρωτικά αντιλαϊκά μέτρα που θέλει να επιβάλει με το λεγόμενο «επικαιροποιημένο μνημόνιο», για την ανατροπή της υποδουλωτικής συμφωνίας κυβέρνησης-EE-ΔNT: Mε αυτό το σύνθημα η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα διαδηλώνουν στις 11 Σεπτέμβρη μαζικά και μαχητικά έξω από τη ΔEΘ, στο συλλαλητήριο που οργανώνουν η ΓΣEE και η AΔEΔY.
Στην πολιτική συντριβής των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων για να δοθούν δεκάδες δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες και στους ξένους τοκογλύφους δανειστές που απομυζούν τον ελληνικό λαό, για να διασφαλιστούν τα κέρδη του κεφαλαίου μέσα στην μεγάλη οικονομική κρίση του καπιταλισμού, η εργατική τάξη και ο ελληνικός λαός δεν μπορούν και δεν πρέπει να υποταχθούν.

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ στα εγκαίνια της 75ης ΔΕΘ

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δέχονται «απανωτά χαστούκια» με την πολιτική της κυβέρνησης και θα εκφράσουν με ειρηνικό τρόπο την αγανάκτηση τους στο συλλαλητήριο που οργανώνουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), την ημέρα των εγκαινίων της 75ης ΔΕΘ, στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Αυτό υπογράμμισε ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μουτάφης στη σύσκεψη που έγινε στο ΕΚΘ με τη συμμετοχή προέδρων ή εκπροσώπων Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου.


Το Παρίσι διαδήλωσε για τα όρια ηλικίας - "Παρέλυσε" η Γαλλία από την απεργία

Πάνω από 270 χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στο Παρίσι κατά της μεταρρύθμισης στο συνταξιοδοτικό, σύμφωνα με το μεγάλο εργατικό συνδικάτο CGT, ενώ η αστυνομία κάνει λόγο για 80 χιλιάδες διαδηλωτές.

"Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τις συντάξεις στα 60 χρόνια, όλοι είμαστε αλληλέγγυοι, όλες οι γενιές, νέοι και γέροι", δήλωσαν οι συνδικαλιστές που βρίσκονται στην κορυφή της πορείας που ξεκίνησε στις 15:30 ώρα Ελλάδας από την πλατεία της Δημοκρατίας.

Συγκέντρωση γονέων έξω από το Υπουργείο Παιδείας

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας έκαναν γονείς από την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων, την Ομοσπονδία Γονέων περιοχών της Αθήνας και γενικότερα του λεκανοπεδίου Αττικής με κύριο αίτημα να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία όπου αρχίζουν τα μαθήματα στις 13 Σεπτεμβρίου.