Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΣΤΗΝ 76η ΔΕΘ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



  • Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου επέλεξε να είναι η γραμμή του πυρός για λογαριασμό των δυνάμεων του κεφαλαίου. Είναι πρόθυμη να εφαρμόσει ό,τι της ζητήσουν τα διεθνή και ευρωπαϊκά νεοφιλελεύθερα κέντρα
  • Βασική στρατηγική μας είναι η συγκρότηση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που θα εκφράζει τα στρώματα εκείνα που σήμερα συμπιέζονται, θα συμπυκνώνει το σύνολο, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων που μάχονται τη λαίλαπα του μνημονίου και θα εκφράζει την πλειοψηφία του λαού
  • 5 ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ 
  • Η Ε.Ε, με ηγεσίες πολύ κατώτερες των περιστάσεων και δέσμιες των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων και πολιτικών, όχι μόνο αδυνατεί να παίξει ρόλο μιας δύναμης σταθερότητας, αλλά βυθίζει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες στην κρίση

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΧΑΡΑΤΣΙ !



Από το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ

  • ΚΚΕ: Στο νέο φορολογικό αντιλαϊκό «ντου» κυβέρνησης - τρόικας η απάντηση του λαού πρέπει να είναι: Τέλος οι θυσίες μας για την κρίση, την Ευρωζώνη και την ΕΕ. Λαϊκή αντεπίθεση για να εμποδιστεί, να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική.
  • ΠΑΜΕ: Να οργανωθεί η αλληλεγγύη στους ανέργους, στις οικογένειες, στους μικρομαγαζάτορες που δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς, δάνεια και φόρους.
Η κυβέρνηση επιταχύνει τη λεηλασία του λαού με το νέο φοροχαράτσι για να διασφαλιστούν η συνοχή της Ευρωζώνης και τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Γραφικοί αλλά και επικίνδυνοι οι υβριστές της Δημοκρατικής Αριστεράς.



Τη Δευτέρα  12/9 η Δημοκρατική Αριστερά οργάνωσε φιλική βραδιά στην πλατεία Ναυαρίνου  με την ευκαιρία της παρουσίας του προέδρου της Φώτη Κουβέλη στη ΔΕΘ. Μπροστά σε πλήθος φίλων εμφανίστηκε ομάδα 15 ατόμων που επιχείρησαν να προκαλέσουν επεισόδια. φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα

Όταν συνέβη το γεγονός, ο Φώτης Κουβέλης είχε ήδη μετακινηθεί προς την    ΕΡΤ 3 λόγω συνέντευξης και επέστρεψε αμέσως μετά τη λήξη της στο χώρο. Η επιχειρούμενη προσπάθεια να παρουσιάσουν  ότι «ο Κουβέλης την κοπάνησε σε χρόνο ρεκόρ» είναι αποτέλεσμα μυαλών που κατασκευάζουν μύθους για να αισθάνονται ότι πράττουν κατορθώματα. Η ψυχραιμία που επέδειξαν τα μέλη της ΔΗΜ.ΑΡ απέτρεψε τα επεισόδια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ :«Η ευρωπαϊκή κοινότητα οφείλει να γνωρίζει ότι ζει καθημερινά με την πυρηνική απειλή».



Το χθεσινό ατύχημα στη μονάδα επεξεργασίας ραδιενεργών αποβλήτων στην περιοχή Μαρκούλ της Γαλλίας, 50 μόλις χιλιόμετρα από την πασίγνωστη πόλη της Αβινιόν στην περιφέρεια Νίμ, υπενθυμίζει για μία ακόμη φορά την αλήθεια: οι πολίτες της «ισχυρής και ασφαλούς» Ευρώπης, ζουν καθημερινά, εδώ και δεκαετίες, κάτω από την πυρηνική απειλή.
Με το δράμα της Φουκουσίμα σε πλήρη εξέλιξη και την παγκόσμια κοινότητα να απαιτεί πλέον όλο και πιο έντονα την απαγκίστρωση της από την πυρηνική ενέργεια, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επιλέγουν ακόμη με κριτήριο την ασύλληπτη κερδοσκοπία της πυρηνικής βιομηχανίας και των συμμάχων τους χρηματοπιστωτικών κολοσσών.

Αποδοκιμάστηκε από "αγανακτισμένους" πολίτες ο Φώτης Κουβέλης στην Θεσσαλονίκη . Ακούστηκε το σύνθημα "έξω απ' τη Θεσσαλονίκη, του ΠΑΣΟΚ το δεκανίκι"



Αμέσως μετά τη συνέντευξή του στη Δ.Ε.Θ., ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, βγήκε για φαγητό σε ταβέρνα της πλατείας Ναυαρίνου με τους συνεργάτες του, αλλά το μενού, εκτός των πιάτων της ώρας, είχε και Αγανακτισμένους.
Μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των Αγανακτισμένων του Λευκού Πύργου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αποχώρησε άμεσα από την ταβέρνα, σε αντίθεση με τους συνεργάτες του που αρχικά χαμογελούσαν με την αντίδραση των πολιτών.
Όταν, βέβαια, ακούστηκε το σύνθημα "έξω απ' τη Θεσσαλονίκη, του ΠΑΣΟΚ το δεκανίκι", οι συνεργάτες του κυρίου Κουβέλη έδειξαν (τελικά) να εκνευρίζονται.

Το τέλος της μυθολογίας της ''Ενωμένης'' Ευρώπης.


alt
 
   Του Κώστα  Παπουλή
 
   1) Δημοκρατία:
 
    H E.E., ως σύλληψη και κατασκευή, ήταν εξ’ αρχής αντίθετη με την  Δημοκρατία. Η δημιουργία, ενός υπερεθνικού μπλοκ, τελικά στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, η κατάργηση των εθνικών κοινοβουλίων και της οικονομικής κυριαρχίας των κρατών, δολοφόνησε και την αστική δημοκρατία, όπως την γνωρίσαμε μέχρι σήμερα. Η πορεία προς τον ολοκληρωτισμό, η παράδοση της εξουσίας στις οικονομικές και πολιτικές ελίτ των ισχυρών οικονομιών και στους εκπροσώπους των τραπεζών,  η ανισότητα των εθνών, ήταν το φυσικό επακόλουθο της μεταβίβασης της  εξουσίας,  από το εθνικό πεδίο στο «υπερεθνικό».
 
 «Αν σήμερα, ο ελληνικός λαός  μπορεί να διαδηλώσει εναντίον ενός νόμου-και να τον ανατρέψει- στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά στο εθνικό του κοινοβούλιο, αύριο θα πρέπει να πάει στις Βρυξέλλες,…. κάθε έννοια αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας καταλύεται», προειδοποιούσε ο Κ. Καστοριάδης, σε διάλεξη του στην Αθήνα, από την  δεκαετία του 80. 

Αντιδράσεις Ράμσφελντ σε δημοσιεύματα των NY Times.



Ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ντόναλντ Ράμσφελντ ακύρωσε την συνδρομή του στην εφημερίδα New York Times σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως ανέφερε, μετά την δημοσίευση μιας στήλης που κατηγόρησε την τότε κυβέρνηση ότι χρησιμοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις για να αποσπάσει πολιτικά οφέλη. 



Στη στήλη, ο- τιμηθείς με βραβείο Νομπέλ- οικονομολόγος και τακτικός επιφυλλιδογράφος των Τάιμς, Πολ Κρούγκμαν, έγραψε ότι «αυτό που συνέβη μετά την 11/9... προκαλεί βαθιά ντροπή. Ψευτοήρωες όπως (ο τότε δήμαρχος της Νέας Υόρκης) Ρούντολφ Τζουλιάνι και, ναι, ο πρόεδρος Τζορτζ Ου. Μπους, έτρεξαν να εξαργυρώσουν τη φρίκη.

Ακυρώνεται η συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί – Ρομπέι.



Η συνάντηση Σαρκοζί – Μέρκελ – Ρομπέι για την ελληνική οικονομία, που είχε προγραμματιστεί στο Μέγαρο των Ηλυσίων για σήμερα το απόγευμα και σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο να οδηγήσει σε κοινό ανακοινωθέν για τη στήριξη της Ευρωζώνης ακυρώθηκε τελικά αργά το μεσημέρι.
Αιτία της ακύρωσης είναι η αδυναμία συνεννόησης σε σχέση με την καταβολή των ασφαλίστρων (CDS) που απαιτεί τη συναίνεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατόχων ομολόγων.

Επίκαιρο άρθρο από τον Ριζοσπάστη για το νέο χαράτσι:Αγώνας ενάντια στην εξαθλίωση.



Το νέο επαχθές χαράτσι στα ακίνητα που ανακοίνωσε την Κυριακή η κυβέρνηση, η απροκάλυπτη και κυνική αφαίμαξη του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Και το πικρό ποτήρι ήταν ήδη γεμάτο με μια λίστα από φόρους στους μισθούς, στο ΦΠΑ, στις ασφαλιστικές εισφορές (ΟΑΕΔ), από την «έκτακτη εισφορά εισοδήματος», το «τέλος επιτηδεύματος» κ.λπ. Είναι πλέον περιττό να απαριθμούμε τους φόρους και τις πάσης φύσεως επιβαρύνσεις που σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό της λαϊκής οικογένειας. Είναι όμως ενδεικτικό ότι, την ώρα που μειώνει τη φορολογία των κερδών, φορολογεί την κατοικία, τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής, τον ιδρώτα και το αίμα εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών, τις σκληρές στερήσεις τους, για να έχουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους.

Παράσταση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης από τον ΣΥΡΙΖΑ, από συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων) και την Επιτροπή Αλληλεγγύης «ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΓΚΟΥΛΑΦΕΡΙΤ ΟΥΝΣΑΛ».


Με τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Κανελλόπουλο, συναντήθηκαν σήμερα ο βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ  Θ. Δρίτσας ,  το μέλος  της γραμματείας του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ Α. Παπαδομιχελάκη, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αντιπροσωπείας αλληλεγγύης προς την τουρκάλα συνδικαλίστρια Γκουλαφερίτ ΟΥΝΣΑΛ, αποτελούμενη από: τον εκπρόσωπο  της ΑΔΕΔΥ κ. Ζ. Γκέρτσο, της ΟΛΜΕ κ. Π. Αντωνόπουλο, της ΔΟΕ κ. Ν. Παπασπύρου, της Εναλλακτικής Παρέμβασης δικηγόρων κ. Σαραφιανό, τον Οργ. Δικαστικών Υπαλλήλων κ Π. Ιωακειμίδη και την Επιτροπή Αλληλεγγύης κ. Ερκάν  και Α. Βερναρδάκη.
Οι διάφοροι εκπρόσωποι ζήτησαν  από τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου να μην εκδοθεί  η Γκουλαφερίτ Ουνσάλ στην Γερμανία και από εκεί πιθανότατα στην Τουρκία, γιατί η εν λόγω συνδικαλίστρια διατρέχει τον κίνδυνο φυλάκισης.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ :Δε χρωστάμε δεκάρα σε κανέναν -Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία .


Ολόκληρη η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», στην Πάτρα
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», στην Πάτρα, όπου χιλιάδες νέοι και νέες, εργαζόμενοι και εργαζόμενες έδωσαν το «παρών». Το Σάββατο το βράδυ οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την κεντρική ομιλία από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Το Φεστιβάλ, που έγινε και φέτος στον όμορφο χώρο του Κάστρου, ήταν πλούσιο σε περιεχόμενο - πολιτικό, πολιτιστικό κ.ά. Τις δύο μέρες του Φεστιβάλ έγιναν συναυλίες, αφιερώματα, εκδηλώσεις, στο χώρο λειτουργούσε βιβλιοπωλείο, στέκι εργαζομένων, στέκι μαθητών, χώρος ΑΕΙ - ΤΕΙ, παιδότοπος κλπ.
Ολόκληρη η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Φεστιβάλ της Πάτρας έχει ως εξής:
«Οφείλουμε να κατανοήσουμε την ιδιαιτερότητα των συνθηκών μέσα στις οποίες καλείται η ΚΝΕ να παίξει πρωτοποριακό ρόλο στους αγώνες, στους προβληματισμούς και τις αναζητήσεις της νεολαίας.

Δραματικές συναντήσεις Παπανδρέου στη «σκιά» της χρεοκοπίας.


Με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέουσυναντάται εδώ και λίγη ώρα στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι στη συνάντηση συμμετέχει και ο Λουκάς Παπαδήμος, ενώ εσπευσμένα κλήθηκαν τραπεζίτες και επικεφαλής μεγάλων οργανισμών


Οι συναντήσεις εκτιμάται ότι συσχετίζονται με τις δραματικές εξελίξεις στο μέτωπο της ελληνικής οικονομίας και  τη στάση της Γερμανίας, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις της Μέρκελ, που ανοίγουν παράθυρο για ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα προς τον Πρωθυπουργό για τα νέα φορομπηχτικά χαράτσια.



Η επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα δυναμώνει με οδυνηρές συνέπειες για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.
Η ανεξέλεγκτη ανεργία που θα τροφοδοτηθεί και με την λεγόμενη εργασιακή εφεδρεία, τις απολύσεις στο δημόσιο.
Οι δραματικές μειώσεις των μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, που συνεχίζονται με το νέο μισθολόγιο και τη γενίκευση των επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων εργασίας θα συρρικνώσουν παραπέρα το εισόδημα των εργαζομένων και θα επιφέρουν συνολική επιδείνωση των όρων εργασίας.
Οι συνεχείς μειώσεις των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, έχουν οδηγήσει σε επέκταση των συντάξεων πείνας.

Λεφτά υπάρχουν για απόρρητες δαπάνες !Σε 6 μήνες έδωσαν 88 εκατ. ευρώ από τα μυστικά κονδύλια του Υπ.Εξ !



Aνεξήγητη παραμένει η πρεμούρα του Γιώργου Παπανδρέου να αυξήσει κατά 15 εκατ. ευρώ και "αξιοποιήσει" το σύνολο των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών με το που ανέλαβε την κυβέρνηση (και προσωπικά το Υπ.Εξ...) το 2009. Ούτε το υπουργείο ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος ένιωσαν την ανάγκη να δικαιολογήσουν την αύξηση των απορρήτων δαπανών. Σημεία των καιρών της κυβερνητικής εξουσίας...
Ωστόσο από τα έγγραφα που και σήμερα δημοσιεύει η "Αυγή" της Κυριακής προκύπτει ότι η κυβέρνηση με πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών τον Γ. Παπανδρέου τον Δεκέμβριο του 2009 αποδεικνύεται ότι ζήτησε και πήρε σχεδόν 20 εκατ. ευρώ από τις απόρρητες δαπάνες του Υπ.Εξ., ενώ αυξήθηκαν τα μυστικά κονδύλια, τα οποία το 2010 έφθασαν τα 68 εκατ. (η αρχική πίστωση ήταν μόλις 18 εκατ. ευρώ...).

Νεολαία Συνασπισμού: Η τρομοκρατία δεν μας σταματά.



Την Κυριακή 11/9, μια μέρα μετά τη πορεία στη ΔΕΘ, μέρος της αποστολής της Νεολαίας Συνασπισμού βρέθηκε για μια περίπου ώρα «όμηρος» των δυνάμεων της ομάδας ΔΙΑΣ την ώρα που περίμενε το λεωφορείο για την αναχώρησή της.  Χωρίς καμία αφορμή οι δυνάμεις καταστολής περικύκλωσαν τα 30 περίπου συγκεντρωμένα άτομα εμποδίζοντας την αναχώρησή τους από τη Θεσσαλονίκη. Στις ερωτήσεις των συγκεντρωμένων αλλά και του πλήθους που μαζεύτηκε για ποιο λόγο βρίσκονται υπό κράτηση δεν υπήρξε καμία απάντηση.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κράχτης για ανάπτυξη υπέρ του κεφαλαίου.


«Δημόσιες» τράπεζες, ανταγωνιστικές στον ιδιωτικό τομέα, ζήτησε ο Φ. Κουβέλης

Η «ανάταξη της χώρας» με καπιταλιστική εξουσία και η παραμονή στην Ευρωζώνη, είναι ο «εθνικός στόχος» που παρουσίασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε χθες στη Θεσσαλονίκη.
Οπως είπε, «επιλογή μας είναι, χωρίς αμφισημίες, η παραμονή στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ, ανεξάρτητα από τους πολιτικούς συσχετισμούς που επικρατούν σε αυτήν.

Το Βερολίνο δεν θεωρεί «ταμπού» πιθανή χρεοκοπίας της Ελλάδας.Καλομελέτα την και έρχεται...



Το Βερολίνο συμφώνησε με την θέση που εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ότι δηλαδή το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας δεν πρέπει να θεωρηθεί «ταμπού».
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι «ο Ρέσλερ εξέφρασε με δικά του λόγια τους στόχους του συνόλου της γερμανικής κυβέρνησης. Η Γερμανίδα Καγκελάριος, συμφωνεί απόλυτα με τον Υπουργό Οικονομίας».

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 16:00 μ.μ.

Η ομοσπονδία μετά τη μεγαλειώδη κινητοποίησή μας στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας σήμερα και αύριο. Συγκέντρωση θα γίνει, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου στο ΚΤΕ Μεταφορών, αύριο Τρίτη στις 4 το απόγευμα και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η ανακοίνωση του νομοσχεδίου για τα ταξί από την κυβέρνηση ξεπέρασε τα χειρότερα από τα σενάρια που κυκλοφορούσαν στα ΜΜΕ.
Αυτό που κάνει με λίγα λόγια η κυβέρνηση είναι να παίρνει τις άδειες από τους ιδιοκτήτες και με ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα να τις παραδίδει σε Ανώνυμες Εταιρίες και ΕΠΕ. Το «δέλεαρ» προς τους ιδιοκτήτες μισών ότι θα τους δοθεί δωρεάν ολόκληρη άδεια, είναι ουσιαστικά μια απάτη μιας και θέτει ως όρο τη δημιουργία εταιρείας και αναφέρεται σε έκπτωση με βάση το ποσοστό κατοχής παλιάς άδειας, και φυσικά θα πρέπει στην άδεια αυτή να αντιστοιχεί και αυτοκίνητο, το παράβολο για την άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου (5000 ευρώ) δεν θα πληρωθεί. Πέρα από το ότι θα οδηγήσει στην πολύ μεγάλη αύξηση των ταξί που θα κυκλοφορούν στους δρόμους σε μια περίοδο μεγάλης πτώσης της δουλειάς, χωρίς προοπτική αντιστροφής της κατάστασης, και με αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη μείωση του όποιου εισοδήματός μας. Και μιας και γινόταν πολύ σπέκουλα για τους οδηγούς, αυτοί κι αν χάνονται στις προϋποθέσεις!

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ: Τα κυβερνητικά και προπαγανδιστικά ψέμματα!

Όπως όλοι γνωρίζουμε η προπαγάνδα της κυβέρνησης για την παρουσίαση του νομοσχεδίου της στηρίζεται στα κακώς κείμενα του κλάδου που τα φορτώνουν στους ταξιτζήδες παρ' όλο που μοναδικός υπεύθυνος γι' αυτά είναι το κράτος. Το δεύτερο σκέλος της προπαγάνδας στηρίζεται σε διάφορα "ψεματάκια", όπως ότι οι οδηγοί ή κάποιος άνεργος θα μπορούν να προμηθευτούν σχετικά φθηνά μια άδεια, ότι οι κάτοχοι μισής παλιάς άδειας θα αποκτήσουν τσάμπα ολόκληρη, ότι οι άδειες δεν θα μεταβιβάζονται - πουλιούνται πλέον, για χρηματοδοτήσεις κ.λπ.
Διαβάζοντας το νομοσχέδιο διαπιστώνει κανείς, πέρα από το ότι χρειάζονται διευκρίνηση πολλά ζητήματα, ότι βασική προϋπόθεση για να εφαρμοστεί το οποιοδήποτε ευεγερτηκό μέτρο για τους τωρινούς κατόχους άδειας ή απλούς οδηγούς, ακόμη και το πρώτο διάστημα του 6μήνου, είναι η σύσταση εταιρείας! ΕΠΕ ή ΑΕ με οποιοδήποτε κόστος μπορεί να έχει αυτό. Οι δε ενισχύσεις αφορούν κατά πάσα πιθανότητα δάνεια με ευνοϊκούς δήθεν όρους και μετά από αποφάσεις μια σειρά συναρμόδιων υπουργείων.
'Εχουμε και λέμε λοιπόν (ακολουθούμε τη σειρά του κειμένου με τίτλο "Οι κανόνες για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ΤΑΞΙ και τη δημιουργία της αγοράς οχημάτων Ειδικής Μίσθωσης" που συνοδεύει το νόμο και παπαγαλίζουν τα ΜΜΕ):

Ρωσία: Υπέρ της ένταξης ενός παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ.Βέτο θα ασκήσουν οι Αμερικάνοι...



Η Ρωσία θα υποστηρίξει το αίτημα ένταξης ενός παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν. "Φυσικά θα ψηφίσουμε υπέρ κάθε πρότασης των Παλαιστινίων, όμως δεν θα τους πιέσουμε να (αντιδράσουν) με κάποιο τρόπο. Θα σας υποστηρίξουμε ό,τι κι αν αποφασίσετε, είναι δικής σας στρατηγική επιλογή πολιτική και διπλωματική (...) αν επιθυμείτε να ενταχθείτε στον ΟΗΕ", δήλωσε ο Τσούρκιν. 

Οι παλαιστίνιοι ηγέτες σκοπεύουν να παρουσιάσουν στις 20 Σεπτεμβρίου ένα αίτημα για ένταξη στον ΟΗΕ, όμως ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί αν θα προτιμήσουν να την περάσουν από το Συμβούλιο Ασφαλείας ή τη Γενική Συνέλευση.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.



Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι,
          Χαιρετίζουμε τον αγώνα της Ομοσπονδίας Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών για την υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ. Είναι ένας αγώνας που έρχεται σε ρήξη και σύγκρουση με ισχυρά μονοπώλια. Είναι ένας αγώνας που πηγαίνει κόντρα στη συνολική αντιλαϊκή στρατηγική που στον πυρήνα της έχει το βάθεμα της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης. Έχει πελώρια αξία αυτή η μάχη να έχει αποτελέσματα, γιατί θα αποδείξει ότι όταν οι εργαζόμενοι συσπειρώνονται γύρω από μια ταξική Ομοσπονδία, παρά τις όποιες αντικειμενικές δυσκολίες υπάρχουν, μπορεί να μπει φρένο στην επίθεση του κεφαλαίου. Κάμπτεται η ταξική αδιαλλαξία της μεγαλοεργοδοσίας.

Η Δεξιά ρίχνει λάσπη και στην Κύπρο.Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της ΚΕ ΑΚΕΛ Σταύρου Ευαγόρου επί δηλώσεων του προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αναστασιάδη.



Σε ομιλία του το Σάββατο το βράδυ 10/9/2011 στο χωριό Τρούλλοι, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Νίκος Αναστασιάδης είπε επί λέξει τα ακόλουθα: «Με απογοήτευση παρακολουθούμε κάποιους να έχουν το θράσος να παραποιούν γεγονότα, να παραποιούν έγγραφα, να ψεύδονται από πρωίας μέχρι νυκτός, ακόμα και να ισχυρίζονται πως δεν ξέρουν πού βρίσκεται το Μαρί και το Βασιλικό».
Αυτά το Σάββατο.
Σήμερα επανήλθε ο κ. Αναστασιάδης λέγοντας και πάλιν επί λέξει τα εξής: «Δεν έχω αναφέρει ποτέ ότι ο Πρόεδρος χάλκευσε έγγραφα».
Τελικά ποιόν Αναστασιάδη να πιστέψουμε αυτόν του Σαββάτου ή τον σημερινό.

Και κλάμα τα Αμερικανάκια..."Δάκρυα Κένεντι για την αποτυχία ανατροπής Κάστρο".Αποκαλυπτικό ντοκουμέντο.


Τις αντιδράσεις του συζύγου της, Τζον Κένεντι, μετά την αποτυχία της ανατροπής του κουβανού ηγέτη Φιντέλ Κάστρο, με την επιχείρηση στον Κόλπο των Χοίρων το 1961, περιγράφει η Τζάκι Κένεντι σε συνεντεύξεις της που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα. 

Όπως λέει, είδε τον σύζυγό της να κλαίει όταν επέστρεψε στο Λευκό Οίκο αφού έμαθε την αποτυχία της απόβασης. "Επέστρεψε στο δωμάτιο και άρχισε να κλαίει, με εμένα δίπλα του. Βλέπετε, έβαλε το κεφάλι του μέσα στα χέρια του και άρχισε να κλαίει", λέει η Τζάκι για το φιάσκο της απόβασης σε ακτή της Κούβας στις 17 Απριλίου του 1961. Επίσης η Τζάκι αναφέρει ότι στην κορύφωση της "Κρίσης των Πυραύλων" είχε ζητήσει από τον σύζυγό της να της επιτρέψει, όπως και στα παιδιά τους, να παραμείνουν στο πλάι του ακόμη και σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη Βραζιλία.



Στη Βραζιλία μεταβαίνει ο Νίκος Σερετάκης, μέλος του τμήματος διεθνών σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου θα συμμετέχει εκ μέρους του Κόμματος σε σεμινάριο αφιερωμένο στα 140 χρόνια της Παρισινής Κομμούνας που θα πραγματοποιηθεί στο ομοσπονδιακό πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Ζανέιρο, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού  του πανεπιστημίου.