Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΚΕΡΚΥΡΑ - Αντικομμουνιστικό ντελίριο από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. βλέποντας την άνοδο του Κ.Κ.Ε στα Νησιά του Ιονίου.

Σαν τη γάτα που προσπαθεί να σκεπάσει ό,τι προδίδει το ίχνος της, ο Χ. Μπούκας, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα, προσπάθησε με συνέντευξή του στην τοπική εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ», να σβήσει από το χάρτη τα έργα και τις ημέρες του ΠΑΣΟΚ και για να το πετύχει άρχισε να ξεστομίζει διάφορα περί ΚΚΕ που είναι συνεπές στο «σταλινικό πρότυπο», ενώ αναφερόμενος στο σοσιαλισμό που γνωρίσαμε μίλησε για «απόλυτο συγκεντρωτικό σύστημα διοίκησης από μια μικρή κλειστή κομματική νομενκλατούρα. Πρότυπο που όλοι οι λαοί των κρατών με κομμουνιστική καθοδήγηση απέρριψαν με κόστος, αίμα, διώξεις και ανθρώπινες ζωές». Κι αφού ξεμπέρδεψε έτσι φτηνά με μια ολόκληρη ιστορική περίοδο από την οποία απορρέουν ακόμα και σήμερα σημαντικότατες κατακτήσεις για την εργατική τάξη όπου γης, κατέφυγε και πάλι στη λάσπη: «Στη δεδομένη περίοδο - αποφάνθηκε - ο αγώνας του ΚΚΕ εξαντλείται στην προσπάθεια μεγιστοποίησης του ποσοστού του κόμματός του για να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 14/10, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά και Νησιών, Θοδωρής Δρίτσας θα συναντηθούν την Πέμπτη, 14/10 και ώρα 10:30, με τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά με τον συνδυασμό ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Λιμάνι Αλληλεγγύης, Οικολογίας και Ανατροπής, Νίκο Λεγάκη, στο Δημαρχείο του Πειραιά (Πλατεία Κοραή) και θα συνομιλήσουν με απλήρωτους εργαζόμενους της δημοτικής επιχείρησης ΔΕΠΑΠ (Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πειραιά). Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν σύντομη περιοδεία στην αγορά του Πειραιά. 

K.K.E: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για το εργατικό ατύχημα στην Χαλυβουργία Ελλάδας

Πάνω από 70 τόνοι καυτής λάβας έπεσαν πάνω σε τέσσερις εργάτες επειδή το συρματόσχοινο ήταν φθαρμένο με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό των δύο. Το ΚΚΕ εκφράζει την οργή του για το νέο έγκλημα, τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και στις οικογένειες  τους.
Αυτούς τους κινδύνους, αυτή την κατάσταση αντιμετωπίζει πια μεγάλο μέρος της εργατικής τάξης στους χώρους δουλειάς. Η έλλειψη μέτρων προστασίας διευρύνεται παράλληλα με την επίθεση στα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, με την αύξηση της ανεργίας. Η εργατική τάξη δεν πρέπει να ανέχεται άλλο την πολιτική που έχει ως στόχο να γίνεται όλο και πιο φθηνή η εργατική της δύναμη για να προστατευθεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των μεγαλοκαπιταλιστών.

Πρόγραμμα του Θ. Παφίλη υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» & μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ 14 - 19/10/2010


ΠΕΜΠΤΗ 14/10

10:00 - Θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη γαλακτοβιομηχανία ΔΕΛΤΑ στον Ταύρο και θα μιλήσει σε συγκέντρωση των εργαζόμενων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/10

11:00 - Θα πραγματοποιήσει περιοδεία στον ΟΑΕΔ (Εθνικής Αντιστάσεως 8, Άλιμος) και θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων. Θα συμμετέχει ο Χρήστος Κατσώτης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα. 
19:30 - Θα μιλήσει σε συγκέντρωση στα Κάτω Πετράλωνα στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης, στη συγκέντρωση θα μιλήσει και ο Νίκος Σοφιανός υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/10

ΓΑΛΛΙΑ - ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ .Κλιμάκωση της σύγκρουσης

 
Μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις, τόσο σε επίπεδο συμμετοχής στην απεργία όσο και σε επίπεδο συμμετοχής στις συγκεντρώσεις, έζησε, χτες, η Γαλλία, όπου οι εργαζόμενοι και η κυβέρνηση βρίσκονται πλέον σε ευθεία αντιπαράθεση, με τους τόνους να ανεβαίνουν κατακόρυφα. Σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ο αριθμός των συμμετεχόντων στην απεργία και στις συγκεντρώσεις αυξήθηκε από την προηγούμενη κινητοποίηση της 2ας Οκτωβρίου, κατά 25%.
Συνολικά, χτες, στους δρόμους βρέθηκαν περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια διαδηλωτές, στις τουλάχιστον 220 συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα. Την συνολική αύξηση των απεργών και των διαδηλωτών αναγκάστηκε να παραδεχτεί και το υπουργείο Εσωτερικών, αν και τα νούμερα που έδωσε ήταν, για άλλη μια φορά, σε μεγάλη απόκλιση από αυτά των συνδικάτων.
Παρόλα αυτά, ορισμένα νούμερα είναι ενδεικτικά και εντυπωσιακά. Στο Παρίσι διαδήλωσαν 330.000 εργαζόμενοι, στην Τουλούζη 140.000, στη Μασσαλία 230.000, στη Ρουέν 75.000, στη Ναντ 95.000, στη Ρεν 60.000, στη Λυόν 45.000. Η παρουσία των μαθητών και των φοιτητών σε όλες τις συγκεντρώσεις ήταν εντυπωσιακή.
Ανησυχεί η κυβέρνηση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

To EEK θεωρεί πως η απόφαση του μικτού Oρκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας για ισόβια κάθειρξη στο δολοφόνο Kορκονέα και 10ετή φυλάκιση στον συνεργό του Σαραλιώτη, είναι η ελάχιστη ποινή που θα μπορούσε να επιβληθεί στο στυγνό δολοφόνο του 15χρονου μαθητή Aλέξανδρου Γρηγορόπουλου και στο συνεργό του.


Eίναι πρώτη φορά που αστυνομικοί καταδικάζονται για δολοφονική επίθεση εναντίον πολίτη. Συνήθως ή μένουν εντελώς ασύλληπτοι και απολαμβάνουν ασυλίας, ή στα δικαστήρια «πέφτουν στα μαλακά». Στην προκειμένη περίπτωση όχι μόνο επιβλήθηκε η ποινή των ισόβιων δεσμών, αλλά και με την απόφαση του δικαστηρίου, κατά πλειοψηφία η κατηγορία αναβαθμίστηκε από «ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο» σε «ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο».

Δήλωση του βουλευτή Τάσου Κουράκη: Φασίζουσες συμπεριφορές αναδεικνύουν οι έρευνες για υποκινητές των σχολικών καταλήψεων

Μετά από πολλές καταγγελίες για έρευνες που κάνει η αστυνομία σε σχολεία που ήσαν ή τελούν υπό κατάληψη προκειμένου να κατονομάσουν οι εκπαιδευτικοί τους  υποτιθέμενους  υποκινητές αυτών των καταλήψεων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης  έκανε την εξής δήλωση:

«Μεθόδους που δεν συνάδουν με δημοκρατικές κοινωνίες εφαρμόζει η κυβέρνηση  στέλνοντας την αστυνομία να αναζητά τους υποκινητές των σχολικών καταλήψεων σε δωδεκάχρονα και δεκαπεντάχρονα παιδιά, παραβλέποντας τα δεκάδες προβλήματα υποδομών και λειτουργίας των σχολείων που απασχολούν τους μαθητές και όχι μόνον. Πρόκειται για μία επικίνδυνη μορφή αυταρχισμού που πλήττει καίρια το δημοκρατικό πνεύμα της λειτουργίας του σχολείου και επιχειρεί να ανατρέψει την σχέση των εκπαιδευτικών με τους μαθητές τους αφού καθ΄ υπόδειξη του Υπουργείου οι εκπαιδευτικοί καλούνται να καταδώσουν τους μαθητές τους στην αστυνομία.

Κλείνει η ALDI. 700 οικογένειες στο δρόμο!

Από το www.xekinima.org, ΞΕΚΙΝΗΜΑ - ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α
Συνέντευξη με εργαζόμενη στα Άλντι
 Ερ. Η Άλντι ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τα καταστήματα της στην Ελλάδα. Τι κρύβεται πίσω από αυτή την απόφαση; Οφείλεται στην πτώση των πωλήσεων λόγω της κρίσης ή υπάρχουν και άλλοι παράγοντες;

Απ: Στις 15.07.2010 ανακοινώθηκε από τη διοίκηση ότι η εταιρεία θα σταματήσει να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Στην γραπτή ανακοίνωση που μας μοιράστηκε, ανέφερε ότι απλά σταματά στην Ελλάδα και ότι θα συνεχίσει τη δραστηριότητα της στις υπόλοιπες χώρες όπου ήδη είναι εδραιωμένη και μάλιστα όπως ανέφεραν με πολύ υψηλή κερδοφορία. Στην βασική ερώτηση όλων μας για τους λόγους της αποχώρησης, η απάντηση ήταν τα υψηλά κόστη μιας και δεν μπορούσαν να αναφέρουν κάτι για τις πωλήσεις εφόσον οι τζίροι αυξάνονταν σε όλα τα καταστήματα.

Με την απάντηση όμως αυτή αμέσως μας γεννήθηκε ένα άλλο ερώτημα. Πως μια τόσο μεγάλη εταιρεία, πολυεθνική παγκόσμιας εμβέλειας, έπεσε τόσο έξω στις προβλέψεις και στους προγραμματισμούς της.

Όλοι βλέπαμε τις αλόγιστες σπατάλες που γινόταν και ειδικά στη αγοροπωλησία ακινήτων και συνάδελφοι χωρίς γνώσεις ή εμπειρία σε management διατυπώναμε τις επιφυλάξεις και τους προβληματισμούς μας:

Οι «αγιογραφίες» του «ΒΗΜΑΤΟΣ»-Άγιος Ιωάννης Δημαράς ο Ανεξάρτητος


Παπαγεωργίου Βασίλης

Για να αφιερώσει το «ΒΗΜΑ» της περασμένης Κυριακής μια ολόκληρη σελίδα για τη διαφήμιση της υποψηφιότητας του Γ. Δημαρά για την Περιφέρεια Αττικής, θα έχει σίγουρα τους λόγους του. Οι οποίοι προφανώς δεν είναι άσχετοι με τη «στράτευση» της συγκεκριμένης εφημερίδας στο πλευρό της άρχουσας τάξης και των πολιτικών της εκπροσώπων.
Η υποψηφιότητα - ανάχωμα του Γ. Δημαρά προβάλλεται απ' το «ΒΗΜΑ» σαν υποψηφιότητα που «τρομάζει την κυβέρνηση». Ποταμός οι συνειρμοί. Οπως αυτός: Οποιος θέλει με την ψήφο του σ' αυτές τις εκλογές να τιμωρήσει και να καταδικάσει την κυβέρνηση και την πολιτική της, τότε δεν έχει παρά να ψηφίσει Γ. Δημαρά... Κομψή υπόδειξη, άκομψη προσπάθεια ψηφοθηρίας απ' την εφημερίδα για λογαριασμό του εν λόγω υποψηφίου.

Το ’πες, Γιωργάκη, το’πες...O Πινόκιο υποκλίνεται στον Γιωργάκη Παπανδρέου !


Γράφει η Κουκίδα-www.topontiki.gr



Σας αναδημοσιεύουμε το άρθρο των "εγκυρότατων" Financial Times για την συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Γιωργάκης τον Δεκέμβριο (10/12/09) μετά την σύνοδο κορυφής του Γιούρογκρουπ στις Βρυξέλλες. Η είδηση δεν είναι η αναφορά του στην διαφθορά, αλλά το ότι ακόμα και τότε απέκλειε το ενδεχόμενο να προσφύγει στο ΔΝΤ και να πάρει σκληρά μέτρα. Σημειώνομε ότι η συνέντευξη δόθηκε 2 μήνες ΜΕΤΑ τις εκλογές και την αναθεώρηση του ελλείμματος στο 13%!!! 
Απολαύστε:

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ : ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΕΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

Οι τοπικές εκλογές του Νοέμβρη είναι από τα πράγματα μια συνολική πολιτική αναμέτρηση. Το σύνολο των τοπικών προβλημάτων είναι αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται και εκφράζονται με την αύξηση της ανεργίας, της φτώχειας, της όξυνσης των προβλημάτων της αγροτιάς, της μείωσης του τζίρου των μικροεπαγγελματιών, της εμπορευματοποίησης της υγείας, της παιδείας, συνολικά των κοινωνικών αγαθών. Άλλωστε στην καρδιά του «Καλλικράτη» βρίσκεται το μνημόνιο συνεργασίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Αυτό θα προωθήσουν οι δημοτικές αρχές των κομμάτων του κεφαλαίου.
Το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών να γίνει όπλο στον αγώνα του λαού. Το ψηφοδέλτιο της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ» δίνει τη δυνατότητα σε κάθε εργαζόμενο, κάθε άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, αγρότη, σε κάθε νέο και γυναίκα, κάθε λαϊκή οικογένεια να πάρει θέση, να στείλει μήνυμα καταδίκης της κυρίαρχης πολιτικής και του μνημονίου, μήνυμα αισιοδοξίας και λαϊκής αντεπίθεσης.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Aπαράδεκτη η αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης


Είναι απαράδεκτη η φετινή αύξηση της τιμής πετρελαίου θέρμανσης και τούτο ανεξάρτητα από την όποια συμφωνία των φορέων εμπορίας.

Η τιμή πώλησης, κατά 30% πάνω από την περσινή, δεν δικαιολογείται ούτε από την αύξηση του ΦΠΑ κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, ούτε από τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κωφεύει μπρος στα πραγματικά προβλήματα που συνδέονται με το κρίσιμο αυτό ζήτημα, τόσο για την επιβίωση χιλιάδων νοικοκυριών, όσο για την απώλεια μεγάλων εσόδων για το κράτος και τη συνέχιση των ευκαιριών κερδοσκοπίας.

Θερμότατη υποδοχή από τους αγρότες στον Βαγγέλη Μπούτα, υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Περιοδεία του Βαγγέλη Μπούτα στα χωριά των Φαρσάλων
Ο Β. Μπούτας
Θερμότατη ήταν η υποδοχή που βρήκε ο Β. Μπούτας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», από τους αγρότες χωριών των Φαρσάλων, στα οποία περιόδευσε την περασμένη Κυριακή. Συνοδευόμενος από τον υποψήφιο δήμαρχο Φαρσάλων, Αστ. Μολόχα, και τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Παύλο ΡιζαργιώτηΓιώργο Νικολόπουλο και Νίκο Βασιλόπουλο, επισκέφτηκε τα χωριά Σταυρός, Αγιος Γεώργιος, Κατωχώρι, Ανωχώρι, Σιτόχωρο και Βαμβακού.
Οι αγρότες που τον υποδέχονταν στις πλατείες και στα καφενεία των χωριών εκδήλωναν, με έντονο και παραστατικό τρόπο, όχι μόνο την εκτίμησή τους στο πρόσωπο ενός ακατάβλητου αγωνιστή της αγροτιάς, αλλά και την πίστη και την πεποίθησή τους ότι ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια της Θεσσαλίας μπορεί ν' αποτελέσει τη «μεγάλη έκπληξη των εκλογών». Κι έχει σημασία ότι αυτό το θέλουν και το υποστηρίζουν άνθρωποι που - όπως οι ίδιοι δηλώνουν - ανήκουν πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, αλλά πιστεύουν πως ήρθε η ώρα να τιμωρήσουν με την ψήφο τους τις κυβερνήσεις, τα κόμματα και τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους που εφαρμόζουν και στηρίζουν την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, η οποία ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες.

Μαζική η διαδήλωση ενάντια στις απολύσεις στην Αθήνα



ap4.gifΜαζική ήταν η Συγκέντρωση και διαδήλωση ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία που διοργάνωσαν οι εργαζόμενοι στα "Ελληνικά Γράμματα", ο Συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου, η επιτροπή αλληλλεγγύης στους εργαζόμενους και εργατικές συλλογικότητες, την Τρίτη 12 Οκτώβρη, στα Προπύλαια. Μετά τη συγκέντρωση, στην οποία μίλησε εκπρόσωπος της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στις εκδόσεις "Ελληνικά Γράμματα", η πορεία κατευθύνθηκε πρός το Υπουργείο Εργασίας στην οδό Πειραιώς. Τα μαζικά μπλοκ σωματείων και εργατικών συλλογικοτήτων είχαν παλμό. "Λαέ δεν φτάνει μόνο να τους βρίζεις, τα μέτρα τα αντεργατικά στο δρόμο τα τσακίζεις" φώναζαν οι πάνω από 2.000 διαδηλωτές στον κόσμο. Μετά το υπουργείο η πορεία γύρισε στα Προπύλαια. Νέο ραντεβού η μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης την ερχόμενη Τρίτη, στα Προπύλαια.

Περιφερειακή παράταξη ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Αλ. Π. Μητρόπουλος παρουσίασε  σε συνέντευξη Τύπου τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες Αττικής του συνδυασμού «Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο».
Κεντρικός Τομέας: Νίκος Βούτσης, πολιτικός μηχανικός, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ
Βόρειος Τομέας: Δημήτριος Τσουκαλάς, συνδικαλιστής, πρώην πρόεδρος της ΟΤΟΕ
Νότιος Τομέας: Ηλίας Νικολόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου, Νομαρχιακός Σύμβουλος, ΔΗΚΚΙ
Δυτικός Τομέας: Νότης Μαριάς, αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου, Νομαρχιακός Σύμβουλος, δικηγόρος Αθηνών, Δημοκρατική Συνεννόηση

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για τη δίκη Κορκονέα - Σαραλιώτη

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη δίκη Κορκονέα - Σαραλιώτη, τόνισε:
Είναι μια υπόθεση που έχει απασχολήσει την ελληνική κοινωνία και το περί δικαίου αίσθημα ικανοποιείται με την απόφαση του δικαστηρίου.
Από εκεί και πέρα θα ήμασταν ακόμα ευτυχέστεροι εάν δεν είχαν μεσολαβήσει όλες αυτές οι αλλοπρόσαλλες παρουσίες και καταθέσεις, δυστυχώς και μελών της ΕΛ.ΑΣ. Κι αυτό είναι ένα πάρα πολύ δυσάρεστο γεγονός. Και στέκομαι ιδιαίτερα στο ότι το δικαστήριο αποφάσισε να παραπέμψει προς περαιτέρω διερεύνηση ορισμένες καταθέσεις που κρίνει ότι υπέκρυπταν δόλο.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την παράταση αποπληρωμής του δανείου ΕΕ-ΔΝΤ

Ενώ η κυβέρνηση έχει ήδη καταλήξει μαζί με τους συμμάχους της, ΕΕ και ΔΝΤ, για το επόμενο ακόμα χειρότερο μνημόνιο, που η ΝΔ το γνωρίζει και συμφωνεί, προετοιμάζει το έδαφος κατασκευάζοντας δικαιολογίες. Τα περί παράτασης της αποπληρωμής που σχεδιάζονται, αυτόν το σκοπό υπηρετούν. Για να γλιτώσει ο λαός την χρεοκοπία που τον οδηγούν πρέπει να τους βάλει φρένο με την πάλη και την ψήφο του, αποδυναμώνοντας το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τα αναχώματά τους, ψηφίζοντας τώρα Λαϊκή Συσπείρωση.