Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ -Επανασύνδεση ρεύματος σε οικογένεια με συνταξιούχο ανάπηρο

Επανασυνδέθηκε η παροχή ρεύματος σε οικογένεια με συνταξιούχο ανάπηρο, ύστερα από τη δυναμική παρέμβαση που έκαναν προχτές στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στον Αγιο Δημήτριο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Το έσοδα της οικογένειας είναι λίγα, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να πληρώσει το λογαριασμό. Η σύνταξη αναπηρίας φτάνει μόλις τα 600 ευρώ, ενώ η σύζυγος είναι άνεργη και ο γιος τους είναι φαντάρος. Εφθασαν να χρωστάνε 1.800 ευρώ για ρεύμα και ενώ η ΔΕΗ δεν είχε δεχθεί να γίνει διακανονισμός όταν ο λογαριασμός ήταν στα 1.000 ευρώ.

Έρευνα της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής: Μετά από αναγωγή, Ν.Δ 27,5 %, ΠΑ.ΣΟ.Κ 25,5 %, Κ.Κ.Ε 11,6 %, ΣΥ.ΡΙΖ.Α 5,6 %,ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3,4 %.

Διαφορά 1,3% στην πρόθεση ψήφου υπέρ της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ καταγράφει έρευνα της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.


Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 16,5%, η ΝΔ 17,8%, το ΚΚΕ 7,5%, το ΛΑΟΣ 5,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,6%, η ΔΗΜΑΡ 3,1%, το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών 3,1%, η ΔΗΣΥ 2,8%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,2%. Η αδιευκρίνηστη ψήφος προσεγγίζει το 35,2%. 


Μετά από αναγωγή το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 25,5% , η ΝΔ 27,5% , το ΚΚΕ 11,6%, το ΛΑΟΣ 8,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,6%, η ΔΗΜΑΡ 4,8%, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 4,8%, η ΔΗΣΥ 4,3% και οι Οικολογοι -Πρασινοι 3,4%.

Το ξεπούλημα του ΟΤΕ συνειδητά το μεγαλύτερο οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό σκάνδαλο στην ιστορία της χώρας.

Συνέντευξη Δημ. Στρατούλη μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εκποίηση του ΟΤΕ


Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ , μιλώντας σήμερα στο ρ/σ ´BHMA FM” σχετικά με την εκποίηση του ΟΤΕ, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
-    Πώς εκτιμάτε την τιμή πώλησης του ΟΤΕ;…

Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο διαφωνεί με την πώληση και άλλου πακέτου μετοχών του ΟΤΕ που ανήκουν στο δημόσιο αλλά και εξακολουθεί να επιμένει ότι ο ΟΤΕ πρέπει να επανεθνικοποιηθεί-κοινωνικοποιηθεί. Όσον αφορά την τιμή πώλησης του 10% των μετοχών του ΟΤΕ που ανήκουν στο δημόσιο προς την Deutsche Telekom που είναι σε εξέλιξη, θα γίνει στην τιμή των 7,99 € ανά μετοχή.

Ύστερα από μαζικές αποδοκιμασίες αναγκάστηκε η Άντζελα Γκερέκου να αποχωρήσει από την εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας το βράδυ της Παρασκευής.

Συνθήματα και διαμαρτυρίες για τη στήριξη του μεσοπρόθεσμου από δεκάδες αγανακτισμένους ανάγκασαν την βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου να αποχωρήσει από την εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας το βράδυ της Παρασκευής.
Το επεισόδιο έγινε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της πρώτης ημέρας του Φεστιβάλ, στα Ανάκτορα Μιχαήλ και Γεωργίου. Δεκάδες αγανακτισμένοι μετέφεραν τη συγκέντρωσή τους από την Πλατεία Δημαρχείου στην είσοδο των Ανακτόρων, δίπλα από το αίθριο στο οποίο εκείνη την ώρα είχε ήδη ξεκινήσει η μουσική εκδήλωση. Άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και της ίδιας της βουλευτού, ως αντίδραση για τη στήριξη που παρείχε στη Βουλή στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του μνημονίου.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΕΔΡΕ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ; Επίκαιρο άρθρο από την www.iskra.gr

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΠΛΟΥ ΓΙΑ ΓΑΖΑ, ΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ!
ΠΛΗΡΗΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΑΞΟΝΑ!
Για πρώτη φορά ο κ. Παπούλιας, ως πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, επέλεξε να επισκεφθεί το Ισραήλ!
Είναι, μάλλον, προφανές γιατί ο κ. Παπούλιας, συνοδευόμενος από τρία υπουργικά στελέχη παρακαλώ, τον Στ. Λαμπρινίδη, τον Π. Γερουλάνο και τον Ι. Μανιάτη, σπεύσει να πάει Κυριακάτικα(10/7) στο Τελ Αβίβ!

Συμπλοκή πράκτορα της Αφγανικής υπηρεσίας πληροφοριών με Αμερικάνους στρατιώτες.Σκοτώθηκαν 2 Αμερικάνοι και τραυματίστηκε ένας ακόμα.Νεκρός και ο Αφγανός.

Πράκτορας της αφγανικής υπηρεσίας πληροφοριών πυροβόλησε σήμερα και σκότωσε σε ξένη βάση δυο αμερικανούς στρατιώτες του ΝΑΤΟ ενώ τραυμάτισε και έναν τρίτο, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της βόρειας επαρχίας Παντσίρ.
"Είχε πιστόλι με το οποίο πυροβόλησε και σκότωσε δυο στρατιώτες και τραυμάτισε έναν τρίτο, ο οποίος στη συνέχεια πυροβόλησε και σκότωσε τον πράκτορα", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Αλέξη τσίπρα, στον «ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» (10/7/2011, στον Γ. Μελιγκώνη).



1.    Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποκινητή των αποδοκιμασιών σε βάρος πολιτικών. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ σας αποκάλεσε “αρχιστράτηγο του μπάχαλου” και ο πρωθυπουργός υιοθέτησε τη γραμμή Καρχιμάκη και έκανε λόγο ακόμη και για “αντιδημοκρατική εκτροπή”. Τι απαντάτε, κ. πρόεδρε;
Το ΠΑΣΟΚ χάνει την σοβαρότητά του με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Η επικοινωνιακή του πολιτική έχει «παγκαλοποιηθεί» πλήρως. Προσπαθεί να αθωώσει τον εαυτό του, και να αποκρύψει ότι οι άνθρωποι που βρίσκει μπροστά του σε όλη την Ελλάδα είναι κυρίως δικοί του άνθρωποι, που το έχουν ψηφίσει. Η κυβέρνηση έχει ρίξει 3000 δακρυγόνα εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών, έχει ρίξει ξύλο σε παιδιά, ηλικιωμένους και περαστικούς, και τώρα φωνάζουν ότι είναι θύματα βίας.

"Έχουμε κρίση καπιταλισμού και όχι χρέους".Δηλώσεις της γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα , που μίλησε σήμερα στις εκδηλώσεις του 20ου διημέρου της ΚΝΕ.


"Έχουμε κρίση του κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού συστήματος, του καπιταλισμού και όχι κρίση χρέους" , δήλωσε, η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα , που μίλησε σήμερα στις εκδηλώσεις του 20ου διημέρου της ΚΝΕ, που φέτος πραγματοποιείται στο κάμπινγκ του ΕΟΤ στα Καμένα Βούρλα.

"Το χρέος είναι επακόλουθο και αν ο λαός δεν σηκώσει κεφάλι σχεδιασμένα, οργανωμένα και προσανατολισμένα, τότε και μετά από 50 χρόνια θα συνάπτονται δάνεια και θα πληρώνουμε ασήκωτα χρέη" είπε η γραμματέας του ΚΚΕ .Επίσης υπογράμμισε ότι "σε αυτό το πανέμορφο κάμπινγκ του ΕΟΤ αναδεικνύονται οι μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν στην Ελλάδα για κοινωνικό τουρισμό των νέων, των νέων ζευγαριών, είτε δωρεάν για αυτούς που έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα, είτε πολύ φθηνά για τους υπόλοιπους.

Έξω η Χίλαρι Κλίντον από την Ελλάδα! Κάλεσμα σε σύσκεψη

Οι αμερικaνοι ιμπεριαλιστeς hταν, εiναι και θα εiναι
ορκισμΕνοι εχθροi των λαΩν της περιοχΗς
Έξω η Χίλαρι Κλίντον από την Ελλάδα!
Έξω οι ιμπεριαλιστές από Ελλάδα, Τουρκία, Βαλκάνια, Κύπρο, Μέση Ανατολή!
ΠΟλεμο στον πΟλεμο των ιμπεριαλιστΩν!
Ευθεία πρόκληση απέναντι όχι μόνο στο λαό μας, αλλά και σ’ όλους τους γειτονικούς λαούς είναι η επίσκεψη του επίσημου εκπρόσωπου των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, στην περιοχή. Επίσκεψη που ουσιαστικά ισοδυναμεί με επίδειξη δύναμης και πυγμής της υπερδύναμης, πρώτα και κύρια απέναντι στον επί μήνες αγωνιζόμενο ελληνικό λαό.
Με θράσος, οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ έρχονται στην Ελλάδα για να επικυρώσουν και επιβεβαιώσουν την άμεση παρέμβαση και επέμβαση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη χώρα και στην περιοχή. Δεν διάλεξαν τυχαία οι ΗΠΑ τον Ιούλιο μήνα. Τέτοιο μήνα πριν από 37 χρόνια επιβλήθηκε στη χώρα μας το μεταπολιτευτικό καθεστώς-εγγύηση για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και του κεφαλαίου. Καθεστώς για το οποίο, με όλα τα μέσα, οι ΗΠΑ έκαναν ό,τι μπορούσαν για να στηρίζεται και να σταθεροποιείται μέσα από εκμετάλλευση, καταπίεση και καταστολή. Καθεστώς κατά το οποίο οι ΗΠΑ διατήρησαν και επέκτειναν μια σειρά στρατιωτικά και στρατηγικά ερείσματά τους, εκμεταλλευόμενες την υποτέλεια και το ραγιαδισμό που διέκρινε την ντόπια μεγαλοαστική τάξη.

Περιοδείες και εκδηλώσεις του ΚΚΕ.



Αύριο Κυριακή, 10 Ιούλη
  • Στις 10 π.μ. στον Αλιμο στα καφενεία «Βυζάντιο» (Μπιζανίου 25) και «Σούλι» (οδός Πάτμου) θα μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.
  • Στις 8 μ.μ., σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Ελληνοχώρι Εβρου, θα μιλήσει ο Δημήτρης Κρεωνάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Σε πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας (παλαιό δημαρχείο) στις 9 μ.μ. θα μιλήσει ο βουλευτής του Κόμματος Νίκος Μωραΐτης.
Τη Δευτέρα, 11 Ιούλη
  • Στις 9.30 π.μ. περιοδεία στο νοσοκομείο Παμμακάριστος με επικεφαλής τον Νίκο Παπακωνσταντίνου, βουλευτή του ΚΚΕ.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ -Υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή του λαού.Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην εφημερίδα «Metro»

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην εφημερίδα «Metro»
Συνέντευξη στην εφημερίδα «Metro» παραχώρησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακολουθούν οι απαντήσεις της Αλέκας Παπαρήγα στα ερωτήματα της συνέντευξης.
Για τα μέτρα και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης
Αυτό που ισχυρίστηκε το ΚΚΕ από την αρχή είναι ότι με το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και όσα ακολουθούν, οδηγούν το λαό σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, σε μόνιμη εξαθλίωση, ώστε να είναι ελεγχόμενη και όσο γίνεται περιορισμένη η χρεοκοπία, δηλαδή η καταστροφή των συσσωρευμένων κεφαλαίων που έχουν μεγαλοβιομήχανοι, τραπεζίτες και άλλοι μεγαλοκαπιταλιστές απ' την εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Γι' αυτό, σε αντίθεση με όλα τα άλλα κόμματα, εμείς είπαμε ότι το μνημόνιο πέτυχε τους στόχους του και τώρα φέρνουν το επόμενο για να ολοκληρώσει το έργο. Το ψέμα της κυβέρνησης είναι ότι με τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων θα βγούμε από την κρίση, θα αντιμετωπιστεί το χρέος.

Σαμπάνιες ανοίγουν στο Μπομπολέϊκο και τις πίνουν στην υγεία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου!


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ PONTIKI.GR-Της Goldfinger

Σαμπάνιες ανοίγουν στο Μπομπολέϊκο και τις πίνουν στην υγεία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου! Δικαιολογημένα αφού η πρώτη σημαντική υπογραφή που έβαλε ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος είναι κυριολεκτικά χρυσή!  Ο νέος ΥΠΕΚΑ,   υπέγραψε σήμερα την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου των Μεταλλευτικών Μεταλλουργικών Εγκαταστάσεων Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ…
Και όπως λένε στους διαδρόμους του υπουργείου μπροστά στον Παπακωνσταντίνου, ο Σουφλιάς φαντάζει οικολόγος – ακτιβιστής.
Επισημαίνεται ότι η «Ελληνικός Χρυσός» ΑΕ, είναι θυγατρική της πολυεθνικής εταιρίας European Goldfields, με έδρα τον Καναδά. Μεγαλομέτοχος στην τελευταία είναι και ο εντόπιος ομίλος «Ελλάκτωρ», συμφερόντων Μπόμπολα.

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΝ σχετικά με τις κυβερνητικές δηλώσεις για τις αποδοκιμασίες βουλευτών



Από ότι φαίνεται τόσο για την κυβέρνηση και τους βουλευτές της πλειοψηφίας, όσο και για μια μερίδα των ΜΜΕ, η ανθρώπινη ζωή αξίζει πολύ λιγότερο από την διακοπή μιας συνέντευξης ενός βουλευτή σε ένα περιφερειακό κανάλι. Ο χρόνος που έχουν απασχολήσει την δημόσια συζήτηση περιστατικά αποδοκιμασίας βουλευτών είναι αναντίστοιχος με την πραγματική ένταση του φαινομένου.

Εκεί όμως που πλέον η σύγκριση γίνεται εξοργιστική είναι σε σχέση με τα περιστατικά κρατικής βίας απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ - Στον απόηχο του ασφυκτικού διήμερου 28 & 29.6


Η οικονομία στην υγεία με την περικοπή 4000 κλινών και 300 κλινικών είναι αποτέλεσμα της "θεραπευτικής παρέμβασης" υπό την πίεση της τρόικας, με θεραπευτική αγωγή που χορηγείται σε περιπτώσεις ασθενών χωρών όπως π.χ η Αργεντινή.
Η πρωτοπόρα αυτή θεραπεία φαίνεται να προτιμάει να ακρωτηριάσει τον ασθενή που λέγεται Υγεία και Κοινωνική Ασφάλιση, παρά να τον θεραπεύσει.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Η ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ-Νέα κύματα επίθεσης έρχονται!


Νέα κύματα επίθεσης έρχονται!
Μαθαίνουμε να αντιστεκόμαστε
Να μάθουμε και να νικάμε




Μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και όσα συνόδευσαν το διήμερο 28-29 Ιούνη, διαμορφώνονται καινούργια πολιτικά δεδομένα στον τόπο, ενώ οι πολιτικές εξελίξεις που δρομολογήθηκαν μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό δεν αναμένεται ν’ ανακοπούν. Χωρίς καμία διάθεση δραματοποίησης των καταστάσεων, η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου (έστω και όπως έγινε) αποτελεί αναμφισβήτητη επιτυχία του συστήματος, που κατάφερε ν’ ανατρέψει, παραμονή της ψήφισης, το κλίμα, κυρίως μέσα στο ΠΑΣΟΚ, αναδεικνύοντας μια κυβέρνηση που μπόρεσε να περάσει τον κάβο, έστω και με αρκετό πολιτικό κόστος.

ΚΕΝΥΑ: Επίθεση αστυνομικών κατά διαδηλωτών.

TOM MARUKO|AFRICA REVIEW |
Χρήση δακρυγόνων έκανε η Αστυνομία της Κένυας για να διαλύσει εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι για να διαμαρτυρηθούν κατά των αυξήσεων των τιμών των τροφίμων (όπως καλαμποκάλευρο, ζάχαρη, ρύζι) και των καυσίμων, καθώς και την έλλειψη αραβοσίτου. Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας για να κατευθυνθούν στη συνέχεια στο προεδρικό μέγαρο ώστε να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, ωστόσο εμποδίστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατάφεραν να τους διαλύσουν.

Προβολή ταινίας πάνω στην Κομμούνα, 11/7 .


Η πινακοθήκη Γρηγοριάδη και του τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΝ μετά το αφιέρωμα στον κορυφαίο σκηνοθέτη Τ. Βερτώφ, ξανασυναντιώνται με αφορμή τα 140 χρόνια της παρισινής κομμούνας, το κίνημα των πλατειών για ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ στις 11 Ιουλίου Δευτέρα, ώρα 7:30μ.μ. στην αίθουσα  Γρηγοριάδη (Μαρίνου Αντύπα18, Νέο Ηράκλειο-πλησίον στάση ΗΣΑΠ) για την προβολή της ταινίας «Νέα Βαβυλώνα» των σκηνοθετών Κόζιντζεφ – Τράουμπεργκ(1929).

Mέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Πρόσκληση σε σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης.

Εκτελεστική Γραμματεία
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

σε σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης εργαζομένων φοιτητών-σπουδαστών, εργαζομένων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ,
διδακτικού προσωπικού όλων των βαθμίδων
Τρίτη 12 Ιουλίου 2011
Στις 11:00πμ
Αίθουσα Ομοσπονδίας Οικοδομών (Ζήνωνος 7-9)
Η Εκτελεστική Γραμματεία και η παναθηναϊκή συνάντηση των επιτροπών αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών αποφάσισε τη διοργάνωση κοινής σύσκεψης εργαζομένων, φοιτητών-σπουδαστών, εργαζομένων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, διδακτικού προσωπικού όλων των βαθμίδων.