Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ,
το μήνυμα του Νοέμβρη!

Η συμπλήρωση σαράντα χρόνων από την αντιφασιστική - αντιιμπεριαλιστική εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973, αντί να ξεμακραίνει τα μηνύματα εκείνης της ανάτασης του λαού και ειδικά της νεολαίας, τα φέρνει πιο κοντά, τα κάνει επιτακτικά επίκαιρα. Τα αιτήματα για ψωμί, παιδεία, ελευθερία και ανεξαρτησία, αναδείχνονται σε ζωτικές ανάγκες του σήμερα για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας που ζει σε συνθήκες μιας άγριας επίθεσης από τους κεφαλαιοκράτες και τους ιμπεριαλιστές. Μια επίθεση που μας έχει γυρίσει δεκαετίες πίσω, που έχει κατεδαφίσει δικαιώματα και κατακτήσεις και θέλει να μετατρέψει τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε σύγχρονους δούλους. Ο δρόμος του Νοέμβρη είναι ο δρόμος της μαζικής και μαχητικής λαϊκής αντίστασης και πάλης, είναι η άρνηση στην υποταγή και ο πλήρης διαχωρισμός με τις πολιτικές του συμβιβασμού, της συνδιαλλαγής και των κοινοβουλευτικών αυταπατών.

Θοδωρής Χιώνης : Να μην κρύβεται ο ταξικός χαρακτήρας της δικτατορία.

 Ομιλία σε εκδήλωση της ΚΝΕ στο ΤΕΙ Πειραιά για την επέτειο του Πολυτεχνείου


Σε εκδήλωση της ΚΝΕ στο ΤΕΙ Πειραιά, για την επέτειο του Πολυτεχνείου, μίλησε χτες ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της Οργάνωσης, που στάθηκε σε μια σειρά πλευρές και συμπεράσματα χρήσιμα για το σήμερα.

Η ΠΑΛΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΡΑΤΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ…

Συνάδελφοι,
Δεν ξεχνάμε…
40 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Όλα αυτά τα χρόνια το σύστημα και οι κυβερνήσεις του προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν έχει νόημα να παλεύουμε και να τιμάμε την εξέγερση. Κάνουν τα πάντα για να ξεχαστούν τα λαϊκά χαρακτηριστικά της. Δεν χάνουν την ευκαιρία να μας πουν, ότι η περίοδος της μεταπολίτευσης και η αστική δημοκρατία που ζούμε σήμερα ήταν οι πόθοι και οι στόχοι του εξεγερμένου λαού. Εκφυλίζουν το ιστορικό νόημα της ημέρας με «γιορτές και ποιηματάκια» στα σχολεία. Παρόλη όμως αυτήν την προσπάθεια του, κάθε χρόνο, αυτήν την μέρα, δεκάδες χιλιάδες νεολαίοι, αγωνιστές, λαϊκοί άνθρωποι διαδηλώνουν και τιμούν με τον καλύτερο τρόπο την εξέγερση και τους νεκρούς της. Γιατί τα χρόνια μπορεί να πέρασαν, αλλά τα βασικά αιτήματα του Πολυτεχνείου για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ παραμένουν ανάγκη για τον λαό μας.

ΠΑΜΕ : Ανακοίνωση για τα 40 χρόνια από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο

 Το ΠΑΜΕ, οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις της χώρας μας, τιμούν την κορύφωση της αντιδικτατορικής δράσης, την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 


Τιμούν εκείνον τον ηρωικό ξεσηκωμό των εργαζομένων και της νεολαίας, πρωτοστατώντας σήμερα με αυτοθυσία και σύγχρονο ηρωισμό στους ταξικούς αγώνες για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.