Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Λιβαδειά.

 Στη συνεστίαση που διοργάνωσε σήμερα Παρασκευή το βράδυ η ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 95 χρόνων του ΚΚΕ, παραβρέθηκε και μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.


Μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

«Με τα μάτια στραμμένα στις κάλπες που θα στηθούν το Μάη, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν να στερήσουν από το λαό μας τη δυνατότητα να σκεφτεί, να συζητήσει γιατί φτάσαμε ως εδώ, ποιος φταίει, αλλά κυρίως να προβληματιστεί τι πρέπει να γίνει και πώς θα τα καταφέρουμε, ποια είναι η πραγματική φιλολαϊκή διέξοδος.

ΤΟΥ ΟΥΛΙΑΝΩΦ ΤΟ ΜΕΙΔΙΑΜΑ…Του Νίκου Μπογιόπουλου.

Του Νίκου Μπογιόπουλου


Ένα ερώτημα πλανάται πάνω από τον κόσμο των 3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων που «ζουν» με 1,5 δολάρια την ημέρα. Ένα ερώτημα πλανάται  πάνω από την Ευρώπη των 120 εκατομμυρίων φτωχών και απόκληρων. Ένα ερώτημα πλανάται πάνω από την Ελλάδα της αιθαλομίχλης: «Τι να κάνουμε;»…
Στις αρχές του περασμένου αιώνα, σε άλλες (;) συνθήκες το ερώτημα είχε τεθεί και είχε απαντηθεί από τον άνθρωπο που την περασμένη Δευτέρα συμπληρώθηκαν 90 χρόνια από τον θάνατό του, στις 21 Γενάρη 1924: Τον Λένιν.
Κατ’ αρχάς τι σόι άνθρωπος, τι σόι τύπος ήταν ο Λένιν;

Ανακοίνωση του KKE για τα νέα αντεργατικά μέτρα (24 -01 -2014)

Ανακοίνωση του KKE για τα νέα αντεργατικά μέτρα


Οι προτάσεις του ΚΕΠΕ (Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών) για νέο χτύπημα στους ήδη εξευτελιστικούς μισθούς και η απόφαση του ΑΣΕ (Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας), που στρώνει το έδαφος για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αποτελούν ένα ακόμη εφιαλτικό σενάριο για τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους νέους, που σχεδιάζεται από κυβέρνηση και κεφαλαιοκράτες.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ τις επόμενες μέρες.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


-- Η ΚΟΒ Ε΄ Διαμερίσματος Πειραιά διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ - Καθημερινό όπλο για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και την ανασύνταξη του κινήματος», την Κυριακή 26/1, στις 11 π.μ., στην αίθουσα του ΚΑΠΗ του Ε΄ Διαμερίσματος Πειραιά (Καλλέργη 142). Θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, διευθυντής του «Ριζοσπάστη».

«Καταπέλτης» η Ευρωβουλή...Του Γιώργου Σαρρή.

  Του Γιώργου Σαρρή


Μια φορά κι έναν καιρό ήταν κάτι παραμυθάδες φοβεροί και τρομεροί κυριολεκτικά.

Και δεν ήταν φοβεροί και τρομεροί απλά γιατί ήταν άσοι στο παραμύθι, αλλά γιατί κυριολεκτικά έσπερναν το φόβο και τον τρόμο στο ...πέρασμά τους.

Μιλάμε για τη γνωστή ιμπεριαλιστική συμμορία της ΕΕ και των οργάνων της και το γνωστό ράβε - ξήλωνε που εδώ και κάτι χρόνια πάει κι έρχεται στην Ελλάδα που υποφέρει.

Γκάλοπ της Pulse RC δίνει προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 25,5 %.Η Ν.Δ. αποσπά μόλις το 22,5 %,η Χ.Α.το 12 %,το ΠΑ.ΣΟ.Κ 6 %,το Κ.Κ.Ε 5,5 %. Στο 1 % η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ 11,5 % είναι αναποφάσιστοι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στο σύνολο του πληθυσμού:



♦ Η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται αργά, αλλά σταθερά!

♦ Η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτο κόμμα, αν και χωρίς τη δυναμική (και τα ποσοστά) του πρόσφατου παρελθόντος.