Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Γκάλοπ της Interview : Τρίτο Κόμμα το ΚΚΕ με 5,5%.Προβάδισμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 3,1 μονάδες διαφορά από τη Ν.Δ.Εκτός βουλής ΑΝ.ΕΛΛ. και ΔΗΜ.ΑΡ.

Προβάδισμα 3,1% στον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Interview, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της τηλεόρασης «Βεργίνα TV».

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 28,3%, έναντι 25,2%, που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με ποσοστό 5,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, το ΠΟΤΑΜΙ με 4,5% και η Χρυσή Αυγή με 4,3%.
Κάτω του 2% κινούνται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,7%) και η ΔΗΜΑΡ (0,7%).

Εισηγητική ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη σύσκεψη της ΚΟ του ΚΚΕ και του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ με μαζικούς φορείς από το χώρο του αθλητισμού.

Εισηγητική ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη σύσκεψη της ΚΟ του ΚΚΕ και του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ



Οι εξελίξεις απαιτούν την άμεση λαϊκή παρέμβαση. Για να αποκρουστούν τα όποια αντιλαϊκά μέτρα, για να μην εγκλωβιστεί ο λαός ανάμεσα στους παλιούς και νέους «σωτήρες». Αν ο λαός μείνει θεατής απλός, όσων θα ξεδιπλωθούν μπροστά στα μάτια του τις επόμενες μέρες, στο τέλος αυτός είναι που θα βγει χαμένος. Με καθαρή ματιά να διαβάσουμε τις εξελίξεις και τις κινήσεις που κάνουν οι δύο πόλοι που ανταγωνίζονται για την πρωτοκαθεδρία της διαχείρισης των επιλογών της Κομισιόν, της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, των μονοπωλιακών ομίλων.

To ΠΑΜΕ καταδικάζει τη δολοφονική πολιτική του Ισραήλ.

Τη στήριξή του προς τον Παλαιστινιακό λαό εκφράζει για μια ακόμα φορά το ΠΑΜΕ, καταδικάζοντας τη δολοφονική πολιτική του Ισραήλ. 



Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού εναντίον ειρηνικής διαδήλωσης των Παλαιστινίων, που πραγματοποιούταν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η επίθεση προκάλεσε το θάνατο του Παλαιστίνιου υπουργού Ζιγάντ Αμποάγιν, ο οποίος συμμετείχε σε συμβολική δενδροφύτευση ενάντια στους εποικισμούς και το Τείχος του Ισραήλ.

Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για τη σύλληψη του Γ.Τζαμαδάνη.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την προκλητική σύλληψη του μέλους του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γιώργου Τζαμαδάνη την Τετάρτη 10 Δεκέμβρη. 



Ο Γιώργος Τζαμαδάνης, μαζί με δεκάδες πολίτες και μέλη της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας δικηγόρων, συμμετείχε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς. Για να «προστατεύσουν» τους πλειστηριασμούς και τα συμφέροντα των τραπεζών κινητοποιήθηκαν δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί των ΜΑΤ με πλήρη εξάρτιση μέσα στη δικαστική αίθουσα όπου γινόταν ο πλειστηριασμός.

Φτου Ρουβά και…βγαίνω.Γράφει ο Άρης Σκιαδόπουλος στον Ημεροδρόμο.

Άρης Σκιαδόπουλος

Όχι, ρε πούστη μου! Δεν μπορεί νάναι αυτή η πατρίδα μου! Δεν είναι δυνατόν Πολιτισμός της νάναι κάποιες «ρουβίτσες», με τρύπια τζιν κι” άναρθρες κραυγούλες. Δεν μπορεί να ορίζεται έτσι η αξία του καλλιτέχνη.
Να βραβεύεται ο Ρουβάκος με το βραβείο Κουν από μια απίθανη επιτροπή που δεν την ξέρει ούτε η μάνα της κι” αφού από την Ένωση Κριτικών αναγκάστηκαν να παραιτηθούν καθηγητές όπως ο Τσατσούλης κι” ο Πατσαλίδης.

Ανακοίνωση του KKE για τις τραγικές συνέπειες της κακοκαιρίας

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλεί το γεγονός εν έτει 2014 να χάνονται άνθρωποι εξαιτίας της κακοκαιρίας, αλλά κυρίως εξαιτίας της ανυπαρξίας υποδομών και μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας.
Έχει καταστεί μόνιμο φαινόμενο από τις πρώτες καταιγίδες του χρόνου να πλημμυρίζουν πόλεις, δρόμοι, λαϊκές κατοικίες και χώροι δουλειάς, να τίθεται σε κίνδυνο η περιουσία, αλλά ακόμα και η ζωή των λαϊκών οικογενειών και δεν μπορεί πλέον να αποτελεί δικαιολογία για τη κυβέρνηση και τις περιφέρειες, τις τοπικές αρχές, η επίκληση των «εκτάκτων καιρικών φαινομένων».

Μέγα θράσος από τους φονιάδες των λαών ! ΗΠΑ: Κυρώσεις κατά κυβερνητικών αξιωματούχων της Βενεζουέλας αναμένεται να επιβάλει η Ουάσιγκτον.

 ΗΠΑ: Κυρώσεις κατά κυβερνητικών αξιωματούχων της Βενεζουέλας αναμένεται να επιβάλει η Ουάσιγκτον. 

Με πρόσχημα την... παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, προσανατολίζεται στην επιβολή κυρώσεων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους της Βενεζουέλας για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία ότι παραβίασαν τα ανθρώπινα δικαιώματα των διαδηλωτών κατά τη διάρκεια των πολυήμερων αντικυβερνητικών συγκεντρώσεων του 2014.