Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Οι Αμερικάνοι ξαφνικά ανακάλυψαν νέο παγκόσμιο κίνδυνο ! Χίλαρι Κλίντον: «Απειλή για την παγκόσμια σταθερότητα η Υεμένη»


Ως απειλή για την περιφερειακή όσο και για την παγκόσμια σταθερότητα χαρακτήρισε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, την κατάσταση στην Υεμένη.



"Βλέπουμε παγκόσμιες επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Υεμένη και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Αλ Κάιντα στην Υεμένη να την χρησιμοποιήσει ως βάση για τρομοκρατικές επιθέσεις πολύ πέρα από την περιοχή", τόνισε η Χίλαρι Κλίντον, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον επισκεπτόμενο τις ΗΠΑ πρωθυπουργό του Κατάρ.
Όσον αφορά για την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Υεμένη, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η απόφαση για να ξανανοίξει θα ληφθεί μόλις "το επιτρέψουν οι συνθήκες".
Πηγή:www.enet.gr

Συγκέντρωση στην πρεσβεία του ΙΡΑΝ- ΑΘΗΝΑ, Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010, 18:00

Η εξέγερση στο Ιράν, μετά τις παρατυπίες στις προηγούμενες εκλογές, είχε ήδη κάνει ορατή τη μαζική αμφισβήτηση του θεοκρατικού και δικτατορικού καθεστώτος.Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες που διεκδίκησαν δικαιώματα κι ελευθερίες, αντιμετωπίστηκαν με άγρια καταστολή, βασανιστήρια, ακόμα και δολοφονίες.








Αυτές τις μέρες ξαναβρίσκονται στο δρόμο χιλιιάδες πολίτες του Ιράν, γιατί ασφυκτιούν κάτω από αυτό το καθεστώς που τούς στερεί κάθε δικαίωμα (ιδαίτερα από τις γυναίκες). Και πάλι το καθεστώς των μουλάδων αντιμετωπίζει τις συνεχιζόμενες κνητοποίήσεις με ωμή βία. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι ώρα να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους εξεγερμένους. Ο λαός του Ιράν έχει ανάγκη την αλληλεγγύη των κινημάτων, και όχι τα κροκοδείλια δάκρυα της Δύσης, η οποία συνεχίζει να τον απειλεί με πόλεμο.

- Αλληλεγγύη στην Ιρανική εξέγερση
- Να σταματήσει η σφαγή 
- Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τρίτη 5 Γενάρη, 6 μ.μ στο φάρο Ψυχικού και πορεία προς την Ιρανική πρεσβεία.


ΑΚΟΑ, Αντιεθνικιστική-Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Κόκκινο, Νεολαία ΣΥNασπισμού, ΟΚΔΕ Σπάρτακος

"Αντιτρομοκρατική παράνοια" σύμφωνα με την Κούβα τα νέα μέτρα στα αεροδρόμια των ΗΠΑ

Η Κούβα χαρακτήρισε ως "αντιτρομοκρατική παράνοια" την απόφαση των ΗΠΑ να ενισχύσουν τους ελέγχους των επιβατών στα αεροπλάνα με προορισμό τις ΗΠΑ, δέκα ημέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα ανατίναξης του αεροσκάφους που έκανε την πτήση Άμστερνταμ-Ντιτρόιτ. 

"Στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής τους παράνοιας, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας για τους ταξιδιώτες από 14 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κούβας, της Νιγηρίας, του Πακιστάν και της Υεμένης, που τις θεωρούν ύποπτες για υποστήριξη της τρομοκρατίας", γράφει η επίσημη εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος, Granma. 
Η εφημερίδα προσθέτει ότι "αυτή η απονενοημένη οδηγία", η οποία τέθηκε σε ισχύ σήμερα, "αφορά όλες τις αεροπορικές εταιρείες, αμερικανικές και μη". 
Το κομμουνιστικό νησί περιλαμβάνεται, μαζί με την Συρία, το Ιράν και το Σουδάν στον αμερικανικό κατάλογο των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία. Η Κούβα κατηγορείται κυρίως από την Ουάσιγκτον ότι προσφέρει καταφύγιο σε μέλη της βασκικής οργάνωσης ΕΤΑ.  
Η οδηγία των ΗΠΑ, δόθηκε στη δημοσιότητα δέκα ημέρες αφότου ένας νεαρός Νιγηριανός προσπάθησε να ανατινάξει την ημέρα των Χριστουγέννων ένα αεροπλάνο της Northwest Airlines που έκανε την πτήση Άμστερνταμ-Ντιτρόιτ.  
Aν και δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις από το 1961, η Κούβα και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνδέονται ωστόσο με απευθείας πτήσεις μεταξύ Αβάνας και Μαϊάμι (Φλόριντα), όπου ζει μια σημαντική κοινότητα κουβανών εξόριστων.  




Πηγή:www.nooz.gr

Ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη στο Συμβούλιο της ΕΕ- Αντίσταση στην αντικομμουνιστική εκστρατεία των Πολωνικών Αρχών




Την επιχείρηση παραχάραξης της ιστορίας με την εξίσωση του κομμουνισμού με τον φασισμό, καταγγέλλει με ερώτησή του προς το Συμβούλιο της ΕΕ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης.Πιο συγκεκριμένα, η πολωνική Βουλή αποφάσισε να απαγορεύσει με νόμο τα κομμουνιστικά σύμβολα, προσθέτοντας έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της αντικομμουνιστικής εκστρατείας που έχει ξεκινήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την εξίσωση κομμουνισμού φασισμού, που απαγορεύει οτιδήποτε θυμίζει τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στοχεύοντας κυρίως στις νέες γενιές, για να τις εγκλωβίσει στον καπιταλισμό ως δήθεν μόνη προοπτική.
Η ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ είναι η ακόλουθη:
«Νόμος είναι πλέον στην Πολωνία η απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων, καθώς με αλλαγή στον ποινικό κώδικα και την υπογραφή του Προέδρου, Λεχ Καζίνσκι, θα θεωρούνται παράνομα τα κομμουνιστικά σύμβολα. Πρόκειται για συνέχεια της αντικομμουνιστικής εκστρατείας, που εξισώνει τον κομμουνισμό με το φασισμό, επιχειρεί την παραχάραξη της Ιστορίας και απαγορεύει ό,τι θυμίζει τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, τις κατακτήσεις των λαών. Προκλητική ενέργεια με στόχο να διώξει ποινικά όσους αντιστέκονται και παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο. Η τιμωρία προβλέπει χρηματικό πρόστιμο ή έως και δυο ετών φυλάκιση. Παρόμοια μέτρα είχαν λάβει και οι Ναζί στην διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σε όλη την Ευρώπη και οι Φασιστικές δικτατορίες σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία. Με αυτά τα αντιδραστικά μέτρα παραβιάζονται θεμελιώδεις δημοκρατικές λαϊκές ελευθερίες, προσβάλλονται οι θυσίες και οι αγώνες εκατομμυρίων κομμουνιστών και εργαζόμενων που έπεσαν στη μάχη για τη συντριβή του Φασισμού- Ναζισμού.
Στα ίδια πλαίσια εντάσσεται η πρόταση του γερουσιαστή της Τσεχίας, Γιαρομίρ Στεκίνα, για απαγόρευση της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας - Μοραβίας (Τσεχίας) μετά την απαράδεκτη πρόσφατη απαγόρευση της Ένωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας, KSM .

Καταδικάζει το Συμβούλιο αυτές τις αντιδραστικές αποφάσεις της Πολωνικής κυβέρνησης, αλλά και τις διώξεις σε βάρος των κομμουνιστών στην Τσεχία και γενικότερα των εργαζομένων; »

Τρώμε τρόφιμα από κλωνοποιημένα ζώα; Ανησυχητική απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά από αποκαλύψεις στις Η.Π.Α.


Απροστάτευτος ο Ευρωπαίος καταναλωτής

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, παραδέχεται ότι δεν υπάρχει μηχανισμός που να παρακολουθεί την εισαγωγή κλωνοποιημένων τροφίμων στην ΕΕ και ότι η ανιχνευσιμότητά τους δεν μπορεί να ελεγχθεί.
Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση του Νίκου Χουντή, με αφορμή αποκαλύψεις στις ΗΠΑ ότι προϊόντα από κλωνοποιημένα ζώα έχουν διοχετευθεί στην αγορά, ζητούσε από την Επιτροπή πληροφορίες για το αν υπάρχει σε  εφαρμογή αυτή τη στιγμή σύστημα αποτελεσματικού ελέγχου και πλήρους ανιχνευσιμότητας για κλωνοποιημένα τρόφιμα. Σύμφωνα με την απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου για θέματα Υγείας και Προστασίας των Καταναλωτών, κας Βασιλείου, « εξ όσων γνωρίζει η Επιτροπή, δεν υπάρχουν σήμερα επιστημονικές μέθοδοι που να καταστούν δυνατή τη διάκριση των τροφίμων από κλωνοποιημένα ζώα από τα αντίστοιχα συμβατικά προϊόντα. Τα μέτρα ελέγχου ή οι απαιτήσεις επισήμανσης οφείλουν να βασίζονται σε συστήματα πιστοποίησης υπό τον επίσημο έλεγχο των αρμόδιων αρχών, τόσο στην ΕΕ όσο και σε τρίτες χώρες. Προς το παρόν η Επιτροπή δεν διαθέτει πληροφορίες σχετικά με το αν κάποια τρίτη χώρα έχει θεσπίσει τέτοιου είδους συστήματα», όπερ σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμμία δυνατότητα ανιχνευσιμότητας των τροφίμων από κλωνοποιημένα ζώα.
Σε δήλωσή του, ο Νίκος Χουντής τόνισε: «Η απάντηση της Commission αυξάνει τις ανησυχίες. Η χρησιμοποίηση κλωνοποιημένων ζώων για διατροφή αποτελεί μια ακόμη πηγή ανισορροπίας μεταξύ ανθρώπου και φύσης με άγνωστες επιπτώσεις μακροπρόθεσμα στην υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών αλλά και στο περιβάλλον.  Στις ΗΠΑ η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε ότι γάλα και προϊόντα κρέατος από κλωνοποιημένα ζώα είναι πιθανόν να έχουν ήδη διοχετευτεί στην αμερικανική αγορά, πράγμα που σημαίνει, εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου, ότι τέτοια τρόφιμα μπορεί να έχουν διοχετευτεί και στην ευρωπαϊκή αγορά. Να σημειωθεί επίσης, ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τάχθηκε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της απαγόρευσης τροφίμων που προέρχονται από κλωνοποιημένα ζώα, ενώ η  Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) προειδοποιεί για αβεβαιότητες στην αποτίμηση των κινδύνων από τα κλωνοποιημένα ζωικά προϊόντα».

Αφγανιστάν: 4 Αμερικανοί και ένας Βρετανός νεκροί από αυτοσχέδιες βόμβες.


Τέσσερις Αμερικανοί και ένας Βρετανός στρατιώτης είναι οι πρώτες απώλειες των διεθνών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, το 2010.

Οι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικές εκρήξεις αυτοσχέδιων βομβών στο νότιο Αφγανιστάν, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου των νατοϊκών δυνάμεων, ο οποίος δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, με το αιτιολογικό ότι πρέπει να ειδοποιηθούν πρώτα οι οικογένειές τους.

Ανώνυμη πηγή της αφγανικής αστυνομίας δήλωσε ότι η επίθεση κατά των τεσσάρων αμερικανών στρατιωτών, έγινε στο Παντζαβι, στην επαρχία Κανταχάρ. Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, μέσω εκπροσώπου τους.

Σημειώνεται ότι η βία στο Αφγανιστάν έχει φτάσει σε κορύφωση, από το 2001, όταν ανετράπη το καθεστώς των Ταλιμπάν. Από τότε έχουν σκοτωθεί πάνω από 900 Αμερικανοί.

Πηγή:www.nooz.gr

Κ.Κ.Ε:Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τους 4 νεκρούς μετανάστες


Ο τραγικός θάνατος τεσσάρων ακόμα μεταναστών έρχεται να αποδείξει ότι η μετανάστευση εξαθλιωμένων ή προσφύγων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που ενισχύει τη απάνθρωπη καταστολή στα σύνορα και στο εσωτερικό της χώρας σε βάρος των μεταναστών. Αυτή η πολιτική χρησιμεύει μόνο στον έλεγχο της εισροής ανάλογα με τις ανάγκες που έχει κατά καιρούς η πλουτοκρατία.

Συντρίμμια του πρώτου αεροπλάνου που πέταξε πάνω από την Ανταρκτική, το 1912, βρήκαν Αυστραλοί ερευνητές.

Φωτογραφία του 1912 που έδωσε στη δημοσιότητα το Mawson's Huts Foundation

Συντρίμμια του πρώτου αεροπλάνου που πέταξε πάνω από την Ανταρκτική, το 1912, βρήκαν Αυστραλοί ερευνητές.Την έρευνα για την ανεύρεση του αεροσκάφους πραγματοποιούσε επί τρία καλοκαίρια το ίδρυμα Mawson's Huts Foundation.Ανήμερα την Πρωτοχρονιά, φέτος, οι εξερευνητές βρέθηκαν εμπρός στα συντρίμμια του μονοκινητήριου αεροσκάφους τύπου Vickers, κατασκευασμένου το 1911.Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα ο γεωλόγος και εξερευνητής Ντάγκλας Μόσον ηγήθηκε δύο αποστολών στην Ανταρκτική μεταξύ 1911 και 1914. Στην πρώτη από αυτές χρησιμοποίησε το μονοκινητήριο Vickers.Στη διάρκεια της αποστολής το αεροσκάφος έπαθε ζημιά στο φτερό, αλλά ο επίμονος Μόσον το χρησιμοποίησε ως ένα είδος μηχανοκίνητου έλκηθρου για να ανοίγει δρόμο στον πάγο.Εντούτοις, σύντομα η μηχανή δεν άντεξε τις ακραίες καιρικές συνθήκες και το αεροσκάφος εγκαταλείφθηκε.Τελευταία φορά που υπήρξε αναφορά γι' αυτό, ήταν στη δεκαετία του 1970 όταν είδε το φως της δημοσιότητας μία φωτογραφία της ατράκτου του, εγκλωβισμένη μέσα στον πάγο.Το αεροπλάνο έχει άλλη μία ιδιαιτερότητα: Είναι το πρώτο της εταιρείας Vickers -ενός ονόματος θρύλου της βρετανικής μηχανολογίας, με πολυσχιδή δραστηριότητα από το 1828.Κατά την πορεία των ετών πολλές δραστηριότητες της εταιρείας αυτής έχουν εξαγοραστεί από κολοσσούς όπως η Rolls-Royce και η BAE Systems.

Πηγή:www.on.gr-Newsroom ΔΟΛ

Νέο καθεστώς ελέγχου για τους επιβάτες επτά χωρών σχεδιάζουν οι Η.Π.Α


Όλοι οι επιβάτες από Νιγηρία, Υεμένη, Πακιστάν, Κούβα, Ιράν, Σουδάν και Συρία που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ θα υφίστανται νέο καθεστώς ελέγχου από τις 4 Ιανουαρίου, αναφέρει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας Politico.

Οι επιβάτες αυτών των χωρών θα υφίστανται σωματικό έλεγχο και ενδελεχή εξέταση των χειραποσκευών τους.
Επιπλέον, σύμφωνα με τους κανόνες της Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ, θα αυξηθούν οι τυχαίοι έλεγχοι σε επιβάτες που ταξιδεύουν στην Αμερική, κυρίως στους επιβάτες που προέρχονται από αυτές τις επτά χώρες.
Κυβερνητικός αξιωματούχος χαρακτήρισε στο Politico ως «αποδεκτά» τα μέτρα, λέγοντας ότι αποτελούν σημαντική ενίσχυση της ασφάλειας της χώρας.





Πηγή:www.tovima.gr

Έτοιμη για νέα «Διαστημική Κούρσα» η Κίνα Παρά την υστέρησή της σε σχέση με την τεχνογνωσία του «ανταγωνισμού», η Κίνα φαίνεται ικανή να φτάσει και


Όταν εν έτει 2007 η Κίνα προέβη σε δοκιμή ενός πυραύλου καταστροφής δορυφόρων, η έκρηξη δεν κατέστρεψε απλά το στόχο (ένα παροπλισμένο διαστημικό όχημα) αλλά και κάθε ψευδαίσθηση περί μη επιθυμίας στρατιωτικής χρήσης του Διαστήματος από τις ένοπλες δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας.
«Θεωρώ πως οποιοσδήποτε ξέρει έστω και λίγα για τα τεκταινόμενα στο Διάστημα, και ειδικότερα την ιστορία του χώρου, μένει έκπληκτος μπροστά στα επιτεύγματα των Κινέζων μέσα σε μία τόσο μικρή περίοδο» είπε ο πτέραρχος Κέβιν Τσίλτον, επικεφαλής της Στρατηγικής Διοίκησης (Strategic Command-STRATCOM) των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ- στις αρμοδιότητες του οποίου εντάσσεται και η στρατιωτική δραστηριότητα στο Διάστημα.

Οι στρατιωτικές προοπτικές της Κίνας πέραν των συνόρων της γήινης ατμόσφαιρας είναι ένας από τους μεγάλους «πονοκεφάλους» των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Το Πεντάγωνο πιέζει για μεγαλύτερη διαφάνεια από πλευράς των Κινέζων, και στο παρελθόν έχει πρωτοστατήσει στη διοργάνωση προγραμμάτων συναντήσεων με τέτοιους σκοπούς: ο στρατηγός Ξου Καϊχού της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της Κίνας έχει συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέητς, ενώ επίσης έχει επισκεφθεί αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, στις οποίες συμπεριλαμβανόταν η STRATCOM (η οποία, σημειωτέον, είναι επιφορτισμένη με θέματα, εκτός αεροδιαστημικής φύσης, κυβερνοπολέμου και πυρηνικών όπλων).

«Η κατεύθυνση την οποία [οι Κινέζοι] θα ακολουθήσουν είναι κάτι πολύς κόσμος θα ήθελε να κατανοήσει καλύτερα» συμπλήρωσε ο Τσίλτον, ο οποίος δεν αποκάλυψε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο των συνομιλιών ανάμεσα στους Αμερικανούς και τους Κινέζους αξιωματούχους.

Κατά το Ρόμπερτ Κλιφ, αναλυτή θεμάτων κινεζικού ενδιαφέροντος του RAND, think tank διεθνούς πολιτικής, στους κύκλους των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων μαίνεται μία ιδιότυπη σύγκρουση σχετικά με το ποιοι θα είναι αυτοί οι οποίοι θα ελέγξουν το διαστημικό πρόγραμμα.

Η Κίνα στο παρελθόν έχει διαβεβαιώσει ότι οι σκοποί των διαστημικών της προσπαθειών είναι καθαρά ειρηνικοί- ωστόσο, δεν έχουν λείψει δηλώσεις που υποδεικνύουν ότι αυτό δεν είναι 100% ακριβές: χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το σχόλιο του Ξου Κουϊλιάνγκ, ανωτέρου αξιωματικού της κινεζικής πολεμικής αεροπορίας, που μίλησε για διερεύνηση των επιθετικών και αμυντικών προοπτικών που παρέχει το Διάστημα, καθώς «μόνο η ισχύς μπορεί να προστατέψει την ειρήνη».

«Δεν ξέρουμε ακόμη πολλά πράγματα για τους σκοπούς τους στο Διάστημα επειδή η Κίνα δεν ξέρει προς τα πού βαδίζει στο Διάστημα: ακόμα το διαπραγματεύονται» συμπλήρωσε ο Κλιφ.

Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι αυτό της προαναφερθείσας «διαφάνειας» :για την Κίνα, η διαφάνεια είναι «μία πολυτέλεια την οποία απολαμβάνει μία ανώτερη στρατιωτικά δύναμη».

Από κάθε άποψη πάντως, η Κίνα αντιμετωπίζει τη διαστημική δραστηριότητα ως υψίστης σημασίας για την προώθηση/ προστασία των οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών της συμφερόντων, καθώς έχει προβεί σε μεγάλο αριθμό εκτοξεύσεων τηλεπικοινωνιακών, κατασκοπευτικών και GPS δορυφόρων- εκτιμάται ότι το 2009 ο αριθμός κινεζικών εκτοξεύσεων υπερέβη τον αντίστοιχο των αμερικανικών.

Στα κινεζικά διαστημικά σχέδια περιλαμβάνονται, εκτός από μία αποστολή στη Σελήνη, και η κατασκευή ενός διαστημικού σταθμού σε τροχιά μέχρι το 2020. Επίσης, στα ανώτερα κλιμάκια των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων γίνεται λόγος για «αγώνα» βελτίωσης των αντιδιαστημικών δυνατοτήτων των Κινέζων (οι οποίες επιδείχτηκαν μέσω της επιτυχούς δοκιμής του αντιδορυφορικού πυραύλου), μέσω ερευνών σε πιο «εξωτικές» τεχνολογίες, όπως λέηζερ, όπλα μικροκυμάτων και ακτίνες σωματιδίων.

«Η Κίνα αντιμετωπίζει το θέμα της επέκτασης στο Διάστημα και των στρατιωτικών της δυνατοτήτων εκεί ως θέμα εθνικής υπερηφάνειας, και, ακριβώς όπως στην περίπτωση των πυρηνικών όπλων, μία σαφή επιβεβαίωση της θέσης της ως υπερδύναμης» αναφέρεται σε έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Πηγή:www.kathimerini.gr με πληροφορίες από το CNN