K.K.4ever.Το μπλογκ που ενώνει την βάση της κομμουνιστικής και ριζοσπαστικής αριστεράς. Με σεβασμό στη διαφορετική άποψη, τα γράφουμε όλα, χωρίς καμιά λογοκρισία. Συνεχής 24ωρη ενημέρωση για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε όλο το κόσμο. Το Κ.Κ.4ever δεν εκφράζει τις θέσεις κανενός πολιτικού κόμματος. Οι απόψεις των συντακτών μας είναι απόλυτα προσωπικές.
Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010
Οι Αμερικάνοι ξαφνικά ανακάλυψαν νέο παγκόσμιο κίνδυνο ! Χίλαρι Κλίντον: «Απειλή για την παγκόσμια σταθερότητα η Υεμένη»
Συγκέντρωση στην πρεσβεία του ΙΡΑΝ- ΑΘΗΝΑ, Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010, 18:00
- Αλληλεγγύη στην Ιρανική εξέγερση
- Να σταματήσει η σφαγή
- Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι
"Αντιτρομοκρατική παράνοια" σύμφωνα με την Κούβα τα νέα μέτρα στα αεροδρόμια των ΗΠΑ
Ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη στο Συμβούλιο της ΕΕ- Αντίσταση στην αντικομμουνιστική εκστρατεία των Πολωνικών Αρχών
Καταδικάζει το Συμβούλιο αυτές τις αντιδραστικές αποφάσεις της Πολωνικής κυβέρνησης, αλλά και τις διώξεις σε βάρος των κομμουνιστών στην Τσεχία και γενικότερα των εργαζομένων; »
Τρώμε τρόφιμα από κλωνοποιημένα ζώα; Ανησυχητική απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά από αποκαλύψεις στις Η.Π.Α.
Απροστάτευτος ο Ευρωπαίος καταναλωτής
Αφγανιστάν: 4 Αμερικανοί και ένας Βρετανός νεκροί από αυτοσχέδιες βόμβες.
Οι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικές εκρήξεις αυτοσχέδιων βομβών στο νότιο Αφγανιστάν, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου των νατοϊκών δυνάμεων, ο οποίος δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, με το αιτιολογικό ότι πρέπει να ειδοποιηθούν πρώτα οι οικογένειές τους.
Ανώνυμη πηγή της αφγανικής αστυνομίας δήλωσε ότι η επίθεση κατά των τεσσάρων αμερικανών στρατιωτών, έγινε στο Παντζαβι, στην επαρχία Κανταχάρ. Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, μέσω εκπροσώπου τους.
Σημειώνεται ότι η βία στο Αφγανιστάν έχει φτάσει σε κορύφωση, από το 2001, όταν ανετράπη το καθεστώς των Ταλιμπάν. Από τότε έχουν σκοτωθεί πάνω από 900 Αμερικανοί.
Πηγή:www.nooz.gr
Κ.Κ.Ε:Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τους 4 νεκρούς μετανάστες
Συντρίμμια του πρώτου αεροπλάνου που πέταξε πάνω από την Ανταρκτική, το 1912, βρήκαν Αυστραλοί ερευνητές.
Πηγή:www.on.gr-Newsroom ΔΟΛ
Νέο καθεστώς ελέγχου για τους επιβάτες επτά χωρών σχεδιάζουν οι Η.Π.Α
Έτοιμη για νέα «Διαστημική Κούρσα» η Κίνα Παρά την υστέρησή της σε σχέση με την τεχνογνωσία του «ανταγωνισμού», η Κίνα φαίνεται ικανή να φτάσει και
Οι στρατιωτικές προοπτικές της Κίνας πέραν των συνόρων της γήινης ατμόσφαιρας είναι ένας από τους μεγάλους «πονοκεφάλους» των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Το Πεντάγωνο πιέζει για μεγαλύτερη διαφάνεια από πλευράς των Κινέζων, και στο παρελθόν έχει πρωτοστατήσει στη διοργάνωση προγραμμάτων συναντήσεων με τέτοιους σκοπούς: ο στρατηγός Ξου Καϊχού της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της Κίνας έχει συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέητς, ενώ επίσης έχει επισκεφθεί αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, στις οποίες συμπεριλαμβανόταν η STRATCOM (η οποία, σημειωτέον, είναι επιφορτισμένη με θέματα, εκτός αεροδιαστημικής φύσης, κυβερνοπολέμου και πυρηνικών όπλων).
«Η κατεύθυνση την οποία [οι Κινέζοι] θα ακολουθήσουν είναι κάτι πολύς κόσμος θα ήθελε να κατανοήσει καλύτερα» συμπλήρωσε ο Τσίλτον, ο οποίος δεν αποκάλυψε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο των συνομιλιών ανάμεσα στους Αμερικανούς και τους Κινέζους αξιωματούχους.
Κατά το Ρόμπερτ Κλιφ, αναλυτή θεμάτων κινεζικού ενδιαφέροντος του RAND, think tank διεθνούς πολιτικής, στους κύκλους των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων μαίνεται μία ιδιότυπη σύγκρουση σχετικά με το ποιοι θα είναι αυτοί οι οποίοι θα ελέγξουν το διαστημικό πρόγραμμα.
Η Κίνα στο παρελθόν έχει διαβεβαιώσει ότι οι σκοποί των διαστημικών της προσπαθειών είναι καθαρά ειρηνικοί- ωστόσο, δεν έχουν λείψει δηλώσεις που υποδεικνύουν ότι αυτό δεν είναι 100% ακριβές: χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το σχόλιο του Ξου Κουϊλιάνγκ, ανωτέρου αξιωματικού της κινεζικής πολεμικής αεροπορίας, που μίλησε για διερεύνηση των επιθετικών και αμυντικών προοπτικών που παρέχει το Διάστημα, καθώς «μόνο η ισχύς μπορεί να προστατέψει την ειρήνη».
«Δεν ξέρουμε ακόμη πολλά πράγματα για τους σκοπούς τους στο Διάστημα επειδή η Κίνα δεν ξέρει προς τα πού βαδίζει στο Διάστημα: ακόμα το διαπραγματεύονται» συμπλήρωσε ο Κλιφ.
Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι αυτό της προαναφερθείσας «διαφάνειας» :για την Κίνα, η διαφάνεια είναι «μία πολυτέλεια την οποία απολαμβάνει μία ανώτερη στρατιωτικά δύναμη».
Από κάθε άποψη πάντως, η Κίνα αντιμετωπίζει τη διαστημική δραστηριότητα ως υψίστης σημασίας για την προώθηση/ προστασία των οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών της συμφερόντων, καθώς έχει προβεί σε μεγάλο αριθμό εκτοξεύσεων τηλεπικοινωνιακών, κατασκοπευτικών και GPS δορυφόρων- εκτιμάται ότι το 2009 ο αριθμός κινεζικών εκτοξεύσεων υπερέβη τον αντίστοιχο των αμερικανικών.
Στα κινεζικά διαστημικά σχέδια περιλαμβάνονται, εκτός από μία αποστολή στη Σελήνη, και η κατασκευή ενός διαστημικού σταθμού σε τροχιά μέχρι το 2020. Επίσης, στα ανώτερα κλιμάκια των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων γίνεται λόγος για «αγώνα» βελτίωσης των αντιδιαστημικών δυνατοτήτων των Κινέζων (οι οποίες επιδείχτηκαν μέσω της επιτυχούς δοκιμής του αντιδορυφορικού πυραύλου), μέσω ερευνών σε πιο «εξωτικές» τεχνολογίες, όπως λέηζερ, όπλα μικροκυμάτων και ακτίνες σωματιδίων.
«Η Κίνα αντιμετωπίζει το θέμα της επέκτασης στο Διάστημα και των στρατιωτικών της δυνατοτήτων εκεί ως θέμα εθνικής υπερηφάνειας, και, ακριβώς όπως στην περίπτωση των πυρηνικών όπλων, μία σαφή επιβεβαίωση της θέσης της ως υπερδύναμης» αναφέρεται σε έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.
Πηγή:www.kathimerini.gr με πληροφορίες από το CNN